Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2009-12-15, 7:16 pm

patrios91 napisał(a):
August napisał(a):Nie bardzo rozumiem czemu nasi chcą Grybosia wypożyczyć a nie kupić. Troche mi tu pachnie zbytnim kunktatorstwem. Jakby się bali o przydatność człowieka do zespołu.

Ja juz powoli kumam o co chodzi Zaglebiu...ale nie wiem czy moge oficjalnie to napisac gdyz duzo dzialaczy czyta to forum ;-) Cos czuje ze cwaniactwo nie przejdzie...

Pisz śmiało. Może lepiej aby cwaniactwo nie przeszło. a zdaje się, że nie ma co przesadzać bo mnożna przekombinować. I będzie - jak pisał Django - taka sama sytuacja jak rok temu. A tego nikt nie chce.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2009-12-15, 7:25 pm

Wypozyczyc na 1,5 roku ,a pozniej pozyskac za darmo wraz z wygasnieciem kokraktu Grybosia. Stal nie chce wypozyczenia bo wie o co biega.Nasi dzialacze maja ludzi za idiotow i wkrotce sie na tym przejada tracac wartosciowych zawodnikow. Kaska z wynajmu bardzo unika celu na jaki miala byc przeznaczona. Wazniejsze sa wakacje na Majorce i nowy samochod. Nachapac sie nachapac,a z kibicow robic idiotow twierdzac ze za duzo chcieli. Tylko dlaczego Pierscien na to idzie ? Jest dobrze,moze byc lepiej,tylko wazniejsza jest kasa wykorzystywana do celow osobistych niz dobra klubu. Moze po otwarciu oczu kibicom prezes klubu zacznie uczciwie podchodzic do sprawy.

Marcin Sobczak zostaje

Marcin Sobczak zostaje na rundÄ™ wiosennÄ… w Zawiszy Bydgoszcz.

Do końca roku powinna wyjaśnić się sprawa z Lilo. Dziś minął termin ewentualnego powrotu Sobczaka do Ruchu Chorzów. Jego klub nie zdecydował się na ściągnięcie zawodnika. - Mogę potwierdzić, że Marcin będzie wypożyczony do nas do końca czerwca czyli tak jak było to wcześniej ustalone - powiedział nam Piotr Burlikowski, wiceprezes klubu.

- Jeśli chodzi o Lilo to jesteśmy z nim i z Ruchem porozumienia. Jednak Lilo nie podjął jeszcze decyzji czy chce grać u nas, czy w Zagłębiu Sosnowiec. 14 stycznia wraca z Brazylii, ale ja chcę załatwić sprawę dużo szybciej. Najlepiej zaraz po powrocie ze swojego urlopu czyli na początku tygodnia, a najpóźniej do końca roku - wyjaśnił wiceszef Zawiszy.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez KalF92 2009-12-15, 8:55 pm

Jeśli chodzi o Lilo to jesteśmy z nim i z Ruchem porozumienia. Jednak Lilo nie podjął jeszcze decyzji czy chce grać u nas, czy w Zagłębiu Sosnowiec. 14 stycznia wraca z Brazylii, ale ja chcę załatwić sprawę dużo szybciej. Najlepiej zaraz po powrocie ze swojego urlopu czyli na początku tygodnia, a najpóźniej do końca roku - wyjaśnił wiceszef Zawiszy.

Mam nadzieję że uda się działaczom Zagłębia ubiec Zawiszę i namówić Lilo do przejścia do Zagłębia.

Co do triku z wypożyczeniem Grybosia i wykupienia po wygaśnięciu kontraktu jest dość prawdopodobny i sprytny. To pokazuje jedynie że z działaczy sprytne bestie :twisted: :twisted: Szkoda tylko że nie przynosi to żadnych konkretów, dla naszego klubu, z wyjątkiem premesy dla Filipowicza- ale to akurat nie było trudne zadanie.
Jestem na prawdę ciekaw jak to się rozwiąże i liczę na to że będziemy mieć z tego same korzyści.
KalF92

Postprzez August 2009-12-15, 8:56 pm

patrios91 napisał(a):Wypozyczyc na 1,5 roku ,a pozniej pozyskac za darmo wraz z wygasnieciem kokraktu Grybosia

Coraz mniej mi się to podoba. A juz zacząłem wierzyć, że Prezes i właściciel zaczynają działać profesjonalnie. Jeśli zawalą sprawę Grybosia i Lilo (mniemam że i tu są duże szanse, większe niż w przypadku Flejterskiego) to znaczy że niczego tak naprawdę się nie nauczyli i nie nauczą.
August

Postprzez KalF92 2009-12-15, 9:00 pm

Jeśli chodzi o Lilo to jesteśmy z nim i z Ruchem porozumienia. Jednak Lilo nie podjął jeszcze decyzji czy chce grać u nas, czy w Zagłębiu Sosnowiec. 14 stycznia wraca z Brazylii, ale ja chcę załatwić sprawę dużo szybciej. Najlepiej zaraz po powrocie ze swojego urlopu czyli na początku tygodnia, a najpóźniej do końca roku - wyjaśnił wiceszef Zawiszy.

Mam nadzieję że uda się działaczom Zagłębia ubiec Zawiszę i namówić Lilo do przejścia do Zagłębia.

Co do triku z wypożyczeniem Grybosia i wykupienia po wygaśnięciu kontraktu jest dość prawdopodobny i sprytny. To pokazuje jedynie że z działaczy sprytne bestie :twisted: :twisted: Szkoda tylko że nie przynosi to żadnych konkretów, dla naszego klubu, z wyjątkiem premesy dla Filipowicza- ale to akurat nie było trudne zadanie.
Jestem na prawdę ciekaw jak to się rozwiąże i liczę na to że będziemy mieć z tego same korzyści.
KalF92

Postprzez August 2009-12-15, 9:11 pm

Prezes zawalił w przeszłości tyle spraw, że powinien mieć świadomość, że już nie ma prawa zawalić cokolwiek nowego. Zatem w moim przekonaniu powinien stanąć na czubku własnego żołędzia i doprowadzić do pozyskania wcześniej upatrzonych, w powszechnej opinii dobrych grajków, czyli Lilo, Grybosia i Flejterskiego. W przeciwnym razie powinien dac sobie spokój i ustąpić z pełnionej funkcji.
August

Postprzez django 2009-12-15, 9:31 pm

Jeżeli jest kasa (a powinna być) to teraz naprawdę nie jest dobry moment na oszczędzanie. Zwłaszcza, że wszyscy nasi konkurenci do awansu chcą się poważnie wzmocnić. Możemy już nawet odpuścić Flejterskiego, bo jest Pach i Lacha, także ma kto rozgrywać. Natomiast Gryboś i Lilo powinni być priorytetem transferowym i jeżeli udałoby się ich ściągnąć za rozsądną cenę, to warto się postarać, żeby później nie pluć sobie w brodę.
django

Postprzez August 2009-12-15, 9:38 pm

Ja się boję, że nasi decydenci obudzą sie z reką w nocniku i znowu będziemy mieli sprowadzanie na ostatnią chwilęi sytiacje Socha-bis
August

Postprzez rif 2009-12-15, 10:19 pm

Dokładnie tak jak pisze django, to nie jest czas na oszczędzanie, jeżeli jest kasa, to trzeba ją teraz wydać. Akurat ściąganie Lilo za wszelką cenę i tworzenie komina płacowego może nie być dobrym pomysłem, ale Gryboś po tym co powiedział jest nie do odpuszczenia!
rif

Postprzez Darian 2009-12-15, 10:27 pm

YOOSHKY napisał(a): A co jeśli komuś obiecałeś że nie będziesz robił problemów z odejściem?
Wystawisz cenÄ™ zaporowÄ…?
Widać dziś nie istnieje coś takiego jak dżentelmeńska umowa. Widoczne jest to również na forum, vide cytowany post.

Dżentelmeńska umowa -> :lol:

Polska piłka składa się z samych "dżentelmenów" od piłkarzy,trenerów po działaczy i menadżerów. :lol:
Chociaż zadziwia mnie twoja niezachwiana wiara w środowisko piłkarskie. Dżentelmeńska umowa.. :lol: dobre sobie.. :lol:
p.s. dzięki za poprawę humoru po dokonaniach hokeistów

rossoneri -> bije od ciebie zawiść i kompleks do osoby Filipowicza i to na kilometry można wyczuć. Ale to już nie mój problem.
Darian

Postprzez rif 2009-12-15, 10:42 pm

Darian napisał(a):rossoneri -> bije od ciebie zawiść i kompleks do osoby Filipowicza i to na kilometry można wyczuć. Ale to już nie mój problem.

A ja też nie jestem fanem talentu Filipowicza i co, też mam kompleksy jakieś czy jak?. Fakt, że strzela, bo strzał ma, ale generalnie technika uboga
rif

Postprzez YOOSHKY 2009-12-16, 7:19 am

PawełK napisał(a):Yooshky nie jest już w 100% Zagłębie...

W marcu minie rok jak mnie nie ma.

PawełK napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):Myślałem że masz coś nowego..

Jednak chyba Jacku nowe jest bo wcześniej tego wywiadu nie było...

Tak, jest nowe. Zmyliło mnie to:
rif napisał(a):Wywiad, a raczej 5 pytań do..., jest przecież na waszej stronie

Myślałem że gdzieś wyszukał na http://zaglebie.eu z przed tygodni. Stąd moje stwierdzenie:
YOOSHKY napisał(a):Myślałem że masz coś nowego..
:) :) :) :)
YOOSHKY

Postprzez camilstone 2009-12-16, 7:44 am

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,73649 ... dejsc.html

A może ściągniemy Ferugę?

Z Cichą ma się też pożegnać Daniel Feruga. - Zaproponowano nam wypożyczenie, ale mnie bardziej odpowiada opcja definitywnego transferu - mówi menedżer piłkarza Bartłomiej Bolek. - Wypożyczenie już przerabialiśmy [Feruga grał w GKS Jastrzębie - przyp. red.]. Na Cichą wrócił lepszy piłkarz, który znowu nie dostał szansy gry. Historia pod tytułem "Feruga w Ruchu" nie ma dobrego zakończenia. Szukam dla niego klubu. Zainteresowany jest jeden pierwszoligowiec - dodaje menedżer.
camilstone

Postprzez August 2009-12-16, 8:04 am

Feruga jest nominalnym pomocnikiem, nie wiem dokładnie jakie zadania spełnia na boisku zatem zasadnym byłoby pytanie czy taki zawodnimbyłby nam potrzebny. Niemniej jednak obserwują duży wysyp zawodników niechcianych w klubach wyższych lig zaczynam mieć wrażenie, że nasi decydenci mogą coś kombinować aby pozyskać zawodników, za których nie trzeba nic płacić. Tylko czy - jak napisano wcześniej - warto teraz oszczędzać?
August

Postprzez YOOSHKY 2009-12-16, 9:03 am

Oszczędzać nie można chyba że liczymy że awans nam się przytrafi tak jak za włoskich czasów. Gdyby nie degradacje za korupcje to pewnie nigdy byśmy nie awansowali do OE. Wtedy też szukaliśmy zawodników za free. 3 lata walczyliśmy i nic.
Albo może nam się trafi "samograj" jak w Kluczborku?
YOOSHKY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników