Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez kriss68 2008-03-22, 2:12 pm

A co Ty myślisz że pozostali zawodnicy z zespołu są święci i o niczym nie wiedzieli /Skrzypek/ wszyscy dorzucali się na składkę /Małocha /tylko ktoś musiał wręczyć sędziemu /rada drużyny/ bo patałach sędzia mógł wykartkować zespół, nie odgwizdać karnego,spalonego itp.
A takiej pary środkowych obrońców jak był Hosić z Teresą to długo nie będziemy mieli.
kriss68

Postprzez django 2008-03-22, 2:45 pm

Idąc dalej tropem Twojego myślenia, powinno się zakazać gry w piłkę 3/4 polskich piłkarzy, bo każdy przynajmniej wiedział o korupcji. Ale odrzucając takie bezsensowne rozwiązanie, pozostaje tylko karanie ponoszących największą winę. Gdyby Tochel miał honor, odmówiłby przyjęcia tytułu trenera stulecia. Budujmy Zagłębie od nowa, a nie w oparciu o ludzi, którzy się skompromitowali.
django

Postprzez Bartos 2008-03-22, 4:36 pm

Miejcie honor!!!

Otóż Tochelowi i innym sprzedawczykom mówię stanowcze NIE!!!

po pierwsze ten człowiek i jego grajki oszukiwały nas przez wiele, wiele lat - dla mnie jest zerem i nie wyobrażam sobie aby ten gościu miał prowadzić drużynę której od lat kibicuje!! Takiego trenera nie życzyłbym nawet wrogą.

po drugie Tochel to trenerzyna na III lige a II był już kilka razy zwalniany za słabe występy drużyn które prowadził.
Przypuszczam/ mam taką nadzieję, że w II lidze (starej III) Z.S. bedzie tylko jeden sezon i powroci do I ligi - a to za wysokie progi jak na Tochela. Lepiej, żeby Zagłębie miało jakiegoś nowego, młodego trenera - który nauczy ich grać nowoczesną piłkę.
Tochel to taki wyrobnik zasiedziały w polskim futbolu od kilkunastu lat i on juz nic wiecej nie osiagnie - II liga to maks jego możliwości.

A co do Orzeszka to nie podobało mi się to, że przez cały mecz z ŁKS-em siedział w budzie i nic się nie odzywał, nie motywował piłkarzy, nie poprawiał ustawienia drużyny - podczas gdy Chojnacki robił to cały czas. A co do konfliktu w drużynie to ciężko tak naprawdę obiektywnie powiedzieć co jest grane bo Orzeszka ostatnio krytykował Berliński ale nie ma się co dziwić skoro Orzeszek przestał na niego stawiać i Berlo poczuł się zawiedziony.

Zobaczcie co z bardzo przecietnej drużyny z małym budżetem - Polonii Bytom - zrobił młody trener: Waldemar Fornalik. Nauczył ich grać ładna piłkę i wywalczył z nimi rok po roku do II ligi i do OE - taki trener przydałby się w Sosnowcu.
Bartos

Postprzez Raul75 2008-03-22, 5:51 pm

Cieszą mnie reakcje tych, którzy nie widzą miejsca w tym klubie dla pana T. On już miał swoje 5 minut i się wykazał. Ani skompromotowanych zawodników ani trenera!!! Won stąd na zawsze i tylko zastanawia kto w tym klubie ma takie pomysły, bo to jest ciekawe.

Zastanawia jeszcze jeden fakt; w drużynie jest pewna grupa zawodnikow, którzy maja jakiś cel w tworzeniu konfliktów. Pamiętacie jak nie tak dawno ktoś narzekał na ciężkie treningi Szukiełowicza? Teraz niby złe treningi przed meczem z ŁKS były; a ja się pytam czy przed meczem z Legią inne były te treningi?
Bałagan, który pojawił się w naszym klubie przed sezonem (przejęcie Kotraka, kara za korupcję, przejęcie w końcu przez Szatana) ciągle trwa. Dziś wypada godnie pożegnać się z OE a piłkarzyki niech się trochę kultury uczą, bo srają do własnego gniazda.
Raul75

Postprzez emdżej 2008-03-22, 9:55 pm

Bartos napisał(a):Zobaczcie co z bardzo przecietnej drużyny z małym budżetem - Polonii Bytom - zrobił młody trener: Waldemar Fornalik. Nauczył ich grać ładna piłkę i wywalczył z nimi rok po roku do II ligi i do OE - taki trener przydałby się w Sosnowcu.

Dla ścisłości - Dariusz Fornalak
emdżej

Postprzez Bartos 2008-03-22, 10:58 pm

emdżej napisał(a):
Bartos napisał(a):Zobaczcie co z bardzo przecietnej drużyny z małym budżetem - Polonii Bytom - zrobił młody trener: Waldemar Fornalik. Nauczył ich grać ładna piłkę i wywalczył z nimi rok po roku do II ligi i do OE - taki trener przydałby się w Sosnowcu.

Dla ścisłości - Dariusz Fornalak

oczywiscie masz racje ... od zawsze mi sie piernicza Ci dwaj zawodnicy :)
Bartos

Postprzez gilu1991 2008-03-22, 11:19 pm

jeżeli ktoś może to proszę przesłanie mi na pocztę graffiti z barwami zagłębia mój e-mail gilu123@poczta.onet.pl
gilu1991

Postprzez marcin___ 2008-03-23, 9:51 am

Sytuacja w sosnowieckim klubie jest daleka od normalnej. Brak wyników i kompromitująca porażka z ŁKS-em tylko to potęgują. Działacze spotkali się wczoraj z piłkarzami. Było gorąco! - Jeszcze trochę i zaczęłyby latać krzesła i stoły - wzdycha Krzysztof Szatan. Z naszych informacji wynika, że właściciel klubu podjął już decyzję o zwolnieniu Andrzeja Orzeszka.

Zespół przegrał z ŁKS-em w tak fatalnym stylu, że działacze zaczęli się zastanawiać, czy piłkarze nie zagrali przeciwko trenerowi Orzeszkowi. Znamienna była też wypowiedź Rafała Berlińskiego, który stwierdził po meczu, że drużyna "gra tak, jak i trenuje". Niezadowolonych z treningów jest więcej. Działacze usłyszeli to wczoraj kilka razy. Orzeszek nie jest zaskoczony.

REKLAMA Czytaj dalej

- Grałem w piłkę i wiem, jak to funkcjonuje. Gdy zespół przegrywa, to zawsze winny jest trener. Wcześniej piłkarze narzekali przecież na treningi, które prowadził Jerzy Kowalik czy Romuald Szukiełowicz - mówi. - Nie chcę odpowiadać Berlińskiemu na jego zarzuty, bo jeszcze powiem o jedno słowo za dużo. Ochłonę i porozmawiamy po świętach, bez złośliwości - tłumaczy.

Czy jednak trener będzie miał taką możliwość, skoro z ust działaczy padają takie słowa, jak: "dostał szansę i jej nie wykorzystał", "czy tylu doświadczonych zawodników może się mylić?". - Na razie nikt mi nie powiedział tego wprost. Nie będę tego komentował, póki nie usłyszę - mówi trener. - W piątek jeszcze raz przeanalizowałem na spokojnie mecz z ŁKS-em. Na pewno nie zasłużyliśmy na tak wysoką porażkę. ŁKS nie był nawet lepszy - dodaje.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75920,titl ... omosc.html
Ja chyba na innym meczu byłem jak my nie bylismy gorsi od lks;| Jezeli chodzi o zwolnienie trenera to sam nie wiem czy to cos da, ja bym go chyba zostawil zeby sie ogrywal na III lige bo przeciez nie sprowadza do nas Lenczyka tylko jakiegos nastepnego frajera, wcale bym sie nie zdziwil jakby dali druzyne trenerowi Mlodej, oni tak lubia;) moim zdaniem bledem bylo zwalnianie Szukielowicza no ale coz nie wroci sie przeszlosci i trzeba grac czym sie ma..
marcin___

Postprzez neopan 2008-03-23, 1:49 pm

Ja natomiast uwazam , ze nie byłoby błedem zatrudnienie trenera Pierscionka !! Znasz jego warsztat zeby go odrazu skreslac ?? Bo jest młody ?? Nie ma pojecia bo trenuje Młoda Ekstraklase ?? Byłes chociaz na jakims meczu ?? Widziałes jak dobrze sa zorganizowani i jak graja?? Myslisz ze to sie wzieło skad??? Ludzie zacznijmy patrzecz realnie !! mamy dobrze zapowiadajacego sie trenera w mOE , swietnie merytorycznie przygotowany , Były piłkarz , pochodzi z Zagłebia , oddaje sie cakowice swojej pracy. Wiec Pytam dlaczego nie on ??? Zapytajcie zawodnikow zagełbia co sadza o jego pracy !!W sytuacji jakiej sie znalezlismy uwazam ze trzeba mu dac szanse udowodnienia czegos !! Badzmy realistami zaden orest lenczyk do nas nie przyjdzie !! Docenmy to co mamy !! Gowa do gory prawdziwi kibice !!! Tylko Zagłebie!!!
neopan

Postprzez django 2008-03-23, 3:29 pm

Tak się zachwycasz trenerem Pierścionkiem, ale pozycja w tabeli wskazuje, że Zagłębie nie jest jednak taką rewelacją ME, jak nam to tutaj opisujesz. Poza tym nie ma sensu porównywać trenerki w rozgrywkach młodzieżowych do prowadzenia drużyny ligowej. Nie ten kaliber, nie ta presja, nie ta odpowiedzialność. Nie twierdzę, że Pierścionek jest złym trenerem, może i zapowiada się dobrze, ale wystarczająco dużo już było w tym sezonie nieudanych eksperymentów, żeby ryzykować kolejnym.
django

Postprzez neopan 2008-03-23, 3:57 pm

Nie zachwycam sie nim , tylko uwazam ze gosc ma duze pojecie , i warto mu dac szanse .Jest Zagłebiakiem , odda serce dla tego klubu. A kto tu mowi o rewelacji ?? Maja 2 mecze mniej niz reszta a zajmuja 8 miejsce wiec uwazasz ze to za mało ?? Oj ludzie. Proze o konstruktywna rozmowe !! Nie wskazałes zadnego argumentu przeciwko Pierscionkowi !!! Jeszcze raz powtorze zaden trener z nazwiskiem do nas nei przyjdzie , musimy sie z tym pogodzic . Wykorzystajmy to co mamy naprawde dobrego w tym klubie !! W ogole tu wychodiz polska mentalnosc , "nie bo jest za młody" , " za duza presja" ... Zeby człowiek sie wykazał to musi dostac szanse , pamietajcie o tym !! Aha i najwazniejsze nie nazwisko ma odbudowac nasz klub , czy wyciagnac go z marazmu , tylko osob ktora ma kompetencje do tego . Pozdrawiam prawdziwych kibicow , wierze ze jeszcze wrocimy w szeregi orange ekstraklasy . Pozdrawiam Prawdziwych kibicow Zagłebia !!
neopan

Postprzez LucasUSA 2008-03-23, 6:11 pm

Panowie - o jakim Tochelu my mowimy? Przeciez te wszystkie nieszczesia - brak sponsorow, brak zawodnikow, rola tredowatego - sa bezposrednim nastepstwem dzialan tego zlodzieja - tak, zlodzieja, ktory okradal wszystkich, ktorzy kupowali bilety na mecze Zaglebia! Sprzedawczykom na zawsze won!!
LucasUSA

Postprzez django 2008-03-23, 6:15 pm

Jak czytam ten Twój hurraoptymizm względem Pierścionka, to przypominają mi się posty zwolenników zatrudnienia Orzeszka sprzed kilku miesięcy. Też młody, też perspektywiczny, też trzeba dać mu szansę, żeby się wykazał. Tak naprawdę nikt nie wie jak Pierścionek by się odnalazł w prawdziwej piłce, więc dziwi mnie Twoja pewność, że da sobie radę.

Trzecią ligę zaczniemy na minusie i ewentualne porażki w pierwszych meczach, spowodowane błędami w przedsezonowych przygotowaniach mogą okazać się nie do odrobienia w perspektywie celu, jakim mam nadzieję będzie awans. Dlatego potrzebny jest trener bardziej doświadczony, który wie jak przygotować i zmotywować zespół. A Pierścionek jest w tym względzie jednym wielkim znakiem zapytania.

I nie pisz mi o tym, że mam coś do młodych trenerów, bo chętnie przywitałbym na Ludowym Roberta Moskala.
django

Postprzez marcin___ 2008-03-23, 7:13 pm

neopan jezeli pytasz czy bylem na ME to odpowiem ci zdecydowanie TAK, tylko ze istnieje pewna roznica miedzy ME a OE i to nie tylko w nazwie. Po pierwsze czy to w pierwszej czy w trzeciej lidze potrzebujemy dobrego trenera z doswiadczeniem ktory odpowiednio przygotuje druzyne do sezonu i bedzie potrafil zrobic z chlopakow druzyne, co do Pierscionka to raczej doswiadczenia wielkiego nie ma a chyba nie chcemy znowu eksperymentowac bo wiemy jak sie to moze skonczyc. Mowisz o wynikach tej swietnej druzyny ME no to ja moze odjade bo to nie jest chyba do konca na temat, ale powiedz mi w takiej sytuacji dlaczego nie gramy w ME mlodziezowkami Zaglebia tylko sprowadzamy tam zawodnikow z innych klubow? Czy te wyniki sa naprawde takie dobre biorac pod uwage ze wiele druzyn nie ma mozliwosci korzystania z zawodnikow pierwszej druzyny? Ja nie napisalem tego po to by oceniac Pierscionka moim zdaniem poprostu nie tedy droga, wiele nie zdzialamy sadzajac na lawke ludzi niedoswiadczonych i niepewnych swoich dzialan. Jezeli nie mamy druzyny to chociaz powinnismy miec trenera ktory to po sklada do kupy. Lenczyka napisalem tu oczywiscie z ironia, ale powinnismy poszukac kogos w naszym zasiegu kto bedzie mial chociaz koncepcje gry ktorej u Orzeszka np nie widzialem..
Ja z prawdziwa przyjemnoscia zobaczylbym na lawce trenerskiej pana Szukielowicza spowrotem, w tym sezonie nie gramy juz o nic i nie oszukujmy sie ze cos do konca wygramy znaczacego dlatego pora na zmaine trenera, ale zmiane z glowa. Zmiane ktora nie bedzie na miesiac lecz bedzie na przyszly sezon.
marcin___

Postprzez ANTYpies 2008-03-23, 8:11 pm

Zadajcie sobie jedno podstawowe pytanie-czy Tochel jest dobrym trenerem?Przypomnijcie sobie mecze sprzed kilku lat.Cieszylismy sie ze zwyciestw,z dziwnych decyzji sedziow(na nasza korzysc)itp.Twierdzicie ze nadaje sie na 1 lige?Gdyby nie korupcja dalej bysmy kopali w 4 albo 3 lidze,a Tochel jezt"0" czyt. ZEREM.Taka jest prawda
ANTYpies

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna