Kolejny klub sprawdzi Marka Kowala? 05.02.10 17:43, piątek
Niechciany w Pogoni Szczecin napastnik Marek Kowal znalazł się na celowniku I-ligowego MKS Kluczbork.
Zimą Kowal dostał od działaczy Pogoni wolną rękę w poszukiwaniu nowego pracodawcy. Napastnik trafił na testy do pierwszoligowej Floty Świnoujście. Zagrał w kilku meczach sparingowych, w których regularnie zdobywał gole. Nie dogadał się jednak z Flotą w kwestii wysokości kontraktu.
Następnym klubem, który testował Kowala, było drugoligowe Zagłębie Sosnowiec. Początkowo, po meczu z GKS Katowice, wydawało się, że jest bliski podpisania kontraktu.
- W Pogoni powiedziano mi, że mam poszukiwać sobie nowego pracodawcy - mówił dla portalu "100% Zagłębie Sosnowiec" Kowal. - Sądzę, że nie miałbym problemów z rozwiązaniem kontraktu w Szczecinie, chyba że zobaczą pieniążki i stwierdzą, że trzeba coś wyciągnąć. Do Sosnowca przyjechałem dziś rano. Dla mnie się liczy, że zespół postawił sobie jakiś cel w tym sezonie, że chce awansować. Nie interesuje mnie gra o środek tabeli.
W ostatnim sparingu Zagłębia z Victorią Jaworzno napastnik jednak już nie zagrał.
Teraz chęć przetestowania zawodnika wyraził jeden z najsłabszych zespołów I ligi, MKS Kluczbork. Czy właśnie tam trafi Kowal? Przekonamy się niebawem.
http://www.pogon.v.pl/news-17144,Kolejn ... wala_.htmlTym bardziej jestem ciekawy, kogo chce wytrząsnąć z rękawa na lotnisku w Wawie Prezes Hytry