Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez puciu13 2010-02-06, 1:39 pm

Do Sachi. a może kolega się orientuje czy nasz kierownik drużyny zna może jakieś języki obce ( niemiecki ,angielski, francuski) bo jeżeli nie to chyba będzie się dogadywał z hiszpanami na migi i po co i komu on tam jest potrzebny chyba że do zbierania piłek.Pozdrawiam.
puciu13

Postprzez patrios91 2010-02-06, 2:44 pm

Ja tylko mam nadzieje ze za wyjazd nie wzieli ani grosza z pieniedzy przeznaczonych na tranfery... My kibice dopilnujemy by przeznaczyc cala kwote na to na co mialy byc w 100%tach przeznaczone(o pensje ma zadbac Hytry). W koncu miedzyinnymi dzieki nam klub ma ta kase. Żadne wakacje i nic innego nie beda sponsorowane przez kase z wynajmu. Żeby Hytry o tym nie zapomnial. Narazie wydalismy ok. 50 tys na transfery...liczac Flejterskiego za 20 tys. Czyli mamy dalej 99,9% na tranfery :) To sie nazywa oszczednosc. :)

Sprawa Masarczyka to swinstwo...trzeba byc wrednym,egoistycznym czlowiekiem by tak podchodzic do naszego bramkarza. Gowniarza Prusa wzieli....wielki mi bramkarz. Masarczyk wedlug mnie jest lepszy. Jakos Prus wiele nie pokazal....(raz fuksami bronil z Wisla). Niech Hytry zwolni Masarczykowi miejsce bo on jest tam najmniej potrzebny.
Dzieki temu "dobra,rodzinna" atmosfera zacznie sie pogarszac po powrocie. Dziekujemy pomyslodawcom :kiepsko:
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Dobromir01 2010-02-06, 3:43 pm

Wg oficjalnej to Kowal dołączył.
Czyli będziemy mieli średniej klasy napadziora, tak aby wzmocnić konkurencję wśród naszych niezbyt skutecznych jak do tej pory. Może to coś da, a jak nie pomoże to przynajmniej będzie tanio i nikt Prezesikowi nie zarzuci ze wydał źle klubowa kasę :lol: .
Nasz prezes to ma takie nazwisko nie przez przypadek. Nawet "C" mu nie potrzebne.

A tak poważnie mam obawy czy Kowal:
-bedzie wzmocnieniem dla Naszego Klubu?
- bedzie na 100% gotowy do gry ( fizycznie i psychicznie)?
- udźwignie presję występu przeciwko swojemu ukochanemu klubowi?

Ja bym się obawiał wystawić go w tym dwumeczu.
Tym bardziej ze to będzie początek sezonu.
Ostatnio edytowano 2010-02-06, 3:54 pm przez Dobromir01, łącznie edytowano 1 raz
Dobromir01

Postprzez patrios91 2010-02-06, 3:45 pm

Kto powiedzial ze trener go wogole wystawi na mecz z Pogonia. Dla mnie jest za slaby na Pogon,sa lepsi od niego w Zaglebiu. Dlatego nie wypowiadam slowa "wzmocnienie",tylko kolejny gracz na w miare przyzwoitym poziomie wracajacy do gry po kontuzji....niestety.
patrios91

Postprzez Dobromir01 2010-02-06, 4:00 pm

patrios91 napisał(a):Kto powiedzial ze trener go wogole wystawi na mecz z Pogonia. Dla mnie jest za slaby na Pogon,sa lepsi od niego w Zaglebiu.

Z oficjalnych informacji wynika ze wzmacniamy atak.
Ponad to "wzmocnienie" pojechało na obóz przygotowawczy.
dlatego sadze ze skoro walczymy o dalszy awans to pewnie powinien wyjsc i strzelic
Dobromir01

Postprzez patrios91 2010-02-06, 5:28 pm

Dobromir01 napisał(a):
patrios91 napisał(a):Kto powiedzial ze trener go wogole wystawi na mecz z Pogonia. Dla mnie jest za slaby na Pogon,sa lepsi od niego w Zaglebiu.

Z oficjalnych informacji wynika ze wzmacniamy atak.
Ponad to "wzmocnienie" pojechało na obóz przygotowawczy.
dlatego sadze ze skoro walczymy o dalszy awans to pewnie powinien wyjsc i strzelic

Kowal jest po kontuzji... formy I ligowej brak,dlatego jest na liscie transferowej. Musi zapiepszac tak jak Kloda,Bialek ...czyli podwojnie,zeby wrocic do optymalnej formy. Watpie ze do meczu z Pogonia bedzie gotowy....pozyjemy zobaczymy. Narazie to on jeszcze nie ma u nas kontraktu,wiec jeszcze moze isc do Kluczborka ;-)
patrios91

Postprzez swiezy52 2010-02-06, 5:39 pm

patrios91 napisał(a):...pozyjemy zobaczymy. Narazie to on jeszcze nie ma u nas kontraktu,wiec jeszcze moze isc do Kluczborka ;-)

no to bylby szczyt nad szczyty jak by po powrocie z Hiszpanii nie zostal z nim podpisany kontrakt!!!!!!!!!
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez patrios91 2010-02-06, 6:02 pm

swiezy52 napisał(a):no to bylby szczyt nad szczyty jak by po powrocie z Hiszpanii nie zostal z nim podpisany kontrakt!!!!!!!!!

Patrzac na to co sie ostatnio dzieje w polityce tranferowej....szczerze,nie zdziwylbym sie.
patrios91

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-02-06, 7:47 pm

A moze to jest wersja iz dostał zgode z Pogoni na wyjazd z Zagłebiem do Hiszpanii
na obóz po to by przygladac sie zawodnikowi przez dłuzszy czas a potem dopiero
Ktr. Przeciez grupa Forumowiczów wypowiadała sie iz Kowal jest lepszym napadziorem
od Grybosia, to skad tyle pesymizmu - i mowa żadne wzmocnienie - Czy mozna tutaj
cos rozumiec o co chodzi - NIE
Dopisze jeszcze dwa slowa - Nie bardzo rozumiem tych wypowiedzi o meczu Pucharowym z Pogonia
wg mnie w tej Wiosennej rundzie rzecza najwazniejsza jest AWANS i na tym nalezy sie skupic.
Puchar Polski dla nas w tej chwili powinien byc sprawa drugorzednÄ… no moze troszke jesli chodzi
o KASE - Klub moze otrzymac jakies tam pieniadze.
A jesli chodzi o mecz z PogoniÄ… to chce przypomniec mecz z MiedziÄ… tuz po odjesciu trenera Kudyby
w tym meczu trener Piotr nie wystawil zadnego zawodnika ktorzy przyszli z ww trenerem, wynik tego
meczu wszyscy Forumowicze pamietają. Oby nie powtórzyła sie historia.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez rossoneri 2010-02-06, 8:06 pm

patrios91 napisał(a):Kto powiedzial ze trener go wogole wystawi na mecz z Pogonia. Dla mnie jest za slaby na Pogon,sa lepsi od niego w Zaglebiu. Dlatego nie wypowiadam slowa "wzmocnienie",tylko kolejny gracz na w miare przyzwoitym poziomie wracajacy do gry po kontuzji....niestety.

no tak pewnie myslisz o cieniasie Filipowiczu:) kazdy na jego miejsce jest lepszy ,w kazdym Twoim poscie widac jaki z Ciebie znawca:) pewnie nigdy tez nie grales w pilke bo wtedy troche pojecia bys mial:) a siedzac z innymi dzieciakami w mlynie musisz odgrywac duza role:) wiara ,banre tez tam siedza :))) gowniarze uwazajacy sie za kibicow i znawcow:) zenujace:) troche pokory bo jest tutaj wielu wiekszych kibicow od Was i licznik meczy osiagniecie podobny moze za parenascie lat :) majac takich kibicow teraz jak wymienieni wyzej nie dziwie sie ,ze tracimy szacunek w calej Polsce ,niestety ale patrzac na doping i na mlyn teraz ,jest tesknota za dawnymi czasami

kolega odbiega znaczaco od tematu na dodatek nie wiem po co podsyca atmosfere.../ swiezy52
rossoneri

Postprzez Dobromir01 2010-02-06, 8:16 pm

Drogi Tadeuszu prawie nikt nie wie o co chodzi.
Czekamy wszyscy na jasne deklaracje kogo chce nasz sztab pozyskać jako super snajpera, który ewidentnie pomoże Zagłębiu osiągnąć zakładane cele.
A zarząd robi ściemę i załatwia do drużyny zawodnika który najprawdopodobniej bedzie się starał dopiero odzyskać strzelecka formę.
Ponad to sytuacja z II bramkarzem też pozostawia pewien niesmak.
Mamy obawy co do tych "starań" i stąd te wszystkie nerwowe wypowiedzi.
Może Kowal jest lepszym zawodnikiem czego nie śmiem oceniać ale Gryboś był chyba skuteczniejszym (w naszych sparingach)
fakty są takie, że Kowal jest tańszym graczem jak nie ( darmowym) i to jest na pewno jego niebagatelny atut dla P. Hytrego :-)
Pytanie siÄ™ takie nasuwa-czy klub na tym zyska?
Dobromir01

Postprzez Dobromir01 2010-02-06, 8:34 pm

Rossoneri- ja nie wiem ile ty lat chodzisz na mecze, jak kibicujesz czy kibicowałeś, oraz mało mnie obchodzi jak przebiegała Twoja kariera "Kibica Zagłębia"
Jednak nie obrażaj innych Kibiców i sympatyków NASZEGO KLUBU.
Wszyscy którym leży na sercu dobro Zagłębia, są kibicami tego klubu i są mu potrzebni.
Twoja wypowiedź przypomina mi zwolenników OJCA DYREKTORA którzy to oceniają kto jest Prawdziwym Polakiem i Patriotą a kto nie, i na to zgody być nie może.
Puki co Filipowicz gra, bramki strzela i znajduje uznanie wśród sztabu szkoleniowego i wielu kibiców.
Twoje zdanie odnośnie tego zawodnika już znamy, masz prawo do takiej subiektywnej oceny tylko miej trochę umiaru, czy jak piszesz pokory.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 2010-02-06, 8:38 pm przez Dobromir01, łącznie edytowano 1 raz
Dobromir01

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-02-06, 8:38 pm

Kol. Dobromir 01 - zgadzam sie z calym zawirowaniem jaki panuje w naszym Klubie
np. dzisiaj caly dzien szukałem info w 90 minut czy podadza iz nasz Klub jedzie na
zgrupowanie do Hiszpanii i w jakim skladzie osobowym - nie znalazlem.
Ja juz sie przyzwyczaiłem do tego milczenia od lat ta sama metoda nie podawania
do wiadomosci kogo sie kupuje, gdzie sie jedzie a sprawa z Makarczykiem jest
jednym wielkim nietaktem w stosunku do zawodnika. Chłopak nie zasłuzyl sobie
na takie traktowanie.
Moja opinia od samego poczatku jest bez zmian - ta czwórka napastników która
posiadamy powinna obecna II lige rozklepac bez problemu przy dobrym przygotowaniu
i zaangazowaniu zawodnikow w tym miejscu powiem tak iz bardzo w tej rundzie
liczÄ™ na Mysliwego mysle ze juz sie odblokowal a inni pomogÄ… i powinno byc OK.
O kolejnym napastniku - myslałem jako wzmocnienie i jednoczesnie zawodnik
odpowiedni na I lige po AWANSIE. Zobaczymy jak bedzie jestem optymistÄ….
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez peterrabit3 2010-02-06, 8:40 pm

To jak traktuje sie zawodnikow w klubie jest hanba dla mnie .....
Panie Szatan Panie Hytry to jest skandal!!!!!!!
Pilkarze to rowniez ludzie ktorzy maja rodziny i musza jakos zyc.
Nikt nie bedzie powaznie traktowal Zaglebia ( pisze o potencjalnych transferach) jesli bedziemy miec taka opinie.
Wyrazy wspolczucia dla Masarczyka. .....
peterrabit3

Postprzez rossoneri 2010-02-06, 8:41 pm

Dobromir01 napisał(a):Rosonerri ja nie wiem ile ty lat chodzisz na mecze, jak kibicujesz czy kibicowałeś, oraz mało mnie obchodzi jak przebiegała Twoja kariera "Kibica Zagłębia"
Jednak nie obrażaj innych Kibiców i sympatyków NASZEGO KLUBU.
Wszyscy którym jest na sercu dobro Zagłębia, są kibicami tego klubu i są mu potrzebni.
Twoja wypowiedź przypomina mi zwolenników OJCA DYREKTORA którzy to oceniają kto jest Prawdziwym Polakiem i Patriotą a kto nie, i na to zgody być nie może.
Puki co Filipowicz gra, bramki strzela i znajduje uznanie wśród sztabu szkoleniowego i wielu kibiców.
Twoje zdanie odnośnie tego zawodnika już znamy, masz prawo do takiej subiektywnej oceny tylko miej trochę umiaru, czy jak piszesz pokory.
Pozdrawiam.

oczywiscie i ja to rozumiem ,to dlaczego ktos mnie ubliza za to ze mam inne zdanie ,chyba to jest forum na ktorym kazdy moze wyrazic swoje zdanie,tym bardziej ktos kto ma polowe lat co ja ,troszke szacunku ,komus Filipowicz sie podoba ,innym nie ,pewnie i oni i ja zycza Zaglebiu jak najlepiej ,ale zdanie mozna miec rozne
rossoneri

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników