Jak to jest Adam, że wy w budynku klubowym (bo klub to tez kibice) nie zdajecie sobie sprawy z tego jak ważnym ogniwem są kibice, bez nich żaden klub długo funkcjonował nie będzie. Skoro jesteś "pośrednikiem", pomiędzy kibicami a zarządem (?) i vice versa to powinniśmy to my pierwsi wiedzieć o takich wydarzeniach, a jak nie to może przypomnij sobie, że też przede wszystkim jesteś (?) kibicem i zrób coś z tym. Pamiętaj, że społeczność tego forum nie jest liczona w tysiącach (tzw. aktywnych), i należy nam się odpowiednia dawka szacunku:
http://ekstraklasa.wp.pl/wiadomosc.html ... w-Sosnowcu
Wiele wskazuje na to, że Zagłębie Sosnowiec, choć bardzo tego chciało, nie pożegna się z Admirem Adżemem. Działacze beniaminka ekstraklasy nie potrafią dojść do porozumienia z bośniackim obrońcą w kwestii rozwiązania kontraktu, obowiązującego do końca czerwca. W Zagłębiu ciągle nie ma nowego prezesa, a termin zakończenia konkursu na to stanowisko przesunięto na koniec stycznia.
- Ciągle jeszcze nie rozwiązaliśmy umów z Jarosławem Piątkowskim, Jarosławem Białkiem i Admirem Adżemem. Ostatni z tej trójki najprawdopodobniej u nas zostanie, ale raczej jest przesądzone, że będzie trenował i grał tylko z drużyną Młodej Ekstraklasy. Jeśli chodzi o sprawę nowego prezesa, to nie mam żadnych nowych informacji - mówi Adam Makar, rzecznik prasowy sosnowieckiego klubu.
Przypomnijmy, że 18 grudnia, po dymisji zarządu i prezesa Leszka Baczyńskiego, ogłoszono konkurs na sternika Zagłębia. Miał być rozstrzygnięty do końca 2007 roku, ale na początku stycznia został przedłużony. Pod koniec ubiegłego tygodnia klub miał podać nazwisko nowego prezesa, ale znów do tego nie doszło. - Czekamy jeszcze do końca stycznia - zakomunikował właściciel Zagłębia Krzysztof Szatan. Oficjalnie wpłynęły tylko dwie kandydatury, w tym jedna od byłego szefa Wisły Kraków - Mariusza Helera.
Choć problemów nie brakuje, zespół przygotowuje się do rundy wiosennej. Zrezygnowano z Bułgara Georgi Bijewa (miał duże braki kondycyjne), ale na horyzoncie są nowi piłkarze do testowania. W Sosnowcu przebywa już 23-letni Grzegorz Kowalczyk, który dziś pierwszy raz weźmie udział w treningu. - To bardzo sympatyczny człowiek, spędziłem z nim w poniedziałek trochę czasu, opowiadał mi wiele o swoim pobycie we Włoszech, pokazywał wycinki z gazet. Mieszkał tam przez ostatnie dziesięć lat - informuje Makar. - Występował w drużynach GSD San Filippo Neri Casalotti Tanas, US Triestina Calcio, A.C. Reggiana. Gdy miał 15 lat został zawodnikiem angielskiego Coventry City. Jest wychowankiem Korony Kielce, z której trafił do Błękitnych Kielce. W wieku 14 lat był powołany do kadry Polski U-15. Jest lewym pomocnikiem bądź obrońcą. W swoim debiucie w Reggianie w sezonie 2001/2002 strzelił bramkę. Ostatnim jego klubem była Triestina Calcio.
Dziś do Sosnowca ma też przyjechać serbski napastnik Slobodan Dincić. Ma 26 lat i mierzy 196 cm. Do tej pory grał w FK Cukaricki Belgrad, Chicago Fire i FK Lokomotiw Belgrad. W grudniu starał się o angaż do Polonii Bytom, ale nic z tego nie wyszło. Sosnowiczanie nadal sprawdzają Słowaka Michala Filo. Wszyscy kandydaci do gry w Zagłębiu otrzymają szansę gry w jutrzejszym sparingu z Rozwojem Katowice.
Ponadto, dziękuję za choćby najprostszą odpowiedź na prv.
Teraz ja wyrażę się na temat organizacji, bo innej możliwości nie widzę, jak tej:
Pan Szatan mam nadzieję, że na poważnie myśli o utworzeniu Akademii Piłkarskiej, bo inaczej niewytłumaczalne byłoby postępowanie z zatrudnieniem takiej eksperymentalnej ekipy (3 ukraińców, polako-włoch, i wielu innych już przetestowanych zawodników) trzecioligowej, mam chociaż szczerą nadzieję, że nie okłamuje się ich i wiedzą, że za rok grają najprawdopodobniej w III lidze. Ponoć Pan Hytry miał zostać kierownikiem tej Akademii, czy coś wiadomo, kiedy ukaże się wywiad z Szefem, bo to jest klub pierwszoligowy i chociaż udawajmy, że wiemy o tym...
A co do nowych - sarkastycznych użytkowników, to trochę humoru i ironii się przydaje, a komentarze tak w samej rzeczy głupie nie są...
Chciałbym, żeby ktoś w końcu uświadomił mnie jak rysuje się przyszłość Zagłębia, ja pogodziłem się z prawdopodobnym spadkiem do trzeciej ligi, ale chciałbym po raz kolejny dowiedzieć się o zaangażowaniu Pana Szatana w utworzenie tej Akademii i w ogóle pozostania właścicielem klubu.
Adam skoro rozmawiałeś z Kowalczykiem to napisz czy wie, co z Zagłębiem się po sezonie stanie i czy jest gotowy zostać i gryźć trzecioligową trawę?
I to samo ma się innych chłopaków (tzn Ukraińców).
I czy są prowadzone jakieś rozmowy z firmą, która mogłaby zostać sponsorem Zagłębia?
I kto jest pośrednikiem rozmów z UM w sprawie stadionu? Czy on w ogóle będzie przebudowywany czy co...? Potrzeba jakiś konkretów w końcu...