Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez mario1 2010-01-03, 2:09 am

mnie sie wydaje ze Irek Grybos chcial wskoczyc w za duze buty i nasi maja na oku kogos z wyzszj polki na niego postawili nie wiedzac jakie czystki beda w klubach z wyzszych lig
mario1

Postprzez rif 2010-01-03, 2:41 am

Myślicie, że jak piłkarz ma za sobą występy w wyższej lidze, nawet w extraklasie, to musi automatycznie grać super w lidze niższej? Ja tak nie sądzę, pewne jest, że taki gracz musi być bez formy żeby wylądował dwie klasy niżej. W ostatnich latach było wiele takich poronionych transferów piłkarzy bez formy z nazwiskiem. Zaczęło się od Adama Bały, potem byli m.in. Bajera, Piątkowski, Małocha, Mierzejewski na wypożyczeniu, Topolski, że nie wspomnę już o takiej perełce jak Wierzchowski z przeszłością w Bundeslidze. Gryboś jest ok, ciągle jestem za transferem tego gracza.
rif

Postprzez patrios91 2010-01-03, 2:47 am

mario1 napisał(a):mnie sie wydaje ze Irek Grybos chcial wskoczyc w za duze buty i nasi maja na oku kogos z wyzszj polki na niego postawili nie wiedzac jakie czystki beda w klubach z wyzszych lig

Nie tyle co chcial wskoczyc w za duze buty bo te buty sa w sam raz na niego,tylko wraz z rozglosem jego nazwiska dzialacze Stali oraz on sam poczuli zbyt wysokie pilkarskie poczucie swojej wartosci. Stal chciala jak najwiecej zarobic,natomiast Grybos pewny swojego transferu chcial sprzymiezyc sie z Zaglebiem,moze na cos wiecej liczac, moze faktycznie z sympatii dla klubu. Wiele w tym tranferze jest zagadka,domyslem,pewna teoria. Trzeba tez podkreslic ze nasze wladze nie za bardzo starali sie cos robic w kierunku dokonania tranferu. Cos bylo nie tak,badz po prostu Zaglebie znalazlo kogos innego jak twierdzi Grybos. Ja juz koncze temat Irka(chyba ze zaczna go nasi dzialacze bo po cichu na to licze ;-) ) i czekam na nazwiska z I ligowej polki. ;-)

Re: rif
Nie wiem czemu nazwisko Piatkowskiego znalazlo sie na Twojej liscie niewypalow,ale kazdy ma swoj "gust". ;-) Gracze ktorzy grali w Ekstraklasie maja doswiadczenie wlasnie z Ekstraklasy. Zgadzam sie,nie musza sobie radzic w nizszych polkach..ale pewne doswiadzenia z pewnoscia nie dzialaja na nich negatywnie.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez SO_1906 2010-01-03, 11:04 am

Ja jestem za transferem Piotra Bani. Takiego zawodnika nam właśnie trzeba:doświadczonego, potrafiącego zrobić sobie miejsce, któremu rzadko zdarza się marnować 100 % sytuacje.
SO_1906

Postprzez MrCricket 2010-01-03, 12:06 pm

SO_1906 napisał(a):Ja jestem za transferem Piotra Bani. Takiego zawodnika nam właśnie trzeba:doświadczonego, potrafiącego zrobić sobie miejsce, któremu rzadko zdarza się marnować 100 % sytuacje.

Bez przesady, Zagłębie to nie dom spokojnej starości i emerytów nam nie potrzeba, on już ma prawie 37 lat, a to dużo jak na zawodowego piłkarza :kiepsko:
MrCricket

Postprzez SO_1906 2010-01-03, 12:16 pm

A w czym to przeszkadza jeżeli strzela bramki? Nie z takim wiekiem można spotkać zawodników w lepszych ligach niż polska 3....
SO_1906

Postprzez turku 2010-01-03, 3:56 pm

SO_1906 napisał(a):A w czym to przeszkadza jeżeli strzela bramki? Nie z takim wiekiem można spotkać zawodników w lepszych ligach niż polska 3....

A na przykład w tym że w przyszłym roku będzie miał 38 lat a my budujemy zespół nie na jeden a na kilka sezonów i nie warto brać do drużyny kogos kto nie bedzie dłużej niz 2-3 lata. Niech się ogrywają juz ci którzy mają grac i w ekstraklasie za dwa lata :)
turku

Postprzez SO_1906 2010-01-03, 3:58 pm

turku napisał(a):
SO_1906 napisał(a):A w czym to przeszkadza jeżeli strzela bramki? Nie z takim wiekiem można spotkać zawodników w lepszych ligach niż polska 3....

A na przykład w tym że w przyszłym roku będzie miał 38 lat a my budujemy zespół nie na jeden a na kilka sezonów i nie warto brać do drużyny kogos kto nie bedzie dłużej niz 2-3 lata. Niech się ogrywają juz ci którzy mają grac i w ekstraklasie za dwa lata :)

Aha chyba że tak.... Po prostu nie wiedziałem, że myślicie o ekstraklasie za 2 lata.
SO_1906

Postprzez patrios91 2010-01-03, 5:56 pm

SO_1906 napisał(a):Aha chyba że tak.... Po prostu nie wiedziałem, że myślicie o ekstraklasie za 2 lata.

Za 3 Mistrz Polski i Liga Mistrzow ;-)
patrios91

Postprzez turku 2010-01-03, 8:05 pm

patrios91 napisał(a):
SO_1906 napisał(a):Aha chyba że tak.... Po prostu nie wiedziałem, że myślicie o ekstraklasie za 2 lata.

Za 3 Mistrz Polski i Liga Mistrzow ;-)

Za trzy lata środek ekstraklasy. Tak mi się marzy. Skoro Pogoń może to i my możemy ale wróćmy do głównego wątku i nie rozmywajmy tematu..
turku

Postprzez patrios91 2010-01-03, 10:23 pm

Skontaktowalem sie z Irkiem Grybosiem w zapytaniu o prawde dotyczaca jego transferu. Jednak jeszcze nie moge napisac jego odpowiedzi gdyz czekam na zgode z opublikowaniem jego wypowiedzi na forum. Nie ma w niej nic nadzwyczajnego,gdyz w wiekszosci wszystko zostalo juz powiedziane,ale mozna rozwiac wszelkie watpliwosci.

Z innej strony....Bramka Krzysztofa Bodzionego w meczu z Unia Janikowo zostala zakwalifikowana w programie Hat-Trick jako jedna z 10 najladniejszych bramek jesieni naszego regionu. Gratulujemy ;-) :niezle:

3 stycznia 2010, 20:57:18 - euzi
Siedmiu zawodnikom wygasły kontrakty z Hetmanem

Marcin Grunt, Łukasz Kaczmarek, Marek Fundakowski, Łukasz Frączek, Iwan Łytwyniuk, Paweł Miszczuk oraz Michał Skórski - tym piłkarzom Hetmana Zamość 31 grudnia 2009 roku wygasły umowy i najprawdopodobniej pożegnają się z klubem.

- Nikt z nami na temat przedłużenia kontraktów nie rozmawiał - mówi Marek Fundakowski, kapitan zespołu. Taka decyzja włodarzy klubu może dziwić, jednak gdy przyjrzeć się fatalnej sytuacji klubu, to cała ta sprawa wydaje się być jasna.

Ponadto umowa wygasła także dyrektorowi sportowemu, a zarazem drugiemu trenerowi Hetmana Zbigniewowi Pająkowi, który mimo wszystko wybiera się na jutrzejszy trening zamościan.

źródło: hetmanzamosc.com
-> http://www.90minut.pl/news/111/news1119 ... manem.html

Marek Fundakowski nadal pozostaje bez przedluzenia kontraktu...moze jednak mu sie go zaproponuje zamiast testow,zanim inne kluby to zrobia. :idea:

Skorski chyba jednak zostaje w Zaglebiu sadzac po sytuacji Hetmana. Pomoc jest juz tak mocno obsadzona ze nawet rezerwy sa pelne. Chyba ze w gre wchodzi inny klub.
Ostatnio edytowano 2010-01-03, 10:44 pm przez patrios91, łącznie edytowano 2 razy
patrios91

Postprzez django 2010-01-03, 10:44 pm

W przypadku Fundakowskiego trzeba by się jeszcze dogadać z Koroną, ale to jest piłkarz jakiego nam potrzeba.
django

Postprzez patrios91 2010-01-03, 10:47 pm

django napisał(a):W przypadku Fundakowskiego trzeba by się jeszcze dogadać z Koroną, ale to jest piłkarz jakiego nam potrzeba.

Mysle ze z Korona nie bedzie zadnego problemu..skoro z Ruchem nie bylo,no chyba ze beda go potrzebowac. Inna sprawa czy Fundakowski wyrazi chec gry w Zaglebiu.
patrios91

Postprzez zaglebie123 2010-01-04, 12:12 am

Dajcie już spokój z Grybosiem i innymi niechcianymi ! Tracimy lepszych wychowanków zatrudniając najemników za grubą kasę i nikt problemu NIE WIDZI ! Co będzie jak skończy się kasa z Krakowa ??? Da miasto albo zarobi Taxi ??? Nie jestem czarnowidzem tylko realistą !
zaglebie123

Postprzez patrios91 2010-01-04, 12:41 am

zaglebie123 napisał(a):Dajcie już spokój z Grybosiem i innymi niechcianymi ! Tracimy lepszych wychowanków zatrudniając najemników za grubą kasę i nikt problemu NIE WIDZI ! Co będzie jak skończy się kasa z Krakowa ??? Da miasto albo zarobi Taxi ??? Nie jestem czarnowidzem tylko realistą !

Podaj nazwiska "lepszych wychowankow"....Juz widze do czego twoj post zmierza...ale to forum juz to przerabialo.
Bez komentarza.
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna