Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mayday77 2008-07-21, 6:04 pm

Zagłębie poluje na piłkarza z ekstraklasy

Trwają ostatnie ruchy kadrowe w sosnowieckim Zagłębiu. Klub zakontraktował właśnie byłego piłkarza Beskidu Skoczów Piotra Smolca. Działacze liczą też na hit transferowy, jakim byłoby zatrudnienie zawodnika grającego wcześniej w jednym z zespołów ekstraklasy. Jego nazwisko jest jednak najpilniej strzeżoną klubową tajemnicą.
W przypadku Smolca, wreszcie udało się przełamać impas w rozmowach między Beskidem i Zagłębiem. Zawodnik podpisał 2,5- letni kontrakt. Bardzo liczy na niego trener Piotr Pierścionek. - Cieszę się, że mam go w kadrze. To taki chłopak, który potrafi dać błysk zespołowi. Jest ukierunkowany na grę po prawej stronie boiska, ale jeżeli zajdzie taka potrzeba, da sobie radę także na lewej pomocy.

Trener Zagłębia potrzebuje uniwersalnych piłkarzy w związku z obowiązującym w drugiej lidze słynnym już przepisem o dwóch młodzieżowcach, którzy muszą być obecni na boisku przez cały mecz. - Na prawej pomocy może grać Dawid Ryndak lub Piotrek Wolny. Wtedy Smolec przeskoczy na lewą stronę - mówi Pierścionek. Może być też tak, że na lewej pomocy zagra Rafał Pietrzak. W takim przypadku, nowy gracz Zagłębia wróci na swoją nominalną pozycję. - Cały czas muszę obserwować tych młodych chłopaków. O kształcie wyjściowej jedenastki będzie decydować w dużej mierze ich forma dnia - twierdzi trener drużyny z Sosnowca.

Konkurencja w drugiej linii zwiększy się jeszcze bardziej, jeżeli pomyślny finał znajdą rozmowy z jednym z pierwszoligowych piłkarzy. - To zawodnik ofensywny, może grać na środku, na prawej i lewej stronie, od biedy także jako napastnik. Sporo czasu spędził na boiskach pierwszej i drugiej ligi. Kiedyś też ewidentnie przyczynił się do sukcesu jednej z drużyn. - zdradza Pierścionek. W dużej mierze od rezultatu rozmów z tajemniczym piłkarzem uzależniona jest przyszłość Jaroslava Machovca. Słowak, który ciągle chce podpisać kontrakt, szanse ma tylko wtedy, jeśli zakończą się one niepowodzeniem.

Źródło:www.SportoweFakty.pl

To jak to jest Adaś (rzeczniku prasowy),ktoś puścił plotkę o sprowadzeniu tajemniczego piłkarza,a treneiro Pierścionek wypowiada się na jego temat.Dziwne to trochę,nieprawdaż???
mayday77

Postprzez kowal658 2008-07-21, 9:40 pm

mayday77 napisał(a):- To zawodnik ofensywny, może grać na środku, na prawej i lewej stronie, od biedy także jako napastnik. Sporo czasu spędził na boiskach pierwszej i drugiej ligi. Kiedyś też ewidentnie przyczynił się do sukcesu jednej z drużyn. - zdradza Pierścionek.

Śrutwa (ostatnio bierzemy Hanysów jak leci) Citko, ...Pater

Wszyscy pasuja do tego opisu;)
kowal658

Postprzez django 2008-07-21, 10:01 pm

kowal658 napisał(a):Śrutwa (ostatnio bierzemy Hanysów jak leci) Citko, ...Pater

A moim zdaniem do opisu nie pasuje ani jeden z tych, których wymieniłeś. Raz, że piszesz o typowych napastnikach, dwa, że trener Pierścionek raczej nie zdecydowałby się emeryta, trzy ze prawdopodobnie chodzi o piłkarza, który w poprzednim sezonie grał jeszcze w OE.
django

Postprzez MrCricket 2008-07-21, 10:05 pm

A ja typuję: Sobociński, Moskalewicz, Sokołowski :)
MrCricket

Postprzez August 2008-07-21, 10:06 pm

Spokojnie, wierzę, że dzialacze mają swoje powody aby trzymać sprawę w tajemnicy. Jak przyjdzie czas to się dowiemy. Mnie interesuje bardziej to, czy mamy jakiekolwiek szanse pozyskać w najbliższej przyszłości konkretnego sponsora.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez kowal658 2008-07-21, 10:08 pm

django napisał(a):
kowal658 napisał(a):Śrutwa (ostatnio bierzemy Hanysów jak leci) Citko, ...Pater

A moim zdaniem do opisu nie pasuje ani jeden z tych, których wymieniłeś. Raz, że piszesz o napastnikach, dwa, że trener Pierścionek raczej nie zdecydowałby się emeryta, trzy ze prawdopodobnie chodzi o piłkarza, który w poprzednim sezonie grał jeszcze w OE.

Śrutwa i Citko to napastnicy....ale Pater to tak jak w wypowiedzi trenera Pierścionka....

I akurat Pater pasuje b.dobrze poniewaz przyczynil sie do sukcesów Wisły a ostatnio w Podbeskidziu...
kowal658

Postprzez adas 2008-07-22, 7:15 am

mayday77 napisał(a):To jak to jest Adaś (rzeczniku prasowy),ktoś puścił plotkę o sprowadzeniu tajemniczego piłkarza,a treneiro Pierścionek wypowiada się na jego temat.Dziwne to trochę,nieprawdaż???
Nie nie jest to dziwne, bo temat tego zawodnika pojawił się przedwczoraj.
Ostatnio edytowano 2008-07-22, 1:40 pm przez adas, łącznie edytowano 1 raz
adas

Postprzez jls 2008-07-22, 7:36 am

Ile niedobrego można zrobić tajnymi operacjami widać na przykładzie powyższej wiadomości. Skończcie wreszcie robić z tego forum targowiska. Opierajmy się na
sprawdzonych doniesieniach. Plotki mogą być prawdziwe, ale szkodliwe dla zainteresowanego to jest dla klubu. Panie rzeczniku więcej aktywności i szczerości w udzielanych informacjach. Panowie moderatorzy nie dopuszczajcie do robienia z tego forum przysłowiowego magla, od tego jest Hyde Park.
jls

Postprzez P_M 2008-07-22, 3:42 pm

MrCricket napisał(a):A ja typuję: Sobociński, Moskalewicz, Sokołowski :)

Sobociński jest już w Lechii! Moskalewicz nie opuści Arki bo czytałem z nim wywiad że zamierza walczyć z Arką o utrzymanie w Ekstraklasie więc tez odpada...
Jedynie Sokołowski może sie potwierdzić, chociaż zastanawia mnie bo Pierścionek mówił że mógłby grac w ataku a on chyba się nie nadaje na napastnika!

Także temat Śrutwy wątpliwy po on jest typowym napastnikiem więc w pomocy nie zagrałby! Citko został działaczem w Jagiellonii podajże...
No a Grzegorz Pater rzeczywiście pasuje idealnie do opisu trenera Pierścionka!

Ja sam swoich typów nie mam! Jakoś nikt mi do głowy nie przychodzi!
P_M

Postprzez August 2008-07-22, 3:58 pm

Pater był zatrzymany w sprawie korupckji w Podbeskidziu. Zdziwiłbym się, gdyby go zatrudniono. Zwlaszcza po ubiegłorocznych czystkach.
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-07-22, 7:42 pm

Jesli juz jest tak wesolo to i ja sprobuje wg moich mysli zebranych do kupy
wyszlo ze moze jest to Pan Swierczewski - przypomnijmy sobie jak ta kandydatura
przymierzana byla wczesniej w OE.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez WaluÅ› 2008-07-22, 7:43 pm

OK koniec z tym biciem postów na temat nazwisk zawodników. Jak ktoś podpisze kontrakt to starym zwyczajem będzie info na stronie głównej.
W pełni zgadzam się z postem wyżej kolegi JLS. Mam nadzieję, że wszystko wiadomo,,,,
WaluÅ›
kumaty

Postprzez August 2008-07-22, 7:53 pm

Nasi interesują się niejakim Arturem Błażejewskim z Odry Wodzisław
August

Postprzez Przemek26 2008-07-22, 8:16 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Jesli juz jest tak wesolo to i ja sprobuje wg moich mysli zebranych do kupy
wyszlo ze moze jest to Pan Swierczewski - przypomnijmy sobie jak ta kandydatura
przymierzana byla wczesniej w OE.
Pozdrawiam Tadeusz

Z całym szacunkiem Panie Tadeuszu ale ten fiut niech lepiej dalej lata z mikrofonem wzdłóz lini
Przemek26

Postprzez Klaara 2008-07-22, 9:17 pm

właśnie Artur Błażejewski z Odry Wodzisław był dziś o 14.50 w klubie:)
Klaara

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników