Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez emdżej 2009-06-07, 5:05 pm

Ja Lachowskiego pamiętam jeszcze z jednego zachowania. Kiedyś był kontuzjowany, wracał do zdrowia dość powoli i nie trenował z całą drużyną tylko w czasie zajęć truchtał z boku. W tym okresie spotkałem go kiedyś w klubie w NIEDZIELĘ przed godz. 10 RANO! Zdziwiony zapytałem co tu robi o takiej porze w niedzielę, a on odpowiedział: "pogoda ładna, czuję się lepiej to przyszedłem piłkę pokopać, żeby nie wypaść z rytmu". Kilkakrotnie go jeszcze widziałem jak przyjeżdżał tak do klubu w niedzielę i kopał sobie piłkę na bocznym boisku, by utrzymać formę. Powiedzcie mi jak wielu piłkarzy z takim zapałem podchodzi do swoich obowiązków, że w wolny dzień przyjeżdża trenować indywidualnie lub zostaje sam po zajęciach?
emdżej

Postprzez django 2009-06-07, 5:07 pm

emdżej napisał(a): Kilkakrotnie go jeszcze widziałem jak przyjeżdżał tak do klubu w niedzielę i kopał sobie piłkę na bocznym boisku, by utrzymać formę. Powiedzcie mi jak wielu piłkarzy z takim zapałem podchodzi do swoich obowiązków, że w wolny dzień przyjeżdża trenować indywidualnie lub zostaje sam po zajęciach?

Potwierdzam. Też nieraz widziałem go w niedzielę jak sam trenował na bocznym.
django

Postprzez August 2009-06-07, 5:14 pm

LucasUSA napisał(a):Porownywanie przez kogos z zarzadu (nie pamietam dokladnie, kto sie wypowiadal) Lachy z Ujkiem i obawa, ze Lacha bedzie tak samo powitany, swiadczy o zupelnym braku znajomosci nastrojow wsrod kibicow. Lacha o Zaglebiu nigdy zlego slowa nie powiedzial, a ten ****** Ujek wieszal psy na lewo i prawo.
Dawniej tez bylem przeciw zatrudnianiu zawodnikow, ktorzy byli umoczeni w afere. Ale obecnie zgadzam sie z wiekszoscia kibicow. Zwlasza, jak sie patrzy na gnoja Ujka, biegajacego po boiskach ekstraklasy. Lacha juz odpokutowal, niech wraca do Zaglebia!

Zgadzam się w zupełności. Tego samego co o zachowaniu Lachy nie można było powiedzieć nie tylko o Ujku ale o wspomnianym też Drzymoncie, jakby nie było wychowanku Zagłębia.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mamut17 2009-06-07, 5:23 pm

(H)ujka to juz dawno powinni zywcem pogrzebac... :!: :!: ale ciekawe czy Marcin bedzie chcial wrocic... ;-)
mamut17

Postprzez roberto85 2009-06-07, 5:27 pm

lacha powinien wrocic i pierscien zostac!!!!
roberto85

Postprzez gieszczu 2009-06-07, 5:45 pm

Pierścionek powinien zostać. Z tym składem co ma i tak nie idzie mu źle.
Poza tym, mam już dość zmian trenerów. Dajmy mu czas i potem go rozliczajmy.
gieszczu

Postprzez August 2009-06-07, 5:54 pm

Nie wiem czy po zakończeniu obecnej nie przydałaby się kolejna sonda odnośnie Pierścionka.Choćby z tego powodu, żeby było jasne co o tym sądzą kibice. Wszak ktoś z klubu kto się wypowiadał na temat Lachy i prównał go do Ujka bojąc się reakcji kibiców nie ma zielonego pojęcia o zapatrywaniach fanów.
August

Postprzez zaglebie76 2009-06-07, 6:03 pm

Również jestem za powrotem Lachy - kwarantannę już odbył ;) ,a i u nas trochę inaczej się teraz patrzy na "tamte" stare sprawki.Skoro inne umoczone kluby (i zawodnicy)przeszli nad korupcją do porządku dziennego i nie ma problemu w tym ,że grają oskarżeni (w Lechu,GKS,Odrze,Ruchu itd),to nie widzę problemu-jeśli tylko Lachowski ma jeszcze kondycję i siły na grę w II lidze i trener widziałby go jako wzmocnienie ,to powinien wrócić.

Co do Pierścionka ,to myślę że powinien dostać co najmniej te pół roku szansy - zna zawodników ,jest przez nich lubiany i szanowany.Oczywiście nie jest jakimś zbawicielem ,ale kolejny-nowy trener będzie miał za mało czasu na poznanie i przygotowanie graczy.Ja bym nie podjął takiego ryzyka na miejscu włodarzy naszego klubu.Już jednego cudotwórcę -Kudybę-zatrudnili...
zaglebie76

Postprzez turku 2009-06-07, 6:21 pm

A co z Arturem Nowakiem Tak wiele się o nim gadało zimą, Kudyba go nie wziął, co się z nim teraz dzieje. W Skałce Żabnica w której teraz występuje strzelił 5 bramek w 11 meczach. Może warto znów go przetestować jeśli byłaby taka szansa.
turku

Postprzez Smazu 2009-06-07, 6:32 pm

Moim zdaniem też nie byłby zły, były momenty że nie mieliśmy napastnika w zespole więc Artur jako rodowity Zagłębiak powinien przyjść.Akurat pomocnik i napastnik takich jak nam potrzeba ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez August 2009-06-07, 6:36 pm

turku napisał(a):A co z Arturem Nowakiem Tak wiele się o nim gadało zimą, Kudyba go nie wziął, co się z nim teraz dzieje. W Skałce Żabnica w której teraz występuje strzelił 5 bramek w 11 meczach. Może warto znów go przetestować jeśli byłaby taka szansa.

O ile dobrze pamiętam to jest teraz zawodnikiem Podbeskidzia. Do Żabnicy był tylko wypożyczony.
August

Postprzez bolo73 2009-06-07, 6:44 pm

Zgadzam się z większością z Was,że Lachowski a Ujek to dwie różne postaci.Pierwszy zasługuje na to aby powtórnie założyć koszulkę Zagłębia (niejednokrotnie udowadniał swoje przywiązanie do naszych barw:choćby obecność wśród kibiców Zagłębia na meczu z Odrą w Opolu a także na meczach hokejowych).Lacha to po prostu swój chłop,który wg mnie stał się ofiarą chorego systemu.Co innego Ujek.Wiele o nim już powiedziano i nie zamierzam się powtarzać.Dla Ujka nie ma i nie będzie już powrotu do Sosnowca.Co do trenera Pierścionka to mam nadzieję,że nie będzie żadnych zmian i chłopak dalej będzie trenerem ponieważ wyniki ma (jak na ten skład) całkiem całkiem.Zmiana trenera byłaby głupotą.Chyba,że w grę wchodziłby jakiś doświadczony i renomowany kolo ale na to się nie zanosi.Tak więc apel do Zarządu - Pierścionek Piotr powinien zostać.
bolo73

Postprzez Desantis 2009-06-07, 7:09 pm

Dawno nie pisałem na tym forum ale przy temacie Marcina Lachowskiego nie pozostanę obojętny i się wypowiem :-) Ja już trochę czasu jeżdżę i na wyjazdy i na domowe meczyki i pamiętam wyjazd do Opola kiedy Lacha nie grał w wyjściowym składzie ale był z nami na sektorze i kibicował tzn darł się tak samo jak my....:) Inny przykład--po zwycięskim spotkaniu u nas z Lechią jako jedyny podniósł szal WIARY rzucony przez któregoś z naszych i dumnie w nim paradował nawet podczas udzielaniu wywiadu dla TV!! Jak było z korupcja to wie każdy...wejdziesz między wrony to musisz krakać ....itd. Poza tym jest to zawodnik który ma doskonały przegląd pola a dobrego rozgrywającego to po Berku u nas dotąd nie było i jak na razie nie ma:( Dla mnie Lacha to na obecny czas zawodnik niezbędny mimo jego wieku i przeszłości. Pozdro dla kibiców na dobre i na złe:))
Desantis

Postprzez malkom 2009-06-07, 7:28 pm

ciekawe kogo zarząd chce sprowadzić do Sosnowca bo sezon się zakończył,a prezes chyba na Hawajach..
malkom

Postprzez LucasUSA 2009-06-07, 7:40 pm

Desantis, zagladaj i wypowiadaj sie czesciej.

Ryku - odpokutowal, spedzajac kilka lat w nizszych ligach.

Do Marcina dodalbym jeszcze Dzenana - byloby pieknie.

Kolejna sprawa - obsada bramki. Gostomski ogral sie juz wystarczajaco, moze wracac. Jesli mamy postawic na bramce kogos mlodego, kto ma zbierac doswiadczenie, niech to bedzie nasz zawodnik. Wypozyczyc mozna kogos, kto bedzie ewidentnym wzmocnieniem (jak Socha ;-) ), po co inwestowac w zawodnika z innego (choc zaprzyjaznionego) klubu?

Co do trenera - tez jestem za tym, zeby dac mu szanse. Mam dosc nowych trenerow, zwlaszcza takich, co mysla, ze Sosnowiec lezy na Slasku, zastanawiania sie, czy jest znowu konflikt pilkarze-trener itp.

Artur Nowak jest zawodnikiem Podbeskidzia, August sie nie mylil.
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna