Półfinał Play-Off 07/08 Zagłębie-Cracovia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez KaD 2008-03-02, 7:21 pm

mecz mógł sie podobać w szczególności druga tercja bandy trzeszczały aż miło się robiło chłopaki mimo przegranej pokazali wole walki i ambicje tak samo jak kibice pokazali że może być super doping
a co do Cracovii jest od nas sportowo lepsza i to widać sędzia też zrobił swoje
mimo porażki panowie brawa brawa brawa
KaD

Postprzez Bartos 2008-03-02, 7:31 pm

Zagłębie przeważało a mecz wygrała cracovia :(
Zagłębie nie umiało wykorzystać żadnej gry w przewadze (raz nawet podwójnej) a Cracovia swoje przewagi niestety wykorzystywała :( i wynik przez to wszystko jest jaki jest :(
Bartos

Postprzez Kolumb 2008-03-02, 7:36 pm

Szkoda, była szansa ich ograć :( Nasi zagrali z ambicją, przy super dopingu, widać było ze Cracovia szybsza i lepsza techniczne ale ...z sędziami sie nie wygra...Mecz ustawiony praktyczne po 5 minutach...1 min kara znikąd i tracimy gola, następne 2 minuty i znowu gol z niczego...Wydaje mi sie ze 2 bramki z 5 Jawa jednak zawalił, ale reszta to popis obrony...
Z drugiej strony sędzia ... 2 razy Cracovia gra w 6 na lodzie i żadnej kary !! Pasiaki niszczą polski hokej ... Cracovia lepsza od Nas, ale bez pomocy Rokickiego nie wygrali by tego, szczególnie ze po dogonieniu wyniku 3:3 Rohaczek i spółka byli ugotowani przy Naszym dopingu..Heh chciałoby sie powiedzieć.Jutro następny mecz i trzeba liczyć że Zagłębie pokaże na co je stać a i doping nie będzie gorszy niż dziś.W ostateczności pozostanie nam walka o brąz z GKS Tychy...
Kolumb

Postprzez mike79 2008-03-02, 7:36 pm

Bardzo dobry mecz Naszych hokeistów, ale cóz Cracovia jest po prostu lepszym zespołem.
Wielkie brawa dla chłopaków za walke i ambicje !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez innu 2008-03-02, 8:00 pm

Mimo porażki jestem usatysfakcjonowany. Pięknie walczyli i doprowadzili do remisu z 0:3! Naprawdę ciesze się, że mogłem coś tak pięknego zobaczyć. Co do cracovii to jest lepsza i to widać, ale nasi grając z taką pasją jak dziś, może urwią jutro jeden meczyk i zwyciężą.

a za dzisiaj: DZIĘKUJEMY!
innu

Postprzez Przemek29 2008-03-02, 8:20 pm

Byli lepsi ale dziś zagraliśmy naprawdę dobrze.
Bez obrony daleko nie zajedziemy. Rutek, Pawlak, Duszak. Dziękujemy
I jeszcze jedno. Morawiecki.......................... Jawa swoim gestem po tym jak bezskutecznie pokazywał o czas pokazał że jak to kiedyś ktoś powiedział : Jest pan zerem a ja dopiszę a nie trenerem.

Za Dziś DZIĘKUJĘ HOKEISTOM ZAGŁĘBIA I PROSZĘ O POWTÓRKĘ JUTRO.
Przemek29

Postprzez Snow Patrol 2008-03-02, 8:35 pm

widzę, że znowu narzekanie na sędziów...bez przesady, to że koleś stanął przy bandzie jak gra była zupełnie gdzie indziej nie znaczy, że Cracovia "grała w sześciu". Tak to już teraz jest w hokeju, że wygrywają zwykle specjalne zespoły - Cracovia strzelała w przewadze a Zagłębie próbowało sforsować ich niebieską. Mam nadzieję, że nie skończy się do zera, bo widać, że można jutro powalczyć, tylko nie łapać tak głupich kar (Zachariasz!).
A o brąz chyba możemy powalczyć z kimkolwiek zagramy (nie wiem dlaczego już przesądzać w jedną albo drugą stronę), ale też będzie trudno. A przed przyszłym sezonem kompletna przebudowa obrony mam nadzieję.
Ostatnio edytowano 2008-03-02, 8:53 pm przez Snow Patrol, łącznie edytowano 1 raz
Snow Patrol

Postprzez kierat 2008-03-02, 8:41 pm

0:1 (01:49) Vercik - Mihalik - Kłys
0:2 (03:36) Laszkiwicz D. - Słaboń
0:3 (17:42) Laszkiewicz L. - Laszkiewicz D. - Kuc

1:3 (27:30) Kozłowski M. - Kozłowski T.
2:3 (32:04) Luka - Da Costa
3:3 (38:25) Holik - Chabior
3:4 (39:14) Zachariasz

3:5 (44:42) Zachariasz

A tak na poważnie to super mecz. W Cracovii dużo mniej słabych ogniw niż u nas. Ciężka praca żeby wyjść z 0:3, a potem.... Ten kolega z tym megafonem trochę przesadził. Tzn jak najbardziej na miejscu, tylko po co te przkleństwa na Jarka.Nie sr.....my we własne gniazdo.
kierat

Postprzez damian_2006 2008-03-02, 8:44 pm

Brawo dla zawodnikow i dla kibicow!!Jest to napewno najlepszy mecz w tym sezonie ,tak walczacych hokeistow jeszcze niewidzialem bandy dziwne ze jeszcze cale po takich rzutach rywalami !Brawo za ambicje !!Gralismy 8 pasiakow na 5 Zaglebiakow niestety niedalo rady !W koncowce h..owi sie dostalo za swoje i zebral krazkiem
damian_2006

Postprzez MrCricket 2008-03-02, 8:55 pm

Po wyrównującej bramce odżyła nadzieja, ale piąta bramka całkowicie podcięła sjekrzydła. Cracovia wzmocniła się przed Play Off, a u nas niestety jest za dużo słabych punktów, żeby myśleć o finale mistrzostw Polski. Ogólnie pozytywne wrażenie zostawili...
MrCricket

Postprzez Bartos 2008-03-02, 9:12 pm

Już jest kilkadziesiat moich foteczek z dzisiejszego meczu

http://zaglebie.1com.pl/galeria4/

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

wszystkie fotki na http://zaglebie.1com.pl/galeria4/
Bartos

Postprzez Darian 2008-03-02, 9:14 pm

damian_2006 napisał(a):Brawo dla zawodnikow i dla kibicow!!Jest to napewno najlepszy mecz w tym sezonie ,tak walczacych hokeistow jeszcze niewidzialem bandy dziwne ze jeszcze cale po takich rzutach rywalami !Brawo za ambicje !!Gralismy 8 pasiakow na 5 Zaglebiakow niestety niedalo rady !W koncowce h..owi sie dostalo za swoje i zebral krazkiem

Oj były już takie mecze. Jak choćby ze Stocznią czy słynna 3 tercja w meczu z Podhalem.

Brawo panowie!!! Pokazaliście charakter.

Szkoda tylko mi Jawy. Wie że nawalił i to w ważnym momencie. Niestety play-offy coś się Jawy nie imają. Wychodzi zmęczenie i problemy zdrowotne.
Darian

Postprzez PaprykarZ19 2008-03-02, 9:28 pm

Szczerze mówiąc to po pierwszej tercji moja wiara została trochę nadwątlona.. Te bramki, które wtedy traciliśmy to był dramat. Sami pod swoją bramką stwarzaliśmy dla siebie zagrożenie. Tak k***a nie może być, że wykładamy przeciwnikowi krążek na kij! Przynajmniej dwie z trzech bramek nie powinny wpaść! No ale nie od dziś wiemy, że obrona to nasza najsłabsza formacja..
W drugiej tercji na szczęście nasi wyszli szalenie zdeterminowani, widać, że bardzo chcieli. I rozgorzała walka ca całego, bandy trzeszczały! Prawdziwy męski hokej, taki jaki publika lubi najbardziej! Piękna pogoń, dobry doping i szał radości po kolejnych naszych bramkach. Mogłoby nawet być lepiej gdyby nie ten 'murarz' w bramce Cracovi... Niestety głupia kara i też nieszczęśliwie stracona brama w osłabieniu, która moim zdaniem była kluczowa dla dalszych losów meczu...
Trzecia tercja moim zdaniem już słabiej. A szczególnie po stracie 5 bramki, bez wiary. Ale im się nie dziwię, bo bardzo się namęczyli, a tu niestety tak nieszczęśliwie się ten mecz ułożył.
Wiadomo co jest z Belicą?
Sędziowie też musieli swoją obecność zaznaczyć, ehh. Mam wrażenie, że oni są niedouczeni i sędziują na czuja...

Jutro liczę na równie emocjonujące widowisko ale z happy endem!
PaprykarZ19

Postprzez koszki 2008-03-02, 10:09 pm

Meczyk super, dziwię się tylko jak debil Morawiecki mógł puścić na lód takie gwiazdy jak Pijak Rutkowski i drewienko Chabior, aż zastanawiałem się po pierwszej tercjii czy czasem lajkoniki nie kupiły tego meczu od nich. W końcu pokazał nam się pan Zachariasz (następna gwiazda) ... szkoda że tylko na ławce kar. Dla całej reszty duże brawa za dzisiejsze spotkanie. No może poza naszym geniuszem na ławce trenerskiej, aż miło patrzeć jak Jarek żyje meczem. Powinni już go wypierdolić i oddać drużynę w ręce drugiego trenera, to widać że Podsiadło cały czas coś stara się robić w boksie a Morawiecki w końcu uśnie w czasie meczu i jeszcze sobie biedak krzywdę zrobi
koszki

Postprzez kierat 2008-03-02, 10:12 pm

"- Zachariasz nam załatwił mecz - nie krył zdenerwowania Krzysztof Podsiadło, drugi trener Zagłębia. Dlaczego Podsiadło psioczył na swojego napastnika? Bo hokeista Zagłębia dwukrotnie faulami osłabił zespół. Wykorzystali to goście, strzelając w tym czasie czwartą i piątą bramkę, które okazały się zwycięskie. - A naszym celem, który wyznaczyliśmy przed meczem, było, żeby nie faulować. Niestety, głupie faule spowodowały, że przegraliśmy - narzekał Jarosław Morawiecki, szkoleniowiec Zagłębia. "

gazeta.pl

No ale czego można wymagać od gościa który myslami już jest w Gdańsku?
kierat

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej