Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez django 2009-11-24, 12:45 am

handitto napisał(a):absolutnie NIE ! Po co nam zawodnik, który sra wyżej niż ma dupsko i uważa się za wielką gwiazde, to że kilka razy szybciej pogonił na skrzydle nie oznacza, że jest super piłkarzem, sodówka wylewa mu się uszami. Jesli Komornickiemu się stawia to co by było z Pierścionkiem, poza tym sądze że jego wymagania płacowe nie byłyby do zrealizowania.

Zgadzam się. Dodam tylko, że to nie jest zawodnik na bardzo kontaktową drugą ligę. Mało mieliśmy w ostatnich latach gwiazdorzących panienek? Zresztą nie wydaje mi się, żeby on sam był zainteresowany.
Poza tym widzę, że koledzy się tu rozmarzyli. Zakrzewski, Iwan... Nie oszukujmy się, ale Zagłębie to dla nich żadna atrakcja. Coś mi się zdaje, że trener miał na myśli jakiś bardziej realny transfer.
django

Postprzez patrios91 2009-11-24, 1:03 am

handitto napisał(a):
Kilku zawodnikow Gornika zasluguje na uwage ,a Szczot w szczegolnosci.

absolutnie NIE ! Po co nam zawodnik, który sra wyżej niż ma dupsko i uważa się za wielką gwiazde, to że kilka razy szybciej pogonił na skrzydle nie oznacza, że jest super piłkarzem, sodówka wylewa mu się uszami. Jesli Komornickiemu się stawia to co by było z Pierścionkiem, poza tym sądze że jego wymagania płacowe nie byłyby do zrealizowania.

Pokemon ...czy juz wszystkieee maaasz? Wiadomo ze Szczot w Zaglebiu to marzenia scietej glowy..poczytaj sobie wczesniejsze posty,pomysl,a dopiero pisz. Jak jestes homofobem to zakoleguj sie z Cejrowskim. Widzialem Szczota w akcji i dla mnie to swietny zawodnik. Nie wiem czy sra wyzej niz ma dupsko,jak dla mnie pilkarsko jesli chodzi o jego pozycje niczego mu nie brakuje. Nie morzna wykluczac innych zawodnikow Gornika...wymyslono jeszcze testy na tym swiecie.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2009-11-24, 1:10 am

patrios91 napisał(a): Widzialem Szczota w akcji i dla mnie to swietny zawodnik. Nie wiem czy sra wyzej niz ma dupsko,jak dla mnie pilkarsko jesli chodzi o jego pozycje niczego mu nie brakuje. Nie morzna wykluczac innych zawodnikow Gornika...wymyslono jeszcze testy na tym swiecie.

Tylko zauważ, że w mocno fizycznej I lidze jakoś tej świetności nie pokazał. Naprawdę uważasz, że Szczot albo którakolwiek z gwiazd Górnika zgodziłaby się na TESTY w Zagłębiu?
django

Postprzez LucasUSA 2009-11-24, 2:28 am

Ciekaw jestem, czy Gornik bedzie sprzedawal Afirovicia z pozwoleniem na prace, czy bez :lol:
LucasUSA

Postprzez August 2009-11-24, 8:31 am

django napisał(a):
patrios91 napisał(a): Widzialem Szczota w akcji i dla mnie to swietny zawodnik. Nie wiem czy sra wyzej niz ma dupsko,jak dla mnie pilkarsko jesli chodzi o jego pozycje niczego mu nie brakuje. Nie morzna wykluczac innych zawodnikow Gornika...wymyslono jeszcze testy na tym swiecie.

Tylko zauważ, że w mocno fizycznej I lidze jakoś tej świetności nie pokazał. Naprawdę uważasz, że Szczot albo którakolwiek z gwiazd Górnika zgodziłaby się na TESTY w Zagłębiu?

Podejrzewam, że co najmniej 90% z tych, którzy Górnik chce się pozbyć nie wyrazi w ogóle ochoty na przyjazd do Sosnowca. Dysjusja jest czysto akademicka i może w innych warunkach kompletnie bezsensowna, tyle że zaczyna się sezon ogórkowy. I najzwyczajniej moż pogadać sobie o tym i o owym.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez rif 2009-11-24, 8:35 am

On naprawde wysoko sra :-) i co tu kryć, w Górniku się nie sprawdził, zarówno w extraklasie jak i teraz. Jeżeli chodzi o Iwana, to nie jest to kwestia mojego rozmarzenia, kieruję się info prasowym.
rif

Postprzez August 2009-11-24, 8:42 am

Fragment z artykułu na Sportowych Faktach, całość w dziale Przegląd prasy:

Tymczasem przesądzony jest już los kilku piłkarzy, którzy będą musieli szukać nowego klubu. - Mieli wystarczająco dużo czasu, by pokazać swoje umiejętności. W najbliższych dniach będą z nimi prowadzone rozmowy. Decyzje wobec kilku innych uzależniamy od tego, czy zimą uda się pozyskać piłkarzy, o których się staramy - podkreśla Pierścionek. Zagłębie nadal jest zainteresowane napastnikiem Hetmana Zamość Markiem Fundakowskim. W środowym sparingu z Pniówkiem Pawłowice Śląskie, szansę otrzyma czterech piłkarzy w tym pomocnik Ślęzy Wrocław Radosław Flejterski.

No to jestem ciekawy na kogo padło, jeśli chodzi o odejścia. A w szczególności czy przesądzony jest los Myśliwego.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez turku 2009-11-24, 11:28 am

Musimy realnie myśleć w temacie na kogo nas stać i przede wszystkim kto b chciał u nas grać. Przewijał się temat Zakrzewskiego a tu proszę:

Zbigniew Zakrzewski, były napastnik Lecha Poznań, negocjuje warunki powrotu na Bułgarską - informuje "Fakt".
Zakrzewski latem rozwiązał kontrakt ze szwajcarskim FC Sion i obecnie jest wolnym zawodnikiem. Według tych informacji włodarze Lecha jeszcze nie podjęli decyzji czy zatrudnić napastnika.

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2083 ... omosc.html

Może jak będziemy walczyć o wejście do ekstraklasy w przyszłym sezonie to zawodnicy pokroju Zakrzewskiego spojrzą na nasz klub. Może i Zagłębie to wielki klub z tradycjami ale nie wolno zapominać że to tylko II liga.
turku

Postprzez Smazu 2009-11-24, 2:10 pm

Znowu jakieś talenty z V ligi... Ruch kupił dobrych znananych zawodników i jak skończył?Dokupić z 2 dobrych zawodników choćby Zakrzewskiego i można atakować I ligę a jak mają być transfery z V ligi... :zolta:
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez patrios91 2009-11-24, 2:33 pm

No i gdzie te perelki.. ? ? Nawet jak awansujemy do I ligi to w niej bedziemy sie meczyc o utrzymanie z takimi "wzmocnieniami". Przekonuje mnie jedynie Marek Fundakowski, ale na testach go brak i Flejterski ktory zrobil dobre wrazenie w sparingu z Gksa. Jutro sparing...pozyjemy zobaczymy...tylko jestem ciekaw kto jest ta perelka z tych testowanych,ktora zapowiadal Pierscionek :) ..moze sie jeszcze nie ujawnila ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez turku 2009-11-24, 2:38 pm

Smazu napisał(a):Znowu jakieś talenty z V ligi... Ruch kupił dobrych znananych zawodników i jak skończył?Dokupić z 2 dobrych zawodników choćby Zakrzewskiego i można atakować I ligę a jak mają być transfery z V ligi... :zolta:

A może nas po prostu nie stać na dobrych znanych grajków. A ci piątoligowcy zostana objawieniem rundy wiosennej. Chociaż wątpię.
Tez wolałbym jednego lub dwóch graczy z "najwyższej" jak na nasze możliwości gracza który pociągnie zespół. Bo tak naprawdę nie mamy lidera z prawdziwego zdarzenia. Bycmoże Zakrzewski byłby takim zawodnikiem ale on zapewne nie chce grać w II lidze
turku

Postprzez YOOSHKY 2009-11-24, 2:41 pm

Do Sosnowca miał także przyjechać piłkarz Rakowa Częstochowa Tomasz Foszmańczyk, jednak zawodnik w środę nie pojawi na sparingu, gdyż najprawdopodobniej w rundzie wiosennej zagra w barwach Ruchu Radzionków.
http://zaglebie.eu/kolejne-testy-w-srod ... 2_142.html

Jak widać niektórzy wolą Radzionków od Sosnowca....
YOOSHKY

Postprzez SO_1906 2009-11-24, 3:32 pm

YOOSHKY napisał(a):
Do Sosnowca miał także przyjechać piłkarz Rakowa Częstochowa Tomasz Foszmańczyk, jednak zawodnik w środę nie pojawi na sparingu, gdyż najprawdopodobniej w rundzie wiosennej zagra w barwach Ruchu Radzionków.
http://zaglebie.eu/kolejne-testy-w-srod ... 2_142.html

Jak widać niektórzy wolą Radzionków od Sosnowca....

Tylko podaj jeden sensowny powód dlaczego?... 3 pkt więcej w tabeli ? :kiepsko: Ludzie są jednak dziwni, i gdybym był piłkarzem a nie kibicem Zagłębia to w porównaniu z Radzionkowem i tak wybrałbym klub z Kresowej....
SO_1906

Postprzez django 2009-11-24, 3:56 pm

SO_1906 napisał(a):Jak widać niektórzy wolą Radzionków od Sosnowca....

Tylko podaj jeden sensowny powód dlaczego?... 3 pkt więcej w tabeli ? :kiepsko: Ludzie są jednak dziwni, i gdybym był piłkarzem a nie kibicem Zagłębia to w porównaniu z Radzionkowem i tak wybrałbym klub z Kresowej....

Ja podam Ci nawet 3 sensowne powody.
1. To w ogóle jest dziwna sytuacja, że nagle się budzimy, jak wiadomo przynajmniej od dwóch tygodni, że Foszmańczyk jest dogadany z Radzionkowem. Takie rzeczy załatwia się dużo wcześniej.
2. Gościowi musiało się zrobić wesoło jak usłyszał, że Zagłębie chce go testować. To nie jest jakiś anonimowy grajek z V ligi, żeby trzeba było go sprawdzać. Ruch nie bawił się w żadne testy, tylko od razu go brali, bo wiedzieli, że od przynajmniej trzech sezonów utrzymuje wysoką formę.
3. Ruch w przeciwieństwie do Zagłębia jest STABILNY finansowo, a po doświadczeniach w Rakowie na pewno jest to dla niego ważne.
django

Postprzez SO_1906 2009-11-24, 4:11 pm

django napisał(a):
SO_1906 napisał(a):Jak widać niektórzy wolą Radzionków od Sosnowca....

Ja podam Ci nawet 3 sensowne powody.
1. To w ogóle jest dziwna sytuacja, że nagle się budzimy, jak wiadomo przynajmniej od dwóch tygodni, że Foszmańczyk jest dogadany z Radzionkowem. Takie rzeczy załatwia się dużo wcześniej.
2. Gościowi musiało się zrobić wesoło jak usłyszał, że Zagłębie chce go testować. To nie jest jakiś anonimowy grajek z V ligi, żeby trzeba było go sprawdzać. Ruch nie bawił się w żadne testy, tylko od razu go brali, bo wiedzieli, że od przynajmniej trzech sezonów utrzymuje wysoką formę.
3. Ruch w przeciwieństwie do Zagłębia jest STABILNY finansowo, a po doświadczeniach w Rakowie na pewno jest to dla niego ważne.

Ad 1: Tego czy Foszmańczyk był wcześniej informowany o testach w naszym klubie nie wiem więc nie komentuje...
Ad 2: W Ruchu Radzionków też był na testach a nie od razu podpisywano z nim kontrakt...
Ad 3: Tutaj masz racje bo w naszym przypadku nie wiemy czy jeszcze dołączy jakis sponsor oraz ile Cargill przeznaczy pieniążków, ale sytuację Ruchu nie nazwałbym dużo lepszą.
SO_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna