Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez OLiver 2008-12-28, 8:02 pm

To bylo do przewidzenia ,ze do nas nie przyjdzie.Wybral klub w ktorym jest kasa i gdzie bedzie sie rozwijac.Wyzsza klasa rozrywkowa itp,a u nas zrobilby 2 kroki w tyl w swojej karierze.
OLiver

Postprzez bulion 2008-12-29, 4:14 pm

Rafał Franke odchodzi z Zagłębia Sosnowiec

Rafał Franke nie jest już piłkarzem Zagłębia. 24-letni bramkarz rozwiązał za porozumieniem stron kontrakt z klubem z Sosnowca.

Franke trafił do II-ligowca przed rozpoczęciem sezonu 2008/2009 z Polonii Łaziska Górne. W barwach Zagłębia rozegrał jedno spotkanie. Wystąpił w spotkaniu 1/16 finału Pucharu Polski przeciwko Promieniowi Opalenica.

Źródło: http://90minut.pl/news.php?id=822846
bulion
Żółta kartka

Postprzez OLiver 2008-12-29, 5:35 pm

Pozostal nam w ogole jakis bramkarz w kadrze bo Gostomski tez mial odejsc ???
OLiver

Postprzez Przemek26 2008-12-29, 7:12 pm

OLiver napisał(a):Pozostal nam w ogole jakis bramkarz w kadrze bo Gostomski tez mial odejsc ???

Grzegorz Kurdziel :-) :-)
Przemek26

Postprzez OLiver 2008-12-29, 7:48 pm

:lol: :lol: o nim zapomnialem ,a przeciez jak na 2 lige bedzie dobry.Lepsi raczej do nas nie przyjda ......
OLiver

Postprzez wojtal 2008-12-29, 9:44 pm

Coś ta nasza nowa strona stanela w miejscu , prawde mówiąc stara była lepsza bardziej przejrzysta. Jeżeli chodzi o zawodników to boje się że jak nie zakupimy kogoś naprawde dobrego to nie widze to kolorowo. myśle że zmiana trenera jest dobrym pociągnięciem/ w gowinie wyniki miał znakomite/
wojtal

Postprzez August 2008-12-31, 9:03 am

Masarczyk blisko Zagłębia

Autor: Kamil Kwaśniewski

- Byłem wczoraj na rozmowach w Zagłębiu Sosnowiec. Do ustalenie zostało już tylko kilka szczegółów - mówi Adrian Masarczyk, były bramkarz Gawina Królewska Wola.

W momencie, gdy wszyscy gracze Gawina Królewska Wola stali się właścicielami swoich kart zawodniczych, w kolejce po Adriana Masarczyka ustawiły się Piast Gliwice i Zagłębie Sosnowiec. - Jest jeszcze trzecia opcja - zdradza 20-letni bramkarz, dodając jednak, że na razie skłania się ku Sosnowcu.

- Byłem tam wczoraj na rozmowach. Do ustalenie zostało już tylko kilka szczegółów. Jestem blisko gry w Zagłębiu - przyznaje wychowanek Sparty Zabrze. W II-ligowcu golkiper spotkałby trenera Janusza Kudybę, z którym współpracował w Gawinie, ale przede wszystkim miałby bardzo duże szanse na regularne występy.

Tych nie może mu zagwarantować Piast. - Rozmawiałem z menedżerem gliwiczan, Januszem Bodziochem. Wiem, że są mną mocno zainteresowani. Najważniejsze dla mnie jest, bym grał, o co w Piaście byłoby trudno. Grzegorz Kasprzik ma przecież za sobą świetną rundę. Rozgrywki Młodej Ekstraklasy byłyby dla mnie natomiast krokiem w tył - zauważa Masarczyk. Jego przyszłość powinna wyjaśnić się na dniach.
http://sportslaski.pl/Masarczyk-blisko- ... ,info.html

Paweł Cygnar, pomocnik Zagłębia Sosnowiec, w rundzie wiosennej ma bronić barw III-ligowej Stali Rzeszów.

Jesienią piłkarz pojawiał się na boisku sporadycznie. Wystąpił tylko w sześciu meczach sosnowiczan, stąd pomysł wypożyczenia. Jeszcze kilka tygodni temu wydawało się, że Cygnar rundę rewanżową spędzi w III-ligowym LZS-ie Leśnica, ale teraz bliżej mu do Rzeszowa, gdzie gra inny zawodnik Zagłębia, Wojciech Szwed.

Cygnar trafił na Stadion Ludowy latem 2007 roku. Sprowadzono go z myślą o Młodej Ekstraklasie, ale szybko przebił się do pierwszego zespołu. W sezonie 2007/2008 wychowanek Victorii Jaworzno rozegrał na boiskach ekstraklasy 18 spotkań.
http://sportslaski.pl/Zaglebie-wypozycz ... ,info.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2008-12-31, 9:57 am

Odra Wodzisław chętnie widziałaby w swych szeregach 28-letniego prawego obrońcę Zagłębia Sosnowiec, Arkadiusza Kłodę.

Zawodnik jest bliski przejścia do klubu z Wodzisławia. Piłkarz drugoligowego Zagłębia Sosnowiec ma przejść do Odry za niespełna 200 tys. złotych. Kłoda był już sprawdzany przez trenera Ryszarda Wieczorka w jednym ze sparingów po zakończeniu rundy jesiennej.

Wychowanek Górnika Brzeszcze latem miał oferty przejścia do Górnika Zabrze i Podbeskidzia Bielsko-Biała, ale z transferu nic nie wyszło. Teraz nadarza się okazja powrotu do Ekstraklasy. - Mam nadzieję, że tak się stanie. Powąchałem trochę ligowej piłki i ciągnie mnie tam z powrotem. Teraz jednak wszystko jest poza mną, bo oba kluby muszą się dogadać - mówi Kłoda.

Piłkarz Zagłębia przymierzany jest do gry na prawej obronie zespołu z Wodzisławia. - Rozmawiałem już z trenerem Wieczorkiem. Wiem, że łatwo nie będzie, ale myślę, że dam radę - dodaje.

Więcej w Dzienniku „SPORT”
http://sportslaski.pl/Kloda-blisko-Wodz ... ,info.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez iwo.j 2009-01-05, 5:51 pm

emdżej napisał(a):
sztaszek napisał(a):To zwroccie jutro uwage na to ile malocha straca dobrych pilek do innych, ja do niego nic nie mam nie gra bajecznie, ale wie ze nie pociagnie gry tylko straci pilke wiec oddaje ja dosyc dobrze a faktem tez sa jego bramki i asysty bez ktorych byloby lipnie teraz.

Są też napastnicy, którzy potrafią strącać piłki, a oprócz tego robić wiele więcej niż Małocha
Piech Arkadiusz z Gawina.
iwo.j

Postprzez Schabu 2009-01-05, 5:54 pm

Sądze że Kujawa będzie chciał oprzeć grę zespołu i poukładać ją pod konto swoich nie dawnych podopiecznych.Czy to się powiedzie zobaczymy i czas pokaże.
Schabu

Postprzez PawełK 2009-01-05, 6:58 pm

Schabu napisał(a):Sądze że Kujawa będzie chciał oprzeć grę zespołu i poukładać ją pod konto swoich nie dawnych podopiecznych.Czy to się powiedzie zobaczymy i czas pokaże.

Kudyba;)
PawełK
pyszałek

Postprzez krzysiek17_mdc 2009-01-05, 9:30 pm

Z takimi "wzmocnieniami" znowu będziemy czekać na awans kilka lat...
krzysiek17_mdc

Postprzez maniek-75-75 2009-01-06, 4:14 am

a kto ma płacić za te wzmocnienia? ja sądze że nawet z tymi pił?pikarzami można awans wywalczyć, trzeba tylko chcieć...a jak kaski brak to kogo tu zciągniecie?? frankowskiego?????
maniek-75-75

Postprzez wojtal 2009-01-06, 10:36 pm

Gowin grał bardzo dobrze w rundzie jesiennej myśle ze zawodnicy ktorzy do nas przyszli pomogą w awansie do 1 ligi .Może w końcu z trenerem też dobrze trafiliśmy?
wojtal

Postprzez uzielone 2009-01-07, 8:38 am

Mam nadzieję, że Zagłębie nie zmarnuje okazji zakupu Artura Nowaka z AKS Niwka, który dla Zagłębiaka Dąbrowa Górnicza strzelił 18 bramek. Wzmocnienia z Gawina swoją drogą ale przede wszystkim trzeba szukać zdolnych piłkarzy z naszego regionu, którzy z dumą będą reprezentować nasze barwy.
uzielone

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna