Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez django 2009-11-24, 4:18 pm

SO_1906 napisał(a):Ad 2: W Ruchu Radzionków też był na testach a nie od razu podpisywano z nim kontrakt...

W Radzionkowie w ostatnich dniach przebywał lider Rakowa Tomasz Foszmańczyk. - Ale to nie były żadne testy - zaznacza "Fosa", który swoją bardzo dobrą postawą podczas sezonu nie musi do siebie nikogo przekonywać - czytamy w Gazecie Wyborczej.

- Byłem poznać się z drużyną i zawodnikami. Z Radzionkowem jestem już praktycznie dogadany. Muszą porozumieć się jeszcze kluby. W czwartek mam artroskopię kolana. Jeśli czyszczenie się uda, to najpewniej od razu przejdę do Ruchu. Z lekką kontuzją grałem przez ostatnią rundę. Poczekam na zakończenie zabiegu. Wszystko będzie wiadomo na początku przyszłego tygodnia - mówi zawodnik jeszcze Rakowa.

http://www.2lz.ubf.pl/news.php?readmore=1837
django

Postprzez August 2009-11-24, 4:25 pm

SO_1906 napisał(a):Tylko podaj jeden sensowny powód dlaczego?... 3 pkt więcej w tabeli Ludzie są jednak dziwni, i gdybym był piłkarzem a nie kibicem Zagłębia to w porównaniu z Radzionkowem i tak wybrałbym klub z Kresowej....

Ja znam jeden zasadniczy powód. Prezes Baran jest lepszym menago od Prezesa Hytrego.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez SO_1906 2009-11-24, 4:28 pm

django napisał(a):
SO_1906 napisał(a):Ad 2: W Ruchu Radzionków też był na testach a nie od razu podpisywano z nim kontrakt...

W Radzionkowie w ostatnich dniach przebywał lider Rakowa Tomasz Foszmańczyk. - Ale to nie były żadne testy - zaznacza "Fosa", który swoją bardzo dobrą postawą podczas sezonu nie musi do siebie nikogo przekonywać - czytamy w Gazecie Wyborczej.

- Byłem poznać się z drużyną i zawodnikami. Z Radzionkowem jestem już praktycznie dogadany. Muszą porozumieć się jeszcze kluby. W czwartek mam artroskopię kolana. Jeśli czyszczenie się uda, to najpewniej od razu przejdę do Ruchu. Z lekką kontuzją grałem przez ostatnią rundę. Poczekam na zakończenie zabiegu. Wszystko będzie wiadomo na początku przyszłego tygodnia - mówi zawodnik jeszcze Rakowa.

http://www.2lz.ubf.pl/news.php?readmore=1837

Ja kiedyś czytałem na sportslaski.pl że będzie testowany ileś tam dni i nie pisało że bezie to uznawane jako trening z nowa druzyną... Widocznie każda strona podaje inne informacje :kiepsko:
SO_1906

Postprzez django 2009-11-24, 4:39 pm

SO_1906 napisał(a):Ja kiedyś czytałem na sportslaski.pl że będzie testowany ileś tam dni i nie pisało że bezie to uznawane jako trening z nowa druzyną... Widocznie każda strona podaje inne informacje :kiepsko:

Tylko zauważ, że tutaj sam Foszmańczyk o tym mówi. Przy okazji widać jaki jest uczulony na słowo "testy" I wcale mu się nie dziwię, bo testować to mogliby go w I lidze albo ekstraklasie, a nie w Zagłębiu czy Radzionkowie, które grają na tym samym szczeblu. Jak będziemy działać z takim refleksem i wyczuciem, to znowu w ostatnich dniach okna transferowego będziemy kontraktować piłkarskich inwalidów. A Fosa to nie pierwszy zawodnik, który wybrał Radzionków. Latem tak samo było z Piotrkiem Gierczakiem, czyli naszym celem transferowym nr 1.
django

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-11-24, 5:39 pm

Nie ma co panikowac - PIERWSZE KOTY ZA PŁOTY - mamy dwa liczace sie nazwiska
Marek Fundakowski - napastnik - nie wiem nic o piłkarzu, drugi to R.Flejterski -
pomocnik - wydaje mi sie ze za poprzedniego trenera był przymierzany do Zagłebia.
Co sie tyczy konkurencyjnej Miedzi to mysle ze mamy pewna przewage nad Legnica
w kwestii Flejterskiego. Czekamy dalej na rozwój wydarzen - przeciez czasu jest
troche i nie ma co pochopnie działac.Nasze potrzeby nie sa duze - u nas JAKOŚĆ
sie liczy.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2009-11-24, 5:45 pm

django napisał(a):Latem tak samo było z Piotrkiem Gierczakiem, czyli naszym celem transferowym nr 1.

Gierczak to ponoć się jeszcze wahał, przesądziło to że namówili go jego starzy kumple Kompała i Wiśniewski. Nie zmienia to pstaci rzeczy, że jak na razie za transfery to Prezes się zabiera tradycyjnie czyli po amatorsku.
August

Postprzez rif 2009-11-24, 6:14 pm

django napisał(a):
SO_1906 napisał(a):Jak widać niektórzy wolą Radzionków od Sosnowca....

Tylko podaj jeden sensowny powód dlaczego?... 3 pkt więcej w tabeli ? :kiepsko: Ludzie są jednak dziwni, i gdybym był piłkarzem a nie kibicem Zagłębia to w porównaniu z Radzionkowem i tak wybrałbym klub z Kresowej....

Ja podam Ci nawet 3 sensowne powody.
1. To w ogóle jest dziwna sytuacja, że nagle się budzimy, jak wiadomo przynajmniej od dwóch tygodni, że Foszmańczyk jest dogadany z Radzionkowem. Takie rzeczy załatwia się dużo wcześniej.
2. Gościowi musiało się zrobić wesoło jak usłyszał, że Zagłębie chce go testować. To nie jest jakiś anonimowy grajek z V ligi, żeby trzeba było go sprawdzać. Ruch nie bawił się w żadne testy, tylko od razu go brali, bo wiedzieli, że od przynajmniej trzech sezonów utrzymuje wysoką formę.
3. Ruch w przeciwieństwie do Zagłębia jest STABILNY finansowo, a po doświadczeniach w Rakowie na pewno jest to dla niego ważne.

Co ty stary gadasz za bzdety. Ruch też go testował jak zauważył mój przedmówca a poza tym zobacz skąd jest Foszmańczyk, gdzie się urodził. Tutaj masz najpewniej powód jego wyboru.
rif

Postprzez August 2009-11-24, 6:25 pm

rif napisał(a): ty stary gadasz za bzdety. Ruch też go testował jak zauważył mój przedmówca a poza tym zobacz skąd jest Foszmańczyk, gdzie się urodził. Tutaj masz najpewniej powód jego wyboru.

A skąd wiesz, że Foszmańczyk już przed meczem z Tychami nie był z Ruchem dogadany ? A to, że jest z Bytomia to idąc tego rodzaju logiką to w życiu nie powinien był w ogóle rozmawiać z Ruchem.
August

Postprzez SO_1906 2009-11-24, 6:41 pm

August napisał(a):
rif napisał(a): ty stary gadasz za bzdety. Ruch też go testował jak zauważył mój przedmówca a poza tym zobacz skąd jest Foszmańczyk, gdzie się urodził. Tutaj masz najpewniej powód jego wyboru.

A skąd wiesz, że Foszmańczyk już przed meczem z Tychami nie był z Ruchem dogadany ? A to, że jest z Bytomia to idąc tego rodzaju logiką to w życiu nie powinien był w ogóle rozmawiać z Ruchem.

Tak samo jak Gorawski z Górnikiem... Chłopak może chce wrócić w swoje rodzinne strony, a że na grę w Polonii nie ma szans to zapewne wybierze Ruch
SO_1906

Postprzez rif 2009-11-24, 6:47 pm

A skąd mam wiedzieć czy był dogadany wcześniej czy nie? Ja wiem tylko tyle, że był testowany, zgodnie z info z 16 listopada. W Bytomiu ma pewnie rodzinę, kwaterunek, 15 minut furą na trening i w kieszeni się też zgadza. Nie wiem o jakiej logice ty piszesz. Bez napinki
rif

Postprzez django 2009-11-24, 6:53 pm

rif napisał(a):A skąd mam wiedzieć czy był dogadany wcześniej czy nie? Ja wiem tylko tyle, że był testowany, zgodnie z info z 16 listopada. W Bytomiu ma pewnie rodzinę, kwaterunek, 15 minut furą na trening i w kieszeni się też zgadza. Nie wiem o jakiej logice ty piszesz. Bez napinki

Nie był testowany mistrzu, nie był. Bytom od Sosnowca dzieli max 20 minut jazdy samochodem, więc jeżeli miejsce urodzenia miało tu jakiś wpływ, to raczej niewielki. Poza tym trochę śmiesznie to wygląda, bo widzę że wiesz lepiej od samego Foszmańczyka, czy go testowali.
django

Postprzez maniek-75-75 2009-11-24, 8:33 pm

django napisał(a):samego Foszmańczyka, czy go testowali.

a ja tak szczerze mam w d.... takiego grajka...i zresztą Gierczaka też...widać było jak Radzionków się bronił w Sosnowcu.....myślę i mam zaufanie że to co chce trener to dostanie....pozdrawiam
maniek-75-75

Postprzez rif 2009-11-24, 8:43 pm

Dzięki za komplement, stary :brawo: Nie zauważyłem tego artykułu z jego wypowiedzią. Info o testach pojawiło się 16.11.09 na 90minut. Co do Bytomia, to oczywista sprawa, że skoro płacą mu i tak dobrze, to lepszy Radzionków.
rif

Postprzez August 2009-11-24, 8:48 pm

Sprawa jest prosta Mości Panowie. Bedą fajne transfery, będziemy chwalić Prezesa, jeśli nie, wiadomo. Na pewno na plus nie działa fakt, że np. taki Żbikowski czy Sobczak nie podpisali z nami kontraktu a grają w niższych ligach. I liczę, że się to nie powtórzy.
August

Postprzez Blajpios 2009-11-24, 8:48 pm

django napisał(a):
rif napisał(a):A skąd mam wiedzieć czy był dogadany wcześniej czy nie? Ja wiem tylko tyle, że był testowany, zgodnie z info z 16 listopada. W Bytomiu ma pewnie rodzinę, kwaterunek, 15 minut furą na trening i w kieszeni się też zgadza. Nie wiem o jakiej logice ty piszesz. Bez napinki

Nie był testowany mistrzu, nie był. Bytom od Sosnowca dzieli max 20 minut jazdy samochodem, więc jeżeli miejsce urodzenia miało tu jakiś wpływ, to raczej niewielki. Poza tym trochę śmiesznie to wygląda, bo widzę że wiesz lepiej od samego Foszmańczyka, czy go testowali.

a skąd taka pewność, że to on prawdomówny a prasa mija się z prawdą? Poza tym - są niektórzy, którym ząb wyrywają a oni nie zauważą! Albo - jak na przykład pada, czy ktoś pluje. Przecież, "zapoznawać się z drużyną" można, że tak ujmę - "testując swoją komunikację" itd.
PS. Ktoś w międzyczasie napisał mniej więcej w stylu "nie ma się co przejmować, jak tak chce, to niech ma". Podobnie myślę. To chyba nie jest i nie będzie Maradona - a w dodatku, jak miałby być bardzo nieszczęśliwy, że gra w Zagłębiu... Oczywiście, że wartościowy gracz, być może też i błędy popełniono w pertraktacjach - ale świat z tego powodu się chyba nie zawali. Dopiero, gdyby znów przegrywali negocjacje za negocjacjami, można by się zastanawiać...
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna