Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez PawełK 2009-11-28, 10:06 pm

patrios91 napisał(a):...to jest jakosc skrotow ;-)

Zapraszamy kolegę do współpracy, skoro zrobi lepsze niż są obecnie!
PawełK
pyszałek

Postprzez patrios91 2009-11-28, 10:07 pm

PawełK napisał(a):
patrios91 napisał(a):...to jest jakosc skrotow ;-)

Zapraszamy kolegę do współpracy, skoro zrobi lepsze niż są obecnie!

...ale wrazliwi :-) ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez LucasUSA 2009-11-29, 12:05 am

No wlasnie, kolego rossoneri - tego porownania mi brakowalo :) - oczywiscie, ze przypomina Waliczka! Po obejrzeniu skrotu mialem wrazenie, ze gdzies to juz widzialem :lol:
Zobaczymy, jak zaprezentuje sie w nastepnym sparingu.
Z tych skrotow, ktore wrzucil patrios91 zaimponowala mi bramka z pierwszego - odwazny gosc jest, trzeba mu przyznac :)
LucasUSA

Postprzez patrios91 2009-12-01, 6:54 pm

Resovia interesuje się Trafarskim i Fundakowskim

Resovia pozyska napastnika, jeśli nie uda się zatrzymać w klubie Piotra Kamińskiego, któremu kończy się okres wypożyczenia z Lecha Poznań. Kandydatami do jego zastąpienia są m.in. Piotr Trafarski i Marek Fundakowski.

- Napastnika będziemy potrzebować jeśli opuści nas Piotr Kamiński. Rozmawiałem z trenerami na temat potencjalnych kandydatów. Według ich opinii Fundakowski niespecjalnie pasuje do stylu gry naszej drużyny. Po prostu jest nieco za wolny - tłumaczy prezes sekcji Aleksander Bentkowski.

Trafarski w minionej rundzie reprezentował barwy Olimpii Elbląg. W 13 spotkaniach zdobył 7 bramek. Z kolei Fundakowski grał w Hetmanie Zamość. Jesienią zagrał we wszystkich ligowych meczach swojej drużyny, strzelając w nich 9 bramek.

Prezes Resovii twierdzi, że w tej chwili priorytetem pozostaje znalezienie dublera dla Piotra Szkolnika. - Lewa obrona to jedyna pozycja w naszym zespole, na której nie mamy dwóch piłkarzy. Postaramy się tą sytuację wkrótce zmienić. Kogo sprowadzimy, o tym za wcześnie mówić. Sami szukamy odpowiednich kandydatów, poza tym przyjeżdżają do nas na testy różnej maści piłkarze. Może, któryś przekona, że warto na niego postawić - dodał prezes Bentkowski, który przyznał, że dziś klub nie ogłosi też, którzy zawodnicy opuszczą zespół w przerwie zimowej. - Na to także jest za wcześnie. Poza tym, my nie chcemy pozbywać się naszych zawodników tylko ich wypożyczyć. Najpierw musimy im znaleźć odpowiednie kluby. Na to jednak potrzeba trochę czasu - zakończył działacz Resovii.

źródło: Super Nowości
-> http://www.90minut.pl/news/109/news1096 ... wskim.html

Fundakowskiego Resovia moze,a Zaglebie nie ?

Ośmiu zawodników odchodzi ze Stali Stalowa Wola

Dyrektor Stali Stalowa Wola Dariusz Schlage wręczył we wtorek przed popołudniowym treningiem wypowiedzenia aż ośmiu piłkarzom.

Z klubem rozstają się: Tomasz Wietecha, Stanisław Wierzgacz, Daniel Treściński, Tadeusz Krawiec, Łukasz Stręciwilk, Mariusz Myszka, Marek Drozd i Adam Łagiewka. Wcześniej umowy ze Stalą rozwiązali Paweł Olszewski i Dariusz Stachowiak.

- Zespół potrzebuje wstrząsu. Wypowiedzenia dostali zawodnicy, którzy jesienią się nie sprawdzili - mówi dyrektor Dariusz Schlage.

Zawodnicy, którzy dostali wypowiedzenia, będą graczami Stali do grudnia. Co dalej? Rozwiązanie z nimi umów może nie być wcale łatwą sprawą, bo piłkarze podpisywali kontrakty do końca czerwca. W środę stalowowolski zespół ma rozegrać mecz kontrolny u siebie ze Stalą Rzeszów o godzinie 13:00. W zespole mają być testowani nowi zawodnicy, w tym z Ukrainy.

źródło: Echo Dnia
-> http://www.90minut.pl/news/109/news1097 ... -Wola.html
No to Trescinskiego mozna sobie odpuscic :)

Widzew Łódź w najbliższym okresie transferowym zamierza rozstać się z kilkoma piłkarzami.

Zmienić klub mogą pomocnik Dejan Milošeski, napastnik Robert Kowalczyk oraz obrońcy Danijel Bożkow i Jakub Kisiel. Kowalczyk i Kisiel jesienią występowali w drużynie rezerw. Nie zostaną również przedłużone kontrakty z Arkadiuszem Piechem i Michałem Żółtowskim. Natomiast trwają jeszcze rozmowy z Łukaszem Juszkiewiczem na temat przedłużenia kontraktu.

- Piłkarze ci dotychczas nie potrafili wywalczyć sobie miejsca w podstawowym składzie, a my już myślimy o budowaniu silnej drużyny na ekstraklasę. Mamy szeroką kadrę, więc kolejne transfery do klubu muszą wiązać się z odejściami niektórych piłkarzy, dotyczy to także zespołu rezerw. Również dla samych piłkarzy bardziej korzystne jest przejście do klubów, w których będą mogli liczyć na regularne występy - komentuje Marek Zub, dyrektor sportowy Widzewa.

źródło: Widzew Łódź
-> http://www.90minut.pl/news/109/news1097 ... dzewa.html

Tyle zawodnikow z I ligi i zawodnikow z II z osiagnieciami ,a na testach u nas tylko 4rech :!:
patrios91

Postprzez August 2009-12-01, 7:17 pm

patrios91 napisał(a):Nie zostaną również przedłużone kontrakty z Arkadiuszem Piechem i Michałem Żółtowskim

Ci dwaj już kiedyś byli na naszej liście życzeń, ale nas olali.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2009-12-02, 3:12 am

Po dlugich poszukiwaniach znalazlem jedyna bramke(ktora sam musialem wrzucic:P) strzelona w tym sezonie w Mlodej Ekstraklasie przez testowanego jutro Artura Weske. Najlepsze jest ze strzelil ja Gostomskiemu :-)
-> http://www.youtube.com/watch?v=-cFb4crvbp8
patrios91

Postprzez August 2009-12-02, 8:30 am

Coś mam wrażenie, że Myśliwy ma jeszcze spory kredyt zaufania w działaczach, w każdym razie większy aniżeli u Pierścionka. Takie przynajmniej odniosłem wrażenie z wypowiedzi Hytrego. Jestem też ciekawy czy uda sie sprzedać gdziekolwiek Bernasia. Wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem byłoby wypożyczenie.
Dla mnie tym czwartym , również do wypożyczenia , mógłby być Tomek Szatan. Oczywiście jak najbardziej z opcją powrotu po sezonie.
August

Postprzez rif 2009-12-02, 8:52 am

patrios91 napisał(a):Po dlugich poszukiwaniach znalazlem jedyna bramke(ktora sam musialem wrzucic:P) strzelona w tym sezonie w Mlodej Ekstraklasie przez testowanego jutro Artura Weske. Najlepsze jest ze strzelil ja Gostomskiemu :-)
-> http://www.youtube.com/watch?v=-cFb4crvbp8

Ogólnie ładna akcja, próżno takich szukać w ekstraklasie;]
rif

Postprzez Szakal 2009-12-02, 12:35 pm

Dziewięciu zawodnikom Legii w czerwcu 2010 roku kończą się kontrakty. Według Przeglądu Sportowego Jan Mucha, Marcin Mięciel czy Sebastian Szałachowski mogą spać spokojnie. W przypadku pozostałych istnieje spore prawdopodobieństwo, że klub zrezygnuje z ich usług. Wśród nich są Bartłomiej Grzelak, Adrian Paluchowski, Marcin Smoliński, Tomasz Jarzębowski, Wojciech Szala i Tomasz Kiełbowicz.

http://www.legialive.pl/news/33041_Legi ... jdzie.html
Szakal

Postprzez August 2009-12-02, 12:46 pm

Szakal napisał(a):Bartłomiej Grzelak, Adrian Paluchowski, Marcin Smoliński, Tomasz Jarzębowski, Wojciech Szala i Tomasz Kiełbowicz.

Myślę, że każdy z nich to raczej dla nas zbyt wysoka półka.
August

Postprzez mario1 2009-12-02, 12:53 pm

upomna sie o nich takie kluby ze nie bedziemy mogli nic im zaoferowac lepszego (tako mnie sie zdawa)
choc byloby milo :niezle:wszak do odważnych swiat nalezy niech prezes wysle delegata z zapytaniem o nich najlepiej tego Szczepana z losowania PP :lol: :lol:
mario1

Postprzez patrios91 2009-12-02, 3:05 pm

mario1 napisał(a):upomna sie o nich takie kluby ze nie bedziemy mogli nic im zaoferowac lepszego (tako mnie sie zdawa)
choc byloby milo :niezle:wszak do odważnych swiat nalezy niech prezes wysle delegata z zapytaniem o nich najlepiej tego Szczepana z losowania PP :lol: :lol:

My chcemy zeby ci panowie kopali pilke ,a nie tylko ja "dotykali"...Nie..Szczepana lepiej niee :) :)
Za wysokie progi....sprobowac zawsze mozna......ale tylko nie Szczepana. ;-)
patrios91

Postprzez mario1 2009-12-02, 3:24 pm

No no 2 sparingi 4 bramy to sie u Nas rzadko zdarzało nie wiem jak I.Gri gral ogolnie w tych meczach ale skuteczny chyba jest a tego nam brakowalo wiec gosc na plus :brawo: :brawo: ten drugi Flejterski chyba tez przyzwoicie we wszyskich sparach costam pokazal plus bramka dzisiaj tez chyba na plus i to moim zdaniem koniec wzmocnien zimowych oczywiscie zakladajac ze sie wszystko uda no chyba ze jeszcze jakis junior na wypożyczenie
mario1

Postprzez August 2009-12-02, 3:27 pm

No właśnie. Więkość zachwyca się Grybosiem natomiast brakuje mi ocen co do gry Flejterskiego.
August

Postprzez yahaya 1906 2009-12-02, 3:31 pm

No to nie mamy już chyba wątpliwości,bierzmy Grybosia !.
yahaya 1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna