przez Blajpios 2009-10-27, 11:00 am
Hm. A to mnie trochę zmartwiliście... Sądziłem bowiem, że to jest z obopólnym zadowoleniem, to znaczy wydawcy 100% Zagłębie nie chcieli tracić możliwości swobody własnych sądów, wypowiedzi itp. Myślałem też, że nastąpi jakieś "dogranie zakresów" a to, że nie są oficjalni - nie wyklucza i jakiegoś wsparcia (uprzywilejowanych miejsc, np. kart akredytacyjnych i innych promocji, zamówionych jakichś materiałów na stronę oficjalną). Rozwiązanie ze stroną oficjalną i nieoficjalną może nie być złe i to dla obu stron - o ile rzeczywiście będzie w takim porozumieniu, że redaktorzy dotychczasowej strony nie poczują się "wycyckani". Taką mam zresztą mam nadzieję - rozumiejąc, że np. Klub chce i powinienm mieć swoją możliwość kształtowania polityki medialnej i nie są to żadne niezrozumiałe meandry psychiki decydentów - a z kolei tak zasłużeni ludzie, jak wieloletni wydawcy tych stron, chcą mieć możliwość zachowania swoich poglądów i swobody kibicowskiej. Byle było to z porozumieniem, przy wzajemnym szacunku, docenieniu zasług tych paru lat, zwłaszcza tych, gdy Klub "dopiero dochodził do jakiegoś rozumu w tych sprawach".