Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez daro 2009-08-31, 7:14 pm

Czym jeszcze zaskoczy pzpn ? Robi sie coraz "ciekawiej", wlasciwie to są qrwa kpiny !! Żeby flagi cenzurowac ??? !!!!

W tym sezonie, aby wywiesić flagę na stadionie Ekstraklasy należy wcześniej zgłosić ją do PZPN-u w celu weryfikacji. Kibice nie chcą poddać się cenzurze tym bardziej, że zasadność niedopuszczenia niektórych flag jest co najmniej dyskusyjna.

W sobotę w Chorzowie fani Ruchu częściej niż zwykle skandowali hasło "Górny Śląsk" a na płocie pojawiły się flagi "To My Naród Śląski" i "Gůrny Ślůnsk". Była to reakcja kibiców na negatywne zaopiniowanie przez PZPN flagi "Oberschlesien". Związek uznał, że na stadionie nie powinno być flagi z niemieckim napisem.

REKLAMA Czytaj dalej

Utożsamiający się ze swoim regionem kibice Ruchu nie chcą się pogodzić z werdyktem. Przed meczem rozwinęli za bramką ogromne płótno z napisem "Rzeczpospolita Polska zapewnia obywatelom polskim należącym do mniejszości narodowych i etnicznych wolność do zachowania i rozwoju własnego języka, zachowania obyczajów i tradycji".

Strajk ostrzegawczy przeprowadzili też fani Lecha Poznań. Nie dopingowali swoich piłkarzy przez 60. minut spotkania z PGE GKS Bełchatów. W tym czasie od czasu do czasu krzyczeli tylko "Wzory flag chcecie, dopingu mieć nie będziecie" oraz słynne już gromkie "J…ć PZPN".

Z kolei przed piątkowym spotkaniem Legii z Polonią Bytom warszawscy kibice zorganizowali happening przed stadionem. Zaprezentowali swoje flagi i rozwiesili transparent "Stop cenzurze na Legii". Natomiast w drugiej połowie meczu fani zaprzestali dopingu.

- Niewykluczone, że wkrótce nowe obostrzenia wprowadzone przez PZPN i organizatora rozgrywek doprowadzą do kolejnego ogólnopolskiego protestu - czytamy na "legialive.pl".

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,titl ... caid=18aa4
daro

Postprzez mwy 2009-09-03, 9:16 am

"To nie żarty! Już w przyszłym tygodniu na Stadionie Ludowym będzie można zobaczyć tę ekipę. I wcale nie chodzi tu o producentów jednej ze znanych marek piwa. Do Sosnowca przybędą piłkarze FC Liverpool.

Ekipa angielskiej ligi Premiership przyjedzie do Sosnowca na zaproszenie Wisły Kraków. Ze względu na remont stadionu przy Reymonta 22, zarząd krakowskiego klubu poszukiwał innego miejsca, na którym Wiślacy mogą zmierzyć się z Anglikami. Zarząd Wisły stara się jeszcze, aby mecz został rozegrany na innym obiekcie, ale wszystko wskazuje na to, że to właśnie w Sosnowcu pojawią się największe gwiazdy światowego futbolu.

Portal sportowezaglebie.pl dowiedział się z pewnego źródła, że wszystko jest ustalone i do zamknięcia negocjacji brakuje już tylko postawienia przysłowiowej kropki nad "i". Zgoda na wypożyczenie stadionu została wyrażona przez zarząd. Jeśli nie stanie się jakiś kataklizm, to kibice w Sosnowcu w najbliższą środę będą mogli zobaczyć Anglików na murawie Stadionu Ludowego.

Rozpoczęcie spotkania planowane jest na godzinę 17. Bilety najprawdopodobniej będą dostępne w kasach stadionu. Ceny nie zostały jeszcze ustalone. "

Źródło: http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... u,1,4,1398
mwy

Postprzez ramirez1906 2009-09-03, 12:59 pm

Ciekawe tylko jak się będzie przedstawiać sytuacja z biletami bo ja z chęcią pójdę na to spotkania i nikt mi nie wmówi że idę oglądać Wisłę bo szczerze to gów... mnie ona obchodzi, pójdę żeby zobaczyć (nawet głębokie rezerwy) The Reds. To niepowtarzalna okazja, jeżeli ktoś będzie posiadał jakieś info na temat biletów itp. piszcie na forum.
ramirez1906

Postprzez RysioLubicz 2009-09-03, 1:13 pm

Taka na pewno Torres i Gerard zagrają w Sosnowcu:D Już to widzę.
Jak przyjadą to głębokimi rezerwami.
RysioLubicz

Postprzez mwy 2009-09-03, 1:47 pm

Jednak wolą zagrać na stadionie Victorii Jaworzno ...

"W środę 9 września Wisła Kraków zmierzy się w towarzyskim meczu w Jaworznie z drugą drużyną Liverpoolu - poinformowała oficjalna strona mistrzów Polski "Wisla.Krakow.pl".

Mecz rozegrany zostanie na stadionie IV-ligowej Victorii Jaworzno przy ul. Krakowskiej 8 o godz. 17:00.

Rezerwy Liverpoolu występują w Barclays Premier Reserve League North."

Źródło: http://www.90minut.pl/news/101/news1019 ... poolu.html
mwy

Postprzez swiezy52 2009-09-03, 11:17 pm

kasuje czesc postow bo sa nie na temat... nie zasmiecajcie forum i prowadzcie sobie tego typu rozmowki na gg... robicie powtorke tego co bylo jak Wisla zaczynala grac na Ludowym i nic Wam to nie da wiec nie pompowac sie z nerwow....
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez Blajpios 2009-09-04, 4:21 pm

Magazyn Sportowy (dodatek weekendowy m.in Przeglądu Sportowego) zamieszcza wywiad z Janem Urbanem, jednym z najwybitniejszym graczy w historii Zagłębia - i można by powiedzieć, jednym z punktów odniesienia dla Zagłębia Wielkiego. Padają tam słowa, które w tym kontekście warto zaznaczyć chyba w tej rubryce i "dla pokrzepienia zagłębiowskich serc":
Jan Urban w wywiadzie dla Mag. Sport. odpowiada na pytanie napisał(a): pyt. MagSport: — Fajne ma pan życie. Pracuje w klubie, który każdy chce ograć, ciężko odnieść w nim sukces, mało kto go lubi. Idealnie.
J. Urban: — I dobrze. Bo ja mam charakter. Zawsze lubiłem wyzwania, a szanse, które dostawałem, wykorzystałem. Kocham takie wyzwania. Pamiętam jak dziś, przechodziłem do Sosnowca. Tam grali Mazur, Rudy, Zarychta. Straszna paka, nie odpuściłem, od razu się przebiłem. Potem Górnik Zabrze, mistrz Polski. Nie było przebacz, ale wywalczyłem miejsce w składzie, zdobyłem kibiców, chociaż wchodziłem do drużyny jako gorol. Potem Hiszpania. Zero obaw. Osasuna? Ja nawet nie wiedziałem, że taki klub istnieje. A więc jeśli tam sobie nie poradzę, to kończę z piłką. Praca trenerska. Na starcie zdobyłem mistrzostwo Hiszpanii juniorów. Tych najstarszych, a więc najbardziej cenione. A tam nikt nawet o tym nie marzył. To był największy sukces tego klubu, jeśli chodzi o trofea krajowe. W Legii był Puchar Polski. I miniony sezon... Czasem się budzę w nocy i myślę, jak mogliśmy nie wykorzystać tych szans...

Na stronach sports.pl jest zacytowanych więcej pytań i odpowiedzi http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jan-Ur ... 1,721.html a całość pewnie w drukowanej wersji.
Blajpios

Postprzez classic 2009-09-05, 11:16 am

Choć zawodnicy na boisku prezentują się w miarę dobrze i plasują się w czubie tabeli, to jeśli chodzi o funkcjonowanie klubu nie jest najlepiej. Kibice mają wiele pretensji do obecnego właściciela, pana Szatana. Zarzuca mu się brak kompetencji, nieumiejętność zarządzania, brak jakiegokolwiek marketingu itp. To rzuca pewien cień na Zagłębie.

Odchodząc od funkcjonowania klubu, trzeba przyznać, że Zagłębie ma rzesze wiernych kibiców. Na każdym meczu bawią się i dopingują na dobrym poziomie. Trener Pierścionek nawet powiedział: "to co robią nasi kibice to mistrzostwo świata" oraz "nasi kibice po prostu bawią się piłką". Zadawalajaca jest także frekwencja, która zależy od przeciwnika. Jeśli nie jest to atrakcyjny rywal to na stadionie pojawia się około 2500 - 3500, a jeśli już jest atrakcyjny to 5000 - 7000. Różnie bywa na wyjazdach. Przykładowo rok temu na meczu w Tychach pojawiło się 600 fanów, a w tym sezonie w Legnicy było ich zaledwie 100.

http://gornikpolkowice.ofens.pl/user_site/news/6981/
classic

Postprzez hellboyek 2009-09-05, 8:09 pm

Pierwsze derby Zagłębia w IV lidze

Każdy region ma swoje derby. Zagłębie Dąbrowskie, które od lat walczy o swoją tożsamość, ma takie spotkanie na poziomie IV ligi. Właśnie tam grają trzy zespoły z Zagłębia: Sarmacja Będzin, Zagłębiak Dąbrowa Górnicza i Czarni Sosnowiec. Dziś spotkały się dwie ostatnie.
Czarni nie mogą mówić o dobrej inauguracji IV ligi. Beniaminek początku rozgrywek nie może zaliczyć do udanych, gdyż w czterech meczach nie zdobył żadnego punktu, stracił dziesięć bramek, a strzelił jedynie trzy. Fatum IV ligi, które jest w zespole od wielu lat, nadal ciąży? Zagłębiak rozgrywki rozpoczął raczej średnio, jednak w czterech spotkaniach zdobył sześć oczek.

Spotkanie bardzo dobrze rozpoczęli Czarni, którzy już w 4. minucie objęli prowadzenie. Precyzyjnym strzałem popisał się Marcin Włodarczyk. Nie takiego obrotu spaw spodziewali się miejscowi kibice, gdyż ich drużyna była wymieniana w roli faworyta.

Utrata bramki wprowadziła wiele nerwowości w poczynania Zagłębiaka, który jednak z czasem przejmował inicjatywę. Trener Dariusz Garczarczyk postanowił już w pierwszej połowie przeprowadzić zmianę, a w miejsce Patryka Korcipy wszedł Bartosz Barchan. Zaledwie 5. minut później było już 1-1, a stan gry wyrównał testowany nie tak dawno przez Zagłębie Sosnowiec Kamil Korepta.

Tuż po przerwie w obu zespołach dokonano po dwie zmiany. Wszystko na jedną kartę postanowił postawić szkoleniowiec Czarnych Michał Chmielowski i wprowadził do gry dwóch napastników: Kamila Miodka i powracającego po dłuższej przerwie Łukasza Cichonia. - W szatni powiedzieliśmy sobie, że nie przyjechaliśmy tutaj po remis, bo jeden punkt nic nam nie dawał, ale po zwycięstwo. Dlatego postawiliśmy na atak - mówił trener Czarnych.

Z podobnego założenia wyszedł szkoleniowiec gospodarzy, który na boisko wprowadził Michała Nowaka, oraz Rafała Moronia.

Zmiany okazały się trafione jedynie w drużynie gości, gdyż zaledwie po 7. minutach od pierwszego gwizdka w drugiej odsłonie, Czarni objęli prowadzenie. Bramkę zdobył Grzegorz Oberaj, dla którego było to ligowe przełamanie.

Spotkanie w dalszej części przypominało typowe, piłkarskie szachy. Zagłębiak próbował zdobyć bramkę, a Czarni kontrowali, kilkakrotnie zagrażając bramce Marcina Szczepowskiego. Gospodarze również mieli swoje okazje, ale na posterunku zawsze był Mateusz Mańdok.

Po ostatnim gwizdku z opuszczoną głową do szatni schodził strzelec jedynej bramki dla Zagłębiaka Kamil Korepta. - Rozdajemy głupio punkty. Brakowało klarownych sytuacji. Przyjeżdża rywal, który ma zerowy dorobek, a nas pokonuje, tak nie może być - mówił ze smutkiem zawodnik.

Cieszył się za to szkoleniowiec Czarnych Michał Chmielowski, który był bliski odejścia z klubu. Zdanie jednak zmienił. - Chyba jednak przedłużę swoją współpracę z Czarnymi. Zdobyliśmy upragnione trzy punkty i mam nadzieję, że to dopiero początek - zakończył trener.

Zagłębiak Dąbrowa Górnicza - Czarni Sosnowiec 1-2 (1-1)
0-1 Włodarczyk 4',
1-1 Korepta 37',
1-2 Oberaj 52'

Żółte kartki: Ćwiękała, Mazur, Stankiewicz - Potyka, Miodek.

Zagłębiak: Szczepowski, Grunt, Balcerek, Ćwiękała, Mazur (83' Kocot), Dyrda, Stankiewicz, Kozibąk (32' Barchan), Mironowicz (46' Moroń), Korepta, Mitera (46' Nowak).
Czarni: Mańdok, Marzec, Jajeśniak, Bujak, Łoboda (46' Cichoń), Motyka (70' Korcipa), Baczyński (79' Baczyński), Potyka, Włodarczyk, Oberaj, Piotrowski (46' Miodek).

http://www.11.pl/rytm_pilki/Pierwsze_de ... _IV_lidze/
hellboyek

Postprzez PawełK 2009-09-06, 9:53 am

hellboyek napisał(a):Pierwsze derby Zagłębia w IV lidze

Czarni: Mańdok, Marzec, Jajeśniak, Bujak, Łoboda (46' Cichoń), Motyka (70' Korcipa), Baczyński (79' Baczyński), Potyka, Włodarczyk, Oberaj, Piotrowski (46' Miodek).

http://www.11.pl/rytm_pilki/Pierwsze_de ... _IV_lidze/

Ojciec zmienił syna czy na odwrót?
PawełK
pyszałek

Postprzez classic 2009-09-06, 1:47 pm

Zagłębie poszerza kadrę.
stało się to, czego należało się spodziewać. Na stanowisku I trenera piłkarzy Zagłębia Sosnowiec nastąpiła zmiana.Jerzy Dworczyk zastąpił Władysława Szaryńskiego. Drużyna po dość obiecującym początku spadała w dół tabeli na łeb i na szyję i konieczne były jakieś roszady. Dokonano tej najprostszej, zmieniono trenera.-to złe określenie-mówi prezes Leszek Baczyński. -po prostu poszerzyliśmy kadrę szkoleniową pierwszej drużyny.Do duetu Szaryński-Konopka dołączył pan Dworczyk. Jest on po tej samej szkole co trener Tochel-Akademii Trenerskiej pana Kuleszy. Z powodów zdrowotnych nie starał się jednak o licencję. Po prostu w klubie będzie pierwszy trener, drugi i asystent. dlaczego zaszła taka roszada? To chyba jasne. Zagłębie nie lubi przegrywać-podsumował prezes. Nowy opiekun sosnowieczan-póki co-nie chciał komentowaćdla nas swej decyzji o podjęciu pracy w Zagłębiu.-Może ja dam jeszcze prezesa, na pewno nie raz będzie okazja porozmawiać-zawstydził się pan Jerzy i oddał słuchawkę szefowi sosnowieckiego klubu. Wydaje się że plaga kontuzji i kolejne porażki zupełnie podcięły skrzydła młodym sosnowiczanom. Ciężka praca i wkładana w mecze ambicja nie poparte wynikami powodują frustrację. Zespół chyba przestał wierzyśw swe siły i potrzebuje nowch czynników mobilizujących. Czy wstrząs nie jest zbyt późno? Czas pokaże, a może już najbliższy mecz z Włókniarzem Kietrz? -Pierwsze słyszę od pana że trener Dworczyk zastąpił pana Szaryńskiego-poproszony o skomentowanie zmiany szkoleniowca Artur Derbin, wydawał się być zaskoczony:-Skoro tak się stało to mogę mieć nadzieję, że okaże się to dla nas wszystkich pozytywne. Więcej nie chciałbym mówić, przynajmniej do momentu, aż oficjalnie nie zostaniemy poinformowani. Co decydowało o naszych porażkach? Na pewno brak doświadczenia, czasem umiejętności. Bywało, że nie mieliśmy szczęścia... Nie, nie, na temat sędziżw proszę nie zadawać pytań. Chyba nie należymy do ich ulubieńców, ale może się mylę...
Trener Szaryński wydawał się nie emocjonować wydarzeniami w klubie i faktem, że doczekał się zmiennika.-Oficjalnie sztab szkoleniowy został poszerzony-mówi pan Władysław.-Coż, stało się jak się stało. W pracy trenerskiej to normalne. Zawsze brakowało nam pół paznokcia do sukcesu. Nie liczą się jednak okazje a to co w bramce. W poniedziałem mam się spotkać z prezesami Baczyńskim i Adamczykiem i wtedy zostaną określone moje obowiązki w klubie i dalsza rola. Dodajmy że nowy trener sosnowiczan jest byłym piłkarzem Zagłębia.-Znamy trenera Dworczyka prowadził junorów w naszym klubie-wyznał jeden z jego nowych podopiecznych.-Z tego co pamiętam to jest bardzo impulsywny, po prostu nerwus. Ostatnio ten szkoleniowiec pracował z powodzeniem w Unii Strzemieszyce, drużynie którą wprowadził z A klasy do okręgówki. Powszechnie zespół ze Strzemieszyc uważany jest za rezerwy Zagłębia, gdyż gra tam wielu piłkarzy wypożyczonych z Sosnowca. Tak więc nowy trener ma pełny przegląd kadr, wie kim dysponuje. Pytanie tylko, czy to wystarczy by zaspokoić ambicje kibiców, prezesów, piłkarzy i własne?

http://www.zaglebiesos.republika.pl/m/prasa.html

Warto poczytać !
classic

Postprzez August 2009-09-08, 12:27 pm

Po sobotniej porażce z Górnikiem Polkowice nie wytrzymał Krzysztof Szatan. Właściciel Zagłębia mocno zrugał piłkarzy, którzy w niedzielę zjawili się na zajęciach.

- Wściekł się i to bardzo. Pan Szatan jest znany z wybuchowego charakteru. Zirytował go fakt, że po raz drugi przegraliśmy na wyjeździe - powiedział anonimowo jeden z piłkarzy. Właściciel klubu wraz z działaczami ściągnęli latem na Stadion Ludowy kilku wyjadaczy, którzy mają zagwarantować awans do I ligi. Z grona sprowadzonych piłkarzy - w większości graczy, którzy wrócili na Ludowy - jak na razie nie zawodzą Adam Bensz, Dżenan Hosic i Marcin Lachowski. Sławomir Pach leczy kontuzję, Hubert Jaromin walczył ostatnio z przeziębieniem, a Vladimir Bednar nie gra, bo jest zawieszony za czerwoną kartkę.

Nie jest tajemnicą, że aby ściągnąć tych graczy do Zagłębia, Szatan musiał ich skusić solidnymi pensjami. Teraz oczekuje wyników. Sosnowiczanie rozpoczęli sezon od efektownego zwycięstwa 4-0 nad Ślęzą Wrocław. U siebie nie zawodzą, nie stracili na Ludowym jeszcze bramki. Gorzej idzie drużynie Piotra Pierścionka na wyjazdach. Z czterech spotkań sosnowiczanie wygrali z raz, pokonując Miedź Legnica. Z Turem Turek zremisowali, a w Gdyni i Polkowicach polegli.

Sytuacja w Zagłębiu przypomina tą z poprzedniego sezonu. Wówczas sosnowiczanie udanie rozpoczęli sezon, ale po kilku wpadkach zniecierpliwiony właściciel klubu rozstał się z trenerem Pierścionkiem. Jego następca, Miroslav Copjak początek w klubie miał udany, ale potem było już tylko gorzej. Zatrudnienie Janusza Kudyby był niewypałem roku i ponownie sięgnięto po Pierścionka, który ratował zespół przed spadkiem z ligi w barażach.

Teraz sytuacja się powtarza. Najgorsze co mogliby teraz zrobić działacze to podziękować trenerowi, który zjednał sobie zawodników. A, że nie zawsze się wygrywa? W sporcie na wyniki trzeba pracować. Cierpliwie pracować. I właśnie tego właścicielowi Zagłębia nie powinno zabraknąć...
http://sportslaski.pl/Szatan-sie-wkurzy ... ,info.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez uzielone 2009-09-08, 4:32 pm

I dobrze zrobił :brawo: Piłkarze to jego pracownicy więc ma prawo od nich wymagać zwycięstw i za słabą grę porządnie opieprzyć! Skoro sielankowa integracja przy kręglach nie jest w stanie zawodników zmobilizować to może spowodują to ostre słowa właściciela klubu. Skład mamy mocny ale zanim się dotrze to może być już za późno na odrobienie straty punktowej do czołówki. Trzeba walczyć w każdym meczu o 3 punkty i nie odpuszczać.
uzielone

Postprzez dziejus 2009-09-08, 5:00 pm

A ja przed nastepnym wyjazdem zaprosilbym ich w ramach integracji do zakladow drobiarskich p.Szatana i zatrudnil przy rozbiorce tuszy "kurzecych".W koncu sa pracownikami p.Krzysztofa ! :)
dziejus

Postprzez August 2009-09-09, 9:32 am

Kłoda: strasznie to przeżywałem
MG/sosnowiec.info.pl
W ostatnich latach był filarem Zagłębia Sosnowiec. Niestety w tym sezonie nie rozegrał ani jednego meczu. Z powodu kontuzji pauzuje już dłuższy okres czasu. Mimo tego, liczy na szybki powrót na boisko i awans z Zagłębiem do I ligi.

Z Arkadiuszem Kłodą rozmawiał Michał Grzyb.

Sosnowiec.info: Powiedz, co tak naprawdę Ci dolega i jak przebiega leczenie?

A.K: Mam mocne zerwanie troczka (więzadło), które spowodowało dłuższą przerwę w grze i konieczność przeprowadzenia zabiegu.

Dwa tygodnie temu założono mi specjalnego buta, usztywniającego stopę. Myślę, że jeszcze tydzień i będę miał go już ściągniętego. Później rozpocznę rehabilitacje. Podczas ostatniej kontroli, lekarz powiedział mi, że wszystko przebiega szybko i bardzo dobrze i że nie spodziewał się tak owocnych wyników. Jednak nie chce niczego robić na „hop siup”, tylko spokojnie i powoli dojść do siebie. Na początku chciałem zabieg przełożyć na okres zimowy, aby rozegrać rundę, ale przy większych obciążeniach na treningach odczuwałem ból i dlatego zdecydowałem się na leczenie od razu.

Sosnowiec.info: Siedzenie w domu zamiast bieganie po boisku jest zapewne ciężkie dla Ciebie…

A.K Bardzo! Na początku strasznie to przeżywałem, ale później pogodziłem się z tym. Ochłonąłem i powiedziałem sobie, że powoli, a do celu. Chcę wrócić zdrowy i sprawny, dlatego spokój jest potrzebny.

Sosnowiec.info: A czy klub pomaga Ci w jakiś sposób?

A.K Dzwonimy do siebie bardzo często. Na bieżąco otrzymuję telefony z klubu z zapytaniem co słychać, jak się czuję itd. Mamy stały kontakt ze sobą. Nikt na szczęście nie jest na mnie obrażony i wszystko jest ok. Lekarza sam sobie wybrałem. Doktor Ficek jest znakomity. Zawsze korzystam z jego porad. W klubie też go znają i wiedzą, że dokonałem dobrego wyboru, stąd ich spokój.

Sosnowiec.info: Utrzymujesz kontakt z kolegami? Widujecie się?

A.K Niestety mam usztywnioną nogę i nie mogę nigdzie się ruszać. Siedzę w domu w Raciborzu i chłopaki nie przyjeżdżają, bo mają napięty terminarz. Dzwonią do mnie przed i po meczach. Wiem o wszystkim na bieżąco. Nie ukrywam, że brakuję mi spotkań z nimi, obejrzenia meczu na żywo, czy chociażby wypicia kawy i pogadania. Ale już nie długo do nich wrócę.

Sosnowiec.info: Czy jest szansa, żeby kibice ujrzeli Cię na boisku jeszcze w tej rundzie?

A.K Wierzę w to, że tak właśnie będzie. Nie obiecuję niczego, ale postaram się zagrać. Wszystko zależy od tego, jak przejdę rehabilitacje. Czas leci nieubłaganie i mecz rozgrywany jest za meczem. Dlatego trudno mi się określić.

Sosnowiec.info: Ale oprócz wyleczenia się, musisz także przekonać trenera do swojej osoby. Powrót do formy nie będzie jednak łatwy.

A.K Rywalizacji się nie boje. Jestem doświadczonym zawodnikiem i wiem na co mnie stać. Dam z siebie wszystko i przekonam trenera, żeby stawiał właśnie na mnie. Wierze w siebie i mam na tyle sportowej złości i chęci do gry, że będę tyrał wzdłuż i wszerz, aby pokazać, że Kłoda jeszcze potrafi grać na dobrym poziomie.

Sosnowiec.info: Podczas wywiadów, trener Pierścionek przypomina, że liczy na twój powrót i pomoc. Widać, że zależy mu na Tobie.

A.K Bardzo się z tego cieszę. Dodaje mi to otuchy i motywuje do działania. Po rehabilitacji zrobię wszystko, aby każdy mecz w moim wykonaniu był jak najlepszy. Muszę się zrewanżować za to wszystko, co jest dla mnie robione.

Sosnowiec.info: Czy uważasz ten sezon mimo wszystko za stracony?

A.K W pewnym stopniu tak. Jednak podjąłem taką a nie inną decyzję i się jej trzymam. Chcę się wyleczyć i bez komplikacji przystąpić do gry. Mogę stracić rundę jesienną kosztem leczenia, ale na wiosnę będę do dyspozycji trenera w pełni zdrowy i gotowy do rywalizacji. Jeżeli rehabilitacja przejdzie bezproblemowo, to wszystko wyjdzie na moją korzyść. Nie chcę się spieszyć z powrotem, bo ponownej kontuzji można nabawić się szybko.

Sosnowiec.info: A jak ocenisz postawę swoich kolegów w tym sezonie?

A.K Niestety na mecze nie jeżdżę, bo nie mam możliwości. Początek jednak mieli znakomity. Teraz przytrafiły się dwie porażki na wyjeździe, ale trudno mi ocenić te spotkania, bo na nich nie byłem. Oglądałem je w internecie i przyznam, że jakby w Polkowicach sędzia uznał nam prawidłowego gola, to inaczej byśmy teraz rozmawiali. Niestety nie uznał i zespół wrócił z zerowym dorobkiem. Ale ja wiem, że chłopaki udowodnią, że to Zagłębie zasługuje na awans i pokażą na co ich stać. Pamiętajmy, że sport to także porażki i one są wliczone w rywalizację. Nie róbmy nerwówki, bo nie ma takiej potrzeby. Wszystko będzie dobrze.

Sosnowiec.info: W takim razie dziękuję za rozmowę i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

A.K Nie dziękuję, aby nie zapeszać. Przy okazji pozdrawiam wszystkich kibiców Zagłębia.
http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... ,1,4,15352
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna