Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez SO_1906 2010-01-28, 5:55 pm

Blajpios napisał(a):Ależ, Koledzy, pomyślcie 2 x zanim coś napiszecie ;-)
Dlaczego zakładać, że Kol. Szakal nie wie tego, co Wyście napisali? Myśląc pozytywnie, odkryjemy, że odpowiedź, o jaką zabiega, jakżeż piękniejsza - brzmi np: "bo oficjalna tak jest już przesiąknięta duchem Prez. Hytrego, że informując o transferach dostraja się do jego stylu, czyli dba o to, by nie odsłonić za dużo szczegółów negocjacji przedwcześnie!"
Albo: "bo popatrzmy na stronie: 100%, 1906 - czy nie widać zaraz, że nieoficjalnie, to lepiej od razu konkrety, liczby walić - a oficjalnie, to można raczej gładkie słówka"?
Człowiek jak człowiek pyta, by ktoś jak człowiek odpowiedział a Wy zaraz...
:-) Pozdrawiam! :-)

Ty się nie bierz już lepiej za myślenie... Bo z tego, wynika tylko bełkot...
SO_1906

Postprzez Zibi33 2010-01-28, 6:12 pm

Kowal to ciekawy zawodnik o dużych umiejętnościach , jak go działacze zaakceptują i będzie zdrowy ,może być najlepszym napastnikiem w Zagłębiu.
Zibi33

Postprzez dziejus 2010-01-28, 6:15 pm

Tym bardziej JEDYNYM :lol:
dziejus

Postprzez Blajpios 2010-01-28, 6:22 pm

SO_1906 napisał(a):
Dlaczego zakładać, że Kol. Szakal nie wie tego, co Wyście napisali? Myśląc pozytywnie, odkryjemy, że odpowiedź, o jaką zabiega, jakżeż piękniejsza - brzmi np: "bo oficjalna tak jest już przesiąknięta duchem Prez. Hytrego, że informując o transferach dostraja się do jego stylu, czyli dba o to, by nie odsłonić za dużo szczegółów negocjacji przedwcześnie!"
Albo: "bo popatrzmy na stronie: 100%, 1906 - czy nie widać zaraz, że nieoficjalnie, to lepiej od razu konkrety, liczby walić - a oficjalnie, to można raczej gładkie słówka"?

Ty się nie bierz już lepiej za myślenie... Bo z tego, wynika tylko bełkot...

ale czy głupi czy nie? - że tak zapytam jeszcze, skoro już aż tyle Kol. myślą swą jak błyskawica przeniknął i obwieścił? ;-)
Kończę już jednak to przekomarzanie, żeby nie rozwijać spozatemacenia; wolałby bowiem, by obyło się bez wchodzenia w dywagacje, czy w takim razie takiego Forumowicza sprzedać Ruchowi czy Legii ;-) choć to trzymałoby się zapewne tematu wątku! :-)
Jeszcze nawiążę tylko do komunikatu Prez. Hytrego o negocjacjach ze Stalą. Po pierwsze - wciąż dla mnie nie do końca pozostaje wyjaśniona kwestia najistotniejsza: czy I. Grybosia w tym wszystkim sponiewierano czy nie. Nie podzielam tego, co niektórzy tutaj myślą, że na pewno "bajeczką" są tłumaczenia Hytrego a "szczerą prawdą" Stali. Niby skąd taka pewność?: z założenia, że jak źli, to na pewno nasi, głupi itp? Mamy słowo przeciw słowu, skłonny jestem przyjmować wyjaśnienia Prez. Hytrego, choćby dlatego, że Zagłębie z założenia powinno tu być wiarygodne!
Natomiast pozostaje pytanie - czy przy tym wszystkim uczciwie postąpiono z samym zawodnikiem, czy aby nie było to wodzeniem go za nos, potraktowaniem "jak mięso armatnie"? To, że nie zdecydowano się - jeżeli tak było - na wykup za tak duże pieniądze, podczas gdy ze strony Zagłębia deklarowana od razu była wersja z wypożyczeniem - to wszystko w porządku. Zwracam też uwagę, że sam Prez. Hytry powątpiewał w tłumaczenie Stali, że Gryboś byłby po wypożyczeniu zdemoralizowany - toteż wyśmiewanie akurat Hytrego za taką myśl, gdyby to wyśmiewanie miało miejsce: byłoby błędem. To wszystko - i inne jeszcze wymiary słuszności decyzji odmownej dla gry Grybosia - to może być prawda. Nie rozbija to jednak tych moich wątpliwości, o których pisałem pytając, czy było to uczciwe zagrywanie z zawodnikiem...
A druga rzecz - niezależnie od kwestii z powyższego akapitu: co zrobiły służby prasowe Zagłębia, by ta odpowiedź Prez. Zagłębia przebiła się do mediów ogólnopolskich przynajmniej równoważąc siłę wymowy płaczów Stali na tymże ogólnopolskim forum? Obawiam się, że nie wzięto pod uwagę najlepszego w tym celu czasu publikacji, formy prezentacji wypowiedzi itp. Ale nie wiem - może te służby są w stanie wykazać, że zrobiły nie mniej niż Stal, tylko Stal po prostu jest bardziej w Polsce znanym klubem i dlatego ich wieści rozchodzą się z większą siłą?
Blajpios

Postprzez patrios91 2010-01-28, 6:29 pm

Blajpos...daj spokoj :) Co ty mi z glowa wogole robisz :-) ;-) Juz boje sie jakbys mial mi wytlumaczyc,dlaczego czarne jest czarne,a biale jest biale :-) Jak zwykle troszke racji w twojej wypowiedzi jest,ale te racje omawialem wczesniej ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2010-01-28, 6:39 pm

Blajpios napisał(a):Nie podzielam tego, co niektórzy tutaj myślą, że na pewno "bajeczką" są tłumaczenia Hytrego a "szczerą prawdą" Stali. Niby skąd taka pewność?: z założenia, że jak źli, to na pewno nasi, głupi itp? Mamy słowo przeciw słowu, skłonny jestem przyjmować wyjaśnienia Prez. Hytrego, choćby dlatego, że Zagłębie z założenia powinno tu być wiarygodne!

To co, nie możemy przyjmować, że nasi z założenia są źli i głupi, a Ty możesz z założenia przyjmować, że jak Zagłębie, to musi być wiarygodne?
django

Postprzez Szakal 2010-01-28, 7:33 pm

Prosze nie byc adwokatem w mojej sprawie , tezy ktore stawia kol.Blajpios byłyby zasadne gdyby była jeszcze IV RP ;-)

Zwykły bląd logiczno matematyczny z mojej strony :)
Szakal

Postprzez dziejus 2010-01-28, 7:59 pm

Jezeli juz szykujemy druzyne na 1lige to czas pomyslec o wymianie ludzi pokroju Hytrego.Zle o nim swiadczy niedoszly transfer ze Stalą.I nie chodzi tu o fiasko rozmów ale sposób ich przeprowadzenia.Nie znam konkretow jesli chodzi o Lilo ale ten transfer moze przypominac kontrakt z Gazpromem.Podpisac za wszelka cene zeby odtrabić sukces i nie pytac za jaką cene.Potknięcia i niedomowienia z Rockim i Grybosiem tylko to potwierdzają.70 tys.-gdybym to wiedział wczesniej to pozyczyłbym od Stefczyka :) :lol: ;-)
dziejus

Postprzez Blajpios 2010-01-28, 10:57 pm

Już się cieszyłem, że będę mógł napisać, iż przynajmniej jedno osiągnąłem ;-) a mianowicie, iż Koledzy jak zwarte wojsko stają w obronie Prez. Hytrego: by sobie nie żartować z jego stylu prowadzenia negocjacji "z ukryciem wszystkich szczegółów za każdą cenę i aż do końca, jeśli się da, samego kontraktu"... Jakiś więc zysk jest, pomyślałem sobie... A tu: uff. Na żarty takie z Prezesa Koledzy sobie nie pozwolą, ale za to na pisanie serio, że ktoś tu z forum będzie zwalniać Hytrego, tak jak by miał co najmniej 51 procent akcji spółki Zagłębie i kasę na odstępne za zerwanie kontraktu (nie trenerskiego w dodatku), tudzież na zakontraktowanie nowego Prezesa... O, to to jest jak najbardziej serio wiadomość, do potraktowania na poważnie... ;-)
django napisał(a):
Blajpios napisał(a):Nie podzielam tego, co niektórzy tutaj myślą, że na pewno "bajeczką" są tłumaczenia Hytrego a "szczerą prawdą" Stali. Niby skąd taka pewność?: z założenia, że jak źli, to na pewno nasi, głupi itp? Mamy słowo przeciw słowu, skłonny jestem przyjmować wyjaśnienia Prez. Hytrego, choćby dlatego, że Zagłębie z założenia powinno tu być wiarygodne!

To co, nie możemy przyjmować, że nasi z założenia są źli i głupi, a Ty możesz z założenia przyjmować, że jak Zagłębie, to musi być wiarygodne?

Tak, tak myślę. Miałem przy tym nadzieję, że rozumiem to nie tylko ja...
Najpierw jednak - skorzystam z tego cytatu, choć nie twierdzę, że django też "święcie się oburzył" z żartów na temat Prezesa... Bardzo prawdopodobne, że polemizuje już tylko z tą częścią wypowiedzi, którą już bez "przymróżeń oka" pisałem. Pasuje mi jednak po prostu stylistyka...
Po pierwsze więc - najpierw, to zakładałem, że pisząc znak przymróżenia oka ;-) mam prawo wprowadzać trochę żartu i nie tak śmiertelnie serio wszystkiego traktować. Choć więc tak mniej więcej 70 do 30 przypuszczałem, że wpis swój Kol. Szakal umieścił nieco pochopnie i popełniając rzeczony "błąd matematyczno - logiczny", to uznałem, że dla rozluźnienia atmosfery mogę sobie podworować. Cóż. Mój błąd pewnie... Gdyby ktokolwiek inny to napisał, gdyby całkiem na serio "przyładował w Prezesa pokazując swoją wielkość przez to, jak Prezesowi przywalił", to pewnie te słowa byłyby tu na tym forum jak najbardziej wspaniałe i na miejscu, nieprawdaż? Mogłyby zyskać poklask. Ponieważ jednak - to było żartowanie a nie walenie w Prezesa na oślep - oj, to na takie żarty nie idziemy...
Wracając zaś do tej części już bez przekomarzań...
Czy rzeczywiście nienormalne jest zakładanie, że - póki nie jest pewne coś przeciwnego - to Zagłębie dla nas jest wiarygodne? I zakładanie, że to Zagłębie a nie oczerniający je - ma racje? Czy naprawdę nienormalne jest zakładanie, póki nie wyjdzie coś przeciwnego: że to Zagłębie gra fair? Naprawdę normalne ma być - zakładanie rzeczy przeciwnych, że to Zagłębie jest niewiarygodne, głupie, wredne?
OK! Jeszcze jestem w stanie sobie wyobrazić nawet taki świat Kafki. Tylko nie "rzucajcie się" potem, że "inni" Zagłębie lekceważą, nie zauważają, poniżają, traktują niepoważnie, z wyższością i drwiną. Bo takie "rzucanie się" - to już nie tylko Kafka, ale skrzyżowanie Kafki z Mrożkiem, Ionescą i Woody Allenem. Tego jeszcze światowa literatura nie znała.
Blajpios

Postprzez Szakal 2010-01-28, 11:43 pm

Mnie prosze nie mieszać w te gierki 8)
Szakal

Postprzez Sir 2010-01-29, 1:20 am

A może nie szukajmy już nikogo tylko niech sztab szkoleniowy SKONCENTRUJE się w 100 procentach na przygotowaniu do rundy i WSTRZELENIU się z formą sportową na spotkania PUCHAROWE!!!

Po co nam Grybos za 70 tys ktory mialby grzać ławę? Trochę rozsądku.
Sir

Postprzez django 2010-01-29, 9:50 am

Blajpios napisał(a):Tak, tak myślę. Miałem przy tym nadzieję, że rozumiem to nie tylko ja...
Czy rzeczywiście nienormalne jest zakładanie, że - póki nie jest pewne coś przeciwnego - to Zagłębie dla nas jest wiarygodne? I zakładanie, że to Zagłębie a nie oczerniający je - ma racje? Czy naprawdę nienormalne jest zakładanie, póki nie wyjdzie coś przeciwnego: że to Zagłębie gra fair? Naprawdę normalne ma być - zakładanie rzeczy przeciwnych, że to Zagłębie jest niewiarygodne, głupie, wredne?
OK! Jeszcze jestem w stanie sobie wyobrazić nawet taki świat Kafki. Tylko nie "rzucajcie się" potem, że "inni" Zagłębie lekceważą, nie zauważają, poniżają, traktują niepoważnie, z wyższością i drwiną. Bo takie "rzucanie się" - to już nie tylko Kafka, ale skrzyżowanie Kafki z Mrożkiem, Ionescą i Woody Allenem. Tego jeszcze światowa literatura nie znała.

Czyli należy sobie założyć, że prezes Hytry jest szczery, gra fair, jest świetnym biznesmenem itd. i później jeszcze w to uwierzyć? To jest dopiero Mrożek :lol:

PS. Powinieneś jeszcze podać jakieś założenia dla kobiet. Np. Prezes jest piękny, młody, bogaty i zna takie pozycje o jakich wam się nie śniło. Jak w to nie uwierzycie, to znaczy że żyjecie w świecie braci Grimm, Andersena i Marii Konopnickiej.
django

Postprzez Sonda 2010-01-29, 12:09 pm

Sir napisał(a):Po co nam Grybos za 70 tys ktory mialby grzać ławę? Trochę rozsądku.

A dlaczego zakładasz że grzał by ławe?. U nas napastników jest jak na lekarstwo. Po rezygnacji z usług Kozy rywalizacja jest jeszcze mniejsza. Do awansu jeszcze daleka droga i wiele meczy do rozegrania. Oby nie było kontuzji bo jeżeli takie się wydarzą ( odpukać w niemalowane) to będziemy grać tylko pomocnikami. Ciekaw jestem czy ktoś wie jakie kwoty zapłacił klub za Lilo i Flejterskiego?
Sonda

Postprzez Sir 2010-01-29, 12:41 pm

Bałecki jest do wzięcia.....a jak grał u nas z tego co pamiętam to Pierścionek Go bardzo chwalił?
Sir

Postprzez dziejus 2010-01-29, 1:00 pm

Nasi"gołodupcy" to nawet gdyby mieli budzet 10 mln to szukaliby zawodników z kartą :twisted: Ci ludzie mają po prostu taką mentalność :redface: Nie wierze ze te 70 tys.mogloby rozwalic budzet klubu.Nie bede juz pisał na ten temat bo podnosi mi sie "ciśnięcie".Na koniec.Troche fantazji i radosci bo piłka nozna to jest tylko zabawa :-)
dziejus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników