Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez zimek 2009-06-29, 7:47 pm

kibice zawsze beda ale zasluzylismy na cos wiecej niz tylko obiecanki
zimek

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-06-29, 7:53 pm

Sluchajcie ten Kozminski moze zostanie, myslle ze wroci Ukrainski bramkarz z Lubina, i chyba Folca zabiora z Piasta i to byłoby na tyle na wiecej nie licze moze jeszcze jakas młodzież.
Kibice innych Klubów maja radoche ciesza sie z tej zabawy transferowej a w Zagłebiu smutek
i jedna wielka niewiadoma - Co innego mówi Pierscionek a zupelnie inne sa fakty.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez emdżej 2009-06-29, 8:09 pm

Panie Tadeuszu myślę, że o Folcu nie ma nawet co myśleć. On spokojnie poradziłby sobie na zapleczu ekstraklasy i myślę, że właśnie tam znajdzie jakiś klub.
emdżej

Postprzez mamut17 2009-06-29, 8:57 pm

Ja sie usatysfakcjonuje tylko wtedy jesli podtytul bedze brzmial...."wzmocnil Zaglebie" ..a nie ..."moze wzmocnic Zaglebie". Hosic to dobry pilkarz i dobry przywodca...tylko zeby Zaglebie go nie stracilo jak stracilo wiekszosc pilkarzy ...jak narazie..
mamut17

Postprzez August 2009-06-29, 8:59 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):i chyba Folca zabiora z Piasta

A skÄ…d takie info ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez KalF92 2009-06-29, 9:58 pm

Na Folca nie ma co liczyć, on bez problemu znajdzie kontrakt w pierwszej lidze, a może nawet w ekstraklasie.
Co do Hosicia to było by fajnie.
Jak narazie to moja lista życzeń:
-Hosić,
-Koźmiński,
i jakiś wartościowy pomocnik.

Panie Szatan wyciągnij pan pieniądzie spod materaca, rozbij świnkę-skarbonkę, wyjmij drobne ze skarpety i ruszaj na rynek transferowy, bo nikt z nas nie wytrzyma kolejnego tak żenującego sezonu ! ;-)
KalF92

Postprzez August 2009-06-29, 10:07 pm

Widzę, że nad Hosiciem jednak Pierścionek ostro pracuje:

Dżenan Hosić, środkowy obrońca z Sarajewa, może wzmocnić II-ligowe Zagłębie. Bośniak grał już w Sosnowcu w latach 2005-2008, będąc wówczas jednym z najważniejszych ogniw zespołu.

- Jestem w kontakcie z trenerem Piotrem Pierścionkiem, który usilnie namawia mnie do powrotu. Biorę taką ewentualność pod uwagę, zwłaszcza, że nie porozumiałem się w sprawie mojego kontraktu z FK Sarajewo. Trenowałem z tą drużyną przez kilka dni, ale ostatecznie do podpisania umowy nie doszło - mówi Hosić, który podczas gry w Sosnowcu pełnił funkcję kapitana drużyny.

Bośniak przez ostatni rok co prawda nie występował w żadnym klubie, ale - jak zapewnia - o jego formę sportową można być spokojnym. - Cały czas byłem w treningu, zimą przebywałem na obozie z Veleżem Mostar. A Zagłębie nadal mam głęboko w sercu. Wiem, że klub przechodzi teraz trudności, ale liczę, że sytuacja zostanie opanowano - dodaje Hosić, który w rodzinnym Sarajewie otworzył kilka miesięcy temu szkółkę piłkarską.

- Ostatnio zorganizowaliśmy duży turniej z udziałem drużyn z Bośni i Chorwacji. Marzy mi się, aby za rok zagrały w nim drużyny z Polski, oczywiście z Zagłębiem na czele. Na pewno szkółka trochę koliduje z moim wyjazdem do Polski, ale na razie zostawiam sobie otwartą furtkę - dodaje Bośniak.

Jak nieoficjalnie udało nam się dowiedzie,ć Hosić miałby w Zagłębiu pełnić funkcję grającego asystenta trenera Pierścionka.
http://www.sportslaski.pl/Hosic-wroci-d ... ,info.html
August

Postprzez mariusz76 2009-06-30, 9:31 am

To jest cytat z :http://www.sportowezaglebie.pl
August już też to napisał w "PRZEGLĄD PRASY"
"Krzysztof Szatan, właściciel Zagłębia, po raz kolejny deklaruje, że jeśli nie znajdą się dodatkowi sponsorzy, to on nie gwarantuje wyniku sportowego. - Nie jestem w stanie sam udźwignąć tego ciężaru. Na dobre funkcjonowanie klubu potrzebne jest minimum 200-250 tys. zł miesięcznie. Mnie na to nie stać. Rozmawiamy z dwoma firmami mogącymi zainwestować w klub, jednak nie chciałbym zdradzać ich nazw - tłumaczy Szatan. - Dlaczego nie dokonujemy wzmocnień zespołu? Nie chcę oszukiwać piłkarzy i kibiców. Jeśli nas nie stać na walkę o najwyższe cele, to nie będziemy tego robić na siłę. Przyszłość klubu jest uzależniona od dodatkowych sponsorów - dodaje właściciel Zagłębia."

http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... D,1,4,1066
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez gumiÅ› 2009-06-30, 10:53 am

a co z bramkarzem? co do Kozminskiego to jarek263 m,asz racje tam gdzie gral w ostatnich latach to byl najlepszym strzelcem z wyjatkiem Szkocji tylko 8 bramek w 2 sezony ale ponoc grał w pomocy ,brac Koziego i do tego jeszcze jeden rozgrywajacy do lachy i bedzie dobrze
gumiÅ›

Postprzez mamut17 2009-06-30, 11:01 am

mariusz76 napisał(a):To jest cytat z :http://www.sportowezaglebie.pl
August już też to napisał w "PRZEGLĄD PRASY"
"Krzysztof Szatan, właściciel Zagłębia, po raz kolejny deklaruje, że jeśli nie znajdą się dodatkowi sponsorzy, to on nie gwarantuje wyniku sportowego. - Nie jestem w stanie sam udźwignąć tego ciężaru. Na dobre funkcjonowanie klubu potrzebne jest minimum 200-250 tys. zł miesięcznie. Mnie na to nie stać. Rozmawiamy z dwoma firmami mogącymi zainwestować w klub, jednak nie chciałbym zdradzać ich nazw - tłumaczy Szatan. - Dlaczego nie dokonujemy wzmocnień zespołu? Nie chcę oszukiwać piłkarzy i kibiców. Jeśli nas nie stać na walkę o najwyższe cele, to nie będziemy tego robić na siłę. Przyszłość klubu jest uzależniona od dodatkowych sponsorów - dodaje właściciel Zagłębia."

http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... D,1,4,1066

To niech wyciagnie z konta pare milionow ,a nie liczy na kogos innego. "Nie ma na kogo liczyc,licz na siebie".
mamut17

Postprzez peterrabit3 2009-06-30, 11:25 am

Od przejecia klubu przez Kurczaka minelo 2 lata i ciÄ…gle sa prowadzone rozmowy z potencjalnymi sponsorami Jaki wynik rozmow????Taki jak przed ich rozpoczeciem - zaden. Banda nieudacznikow!!!!
Przypuszczam gdyby nie pieniadze z Krakowa Szatan zwinalby interes
peterrabit3

Postprzez dziejus 2009-06-30, 11:50 am

Tu wzmocnienia sa potrzebne zeby nie spasc a do myslenia o awansie to i dwoch cienkich sponsorow bedzie malo !
dziejus

Postprzez August 2009-06-30, 3:46 pm

(...)
Z zawodników którzy poprzednim sezonie reprezentowali katowicki klub, zabrakło Adriana Napierały, który nie wyleczył jeszcze kontuzji stopy, której nabawił się w końcówce rundy wiosennej. Nie było również Gražvydasa Mikulėnasa, który nie wrócił jeszcze z Litwy i do kolegów dołączy jutro. Z zespołem nie trenował Maciej Budka. - Czeka mnie wypożyczenie do innego klubu. Jadę na testy do Zagłębia Sosnowiec i zobaczymy, co z tego wyjdzie - przyznał Budka.
(...)
http://www.90minut.pl/news/96/news96007 ... ningi.html
August

Postprzez manuel90 2009-06-30, 9:24 pm

Odra wywaliła Moskala... Chłop się trochę zdenerwował ze powiedzieli mu o tym w ostatniej chwili i ciężko mu będzie znaleźć nowy klub... Może by się przydał taki doświadczony emeryt :) ? Chyba lepsze to niż Hustava czy Socha? :) Chociaż mam nadzieję że zakontraktują Koźmińskiego... Bo Szczoczarza chyba jednak nie da rady... w końcu nie jest za darmo =) // O negocjacjach z Hosicem nawet w Fakcie piszą... nie wiem czy się cieszyć czy płakać? :lol:
manuel90

Postprzez August 2009-06-30, 9:29 pm

manuel90 napisał(a):Odra wywaliła Moskala... Chłop się trochę zdenerwował ze powiedzieli mu o tym w ostatniej chwili i ciężko mu będzie znaleźć nowy klub... Może by się przydał taki doświadczony emeryt :) ? Chyba lepsze to niż Hustava czy Socha? :) Chociaż mam nadzieję że zakontraktują Koźmińskiego... Bo Szczoczarza chyba jednak nie da rady... w końcu nie jest za darmo =) // O negocjacjach z Hosicem nawet w Fakcie piszą... nie wiem czy się cieszyć czy płakać? :lol:

Moskal był niedawno zatrzymany. Wystarczy, że wokół Lachowskiego było sporo emocji.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników