Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez Szakal 2010-02-20, 2:20 pm

Ogladałem I polowe sparingu i po powrocie do domu wlaczylem oficjalna strone Zaglebia z transmisja - relacja live jest tam podkoloryzowana :czerwona: !! Owszem Zaglebie calkiem dobrze sobie radzilo w pewnych momentach ale nie wygladało to generalnie mowiac swietnie.

Duzo bledow indywidualnych - tylko ja odniosłem wrazenie ze pilkarze Wisły sa o wiele skoczniejsi od naszych ? Nawet taki Małecki walczyl lepiej o gorne pilki niz nasi pilkarze.

Co do grupy stojacej przy wejsci po prawej stronie na sektory i KRYTUKUJACYCH trenera i obrazanie go o to ze " jak chciał isc na solarium to powinnien im dac znac a nie leciec do Hiszpanii" to powiem tylko tyle ze nie jeste wilekim fanem trenera Pierscionka ( poczekamy az sezon sie skonczy wtedy przyjdzie moment oceniania pracy trenera) to powiem tylko ze jest to nie fair wobec sztabu i pilkarzy .

Polecieli tam trenerowac w dobrych warunkach, polecieli tam zintegrowac sie, przygotowac do rundy i do walki o awans !!

Tez mnie denerwuje jak Tomek Szatan przegrywa walke o pilke a chwile pozniej potrafi ograc 2 pilkarzy podstawowej 11-stki Wisły itd ... ale ten zespol zasluguje na okazanie im zaufania przynajmniej na kilka pierwszych meczy rundy - pozniej , jezeli faktycznie zespol zle bedzie gral i nie awansuej to "sam rzuce kamieniem" !

Pogoda jaka dzisiaj była kazdy wie, zarowno dla Zaglebia i Wisly bardzo trudne spotkanie, pilka byla bardzo ciezka!
Szakal

Postprzez dziejus 2010-02-20, 2:33 pm

Ale trzeba się powoli przyzwyczajać ze takimi wynikami(zero z tyłu,zero z przodu)bedzie się kończyc większosc spotkań :twisted: Chyba ze liczymy na samobojcze gole naszych przeciwnikow co jest bardziej prawdopodobne niz nowy skuteczny snajper :-( Poza tym serdeczne podziękowania za oboz kondycyjny od wdzięcznego Marka K. :lol:
dziejus

Postprzez pAwLaS 2010-02-20, 2:38 pm

A ja uważam że zagranie z Wisłą Kraków na zero z tyłu to bardzo dobry wynik. Czyli jedno pewne. Obrona została taka jaka była czyli bardzo dobra.
pAwLaS

Postprzez MrCricket 2010-02-20, 3:33 pm

Wynik bardzo cieszy, ale było widać że Wisła nie grała na 100 % możliwości. Niemniej jednak mieli 3 doskonałe sytuacje, których jakimś cudem nie strzelili. Szkoda, że w ostatnich 20 minutach nie udało się nic strzelić, bo grało dużo wiślackiej młodzieży i cisnęlismy ich na ich połowie.
Co do naszych zawodników korzystnie pokazał sie Myśliwy, uciekł kilka razy obrońcom Wisły, tyle że brakowało lepszego dogrania. Kłus będzie wzmocnieniem, twardy zawodnik i dobrze grający głową. Fajnie grał Hosic- na tle bardzo szybkich skrzydeł Wisły, wiedział jak się ustawić i przerwać akcję. Oby Bednarowi nic poważnego się nie stało, bo to bardzo ważny nasz zawodnik,a Strojkowi dużo jeszcze do niego brakuje.
MrCricket

Postprzez YOOSHKY 2010-02-20, 4:24 pm

Co z Bednarem będziemy wiedzieć jak przebada go lekarz. Bednar poprosił o zmianę bo "chrupnęło" mu w kolanie. Kontuzja może okazać się bardzo ciężka. Poczekajmy na oficjalne info po badaniach. Miejmy nadzieję że to jednak nic poważnego.
YOOSHKY

Postprzez kowalienko1 2010-02-20, 5:24 pm

pierscionek :czerwona: :czerwona: :czerwona:

krzywde Ci widze zrobil Pierscionek... ostrzezonko... uzasadnij swoja plytka wypowiedz bo zaczne usuwac Twoje slabe posty... / swiezy52

teraz widzisz jaka zrobil mi krzywde pierscionek.ale nie ma co sie dziwic tobie swiezy52 skad ty mogles wiedziec ze sie tak skonczy ty nie jestes wychowankiem tego klubu i nie znasz jaki to jest czlowiek .
Ostatnio edytowano 2010-05-18, 7:18 am przez kowalienko1, łącznie edytowano 1 raz
kowalienko1

Postprzez Szakal 2010-02-20, 5:30 pm

kowalienko1 napisał(a):pierscionek :czerwona: :czerwona: :czerwona:

Jakies argumenty ?
Szakal

Postprzez YOOSHKY 2010-02-20, 5:45 pm

YOOSHKY napisał(a):Wstępna diagnoza mówi o mocno nadciągniętym więzadle przyśrodkowym kolana. Przy tego typu urazach nie przeprowadza się operacji. Słowaka czeka rehabilitacja, która może potrwać ponad miesiąc czasu. Dokładne badania zostaną przeprowadzone na początku przyszłego tygodnia.

Na szczęście z Bednarem jest lepiej niż myślano:
Kontuzja Bednara nie taka straszna
(mawa), 2010-02-22, 11:49

Podczas sparingu z Wisłą Kraków Vladimir Bednar doznał kontuzji i zszedł z boiska w 17. minucie, spodziewano się nawet 2 miesięcznej przerwy w grze. Na szczęście Słowak może spać spokojnie.
Kontuzja Bednara nie taka straszna

Vladimir Bednar jest niezwykle walecznym i twardym piłkarzem, dlatego jego poważna kontuzja byłaby dużym ciosem dla trenera Piotra Pierścionka. Szkoleniowiec może odetchnąć z ulgą, Słowak odpocznie od piłki maksymalnie 3 tygodnie i wróci do gry. Okazało się, iż prawoskrzydłowy "tylko" lekko nadciągnął więzadło przyśrodkowe w kolanie. - Urazu doznałem w starciu z Pawłem Brożkiem, gdy wybijałem piłkę. Na szczęście diagnoza jest dobra. Najbliższy tydzień będę miał nogę usztywnioną i mam odpoczywać. W drugim rozpocznę lekkie treningi, a już w trzecim tygodniu będę mógł biegać i wchodzić w pełne obciążenia - wyjaśnił nam zawodnik po wizycie u lekarza.

Życzymy dużo zdrowia i szybkiego powrotu na boisko.

http://zaglebie.eu/kontuzja-bednara-nie ... 2_403.html
Ostatnio edytowano 2010-02-22, 12:54 pm przez YOOSHKY, łącznie edytowano 1 raz
YOOSHKY

Postprzez rossoneri 2010-02-20, 6:17 pm

znowu znalazlo sie paru idiotow ,az wstyd ,sam nie przepadam za Pierscionkiem ,ale robi dobra robote wedlug mnie ,zawsze dobry zespol uklada sie od obrony ,a to zrobil bardzo dobrze , gra w ataku troche uzalezniona jest od zawodnikow jakich mamy ,a typowym napastnikiem jest tylko Mysliwy ,ale mysle ze i zaczna bramki padac ,najwazniejsze zeby w lidze strzelali ,co do tych paru idiotow to nie wiem po co chodza na mecze ,powinni sobie kupic flaszke i isc na stawiki ,a nie psuc wizerunek prawdziwych kibicow takich ktorym zalezy na klubie ,no ale niestety zdarzaja sie i tacy ,choc sami z siebie debili zrobili
rossoneri

Postprzez patrios91 2010-02-20, 7:23 pm

Brawo dla idiotow z gornej prawej czesci krytej. Opinia o kibicach Zaglebia znacznie spadnie po tym meczu. Dziekujemy gowniarzom. Sam Pierscien mierzac wzrokiem kretynow podczas meczu wyrazil o nich opinie.

Wisla czesto utrzymywala sie przy pilce. Czesto grala skrzydlami i dosrodkowywala,lecz dzisiaj nasza obrona byla bardzo dobra,procz dopuszczenia do sytuacji sam na sam,ktorych Wisla jakims cudem nie wykorzystala. 2/3 meczu raczej dla Wisly pod wzgledem podan,utrzymywania sie przy pilce i cisnieciu nas na polowie. 3 tercja nalezala do nas...ladne akcje Zaglebia,wcisniecie Wisly na wlasna polowe,efektowny strzal,wolej chyba Mysliwego...i kornery. Gdyby tak wygladal caly mecz... Przypatrzylem sie dzisiaj dobrze Flejterskiemu. Swietnie mu idzie gra na pozycji defensywnego pomocnika...Bardzo dobrze blokowal podania Wisly w tym w miare krotkim dla niego czasie na boisku. Fatalne sedziowanie sedziow. Przynajmniej 2,3spalone,ktorych nie powinno byc ..a za to powinna byc czysta pozycja Filipowicza. Kosa Juniora Diaza przy wyjsciu na czysta pozycje to czerwona kartka na meczu. Gdybysmy nie czuli respektu przed Wisla,moglibysmy sie pokusic w koncowce o spora niespodzianke. ;-) Czyz czasami nie bylo karnego bo mi sie wydaje ze Kloda byl faulowany na polu karnym,a nie "milimetr" przed...? ;-) P.S Wykonanie "karnego"(wolnego) bardzo mi sie podobalo ;-)
-> viewtopic.php?f=1&t=7167&st=0&sk=t&sd=a&start=1365
Ostatnio edytowano 2010-02-20, 7:40 pm przez patrios91, łącznie edytowano 3 razy
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez dziejus 2010-02-20, 7:26 pm

Na meczu nie bylem ale obawiam sie ze z taką skutecznoscią na meczach ligowych,tych paru idiotów urośnie do kilkuset :twisted: Tylko dlatego ze skaut-prezes nie moze zrozumiec ze pomocnicy nie są od strzelania bramek :-( Glownie robią to napastnicy z prawdziwego zdarzenia.A tych na chwile obecną brak.
dziejus

Postprzez bonus11 2010-02-20, 7:50 pm

Dzis nie mozna bylo mowic o skutecznosci bo nie bylo strzałów.Filipowicz wogole niewidoczny.Mysliwy dzisiaj walczyl ale nic nie wskurał.Lacha ładnie potrafil przytrzymac pile,ale tez sam nic nie mogl zrobic.Zszedł Szatan,wszedl Pach i gra byla inna,tyle w temacie
bonus11

Postprzez patrios91 2010-02-20, 7:55 pm

bonus11 napisał(a):Dzis nie mozna bylo mowic o skutecznosci bo nie bylo strzałów.Filipowicz wogole niewidoczny.Mysliwy dzisiaj walczyl ale nic nie wskurał.Lacha ładnie potrafil przytrzymac pile,ale tez sam nic nie mogl zrobic.Zszedł Szatan,wszedl Pach i gra byla inna,tyle w temacie

Filipowicz niewidoczny...hmm chyba ogladalismy inny mecz. Gra Szatana bardzo mi sie dzisiaj podobala...
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez bonus11 2010-02-20, 8:29 pm

W dzisiejszym meczu porownanie Filipowicz-Mysliwy,zdecydowanie Mysliwy.Szatan?Tragedi nie bylo ale bez rewelacji,to nie jest rozgrywajacy ale źle nie zagral choc Slawek duzo lepiej
bonus11

Postprzez August 2010-02-20, 8:32 pm

Ups, nie zauważyłem że Patrios skrót zapodał wcześniej. Wisła może grała nieco zachowawczo, ale ćwiczyła ustawienie już pod Bełchatów. Zatem końcowy wynik naprawdę jest niezły.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack