Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Mogiel 2009-08-06, 9:20 pm

Stach ale chyba Arifovic ma glowe i chyba wie ze raczej w gorniku grac w podstawowym skladzie nie bedzie a w Sosnowcu bedzie
Mogiel

Postprzez django 2009-08-06, 9:44 pm

Mogiel napisał(a):Stach ale chyba Arifovic ma glowe i chyba wie ze raczej w gorniku grac w podstawowym skladzie nie bedzie a w Sosnowcu bedzie

A skąd wiesz, że będzie?
django

Postprzez SO_1906 2009-08-06, 10:01 pm

django napisał(a):
Mogiel napisał(a):Stach ale chyba Arifovic ma glowe i chyba wie ze raczej w gorniku grac w podstawowym skladzie nie bedzie a w Sosnowcu bedzie

A skąd wiesz, że będzie?

Po wczorajszym meczu ja osobiście nie wiem za kogo mógłby grać... Oczywiście przydałby się napastnik w wypadku kontuzji lub straty formy Filipowicza lub Myśliwego
SO_1906

Postprzez Mogiel 2009-08-06, 10:28 pm

To zobaczemy jak w meczu z Unia spisza sie nasi napastnicy
Mogiel

Postprzez August 2009-08-06, 10:45 pm

STACH PL napisał(a):
mayday77 napisał(a):No i przyjście Ensara jest w tym momencie jeszcze bliższe niż się zdawało.
Zawodnik z kartą na ręku to dla Szatana bardzo łakomy kąsek,nie trzeba płacić poprzedniemu klubowi,a tak w obecnych czasach postępuje prawie każdy klub.

Ja bym niczego nie był pewny Górnik Zabrze też go ma na oku tak pisze dzisiejszy sport

Górnik już z Ensara zrezygnował.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez rossoneri 2009-08-07, 5:39 am

SO_1906 napisał(a):
django napisał(a):

A skąd wiesz, że będzie?

Po wczorajszym meczu ja osobiście nie wiem za kogo mógłby grać... Oczywiście przydałby się napastnik w wypadku kontuzji lub straty formy Filipowicza lub Myśliwego

to chyba slepy byles ,Filipowicz out!!!
rossoneri

Postprzez michosz33 2009-08-07, 1:10 pm

Panowie a tak z innej beczki - fajnie by było, jak już coś w naszym klubie zaczeło się dziać żeby na stronce ogłosić jakiś konkursik na maskotke naszego klubu.
Tylko ciężko mi sobie wyobrazić co to mogłoby być

Ale na kibiców zawsze można liczyć i pewnie coś by się wymyśliło
michosz33

Postprzez SO_1906 2009-08-07, 1:53 pm

michosz33 napisał(a):Panowie a tak z innej beczki - fajnie by było, jak już coś w naszym klubie zaczeło się dziać żeby na stronce ogłosić jakiś konkursik na maskotke naszego klubu.
Tylko ciężko mi sobie wyobrazić co to mogłoby być

Ale na kibiców zawsze można liczyć i pewnie coś by się wymyśliło

Diabeł, jak kto woli szatan :lol:
SO_1906

Postprzez novack 2009-08-07, 2:57 pm

Obrońca Kamil Guzik będzie następnym piłkarzem, który dołączy do zespołu Zagłębia Sosnowiec. Klub zainteresowany jest również pozyskaniem bośniackiego napastnika Ensara Arifovicia.

Guzik (ostatnio Ciężkowianka Jaworzno) trenował z Zagłębiem przed rozpoczęciem sezonu i wystąpił w kilku meczach sparingowych. Swoją postawą przekonał szkoleniowca, a ten z miłą chęcią widziałby go w szeregach swojego zespołu. – Kamil jest bardzo ambitnym piłkarzem. Można powiedzieć o nim, że to mały kulturysta, który nie lubi przegrywać. Jego gra w Zagłębiu jest już załatwiona. W poniedziałek załatwimy ostatnie formalności.
– wyjaśnia Piotr Pierścionek. – Jestem bardzo zadowolony z jego podejścia do gry. Wiem, że przyda nam się w tym sezonie. Będzie dostawał szansę zaprezentowania się publiczności i wierzę że nikogo nie zawiedzie. – dodaje trener.

Głośno mówi się także o przyjściu do Sosnowca napastnika Ensara Arifovicia. Bośniak rozwiązał wczoraj kontrakt z Jagiellonią Białystok za porozumieniem stron i jest wolnym zawodnikiem. – Nie ukrywam, że jestem po wstępnych rozmowach. Przydałby nam się taki piłkarz, ponieważ mógłby podnieść rywalizację w „napadzie” i poprawić jakość naszej gry. Czy zostanie naszym zawodnikiem? Wszystko zależy teraz od ludzi „z góry”. – mówi Pierścionek.

29-letni Arifović występował m.in. w Polonii Warszawa, ŁKS-ie Łódź, a ostatnio w Jagiellonii Białystok. Wystąpił w 93 spotkaniach polskiej ligi i strzelił 23 gole.

Pierścionek zaczyna kombinować, Guzik do niczego nam nie jest potrzebny i nie bardzo nadaje sie do choćby nawet średniej drużyny. Kto był na sparingu z Wisłą ten wie o czym piszę.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez rossoneri 2009-08-07, 3:01 pm

katastrofa ,koles Pierscionka w Zaglebiu :( mam nadzieje ,ze nie bedzie gral ,tym bardziej ,ze Strojek jest duzo lepszy od niego, kto byl na sparingu z Wisla to wie kto zalatwil Wisle dwie pierwsze bramki ,wolny wrecz mulowaty i bezmyslny
rossoneri

Postprzez django 2009-08-07, 3:09 pm

rossoneri napisał(a):to chyba slepy byles ,Filipowicz out!!!

Kolego, wydawanie takich kategorycznych sądów o piłkarzu, który wygrał nam kilka meczów (choćby z Elaną, czy ostatnio z Miedzią) i chciał grać dla Zagłębia nawet ze złamaną ręką jest nie na miejscu.

Poza tym Turku trochę nadgorliwie zamknął temat meczu ze Ślęzą, gdzie rozwijała się dyskusja na temat Krzyśka Myśliwego. W odpowiedzi na mój post, w którym zauważyłem, że gra czasami egoistycznie niektórzy piszą o jakimś "pluciu" na niego. Trochę mi to przypomina wpisy 15-letnich fanek Enrike Iglesiasa, czy tam innej "gwiazdy". Krzysiek to bardzo dobry piłkarz i prywatnie fajny gość, ale gdyby miał troszkę inne podejście do wykonywanego zawodu to już dawno grałby w ekstraklasie.
Ostatnio edytowano 2009-08-07, 3:28 pm przez django, łącznie edytowano 1 raz
django

Postprzez rossoneri 2009-08-07, 3:12 pm

django napisał(a):
rossoneri napisał(a):to chyba slepy byles ,Filipowicz out!!!

Kolego, wydawanie takich kategorycznych sądów o piłkarzu, który wygrał nam kilka meczów (choćby z Elaną, czy ostatnio z Miedzią) i chciał grać dla Zagłębia nawet ze złamaną ręką jest nie na miejscu.

Poza tym Smazu trochę nadgorliwie zamknął temat meczu ze Ślęzą, gdzie rozwijała się dyskusja na temat Krzyśka Myśliwego. W odpowiedzi na mój post, w którym zauważyłem, że gra czasami egoistycznie niektórzy piszą o jakimś "pluciu" na niego. Trochę mi to przypomina wpisy 15-letnich fanek Enrike Iglesiasa, czy tam innej "gwiazdy". Krzysiek to bardzo dobry piłkarz i prywatnie fajny gość, ale gdyby miał troszkę inne podejście do wykonywanego zawodu to już dawno grałby w ekstraklasie.

myslalem ,ze patrzymy na umiejetnosci pilkarskie , a te ma watpliwe, ale no jak chcial grac ze zlamana reka nawet to miejsce w jedenastce mu sie nalezy,masz racje
rossoneri

Postprzez django 2009-08-07, 3:18 pm

rossoneri napisał(a):myslalem ,ze patrzymy na umiejetnosci pilkarskie , a te ma watpliwe, ale no jak chcial grac ze zlamana reka nawet to miejsce w jedenastce mu sie nalezy,masz racje

Trener Odry Opole mówił o Filipowiczu, że to jeden z 3 najważniejszych piłkarzy u niego w drużynie, Pierścionek chwali go na każdym kroku, ale Ty widzę lepiej się znasz na piłce 8)
django

Postprzez rossoneri 2009-08-07, 3:29 pm

moze i lepiej:) przeciez to widac jak kto gra ,jak taki wazny to dlaczego go tak latwo oddal:) moze Tobie sie podoba ,ja jestem innego zdania bo to napastnik ,ktory nie jest zadnym zagrozeniem dla przeciwnika ,wolny ,wygranie pojedynku biegowego czy tez jeden na jeden jest jego marzeniem, nie wiem pod jakim katem patrzysz ,ale ja bym chcial w tym roku awansowac ,a z takimi pilkarzami tego nie osiagniemy
rossoneri

Postprzez novack 2009-08-07, 3:31 pm

Pierścionek strasznie lubi przekombinować, bardzo się tego obawiam i bardzo mnie to denerwuje. Przypomnę tylko, że na koniec sezonu w ekstraklasie dostawaliśmy baty m. in. dlatego , że Pierścionek ogrywał następujących zawodników, po to by nabierali doświadczenia i stanowili o sile Zagłebia w następnym sezonie: Kohut, Cygar, Szwed, Skórski, Świder, Tomsia. Gdzie oni teraz są pytam? Gdzie byli w poprzednim, katastrofalnym sezonie? Byli inni których znowu ogrywał i lansował Pierścionek. Przypomnę , że na ławce siedzieli Myśliwy i Pietrzak, a w pierwszym składzie wychodzili Wolny i Smółka, po których na szczęście w Zagłębiu już śladu nie ma. Teraz znowu Guzik. Ciekawe na jak długo podpisze kontrakt? Oby nie na cztery lata, bo zimą znowu trzeba go będzie błagać o rozwiązanie za porozumieniem stron, lub wypłacić odprawę. Bernaś choćby nawet strzelił bramkę Barcelonie, u Pierścionka nie usiądzie nawet na ławce rezerwowych. Nie atakuje Pierścionka, bo jest trenerem Zagłębia i w związku z tym życzę mu saaaaamych sukcesów, ale daje pod rozwagę tych kilka przykładów jego „pomysłów”. A jeszcze zapomniałbym o NAPASTNIKU Adrianie Marku 
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna