Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-01-23, 5:23 pm

Przeczytajcie Kol. na WP jak Zaglebie L i Widzew i Leczna moga doprowadzic
PZPN do bankructwa. Spokojnie jak na wojnie, Pan Szatan walczy o OE -
prosze w Trybunie - Dzial Sportowy. Zaglebie nie rezygnuje.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez OLiver 2008-01-23, 5:30 pm

Jezeli to prawda to wydaje mi sie ze Szatan popelnil blad. Lepszym kandydatem na stanowisko byl Mariusz Heler ,byly prezes Wisly Krakow.Wydaje mi sie ze on cos by w zaglebiu zdzialal ,mam na mysli pozyskanie nowego sponsora. A tak to jest pan z DG ,ktory (tak mi sie wydaje) ma malo pojecia o kierowaniu klubem.
OLiver

Postprzez adas 2008-01-23, 5:43 pm

Łuki19 napisał(a):Adaś mozesz potwierdzic że prezesem Został Hytry a wiceprezesem Dariusz Kałuziński. Menedżer z Dąbrowy Górniczej??
Mogę potwierdzić, że zostanie. Jeszcze nie został.
adas

Postprzez django 2008-01-23, 5:59 pm

Na to, że Hytry zostanie prezesem zanosiło się już od dłuższego czasu. Nie wróży to raczej jakiejś spektakularnej zmiany na lepsze, no ale chętni nie pchali się drzwiami i oknami, więc rada nadzorcza mogła wcześniej zakończyć tą komedię z konkursem. Prawda jest taka, że żaden dobry menedżer nie będzie pracował za grosze w klubie, który w następnym sezonie zagra w III lidze.
Co do tego pana z salonu mercedesa, to chciałbym zapytać czy ma jakieś kwalifikacje albo doświadczenie w zarządzaniu klubem piłkarskim. Dlaczego ma odpowiadać za lepsze kontakty z UM? Miasto zrobiło nam stadion, wynajmuje go Zagłębiu za symboliczne pieniądze, więc czego jeszcze od nich chcieć? Nie lepiej było zatrudnić kogoś kto ma na tyle szerokie kontakty biznesowe, że pomógłby w znalezieniu poważnego sponsora?
django

Postprzez maciek123 2008-01-23, 9:28 pm

Wy byście chcieli żeby przyszedł sponsor w stylu Allianz i za 4 lata LM i stadion na 30 tyś. !! Jesteśmy ''Czerwoną Latarnia'' w OE i musimy sie raczej przygotowywac na III lige(widac to po transferach) !! Ja jestem jedynie ciekawy czy wyremontuja nam te łuki na stadionie bo in lepszy stadion i infrastruktura tym lepszy sponsor !! Proszę o jakies wiadomosci !!

Pozdrawiam ;D
maciek123

Postprzez fan78 2008-01-23, 10:08 pm

Lukow ma nie byc tylko nowe wysokie trybuny za bramkami:)Tak sie chyba kiedys wypowiadal Jaskiernia.Ale znajac ich zapal to po spadku do III ligi o stadionie juz nikt nie bedzie pamietal bo i po co?III ligowe wymagania bedzie spelnial wiec Gorski & Co. beda mieli problem z glowy conajmniej na 2 lata.Narazie to trzeba sie martwic zeby to bloto usuneli i jakas trawe polozyli bo znow bedzie wstyd na cala Polske.Ja juz nawet na to zadaszenie nie licze zeby byc calkiem szczerym,mial byc przetarg jeszcze w tamtym roku ogloszony i co????
fan78

Postprzez kret75 2008-01-23, 10:49 pm

Ale pisali gdzieś że zamiast stawiać zadaszenie będą najpierw nowe trybuny za bramkami. A wszystko to na podstawie jakiegoś starego projektu modernizacji "Ludowego", miał on być tylko poprawiony czy coś!!!
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Blajpios 2008-01-23, 11:32 pm

No, czyżby początki lepszego? Zagłębie "kute na cztery nogi"? Właścicielem Szatan a Prezes Hytry? ;-) :-))
Mam nadzieję, że się nie obrażą - co najwyżej za dobry omen to wezmą!
Blajpios

Postprzez Raul75 2008-01-23, 11:55 pm

ilość i jakość kadydatów w konkursie nie wróżyła nic dobrego; pozostaje tylko wierzyć, że Panowie zaangażują się mocno w pracę tak jak to robi Orzeszek. To chyba dobry ruch z takim a nie innym trenerem. A propos konkursu: chyba nikt z was nie spodziewał się lawiny ofert od poważnych i cenionych ludzi związanych z piłką. Jak to wygląda w takich klubach jak nasz przekonał się Wieszczycki w ŁKS. Jeszcze dużo wody w Brynicy upłynie zanim to wszystko będzie wyglądać prawie profesjonalnie. Sam fakt, że więcej informacji o klubie można znaleźć na innych stronach bądź też za pośrednictwem forum też o czymś świadczy. Nie umniejszam zasług dla Szatana ale on nie zapewni sam mocnej pozycji klubowi, nie zapewni rozwoju infrastruktury, bo dziś widać gołym okiem jak ma się sytuacja z wzmocnieniami
Raul75

Postprzez MrCricket 2008-01-24, 10:12 am

maciek123 napisał(a): Ja jestem jedynie ciekawy czy wyremontuja nam te łuki na stadionie bo in lepszy stadion i infrastruktura tym lepszy sponsor !! Proszę o jakies wiadomosci !!
Pozdrawiam ;D

To akurat nieprawda, przykład- Kszo Ostrowiec.
MrCricket

Postprzez django 2008-01-24, 1:00 pm

W kwestii sponsora to może warto by się było zainteresować Mittalem, tym bardziej, że zmieniają swoją politykę nieangażowania się w sport. Mają wejść w drugoligowy angielski Qeens Park Rangers i stworzyć własną stajnię F1.
django

Postprzez NHK12 2008-01-24, 1:10 pm

Z tym Mittalem to juz było przerabiane i wątpie ,aby wziął nasz klub pod skrzydła , chociaz pisało sie że nie angażuje sie w sport , to oprócz w/w QPR inwestuje on w drużynę hokejową Vitkovice. Więc........... kto wie kto wie
NHK12

Postprzez Blajpios 2008-01-24, 1:21 pm

na pewno warto nie tylko spróbować, ale mocno zaangażować się w "przekonanie" - o ile bez "dostawiania się" do nazwy czy innych niekorzystnych elementów umowy. Nie wyobrażajmy sobie jednak, że będzie możliwe dużo a z zachowaniem szacunku dla klubu i historii. Mimo wszystko Zagłębie wciąż jest w trudnej sytuacji. Jeżeli jednak uda się coś sensownego, to będzie wzmocnienie.
Mam nadzieję - przy okazji pisząc - że nie zaniedba się tu wykorzystywania w rozgrywce faktu, że Zagłębie to klub regionu. Co prawda na stronie przy informacji o wiceprezesie jest mowa z pozycji miasta (w naszym mieście), choć można by pisać zawsze z pozycji i miasta i regionu - to jednak przy takiej okazji, jak szukanie sponsora, który jest w Zagłębiu, chyba nie zapomina się o ogólnozagłębiowskiej perspektywie?
Nominacje może też i pomogą w ustabilizowaniu się sytuacji, co może też i wpłynie pozytywnie na informację. Przez kilka dni bowiem raz ifnormacji było dużo - raz wcale. Teraz może się to wyklaruje?
Blajpios

Postprzez jls 2008-01-24, 2:28 pm

Czy ten Kałuziński nie pachnie Zasadą?
Swego czasu był z nim powiązany dość mocno.
jls

Postprzez PaprykarZ19 2008-01-24, 8:33 pm

Z tym Mittalem będzie ciężko, bo dupek jest skąpy jak mało kto, ludzie pracujący na hucie mało zarabiają, a praca ciężka.. I ostatnio w gazecie wyborczej chyba pisali, że Ruch po raz kolejny rozmawiał z Mittalem na temat sponsoringu, ale raczej nic z tego nie wyjdzie.. I wg mnie my powinniśmy postępować podobnie, nie udało się pół roku temu spróbować, za pół, za rok i może w końcu się uda...
PaprykarZ19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna