Mecze Wisły na Ludowym

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Mecze Wisły na Ludowym

Postprzez Smazu 2009-06-12, 12:14 am

Jedno pytanie a raczej prośba:
Na Zagłębiu - siedzicie na krytej,nie śpiewacie - jesteście kibicami Zagłębia
Na Wiśle - Siedzicie na krytej,nie śpiewacie - nie jesteście kibicami Wisły
Niech mi to ktoś wytłumaczy? :lol:

Nikt was nie wygania ;-) , a tak w ogóle to ktoś wam karze przychodzić na mecze Zagłębia?Najlepiej zacznijmy jeździć do Poznania bo mają dobrych kibiców,na Wisłe bo grają ładny futbol,na Ruch bo mają fajny stadion i na Legie bo Warszawa jest ładna?A na Zagłębie no bo tak z przyzwyczajenia ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez LucasUSA 2009-06-12, 12:17 am

Smazu, przeciez wiemy, ze wiekszosc z tych "sympatykow dobrego futbolu" na Ludowym nie zagoscilo bardzo dawno, moze nawet nigdy.
LucasUSA

Postprzez wojtal 2009-06-12, 12:20 am

No Lukas od razu miałeś napisac że nie o piłke chodzi a kibicowanie ZAGŁĘBIU to jedynie zasłona do robienia zadym. Wg. mnie właśnie teraz gdy nam się nie wiedzie za bardzo potrzebne jest prawdziwe kibicowanie a Ty należysz do tych sezonowych.
wojtal

Postprzez wojtal 2009-06-12, 12:25 am

Lukas nie rób z nas ciemnego ludu ja ci zadałem pytanie a Ty odsyłasz do forum a co na forum wypowiada się księgowy ZAGŁĘBIA jakoś nie zauważyłem- mimo wszystko z kumaniem to u ciebie nie za dobrze
wojtal

Postprzez Smazu 2009-06-12, 12:30 am

Wy się znacie że wojtal tak śmiało osądza Lucasa? :twisted: Nie wiedziałem Lucas że jesteś taki okropny! ;-( :lol:
To że Wisła gra ładny futbol znaczy że mamy tłumami walić na ich mecze i oddać za nią życie? :)

Brak mi słow,niech was krakusy pobiją to będziecie mieli wspaniały futbol :niezle: wyłączam się z tego tematu bo to i tak nic nie da ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez django 2009-06-12, 12:39 am

wojtal napisał(a):Django w starych czasach bardzo rzadko albo wcale nie rzucano kamieniami czego nie można powiedziec o czasach dzisiejszych i to jest ta różnica. A tak na marginesie to ile jest tych długów bo widze że jesteś dobrze zorientowany w sytuacji finansowej ZAGŁĘBIA a ile Wisła ma zapłacic za wynajem Ludowego bo jakoś oficjalnie nikt o tym nie pisał a Ty wszystko szczegółowo wiesz. Podziel się swoją wiedzą bo większośc z nas jej nie ma.

No widzisz, a jednak kibice Zagłębia byli obrzucani kamieniami w Krakowie. Co tylko świadczy o nienawiści jaka była wtedy między kibicami obu drużyn, mimo pięknej wersji historii, jaką niektórzy tu rozpowszechniają. I nie wybielaj tych starych dobrych czasów, bo może awantur było mniej, ale kibice Ruchu GINĘLI w Sosnowcu.
Nie wiem, skąd wnioskujesz, że znam szczegółowo sytuację finansową Zagłębia. Słyszałem co nieco, ale dokumentów nie widziałem, więc nie dzielę się tą wiedzą na forum. Optymistyczna wersja, jaką przedstawił Szatan to 500 tys. złotych. Zresztą obiecał szybko je spłacić.
django

Postprzez LucasUSA 2009-06-12, 1:00 am

wojtal napisał(a):No Lukas od razu miałeś napisac że nie o piłke chodzi a kibicowanie ZAGŁĘBIU to jedynie zasłona do robienia zadym. Wg. mnie właśnie teraz gdy nam się nie wiedzie za bardzo potrzebne jest prawdziwe kibicowanie a Ty należysz do tych sezonowych.

Zaslona do robienia zadym, czy zadyma do robienia zaslon? Nie kumam... :lol:

Widze, ze nie przeczytales mojego postu. Nie bede sie powtarzal. Dobrej pilki w wykonaniu Zaglebia nie bylo od dawna, wiec kibicowanie Zaglebiu nie polega na delektowaniu sie futbolem. Ale nie mam cierpliwosci ciagnac tej polemiki i tlumaczyc spraw oczywistych.

A skoro nie masz czasu na wglebianie sie w forum, zajety pewnie sledzeniem dobrego futbolu na kablowce, to wyjawie Ci w tajemnicy, ze Szatan sam przyznal na spotkaniu z kibicami, ze zdazyl zadluzyc klub na 500 tys zlotych. Mimo wszystko radze poszukac na forum. Wiesz, bylo takie spotkanie z kibicami ostatnio, a pan Szatan to wlasciciel klubu. Ale ma zamiar splacic, pewnie wlasnie z tej gwardyjskiej kasy wysuplanej przez centusiow z Krakowa.
LucasUSA

Postprzez krolik38 2009-06-12, 6:53 am

LucasUSA napisał(a):
wojtal napisał(a):Lukas następny ekspert od wpuszczania na stadion a do Chorzowa to Ty sobie jedz, a nie wyganiaj nas Ja jestem kibicemZAGŁĘBIA od 50 lat i będe nim do śmierci że chce obejrzec Wisłe to dlatego że gra na Ludowym- kumasz? Nie wiem czy pieniądze będą na przedłużenie egzystencji Szatana może tak może nie a napewno się klubowi przydadzą .Django w starych czasach bardzo rzadko albo wcale nie rzucano kamieniami czego nie można powiedziec o czasach dzisiejszych i to jest ta różnica. A tak na marginesie to ile jest tych długów bo widze że jesteś dobrze zorientowany w sytuacji finansowej ZAGŁĘBIA a ile Wisła ma zapłacic za wynajem Ludowego bo jakoś oficjalnie nikt o tym nie pisał a Ty wszystko szczegółowo wiesz. Podziel się swoją wiedzą bo większośc z nas jej nie ma.

Nie, nie kumam. Co, daleko Ci bylo do Krakowa podskoczyc zeby Wisle na zywo obejrzec? Co do zadluzenia klubu, to poszukaj sobie na forum, widze, ze uwaznie sledzisz sytuacje w klubie. A co do oplaty za wynajem - to ile sie spodziewasz? Duzo wiecej, niz Zaglebie placilo w Wodzislawiu? Starczy na Ronaldo? Moze na bilety na pociag do Krakowa dla co niektorych, zeby sobie "wielki futbol z kosa w tle" obejrzeli?

A ja ci powiem Woital że w dupie byłeś i gówno widziałeś w dawnych czasach jak piszesz właśnie kamieniami rzucali i to właśnie w tym pieprzonym krakowie -dowód do dziś mam na głowie -powiem ci więcej ta fajna drużynka jak piszesz a raczej jej kibice już czekali na nas pod bramom jak się skończył mecz mało tego śmiem sugerować że byli dogadani z psami bo jak nad bójką przejeliśmy kontrole to psy które do tego czasu grzecznie obserwowały jak ci milicyjni kibice w nas rzucają kamieniami naraz się na nas rzuciły -tacy są właśnie kibice tej fajnej wisełki i ich najlepsi kuple czyli psy,a cha i nie wiem czy pamiętasz ale ta twoja wisełka to klubik psiarni-tyle mam do dodania
krolik38

Postprzez petromar 2009-06-12, 7:34 am

ludzie czy to temat o wiśle legii czy innej drużynie????????????????? to temat o grze na naszym stadionie wisły która za to da pieniądze i tylko oby nie poszły sie walić do osiru albo pseudo sponsora szatana to moze my tylko skorzystać na tym i TYLE W TEMACIE !! kto chce to se pojdzie i a kto nie chce to nie ! i rypie mi czy to wisła lech ruch czy inna odra - mają byc pieniądze - ALE NA DRUŻUNE !!!
petromar

Postprzez uzielone 2009-06-12, 9:35 am

Wisła powinna grać u nas z dwóch powodów. Po pierwsze, gdy my potrzebowaliśmy stadionu to Wodzisław pomimo sprzeciwu kibiców Odry wyciągnął do nas pomocną dłoń i dzięki temu mogliśmy grać w ekstraklasie i doczekać podgrzewanej murawy oraz działających jupiterów na naszym estadio. Odmowa Wiśle pomimo sprzeciwu kibiców i policji byłaby ze strony klubu postawą nie fair. Po drugie, chodzi o aspekt ekonomiczny. Zagłębie aktualnie stoi na skraju przepaści finansowej. Miasto przegłosowało niedawną uchwałę o wsparciu finansowym Zagłębia a druga dotacja pochodzić pewnie ma z pieniędzy za wynajem obiektu Wiśle. Bez tych pieniędzy może nie być piłki w Sosnowcu nawet na aktualnym poziomie 2 ligowym. Nie możemy myśleć jak "kibole" tylko jak kibice. Jeśli chcemy by klub nawet z Szatanem (innej alternatywy jak nie ma tak nie ma) dalej istniał to musimy pogodzić się z grą Wisły na naszym stadionie. Co do Wisły to dzięki temu możemy w przyszłości skorzystać na współpracy z nimi. Legia poza wypożyczeniem Gostomskiego jakoś nie za bardzo garnie się do pomocy Zagłębiu, a co myślą kibice Legii o grze Wisły w Sosnowcu mnie nie interesuje.
uzielone

Postprzez f0rest! 2009-06-12, 11:38 am

I jeszcze można na tym nieźle zarobić i zainwestować w stadion , młodzież lub w transfery !
f0rest!

Postprzez mariusz76 2009-06-12, 11:51 am

Nie wiem poco ta dyskusja, nie wiem komu by miało to przeszkadzać że oni tu u nas mają grać i czy ma ktoś iść na mecz Wisły czy nie!?
Smazu napisał(a):Brak mi słow,niech was krakusy pobiją to będziecie mieli wspaniały futbol :niezle: wyłączam się z tego tematu bo to i tak nic nie da ;-)

Śmieszny jesteś i trzeba by było leczyć kompleksy! Albo stań na moście z jakimś transparentem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez LucasUSA 2009-06-12, 12:26 pm

Uzielone - sluszne argumenty, ale mnie osobiscie nie podoba sie atmosfera, w jakiej Wisla przenosi sie do Sosnowca. My wszyscy bylismy wdzieczni Odrze, ze swoja decyzja uratowala nasz krotki byt w ekstraklasie. Kibice staneli na wysokosci zadania i zakonczylo sie sielanka.
Inaczej z Wisla. Same doniesienia w mediach - jednego dnia beda grali, innego nie, protesty itp., itd. Jakby nam wielka przysluge robili i jakby to bylo zeslanie na koniec swiata. Poza tym z decyzje o wpuszczaniu kibicow, zakazie wejscia dla kibicow "wrogich" druzyn czy inne bzdury.
Poza tym rozumiem - interes itd. Ale po prostu mnie trafia, jak nagle wsrod czesci "kibicow" z Sosnowca zapanowalo podniecenie, jak u dzieci przed odpustem. "Cyrk do wsi przyjedzie!" "Wreszcie" dobry futbol beda ogladali. I po prostu skala tego niezdrowego podniecenia mnie irytuje.
LucasUSA

Postprzez Wiara_ZS 2009-06-12, 1:15 pm

A ja tak powiem "STOP PIKNIKOM NA STADIONACH"!!!Pikiniki się podniecają tą Wisłą,idzcie ,idzcie na tą skislą pikniki zasrane,niech wasz pozabijają :lol:
Wisla i Sracovia co ich laczy?Nożownicy :lol: ???
Wiara_ZS

Postprzez yahaya 1906 2009-06-12, 1:20 pm

Wiara_ZS napisał(a):A ja tak powiem "STOP PIKNIKOM NA STADIONACH"!!!Pikiniki się podniecają tą Wisłą,idzcie ,idzcie na tą skislą pikniki zasrane,niech wasz pozabijają :lol:
Wisla i Sracovia co ich laczy?Nożownicy :lol: ???

Żal mi cie dziecko,najlepiej już sie nie loguj na tym forum.
yahaya 1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna