Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adamek182 2009-11-19, 12:11 am

I ten ciągły stres związany z odejsciem kogos z dwójki Kozminski-Myśliwy.Po sparingu lepsze wrazenie zrobił Krzysiek.Tylko jak juz pozbywac sie kogos to,,,panowie,z całym szacunkiem ale jak oglądam pana Dorobka w akcji to wogole nie rozumiem podejscia zarządu i trenera. Na środek pomocy mamy Bodzionego,ktory radzi sobie wspaniale,Dzisiaj pokazał sie Skorski ktory choc zbliżony do Dorobka caloksztaltem,to przewyzsza go pod kazdym wzgledem. Mr Guzik-jak gra to prezentuje solidny poziom.Tyle ze w lidze nie gra. W pucharze tez.Czyli to ziomek tylko na treningi?
Adamek182

Postprzez August 2009-11-19, 8:30 am

Jestem naprawdę daleki od tego, aby zawodników traktować przedmiotowo ale wydaje mi się, żę stresowanie się odejściem nawet całej pary Koźmiński-Myśliwy jest sporą przesadą. Nie są to zawodnicy nie do zastąpienia. Zwłaszcza, że z obydwoma były jakieś kłopoty. Pozz tym podejrzewam, że każdy z nich gdyby dostał lepszą ofertę najprawdopodobniej chciałby z niej skorzystać. A jest to naturalne na rynku pracy. Przypomne tylko, że Krzysiek zeszłej zimy, niedługo po podpisaniu nowego kontraktu z nami, starał się o angaż w Koronie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez rif 2009-11-19, 8:35 am

August napisał(a):Najprawdopodobniej masa piłkarzy odejdzie z ŁKS-u (rzowiązanie kontraktów za zaległości płacowe). A w napadzie są tam tacy ciekawi zawodni jak Gikiewicz ze Świątkiem (no i Wolan ;-) )

Świątek ma kontuzję i to nie byle jaką. Tak na marginesie, kilka postów wyżej pisałem o Fundakowskim i się sprawdziło 8)
rif

Postprzez peterrabit3 2009-11-19, 9:04 pm

chcalbym krotko wypowiedziec sie w sprawie Naszych napastnikow....
Nr 1 do opuszczenia Zaglebia to dla mnie Jaromin
Ten czlowiek blokuje miejsce w skladzie
Mysliwy byl chory a poza tym mial prywatne problemy ktore zawsze odgrywaja kluczowa role w zyciu zawodowym
Ale nie zapominajmy o zeszlym sezonie....
Jaromin strzelil kilka przypadkowych bramek ( jak mu sie pilka od nogi odbila) ale nie strzela w 100 procentowych sytuacji (wtajemniczeni wiedza)
Po sparingu z GKS Katowice stalo sie to dla mnie jasne jak slonce....
Jaromin dziekujemy
W Sarmacji moze bedzie top snajperem....
peterrabit3

Postprzez Przemek26 2009-11-19, 9:22 pm

peterrabit3 napisał(a):chcalbym krotko wypowiedziec sie w sprawie Naszych napastnikow....
Mysliwy byl chory a poza tym mial prywatne problemy ktore zawsze odgrywaja kluczowa role w zyciu zawodowym
Jaromin strzelil kilka przypadkowych bramek ( jak mu sie pilka od nogi odbila) ale nie strzela w 100 procentowych sytuacji (wtajemniczeni wiedza)
Jaromin dziekujemy

Wyluzuj, w sparingu z gieksą który oglądałem Jaromin w końcówce zjebał ale wcześniej w 1 połowie np. Myśliwy zamiast podwać do Gorczycy mógł podać do Wściubiaka i na bank by było 1:0

A co do Jaromina do tych jego kilku trafionych dodajmy jeszcze te nieuznane
Przemek26

Postprzez AjriSSS 2009-11-19, 9:23 pm

peterrabit3 napisał(a):chcalbym krotko wypowiedziec sie w sprawie Naszych napastnikow....
Jaromin dziekujemy

Idiota
zobacz sobie bramkę ze Stalą jak mu się przypadkowo ograło obrońców i strzeliło bramkę

edit (Lucas): wyluzuj! Jeszcze jeden taki tekst a bedzie ban. Na razie ostrzezenie
AjriSSS

Postprzez peterrabit3 2009-11-19, 10:11 pm

AjriSSS napisał(a):
Jaromin dziekujemy

Idiota
zobacz sobie bramkę ze Stalą jak mu się przypadkowo ograło obrońców i strzeliło bramkę

Dlaczego mnie obrazasz ?
To moje zdanie
Zdania nie zmienie
Zastanawia mnie tylko biernosc strozow prawa na tym forum za obrazy forumowiczow
peterrabit3

Postprzez rif 2009-11-20, 9:33 am

Jaromin to przede wszystkim był skrzydłowy, tak grał najczęściej chociażby w Polonii Bytom. Brakuje mu zimnej krwi, nie da się ukryć, ale gość jest technicznie najlepszy, jakbyś nie siedział na wyspach, tylko przychodził na Ludowy, to byś widział więcej niż na filmikach :-) -bez napinki stary, szanuje twoje zdanie. pozdro.
rif

Postprzez camilstone 2009-11-20, 10:40 am

z całym szacunkiem - ale Jaromin na szpicę się nie nadaje. zdecydowanie lepiej gra na skrzydle. Potrzeba nam napastnika - "typowej 9" :)
camilstone

Postprzez ukryty 2009-11-20, 12:27 pm

Przestancie wreszcie gadać otych ludziach (Kożmiński,Myśliwy, Jaromin) i dajcie im trochę komfortu psychicznego. Jak macie takie gwiazdy jak pozostali napastnicy to po co szukacie wzmocnień?
ukryty

Postprzez patrios91 2009-11-20, 2:03 pm

rif napisał(a):Jaromin to przede wszystkim był skrzydłowy, tak grał najczęściej chociażby w Polonii Bytom. Brakuje mu zimnej krwi, nie da się ukryć, ale gość jest technicznie najlepszy, jakbyś nie siedział na wyspach, tylko przychodził na Ludowy, to byś widział więcej niż na filmikach :-) -bez napinki stary, szanuje twoje zdanie. pozdro.

Potwierdzam. Jaromin dobrze gra w pilke tylko nie na ataku bo brak mu skutecznosci i opanowania w sytuacjach 100%.wych. Ja bym go wystawil na ofensywnego pomocnika ..skrzydlowych mamy dobrych...ale nie ja tu jestem trenerem ;-)

No i Przeboj Wolbrom dolaczyl do klubow w ciezkiej sytuacji finansowej. Pilkarze sa wywalani za porozumieniem stron. Moze kogos na testy:P ? Ten Go Nagaoka zwiedzil juz pol swiata;P ...i fajnie wyglada :)

-> http://www.90minut.pl/news/108/news1088 ... ykiem.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Przemek26 2009-11-20, 3:16 pm

patrios91 napisał(a):
rif napisał(a):Jaromin to przede wszystkim był skrzydłowy, tak grał najczęściej chociażby w Polonii Bytom. Brakuje mu zimnej krwi, nie da się ukryć, ale gość jest technicznie najlepszy, jakbyś nie siedział na wyspach, tylko przychodził na Ludowy, to byś widział więcej niż na filmikach :-) -bez napinki stary, szanuje twoje zdanie. pozdro.

Potwierdzam. Jaromin dobrze gra w pilke tylko nie na ataku bo brak mu skutecznosci i opanowania w sytuacjach 100%.wych. Ja bym go wystawil na ofensywnego pomocnika ..skrzydlowych mamy dobrych...ale nie ja tu jestem trenerem ;-)

No i Przeboj Wolbrom dolaczyl do klubow w ciezkiej sytuacji finansowej. Pilkarze sa wywalani za porozumieniem stron. Moze kogos na testy:P ? Ten Go Nagaoka zwiedzil juz pol swiata;P ...i fajnie wyglada :)

-> http://www.90minut.pl/news/108/news1088 ... ykiem.html

Te gołe oko juz kiedyś miało być na testach u nas a jak nie doszło do testów to wylądował w niższej lidze..
Myślę że czas wynalazków sie skończył
Przemek26

Postprzez asert 2009-11-20, 4:23 pm

Warunkiem pozbycia się któregokolwiek napastnika [ i nie tylko ] powinno być pozyskanie znacznie wartościowszego piłkarza. Inaczej niech lepiej pozostanie tak jak jest.
asert

Postprzez emdżej 2009-11-20, 7:27 pm

Nagaoka nie nadaje się do Zagłębia. To, że jako jeden z zaledwie dwóch piłkarzy strzelił nam bramkę na Ludowym w tym sezonie, nie oznacza, że jest dobry. W końcu rozegrał w tym sezonie aż jeden pełen mecz w lidze i aż cztery razy grał w podstawowej jedenastce :lol:
emdżej

Postprzez AjriSSS 2009-11-20, 7:41 pm

AjriSSS napisał(a):
Jaromin dziekujemy

Idiota

edit (Lucas): wyluzuj! Jeszcze jeden taki tekst a bedzie ban. Na razie ostrzezenie

Jeszcze jedno

Ja też mam prawo wyrazić swoje zdanie. Moja "wulgarność" jest odpowiedzią na polską bezmyślną wszechwiedzę coniektórych. Mam po prostu dosyć pseudoznawców wyrażających swe opinie zaocznie. Nawet jeśli byłeś na wszystkich meczach to niestety nie sądzę że wiesz czy widziałeś wszystko. Ja zastanowiłem się po takim meczu z Górnikiem. Jestem obecny na każdym meczu u siebie, na wyjazdy niestety nie zawsze starczy czasu (od razu info do niektórych którzy oceniają człowieka przez pryzmat ilości wyjazdów - darujcie sobie uwagi - nie rusza mnie to). Wracając do tematu. Z racji tego że mecz był w telewizji postanowiłem go nagrać. Później obejrzałem go w Tv i trochę się zdziwiłem. Jak wiele sytuacji wygląda zupełnie inaczej. Na przykład w paru sytuacjach pierwszy darłem ryja do sędziego życząc mu tego i owego a tu dupa. Inaczej to wyglądało. Tak samo akcje naszych to na plus, to na minus
Wracając do Jaromina. Nie pamiętam dokładnie ale to chyba była bramka ze Stalą gdzie dostał prostopadłą piłkę i ku zdziwieniu wszystkich - zwłaszcza obrońców - poszedł w prawo - od bramki, a nie tak jak zrobiłoby 95 % piłkarzy - także bardziej klasowych. To świadczy o jego dużych umiejętnościach.
Druga sprawa
Moim zdaniem mamy fajny atak. Filipowcz - eksplozja , Myśliwy mimo wszystko jest groźny i potrafi szarpnąć, Koźmiński także. Nie wiem jakie były powody że nie grał i powiem szczerze gów*%^# mnie to obchodzi, nie będę jak co niektórzy robił tu szmatławego Pudelka. Ważne że gość wchodzi, pokazuje fajną technikę i chęć do gry i strzela.
A co najważniejsze - jesteśmy w 3 Lidze. Tu nie ma miejsca na technikę. Joga Bonito niestety tu się nie sprawdzi. Wydaję mi się że Zagłębie w takim składzie lepiej by się pokazało w 1 lidze. Nawet w Ekstraklasie moglibyśmy się pokusić o parę niespodzianek. Ale nie w tej lidze której bliżej do podwórkowej kopaniny i rozgrywek Rugby
AjriSSS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna