Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez LucasUSA 2010-01-02, 4:49 pm

dziejus napisał(a):Gryboś juz w kraju.W sumie smutny artykuł ;-( Sportowefakty.pl

Podawajcie artykuly i linki, prosze.

"Choroba sprawiła, że Ireneusz Gryboś wyjazdu do greckiego klubu AGS Vyzas Megaron nie może zaliczyć do udanych. Pracy nie znajdzie raczej także w Zagłębiu Sosnowiec. Wszystko wskazuje na to, że wiosnę spędzi w Stali Rzeszów.
Do Grecji Gryboś poleciał zaraz po świętach na zaproszenie przyjaciela, który jest członkiem zarządu klubu, walczącego o awans do II ligi. Napastnik Stali wziął udział w dwóch treningach, po czym zachorował i resztę pobytu w Grecji musiał spędzić w łóżku. - Rozmawiałem z prezesem i trenerem. Pod względem piłkarskim było w porządku, natomiast nie wiedzieli w jakiej jestem dyspozycji fizycznej. Zaprosili mnie na kolejne testy w styczniu - opowiada Gryboś. Do wyjazdu jednak raczej nie dojdzie, bo trener Stali zabronił swoim piłkarzom brania udziału w testach po Nowym Roku.

Gryboś nadal chce przejść do Zagłębia, ale wygląda na to, że nie chcą go sosnowiczanie. - Od momentu transferów, które przed świętami przeprowadziło Zagłębie, jakikolwiek kontakt się urwał - przyznaje piłkarz. - Na spotkaniu opłatkowym uprosiłem prezesa Stali, żeby spuścił z sumy odstępnego. Byłem bardzo zdeterminowany i myślę, że ile by zaproponowało Zagłębie, na tyle by się zgodził. W grę wchodziło nawet wypożyczenie. Prezes klubu z Sosnowca miał się odezwać, ale telefon milczy. Wydaje mi się, że znaleźli kogoś innego, albo nie są już mną zainteresowani.

Brak odzewu ze strony Zagłębia dziwi, bo trener Piotr Pierścionek przez całą rundę jesienną narzekał na brak klasowego napastnika. Gryboś pojawił się na testach w Sosnowcu i zrobił bardzo dobre wrażenie, strzelając w dwóch meczach, cztery bramki. - Nadal bardzo chciałbym grać w Zagłębiu, ale ani ja nie będę nikogo na siłę uszczęśliwiał, ani w Rzeszowie nie będą mnie na siłę sprzedawać. W tej chwili przygotowuję się ze Stalą do walki o utrzymanie w II lidze - kończy napastnik."

http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... a-choroba/

Ciekawe, kogo maja? :niezle:
LucasUSA

Postprzez patrios91 2010-01-02, 5:43 pm

Moze majÄ…,moze nie majÄ…,a moze to jest tylko gra,ktora ma na celu jak najnizsza oplate,cene za Grybosia :) Wszystko to jest takie jak napisalem w przegladzie prasy :)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez roberto85 2010-01-02, 6:17 pm

Grybos niech sobie szuka klubu ale nie w Sosnowcu bo my juz mamy taki napad i taka linie pomocy po przedswiatecznych transferach ze my ta lige rozwalimy bez wiekszych problemow w 10 pierwszych kolejkach tak ze na I ligowe transfery poczekajmy do lata a wtedy sytuacja na rynku trasferowym moze wygladac o 180* inaczej
roberto85

Postprzez patrios91 2010-01-02, 6:30 pm

roberto85 napisał(a):Grybos niech sobie szuka klubu ale nie w Sosnowcu bo my juz mamy taki napad i taka linie pomocy po przedswiatecznych transferach ze my ta lige rozwalimy bez wiekszych problemow w 10 pierwszych kolejkach tak ze na I ligowe transfery poczekajmy do lata a wtedy sytuacja na rynku trasferowym moze wygladac o 180* inaczej

Nie mamy "takiego" napadu...a transfery na I lige latem beda uzupelniajace,gdyz teraz budujemy zespol I ligowy.
patrios91

Postprzez roberto85 2010-01-02, 6:40 pm

wedlug mnie Jaromin Filipowicz Mysliwy I Laska na ta lige jest az zabardzo wykozaczona w dobrym rozumieniu tego slowa i wydaje mi sie za jak na I lige tez jest na pierwsza szostke tak ze nie ma co lamentowac o awans powinnismy byc spokojni a budowac bedziemy jak bedzie na czym pozdrawiam :)
roberto85

Postprzez django 2010-01-02, 6:43 pm

roberto85 napisał(a):wedlug mnie Jaromin Filipowicz Mysliwy I Laska na ta lige jest az zabardzo wykozaczona w dobrym rozumieniu tego slowa i wydaje mi sie za jak na I lige tez jest nja pierwsza szostke tak ze nie ma co lamentowac o awans powinnismy byc spokojni a budowac bedziemy jak bedzie na czym pozdrawiam :)

Tylko na jakiej podstawie tak uważasz, skoro nasz najskuteczniejszy napastnik strzelił w lidze 6 bramek?
django

Postprzez patrios91 2010-01-02, 6:45 pm

roberto85 napisał(a):wedlug mnie Jaromin Filipowicz Mysliwy I Laska na ta lige jest az zabardzo wykozaczona w dobrym rozumieniu tego slowa i wydaje mi sie za jak na I lige tez jest na pierwsza szostke tak ze nie ma co lamentowac o awans powinnismy byc spokojni a budowac bedziemy jak bedzie na czym pozdrawiam :)

Jaromin nie wykorzystuje mnostwa 100 %-towych sytuacji,Filipowicz strzela,Mysliwy bez formy,Lacha po kontuzji...
patrios91

Postprzez django 2010-01-02, 6:50 pm

Jaromin, Filipowicz, Lacha... ci nasi napastnicy to nie są tak naprawdę napastnicy, tylko pomocnicy. I może tutaj jest pies pogrzebany.
django

Postprzez turku 2010-01-02, 7:18 pm

Potrzeba nam kogoś takiego kto może nie grać od początku ale wejdzie na ostatnie 10 minut i z niczego przyłoży nogę i wpadnie bramka. Póki co podczas meczy walimy głowa w mur, akcji jest może sporo, sytuacji do strzelenia też ale nikt nie strzela. Dlatego mimo dobrych zimowych zakupów uważam że jeśli nie kupimy klasowego napastnika strzelającego z niczego to może być ciężko o awans.
turku

Postprzez Adam1906 2010-01-02, 7:57 pm

Faktycznie, niewesoło to wygląda dla samego Irka Grybosia :kiepsko: Może jednak włodarze naszego klubu sprawdzili by ponownie Grybosia?...
Adam1906

Postprzez patrios91 2010-01-02, 8:46 pm

Mnie juz przeszla chec na tranfer Grybosia. Jego nagla choroba moze byc tylko przykrywką,a tak naprawde Grecy go nie chcieli. Zdecydował sie na testy do Grecji...niech tam pozostanie. Caly jego tranfer jest mega powalony. Juz za duzo tych przypuszczen i watpliwosci....albo sie go kontraktuje,albo szukamy kogos innego.
patrios91

Postprzez kiboll 2010-01-02, 9:40 pm

http://www.sportowabydgoszcz.pl/news/7011

rusza machina Zawiszy 1 pojawi sie nowy unich w poniedzialek 2 kolejnych sciagaja z zagranicy z poziomu extraklasy ciekawe chyba jak kazdy kibice Zagłebia awansu zyczymy nam i Zawiszy przeciez Radzionkowi nic sie nie stanie jak rok poczeka?:)
kiboll

Postprzez KalF92 2010-01-02, 9:54 pm

chyba jak kazdy kibice Zagłebia awansu zyczymy nam i Zawiszy

Ja im na pewno awansu nie życzę, Ruchowi też nie- każdy tylko nie oni :twisted: :twisted:
KalF92

Postprzez SO_1906 2010-01-02, 10:39 pm

KalF92 napisał(a):
chyba jak kazdy kibice Zagłebia awansu zyczymy nam i Zawiszy

Ja im na pewno awansu nie życzę, Ruchowi też nie- każdy tylko nie oni :twisted: :twisted:

Ja licze na Polkowice ! :brawo:
SO_1906

Postprzez patrios91 2010-01-02, 11:46 pm

..a ja na AKS Niwke...wezcie sie ludzie ogarnijcie. Piszecie nie na temat.
Pan z Bydgoszczy juz został zlinczowany z powodu wklejania informacji o Zawiszy,choc w tym temacie jest troche o Lilo w Zaglebiu. Jednak i tak nie rozumiem dlaczego jeszcze nie dostal bana. Ciekawe czy Lilo sie "zalokuje" tam gdzie wiekszosc pilkarzy w ostatnich latach.;> ;-)

Teraz czekam na info o tych pilkarzach z I ligi zainteresowanych gra w Zaglebiu. Mam nadzieje ze to nie ktos pokroju Kielbasy,ktory beszczelnie nas oczernil w prasie,tylko dlatego ze w Zaglebiu na sparingi przychodzi sie trzezwym :)
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników