Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez django 2009-01-31, 12:37 am

manuel90 napisał(a): Olej ich Artur i rób swoje...

Tak, Artur - rób swoje. Nie przejmuj się tymi frajerami z forum, przecież masz kolegów, którzy Cię zawsze poklepią po plecach. Tacy sami frajerzy to ci, którzy nie poznali się na tobie w wyższych ligach i zarząd Zagłębia, który woli od Ciebie jakiegoś Czecha, czy tam Słowaka. Na szczęście są takie kluby jak Zagłębiak i AKS - tam pracują prawdziwi fachowcy. Twoje zdrowie!
django

Postprzez LucasUSA 2009-01-31, 12:38 am

Coz, skoro gosciu na jednym zdjeciu lansuje sie w stroju naszego Zaglebia, a na kolejnym pije piwko w krzakach, to nie dziwcie sie, ze niektorym podnosi sie cisnienie. A swoja droga to niejeden talent sie przez takie piwkowanie zmarnowal.
LucasUSA

Postprzez django 2009-01-31, 12:41 am

Łuki19 napisał(a):taki klakier jak ty ciekawe gdzie masz swoje smerfy

Jesteś prawdziwym mistrzem ciętej riposty :lol: Tylko mam wrażenie, że nie do końca rozumiesz znaczenie słowa "klakier". Ale nie ważne. To co - chluśniem, bo uśniem!
django

Postprzez Łuki19 2009-01-31, 12:49 am

ci ktorzy wybrali pilke nozna to granie wklubie jest ich praca a czy wy jak kur.wa po pracy napijecie sie piwa to co tez odrazu was kur.wa wszyscy jada bo zrobiliscie sobie zdiecie z piwem to co kur.wa trzeba na was wieszac psy tak samo on to ze ma fotke z piwem to co zabronicie mu chciec cos w sporcie osiagnac a napic sie piwa od czasu do czasu to jest poprostu wasza zalosna zazdrosc ze on moglby grac w ZAGŁEBIU zalozyc te barwy a dla was to marzenie bo nie osiagniecie nigdy tego co on nigdy nawet w 4 lidze byscie sie nie wyroznili tak jak on to ze ktos go z 1 ligi czy oe zauwazyl to osiagnol wylacznie swoja praca !! a to co on robi czy napije sie jednego piwa czy 2 po pracy to juz wylacznie jego sprawa wazne zeby podchodzil do grania w pelni zaangazowanym a tak wlasnie on robi to co sie dzieje poza boiskiem to juz wylacznie jego prywatne zycie a wy niemacie prawa sie w jego zycie poza boiskowe wp... bo sami byscie tego niechcieli aby ktos wam sie w wasze zycie wp...
Łuki19
Obserwowany

Postprzez django 2009-01-31, 1:01 am

Łuki19 napisał(a):ci ktorzy wybrali pilke nozna to granie wklubie jest ich praca a czy wy jak kur.wa po pracy napijecie sie piwa to co tez odrazu was kur.wa wszyscy jada

Do ciebie naprawdę nie dociera, że nie o to chodzi?

Łuki19 napisał(a): to jest poprostu wasza zalosna zazdrosc ze on moglby grac w ZAGŁEBIU zalozyc te barwy a dla was to marzenie bo nie osiagniecie nigdy tego co on nigdy nawet w 4 lidze byscie sie nie wyroznili tak jak on

Tu mnie masz. Jestem kurewsko zazdrosny o to, że chłopak gra za darmo w IV lidze, a ja tak nie mogę.

Łuki19 napisał(a): to co sie dzieje poza boiskiem to juz wylacznie jego prywatne zycie a wy niemacie prawa sie w jego zycie poza boiskowe wp... bo sami byscie tego niechcieli aby ktos wam sie w wasze zycie wp...

Skoro Artur sam udostępnia te zdjęcia każdemu, kto chce je zobaczyć, to nie odnoszę wrażenia, żebym jakoś szczególnie wpierdalał się w jego prywatność.
Ostatnio edytowano 2009-01-31, 2:07 am przez django, łącznie edytowano 1 raz
django

Postprzez Smazu 2009-01-31, 1:11 am

Śmiech na sali.. chłop nie może mieć własnego życia prywatnego?Może zamknijcie go w słoiku żeby się nie porysował.. ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez emdżej 2009-01-31, 8:16 am

Łuki19 - radziłbym wyluzować. Swoje zdanie można chyba wyrażać bez potoku przekleństw.
emdżej

Postprzez Łuki19 2009-01-31, 9:40 am

django napisał(a):
Łuki19 napisał(a):ci ktorzy wybrali pilke nozna to granie wklubie jest ich praca a czy wy jak kur.wa po pracy napijecie sie piwa to co tez odrazu was kur.wa wszyscy jada

Do ciebie naprawdę nie dociera, że nie o to chodzi?

Łuki19 napisał(a): to jest poprostu wasza zalosna zazdrosc ze on moglby grac w ZAGŁEBIU zalozyc te barwy a dla was to marzenie bo nie osiagniecie nigdy tego co on nigdy nawet w 4 lidze byscie sie nie wyroznili tak jak on

Tu mnie masz. Jestem kurewsko zazdrosny o to, że chłopak gra za darmo w IV lidze, a ja tak nie mogę.

Łuki19 napisał(a): to co sie dzieje poza boiskiem to juz wylacznie jego prywatne zycie a wy niemacie prawa sie w jego zycie poza boiskowe wp... bo sami byscie tego niechcieli aby ktos wam sie w wasze zycie wp...

Skoro Artur sam udostępnia te zdjęcia każdemu, kto chce je zobaczyć, to nie odnoszę wrażenia, żebym jakoś szczególnie wpierdalał się w jego prywatność.

ja nie mowie o zazdrosci ze gra w 4 lidze tylko o to ze on moze cos osiagnac ze moze grać w Zagłebiu bo jest dobry ze moze zalozyc koszulke Zagłebia a to ze ma zdiecia to co takie a nie inne oin jest zwykłym człowiekiem chłopakiem ktory ma 22 lata jest taki jak kazdy z nas pozatym ze gra w piłke i robi to co kocha a to ze pije piwo ,piwa to nic dziwnego bo kazdy je pije to ze wypije 1 na tydzien to nic nie znaczy a wy wielka afere z tego robicie bo chłopak ma fotke z piwem
Łuki19
Obserwowany

Postprzez django 2009-01-31, 11:20 am

Łuki19 napisał(a): wielka afere z tego robicie bo chłopak ma fotke z piwem

Jednak nie rozumiesz. Powtarzam trzeci raz i ostatni, bo nie chce mi się już wałkować tematu. To, że jemu i jego kolegom nie przeszkadza lansowanie się z piwkiem na nk, to nie znaczy, że nie będzie przeszkadzać ludziom, od których zależy jego przyszłość.
django

Postprzez Blajpios 2009-01-31, 11:24 am

Wydaje mi się, że trochę zatracił się sens tej dyskusji. Obawiam się też - aczkolwiek nie twierdzę na pewno, bo nie znam okoliczności dokładnie - że może być ofiarą pewnych mechanizmów młody zawodnik, Artur Nowak. I akurat cieszę się, że życzliwi mu koledzy, wiernie trwają przy wspieraniu go. Pierwsza krzywda, być może, o ile to by została potwierdzona, to była przy "niby próbowaniu" Nowaka - najpierw trener go zwyzywał ponoć (powtarzam, opieram się na relacjach z forum) potem potrzymał ponoć 7 minut i zdjął, że się nie nadaje. Czyż to nie cała historia jego próby? Nie można też wykluczyć, że czesko-słowackiemu trenerowi zależało na zatrudnieniu Słowaka, który akurat rewelacyjnych wyników w Koszarawie nie miał a i w sparingu też nie wiem, jak się zaprezentował? W porządku. Ufam, że rozwinie się, będzie dobrym punktem zespołu, może być - czy jednak z tego należy zbudować opinię, że zupełnie nie można dać szansy graczowi z własnego regionu, bo "nie zachwycił" przez 7 minut (o ile się nie mylę, w każdym razie krótko) i to zwyzywany (jeżeli to jest prawda). No i do tego dołączają się potem "zwyczaje forumowe", czy kibicowskie. Jest paru guru, którzy nadadzą ton - i to się powtarza potem, nie sprawdzając, czy np rzeczywiście był dłużej sprawdzony, czy to chodzi o 7 minut. Zwłaszcza w odniesieniu do piłkarzy z regionu, to wygląda zupełnie ciekawie. Jednych się hołubi, "bo z regionu", nawet jeżeli odstają - a wobec innych z góry jest odrzucenie, "bo nie przypadli do gustu". Myślę, że ważna skądinąd sprawa picia piwa i manifestowania fascynacji "kulturą zakufloną" - jest tu trochę wykorzystywana w funkcji wyżej opisanych zjawisk. Jest argumentem przeciw "bo nie lubimy", bo trzeba udowodnić, że był wystarczająco sprawdzony przez 7 minut, bo musi tak być, skoro przecież zawsze mam racje itp - albo jest lekceważona, "bo Nowaka lubimy", "bo klub w ogóle i zawsze jest do d.", "bo handlarz kurczaków nie chce nas się słuchać". Trochę chyba szkoda - choć problem sam w sobie jest ważny i rzeczywiście niejeden talent został zmarnowany i oby Nowak się nie zmanierował, to też ważne. Ale, już abstrahując od sprawy Nowaka - to też nie tylko problem piwa, to problem w ogóle korumpowania (psucia) przez polską skorumpowaną piłkę młodych ludzi wchodzących w ten świat.
Blajpios

Postprzez Łuki19 2009-01-31, 11:31 am

django napisał(a):
Łuki19 napisał(a): wielka afere z tego robicie bo chłopak ma fotke z piwem

Jednak nie rozumiesz. Powtarzam trzeci raz i ostatni, bo nie chce mi się już wałkować tematu. To, że jemu i jego kolegom nie przeszkadza lansowanie się z piwkiem na nk, to nie znaczy, że nie będzie przeszkadzać ludziom, od których zależy jego przyszłość.

po tym co ty wczesniej pisales mozna wywnioskowac ze ty jestes tym człowiekiem ktory ma niby byc odpowiedzialny za jego kariere sportowa bo te wczesniejsze posty co napisales sa tak napisane.
Łuki19
Obserwowany

Postprzez django 2009-01-31, 11:40 am

Blajpios napisał(a):najpierw trener go zwyzywał ponoć (powtarzam, opieram się na relacjach z forum) potem potrzymał ponoć 7 minut i zdjął, że się nie nadaje. Czyż to nie cała historia jego próby?

Nie. Był jeszcze sprawdzany bodajże z Górnikiem Katowice.

Blajpios napisał(a): I akurat cieszę się, że życzliwi mu koledzy, wiernie trwają przy wspieraniu go.

Ci "życzliwi" koledzy, to akurat robią mu większą krzywdę niż zjebka od Copjaka.

Blajpios napisał(a): Nie można też wykluczyć, że czesko-słowackiemu trenerowi zależało na zatrudnieniu Słowaka, który akurat rewelacyjnych wyników w Koszarawie nie miał a i w sparingu też nie wiem, jak się zaprezentował?

Hustava został zakontraktowany już po zwolnieniu Copjaka.

Blajpios napisał(a): Myślę, że ważna skądinąd sprawa picia piwa i manifestowania fascynacji "kulturą zakufloną" - jest tu trochę wykorzystywana w funkcji wyżej opisanych zjawisk. Jest argumentem przeciw "bo nie lubimy"

Jeżeli o mnie chodzi, to akurat byłem za tym, żeby dać Nowakowi możliwość pokazania swoich umiejętności. Wystarczy sprawdzić w tym temacie kilka stron wcześniej.
django

Postprzez rossoneri 2009-01-31, 11:53 am

Panowie o co tyle krzyku ,piszecie o jakims przecietnym gosciu 5 stron :) dajcie sobie spokoj:) a niektorzy koledzy Nowaka robia na sile z niego wybawce Zaglebia:) Oberaj z Czarnych jest od goscia 100 razy lepszy ,wiec dajcie sobie i Nowakowi wreszcie spokoj:) poszukajcie innych celow na nastepne 5 stron:)))
rossoneri

Postprzez django 2009-01-31, 11:59 am

Łuki19 napisał(a):po tym co ty wczesniej pisales mozna wywnioskowac ze ty jestes tym człowiekiem ktory ma niby byc odpowiedzialny za jego kariere sportowa bo te wczesniejsze posty co napisales sa tak napisane.

Odpowiedzialni za jego karierę są ludzie, którzy będą go gdzieś kiedyś zatrudniać. Znam akurat trochę te mechanizmy i powiem ci, że w wyższych ligach skończyły się już czasy zatrudniania każdego, kto umie prosto kopnąć piłkę.Im nie wystarczy "rekomendacja" od jego kolegów. Polski futbol, wbrew pozorom, coraz bardziej się profesjonalizuje. Trenerzy wymagają od piłkarzy profesjonalnego podejścia do zawodu i uwierz mi, że nikt tam nie będzie tolerował oficjalnego piwkowania sobie przez Nowaka. Ok, chłopak jest młody i przyzwyczajony do czegoś innego. Ale gdzie jest jego menedżer, w którego interesie powinno być postawienie swojego klienta do pionu? Ty też, jeżeli jesteś jego kolegą, powinieneś wytykać mu błędy, jakie popełnia a nie bezmyślnie przytakiwać we wszystkim, co robi. No ale czego ja oczekuję, skoro ty nawet tych błędów nie widzisz? Mimo wszystko kibicuję Nowakowi, żeby doszedł w piłce jak najwyżej, ale bez pokazania mu, w którą stronę ma iść, może się okazać kolejnym zmarnowanym talentem.
django

Postprzez YOOSHKY 2009-01-31, 12:14 pm

Dajcie już spokój. Koleś jest jeszcze dzieckiem i nie myśli o swojej karierze, robi sobie takie fotki bo kolesiom z podwórka to imponuje (co widać tu na forum). W Zagłębiu chciałby grać bo to dopiero byłby lans. django ma sporo racji, kto chciałby zatrudnić niedojrzałego prymitywa który cieszy się z tego że pije piwo na ulicy chwaląc się tym później w Internecie?
YOOSHKY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna