Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez patrios91 2009-12-24, 2:50 pm

24 grudnia 2009, 14:29:47 - MichalMKS
Ireneusz Gryboś szuka klubu w Grecji

Ireneusz Gryboś w niedzielę wylatuje do Grecji. Tym samym raczej upada sprawa transferu piłkarza do Zagłębia Sosnowiec.

- Nie chcę na razie mówić o jaki zespół chodzi, o którą ligę - stwierdza. - Powiem tylko, że w znalezieniu klubu w Grecji pomaga mi dobry kolega. W niedziele wylatuję z Polski - dodaje.

Wiele wskazywało, że nowym pracodawcą Grybosia będzie Zagłębie Sosnowiec. Piłkarz Stali rozegrał w wymienionej drużynie dwa sparingi, w których strzelił 4 gole. Stal od początku zapowiadała, że nie będzie robić piłkarzowi, który ma ważny kontrakt, problemów z odejściem, ale interesuje ją konkretna kwota w zamian. Zagłębie podjęło rozmowy, sugerując wypożyczenie piłkarza. Stal nie mówiła nie, ale do dalszych negocjacji nie doszło.

- Zagłębie miało się odezwać w poniedziałek, ale telefon milczy - mówi Jacek Szczepaniak, prezes sekcji piłki nożnej Stali.

Sam zawodnik miał ochotę grać w sosnowieckiej ekipie, ale dłużej czekać już nie mógł.

- Oferta Zagłębia była ciekawa, ale wygląda, że kluby nie dojdą do porozumienia. Podejrzewam, że Zagłębie znalazło kogoś innego na moje miejsce, albo zwyczajnie odpuścili temat. Tak czy owak nie chcę dłużej tkwić w niepewności. Chciałbym się rozwijać i szukam nowych opcji. W niedziele lecę do Grecji. Na ile? Pojęcia w tej chwili nie mam. Raczej na pewno będę tam witał nowy rok - dodał piłkarz.

Działacze Stali wiedzą o planach swojego piłkarza.

- Sytuacja jest jasna. Mogę odejść, ale tylko wtedy, jeśli Stal otrzyma za mnie określoną kwotę - zaznaczył Gryboś.

źródło: Nowiny

-> http://www.90minut.pl/news/111/news1114 ... recji.html

No i tu panie prezesie zchrzanil pan sprawe na maksa... Wczoraj chwalilem,dzisiaj ganię...wyrownalo sie. Jesli Grybos mialby byc pozyskany w nowym roku to bylo mu o tym powiedziec. Gdzie my teraz znajdziemy tak skutecznego napadziora ?
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Smazu 2009-12-24, 2:51 pm

Na pewno jakiś "talent" który strzelił 45 bramek w 30 meczach 10 ligi podwórkowej zastąpi Grybosia :niezle:
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez AjriSSS 2009-12-24, 3:10 pm

rossoneri napisał(a):oczywiscie! kazdy z nich jest lepszy od Filipowicza w jakiej by nie byli formie ,a juz nie wspomne o Gybrosiu,ktory od razu wskakuje do skladu,Lachowski tylko w pomocy!!! dlatego musi grac Strojek jako mlodziezowiec,ale wcale Bednar nie jest od niego lepszy ,o Klodzie nie wspominam bo nie wiadomo w jakiej dyspozycji bedzie po kontuzji

kolo zamknij się już i nie gadaj głupot na temat Filipowicza, rzygać się chce jak najeżdżasz na chłopa, kto Ci dał takie prawo. Do wszystkich dzieci neostrady i "polaczków" : to że kupicie bilet na mecz, czy wydaje Ci się że jesteś anonimowy w internecie NIE daje Ci prawa do BEZPODSTAWNEGO bluzgania na innych. Co Ci chłop zrobił. Wyruchał Ci laske czy co. Powiedz mu to w oczy to zobaczymy czy będziesz miał tyle "odwagi". Ludzie zanim kogoś ocenicie, sprawdzcie jakie macie prawo i predyspozycje do oceniania inych[/quote]

niestety Pajacu mamy prawo oceniac pilkarzy bo to sa osoby publiczne i zarabiaja za to duze pieniadze ,bylem na wszystkich meczach Zaglebia na Ludowym i Filipowicz nie pokazal nic wielkiego i tyle ,pewnie nawet bym o nim nie wspomnial bo nie ma o czym,ale draznia mnie zachwyty nad przecietnym grajkiem[/quote]

nie mam ochoty z Tobą dyskutować, bo ktoś mądry powiedział: Nie dyskutuj z DEBILEM bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. Może i możesz Oceniać ale nie bluzgać bezpodstawnie. Nie wiem czy Ty i kol. Novack zauważyliście, że nasza drużyna jest budowana jako TEAM, nie bazujemy na gwiazdach, tylko wszystko ma współgrać jako całość. Idac Waszym tokiem myślenia to Lachowski czy reprezentant Pietrzak tez nie rzucili na kolana, ale gra całości to już co innego.
AjriSSS

Postprzez rif 2009-12-24, 3:40 pm

Przecież my mamy największy kłopot ze skutecznością, co ci działacze robią?! Lilo akurat mnie bardzo mało interesował, liczyłem na tego Grybosia, bo taki gracz nam jest potrzebny, a tu dupsko zbite! Komin płacowy pewnie powstał a bramek jak nie miał kto strzelać tak nadal nie będzie miał. Ile razy ludzie z klubu mówili jacy ważni są dla Zagłębia wychowankowie, bo oni naprawdę są związani z klubem, więc była okazja zatrudnić kogoś komu zależałoby nie tylko na kasie, ale woleli Lilo.
rif

Postprzez patrios91 2009-12-24, 4:01 pm

rif napisał(a):Przecież my mamy największy kłopot ze skutecznością, co ci działacze robią?! Lilo akurat mnie bardzo mało interesował, liczyłem na tego Grybosia, bo taki gracz nam jest potrzebny, a tu dupsko zbite! Komin płacowy pewnie powstał a bramek jak nie miał kto strzelać tak nadal nie będzie miał. Ile razy ludzie z klubu mówili jacy ważni są dla Zagłębia wychowankowie, bo oni naprawdę są związani z klubem, więc była okazja zatrudnić kogoś komu zależałoby nie tylko na kasie, ale woleli Lilo.

Ciekawe kto by Grybosiowi te pilki podawal,wystawial na tacy.. Oczywiscie Lilo...ale to dla Ciebie nie wazne..przeciez Grybos przejdzie cale bosiko i strzeli bramke.
Mialem nadzieje ze Grybos zastapi Mysliwego gdy ten w sparingach nie pokaze ze jest w formie. Za drogi,te miliony pewnie ida na jakas fundacje. Bardzo licze na Lache i jego "zdrowego" Achillesa.
Jak nie Grybos to pewnie jakis Pokemon typu Kmiecik,Tyc. Juz lepiej niech prezes jedzie na drogie wczasy niz ma pozyskiwac Pokemonow. Szkoda nerwow.
Na poczatku sezonu bylo sie bardziej postarac o Żbikowskiego i teraz bylby spokoj. Wiekowy,ale "w kazdej" lidze potrafi strzelac.
patrios91

Postprzez SO_1906 2009-12-24, 4:11 pm

patrios91 napisał(a):
rif napisał(a):Przecież my mamy największy kłopot ze skutecznością, co ci działacze robią?! Lilo akurat mnie bardzo mało interesował, liczyłem na tego Grybosia, bo taki gracz nam jest potrzebny, a tu dupsko zbite! Komin płacowy pewnie powstał a bramek jak nie miał kto strzelać tak nadal nie będzie miał. Ile razy ludzie z klubu mówili jacy ważni są dla Zagłębia wychowankowie, bo oni naprawdę są związani z klubem, więc była okazja zatrudnić kogoś komu zależałoby nie tylko na kasie, ale woleli Lilo.

Ciekawe kto by Grybosiowi te pilki podawal,wystawial na tacy.. Oczywiscie Lilo...ale to dla Ciebie nie wazne..przeciez Grybos przejdzie cale bosiko i strzeli bramke.
Mialem nadzieje ze Grybos zastapi Mysliwego gdy ten w sparingach nie pokaze ze jest w formie. Za drogi,te miliony pewnie ida na jakas fundacje. Bardzo licze na Lache i jego "zdrowego" Achillesa.
Jak nie Grybos to pewnie jakis Pokemon typu Kmiecik,Tyc. Juz lepiej niech prezes jedzie na drogie wczasy niz ma pozyskiwac Pokemonow. Szkoda nerwow.
Na poczatku sezonu bylo sie bardziej postarac o Żbikowskiego i teraz bylby spokoj. Wiekowy,ale "w kazdej" lidze potrafi strzelac.

A skąd wiesz czy prezes nie ma w zanadrzu jakiegoś lepszego zawodnika do kupienia?
SO_1906

Postprzez YOOSHKY 2009-12-24, 4:23 pm

Nawet 10 pomocników na boisku nic nam nie da bez rasowego napadziora, liczyłem na transfer Grybosia bardziej niż na kolorowego...
Wesołych Świąt!!
YOOSHKY

Postprzez rif 2009-12-24, 9:33 pm

Jakie podawał, jakie wystawiał na tacy, co ty patrios91 piszesz? Sory stary, bez napinki, ale naprawdę nie chce mi się nawet tłumaczyć sprawy. Ja też liczyłem na napastnika, chciałem tego Grybosia jak żadnego innego.
rif

Postprzez patrios91 2009-12-24, 10:10 pm

rif napisał(a):Jakie podawał, jakie wystawiał na tacy, co ty patrios91 piszesz? Sory stary, bez napinki, ale naprawdę nie chce mi się nawet tłumaczyć sprawy. Ja też liczyłem na napastnika, chciałem tego Grybosia jak żadnego innego.

Kto nie liczyl... Po to sa pomocnicy zeby wystawiali na pilki "na tacy",a napadziory maja je tam "wpychac" ;-) ;-) Proste ,ale nie w dzisiejszych czasach ;-) To metafory rif ;-)
Teraz nam bedzie ciezko o rasowego napastnika. Nie sadzie by prezes mial kogos innego na oku. Sam sie wypowiadal ,ze gdyby zdecydowali sie na Grybosia to i tak w nowym roku. Chlopak nie bedzie czekal w niepewnosci w nieskonczonosc...poczul sie olany(brak dalszego kontaktu). Rozumiem go.

Zobaczymy czy nasz scouting znajdzie jakiegos napadziora,ktory w 2 sparingach strzeli 4 bramki. Obstawiam ze nikogo nie zakontraktuja i bedziemy kombinowac tym co mamy. Jesli wroci temat Grybosia to zaplacimy o wiele wiecej jesli bedziemy rywalizowac z greckim klubem i to pod warunkiem ze Irek bedzie chcial u nas jeszcze grac.
patrios91

Postprzez Łuki19 2009-12-24, 10:15 pm

najwiekszym błedem dzialaczy jest rezygnowanie z Kozminskiego jest to zawodnik ktory by dostawal wiecej szans to by wykorzystywal swoje sytuacje jakie miał
Łuki19
Obserwowany

Postprzez LucasUSA 2009-12-24, 10:29 pm

YOOSHKY napisał(a):Nawet 10 pomocników na boisku nic nam nie da bez rasowego napadziora, liczyłem na transfer Grybosia bardziej niż na kolorowego...
Wesołych Świąt!!

Okreslenie "kolorowy" nie przystoi - mam nadzieje, ze to tylko wypadek przy pracy...
Panowie, cieszmy sie tym co mamy, licze na jeszcze jedna niespodzianke, sam Grybos mysli, ze maja kogos na oku.
LucasUSA

Postprzez ciacho-kazimierz 2009-12-24, 11:02 pm

Jeszcze kilka dni temu wielu na tym forum pisało że szkoda że to Zawisza bardziej zabiega o Lilo niż Zagłębie.Jak dziś to wygląda wszyscy widzimy.Nie wieszajcie psów na Zarządzie bo okienko transferowe jest nadal otwarte.Oceny zakupów mogą jeszcze poczekać.A ile są one warte pokaże Wiosna.Oby ostatnia na drugoligowych wiochach.Wesołych Świąt dla wszystkich Braci!
ciacho-kazimierz

Postprzez KalF92 2009-12-24, 11:39 pm

Nie ma co się martwić brakiem skutecznego napadziora,bo okienko transferowe wciąż jest otwarte.
Nawet przybycie Grybosia do nas w cale nie jest nie możliwe, ja osobiście nadal wieżę że jednak będzie grał on dla Zagłębia. Jeśli tak jednak się nie stanie to jest przecież szansa na zakontraktowanie jakiegoś innego zawodnika.
KalF92

Postprzez maniek-75-75 2009-12-24, 11:52 pm

patrios91 napisał(a):Ciekawe kto by Grybosiowi te pilki podawal,wystawial na tacy

po bandzie szeroko jedziesz....a kto do tej pory wystawiał ? ile to setek zostało zmarnowanych przez jedną jesień....mam nadzieje że ten cały Lilo mnie przekona jako piłkarz ale co do wypracowywanych sytuacji to się mylisz....
maniek-75-75

Postprzez patrios91 2009-12-24, 11:57 pm

Okienko sie jeszcze nie otworzylo chlopaki :) :) Jesli do tygodnia czasu nie dowiemy sie ze Grybos podpisal kontrakt z greckim klubem,to moze jest szansa na pozyskanie Grybosia:) :) Wasze typy skutecznego napadziora mogacego wzmocnic Zaglebie ? Dla mnie stary Zbikowski...i Grybos...Hajduk wiecej typow nie mam.

Maniek tez nie rozumie pojecia metafory :) Mowa byla o pomocniku w sensie ogolnym,a nie o naszej pomocy,ktora nie wyprowadza "setek". Oj panowie panowie :-) Mistrzem marnowania setek jest oczywiscie Jaromin... :)
I to nie jest "ten caly Lilo" ani "kolorowy" tylko normalny pilkarz,ktoremu jak kazdemu czlowiekowi nalezy sie szacunek.
Troche przyzwoitosci..
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna