Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Blajpios 2008-05-30, 10:00 pm

MarcelZS napisał(a):Trudno szukać jakichkolwiek pozytywów.... troche zaczyna pachnieć wariantem białostockim ... czyli "NIE BĘDZIE NIC" ....

Nie można ciąglę ropatrywać wszelkich krzywd płynących z PZPN-u i liczyć na pomoc miasta ... okres karencji dla Właściela i Zarządu się skończył - ja zaczynam wymagać, bo 100 lat historii wymaga szacunku i odpowiedzialności. Jesli się nie umie jej podjąć to wystaje zawsze honorowe wyjście rezygnacji.

PS. CO siÄ™ dziej ze stronÄ…???

Zgoda. Tylko - nie można się oburzać na kogoś, kto próbował coś robić i zrobił ile mógł, gdy jednocześnie się mówi - nie można na miasto się oburzać. Owszem, jestem zdania, że nie należy się spodziewać, że miasto dokładnie stanie się właścicielem klubu - ale też jest prawdą, że zbyt przychylnego klimatu nie tworzy, bo po prostu, są to "dziedzice starego systemu myślenia" i zrozumienie tego, co rozumie np. Wrocław idzie im ciężko. Tak już jest. Jeżeli więc czepiać się kogoś, co próbował coś działać - to i władz też można. Choć - i faktem jest, że jednak relatywnie dużo pieniędzy poszło z kasy miejskiej na renowację stadionu, choć nie wszyscy odczuwają tego potrzebę. Faktem jest też - że coś też i Właściciel zrobił, ratując klub.
A ze stronÄ… jest chyba jak z klubem. Nie za dobrze...
Blajpios

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-05-31, 9:51 am

Sluchajcie - to nie amatorszczyzna - mam doswiadczenie z tymi ludzmi wczesniej
i teraz - sprawa jest prosta nie mowi sie nic oficjalnie , na glos z kim rozmawiamy
bo konkurent nie spi - zaraz nam kandydata podkupi. i dlatego cisza chociaz to
jest smutne i lekcewazy nas Kibicow.
Nie zgadzam sie z opinia ze obecnmy wlasciciel zrobil wszystko co mogl po drodze
w OE porobil duzo bledow, pierwszy z brzegu nie wolno mu bylo dopuscic aby Borys
opuscil bramke Zaglebia, pom drugie nie wolno mu bylo zwolnic Berka z Zaglebia
noi trenera Kowalika nalezalo zostawic do konca rundy. A mam takie pytanie czy
Bartek Chwalibowgowski - wypelnil swoje zadanie, pomogl Zaglebiu itd itp.
moglbym podac nazwisk zawodnikow wiecej - 45 przewinelo sie przez Zaglebie.
Zaczekajmy zobaczymy- oczywiscie ze jest smutno bo nasz Klub jest przy kazdej
okazji pomijany, Widzew juz gra w II lidze/ zaplecze a jeszcze kilka dni III liga byla
grana - a co zrobi Pan Szatan jak powiedzmy za 2 tygodnie PZPN zaproponuje gre w II
lidze/zaplecze. Co ten Pan zrobi?
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez StrooÅ› 2008-05-31, 9:53 am

Po tym jak Polonia B. nie otrzymała licencji otwiera się szansa dla naszego Zagłębia, a to za sprawą rezygnacji Groclinu z gry w ekstraklasie. W tym przypadku (tak było z Amicą) Groclin przesunięty jest na ostatnie miejsce w tabeli tak jak Polonia Bytom, co oznacza, że Zagłębie ostatecznie zajmie 14 miejsce, a to oznacza, że w przyszłym sezonie zagramy w 2 lidze (nowej pierwszej)

pozdrawiam
StrooÅ›

Postprzez OLiver 2008-05-31, 10:59 am

Strooos-tu sie mylisz ,bo my tak jak i polonia bytom nie dostaniemy licencji na gre w 1 lidze.Dodam jeszcze ,ze jakby byc obiektywnym to powinnismy zaplacic kare.Za co? A no za to ,ze do konca maja miala byc zadaszona trybuna,taki byl warunek.Ani my ani bytom tego wymogu nie spelnil ,wiec nie ma sie co dziwic ze bytom spadl.My spadlismy do 3 ligi wiec pzpn malo to obchodzi ze nie mamy zadaszenia.
OLiver

Postprzez StrooÅ› 2008-05-31, 11:39 am

OLiver napisał(a):Strooos-tu sie mylisz ,bo my tak jak i polonia bytom nie dostaniemy licencji na gre w 1 lidze.Dodam jeszcze ,ze jakby byc obiektywnym to powinnismy zaplacic kare.Za co? A no za to ,ze do konca maja miala byc zadaszona trybuna,taki byl warunek.Ani my ani bytom tego wymogu nie spelnil ,wiec nie ma sie co dziwic ze bytom spadl.My spadlismy do 3 ligi wiec pzpn malo to obchodzi ze nie mamy zadaszenia.

czytaj uważnie, napisałem że spadamy do obecnej 2 ligi zamiast do 3. Nie pisałem, że zostajemy w ekstraklasie.
StrooÅ›

Postprzez OLiver 2008-05-31, 12:15 pm

Kazdy z nas wie ,ze Zaglebie jest znienawidzone przez caly kraj.Watpie bysmy spadli tylko o jedna klase rozgrywek ,ale pzpn to taka ......ze wszystko moze sie stac.
OLiver

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-05-31, 1:02 pm

Kol. Oiver - nie znajduje podstaw do tezy - CALY KRAJ NAS NIENAWIDZI - mysle
ze padlismy ofiara polityczno, medialnej nagonki na Klub Zaglebiowski, nie tak dawno
slyszalem w radio jak Pan Redaktor Szczeplek - Rzeczpospolita ostatnio wielki znawca
w TVP pial na falach eteru jak to wspaniale ze OE graja stare firmy takie jak RUCH
POLONIA BYTOM a na scianie Wschodniej JAGIELONIA - ani jednego slowa o ZAGLEBIU
SOSNOWIEC - przeciwnik naszego Klubu od lat i tak to sie krecilo od samego poczatku
a dlaczego na sile przed rozgrywkami OE wyciagnieto papiery na Zaglebie Sosnowiec ?
Moja teza jest nastepujaca NIE MA W POLSKIEJ PILCE KLUBU CZYSTEGO, W MNIEJSZYM LUB WIEKSZYM STOPNIU BYLY SKORUMPOWANE KONIEC KROPKA.
NIE DA SIE SLUCHAC JAK PODOBNO WSPANIALY BRAMKARZ ZNAWCA FOOTBALU
JEST OKAZEM PRAWDOMOWNOSCI, i tak mozna by podawac wiecej przykladow, ale
po co uwazam - nalezy zamknac te sprawe i budowac nowe w nowych warunkach.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez django 2008-05-31, 1:17 pm

OLiver napisał(a):Kazdy z nas wie ,ze Zaglebie jest znienawidzone przez caly kraj.Watpie bysmy spadli tylko o jedna klase rozgrywek ,ale pzpn to taka ......ze wszystko moze sie stac.

Nie róbmy z siebie męczenników. W polskiej piłce jest tak. że trzeba mieć układy, a jak się ich nie ma to dostaje się po dupie. Nie my pierwsi tego doświadczamy i pewnie nie ostatni. Zarząd Zagłębia wykazał za mało cwaniactwa, żeby w tym bagnie powalczyć o swoje i w efekcie jesteśmy tam gdzie jesteśmy.

[ Dodano: 2008-05-31, 2:30 pm ]
Tadeusz Wisniewski napisał(a):mysle ze padlismy ofiara polityczno, medialnej nagonki na Klub Zaglebiowski, nie tak dawno slyszalem w radio jak Pan Redaktor Szczeplek - Rzeczpospolita ostatnio wielki znawca w TVP pial na falach eteru jak to wspaniale ze OE graja stare firmy takie jak RUCH POLONIA BYTOM a na scianie Wschodniej JAGIELONIA - ani jednego slowa o ZAGLEBIU SOSNOWIEC

A ja to trochę rozumiem. Ruch, Polonia, Jaga - to drużyny, które walczyły, dostarczały emocji kibicom, były atrakcyjne pod względem medialnym. A Zagłębie? Klub, który już na starcie ligi był zdegradowany za korupcję, bez stadionu, z marną frekwencją, chłopiec do bicia i dostarczyciel punktów. Sam miałbym kłopoty z wymienieniem choćby jednej pozytywnej rzeczy jaką nasz klub wniósł do OE.
django

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-05-31, 2:06 pm

Bede bronil druzyne bo to nie zawsze jest tak ze wszystko co zle to druzyna
mam przed oczami pierwszy mecz Zaglebia w Poznaniu - gdyby w bramce
bronil Borys nie przegraliby nasi 4-2. Pierwszy mecz w OE na przyzwoitym
poziomie by nie powiedziec dobry.
Wlasciciel nie dal KASY BORYSOWI i zaczely sie problemy na taj pozycji. Mam
w glowie zasade iz druzyne buduje sie od bramkarza i obrony.
Nie moge sie zgodzic iz 11 druzyna w historii footbalu nie wnosi nic do rozgrywek
OE - a moze wlasciciel nie zabezoieczyl wlasciwych warunkow (kazdych) zawodnikom
przedewszystkim mam na mysli odciazenie zawodnikow od tej piekielnej korupcji.
To napewno ich zniechecalo, zmiany trenerow itd itp.
Tadeusz Wisniewski

Postprzez OLiver 2008-05-31, 3:05 pm

Jezeli chodzi o media to wszyscy po nas "jechali" w ostatnim sezonie.Stacja Tvn i Salak (i lansowanie non stop Legii przez tego pana ,ktory co tu duzo mowic na pilce sie w ogole nie zna),canal + rowniez choc w mniejszym stopniu ,tvp katowice i p.Jaroszewski (chyba dobrze napisalem nazwisko) ktory choc by chcial cos dobrego powiedziec o naszym klubie to nie moze ,bo tvp katowice tylko mowi o slaskich zespolach.
Mozna tez napomniec ,jak potraktowano nas i np.jagiellonie.My musielismy jezdzic po wodzislawiach a jaga grala swoje mecze u siebie o godz 15,i nikomu z pzpn i canal + nie pszeszkadzalo. Tak jak ktos wczesniej napisal ,trzeba byc cwaniakem i nie dac sie zniszczyc ,walczyc do konca.
OLiver

Postprzez django 2008-05-31, 4:17 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Nie moge sie zgodzic iz 11 druzyna w historii footbalu nie wnosi nic do rozgrywek
OE

No więc co Zagłębie wniosło pozytywnego do OE? Proszę o jakiś przykład, bo ja nic takiego nie potrafię znaleźć. Mówimy o poprzednim sezonie, a nie o historii polskiej piłki.

[ Dodano: 2008-05-31, 5:25 pm ]
OLiver napisał(a):Jezeli chodzi o media to wszyscy po nas "jechali" w ostatnim sezonie

Nie do końca tak było. Np. w meczu z Wisłą komentujący spotkanie Węgrzyn do momentu straty pierwszej bramki bardzo chwalił Zagłębie za styl gry. Również w programach Liga + Węgrzyn i Mielcarski odnosili się ze współczuciem do sytuacji, w której funkcjonuje nasz klub. To prawda, że negatywnych komentarzy było o wiele więcej, ale tak jak już pisałem, za co niby mieliśmy być chwaleni?
django

Postprzez motovideo 2008-05-31, 11:02 pm

staram się regularnie raczej przeglądać forum niż zabierać głos. Jednak tym razem w świetle bajzlu pzpnu wokół spadków i awansów I i II ligii mam pytanie -szczególnie - do Adama.
Czy Zagłębie wystąpiło z oficjalnym odwołaniem do Trybunału Arbitrażowego przy PKOl.
Jeśli wątek ten był już poruszany to proszę mnie nie bluzgać tylko napisać tak lub nie.
Pytam dlatego, że wg. bliżej nieokreślonych źródeł 4 czerwca ma być rozpatrywane przy PKOL. odwoływanie Widzewa, który był ukarany później niż my , a u Nas w tej sprawie cisza.

[ Dodano: 2008-06-01, 12:02 am ]
motovideo

Postprzez OLiver 2008-05-31, 11:45 pm

django -dodam do twojej wypowiedzi to ,ze komentatorzy canal plus w tym meczu wisla-zaglebie m.in Wegrzyn mowil o nas nie Zaglebie ,a klub z sosnowca.Wychodzilo na to ,ze zeglebie jest jedno to z lubina.Bardzo mi sie to nie spodobalo.Pamietasz ze tak bylo??Tu wielki minus dla wegrzyna!!!
OLiver

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-06-01, 8:50 am

Motovideo - nie jest taka cisza otoz jakis czas temu nie podam precycyjnie
ktore media podaly iz Zaglebie odwolalo sie do PKOL.

Oliver masz racje - Wegrzyn sie nie popisal w tej transmisji tak bylo - Klub
z Sosnowca. ja nie wiem czy Pan Wegrzyn jest kumaty i wie co to i gdzie
lezy Zaglebie Dabrowskie ale to inna sprawa.
Pozdrawiam Tadeusz

[ Dodano: 2008-06-01, 11:23 am ]
Kol. Django - chce sie odniesc do tego watku czy Zaglebie cos wnioslo
do rozgrywek w ostatnim wydaniu OE - takim spektakularnym meczem
to bylo spotkanie z Legia w Sosnowcu, a czy nie trzeba powiedziec, iz
mecze w Poznaniu, Lubinie, Wodzislawiu czy Bialymstoku czy mecz
z Widzewem nie byl dobrym meczem, w kilku zabraklo szczescia
w ostatnich minutach.
Musze to napisac iz firma Zaglebie Sosnowiec - robi wrazenie w calej
Polsce Pilkarskiej, no a czy za rzeka Brynica oni nas sie nie obawiaja.
Takie sa fakty i tego nie zmienimy mozemy i obecni wladcy Klubu winni
dobudowac tej chwaly dla Zaglebia a nie odwrotnie.
Symparyczni Koledzy nie oczekujmy wspolczucia od innych - to byloby
nieszczere - powtorze CALA POLSKA PILKA NOZNA BYLA SKORUMPOWANA
jednym sie uda zatuszowac i wyjsc bez konsekwencji a innym nie.
Nie wiem czy pamietacie sprawe Pana Gadochy - ktory zainkasowal znaczna
sume USA dol. co potwierdzila jego rodzina ze TAK przyjal.
Nie badzmy tacy smutni - INNI KRECILI LODY ROWNIEZ.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez KRIS6411 2008-06-01, 9:31 am

Przestańmy wciąż żyć historią. Jak słyszę "100 lat tradycji" "Zagłębie to historia" to mam mieszane uczucia.O tym co piszemy wiemy tylko my wierni kibice Zagłębia. Niestety nie było nas przez wiele długich lat na najwyższym szczeblu rozgrywek i dzisiejsi kibice jak słyszą Zagłębie to przede wszystkim kojarzą to z Lubina a na nas mówi sie w całej Polsce i mediach Sosnowiec. To bardzo przykre ale niestety prawdziwe . O całej historii Zagłębia i wkładzie do historii polskiej piłki mogą co najwyżej coś powiedzieć 40-50 latkowie i starsi. A większość kibiców w Polsce to 20-30 latkowie i młodsi i o latach 70-80 tych nie wiele wiedzą a przede wszystkim nikogo to nie interesuje Dlatego musimy zejść na ziemię i siłę naszego klubu zacząć budować nie od wspomnień ale od....pieniędzy bo to takie czasy ( czasy finansowania przez kopalnie bezpowrotnie minęły) oraz ciężkiej pracy.Pytanie jest tylko jedno . Czy w tym mieście (lub regionie) są takie pieniądze i tacy ludzie którym chce się ciężko pracować ? Jeżeli nie to nasze miejsce jest pomimo tradycji wśród drużyn typu ROW Rybnik , Szombierki Bytom ( a to też przecież tradycja która zobowiązuje)
KRIS6411

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników