Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez STS_1906DG 2008-01-16, 3:23 pm

No ładnie ładnie, Bednar, Hosić, Adżem, Kopył, Filo, Demydenko, Bijew, wkrótce pewnie Prychodko... ładna kolonia nam sie robi... mam nadzieję że tych 4 ostatnich będzie grać na poziomie takim, jaki prezentują dwaj pierwsi... ;-)
STS_1906DG

Postprzez Raul75 2008-01-16, 10:56 pm

Marcin Adamski : dawniej Rapid Wiedeń; możnaby się zainteresować zawodnikiem, bo dotychczas wszystkie ruch transferowe to jedna wielka niewiadoma i żadne wzmocnienie na dzień dzisiejszy. Wygląda na to, że klub a w zasadzie Szatan odpalił na odchodne pensje z góry dla Kaliciaków, Gawęckich, Kmiecików itd, bo i tak musiałby im to zapłacić. Ewentualnie zaoszczędzono na premiach i o to chyba chodziło. Dla tych, którzy liczyli na dużą aktywność na rynku transferowym to rozczarowanie. Dokąd zmierza klub, w którym nie wiadomo o co chodzi, brak jest podstawowej struktury organizacyjnej (patrz: konkursy itp.), kto odpowiada dziś za penetrację rynku piłkarskiego?, kto zajmuje się pozyskiwaniem dodatkowych pieniędzy dla klubu? (nowi sponsorzy, ewentualni zainteresowani działaniami w Zagłębiu). Trochę przypomina to jeźdżca bez głowy ale mam tylko nadzieję, że po meczu z Ruchem u siebie i przy pełnych trybunach, moje wątpliwości zostaną rozwiane.
Raul75

Postprzez jls 2008-01-17, 11:29 am

Serb z pomocą? 17.01.2008

Slobodan Dinić, 24-letni serbski napastnik, ma pojawić się na testach w Zagłębiu Sosnowiec. Pewnie w tym tygodniu już nie zdąży na zgrupowanie do Dzierżoniowa, ale ma przyjechać na początku przyszłego tygodnia do Sosnowca. Dinić ma za sobą grę w Cukiericzkach Belgrad, Chicago Fire i ostatnio w Lokomotivie Belgrad (III liga serbska). Na przełomie listopada i grudnia trenował w bytomskiej Polonii, ale nie przekonał do siebie ówczesnego trenera zespołu, Dariusza Fornalaka.

- Na razie rozmawiamy i sprawdzamy ewentualne szanse transferu - stwierdza trener Andrzej Orzeszek. - Zgłosił się do nas menedżer i oferuje takiego zawodnika.

Na zgrupowaniu przebywają Bułgar Georgi Bitew oraz Słowak Milan Filo. (...) - Po kilku zajęciach trudno jednoznacznie stwierdzić, jakie mają umiejętności piłkarskie - zastrzega sosnowiecki szkoleniowiec. - Po zajęciach sprawnościowych czy w siłowni lepsze wrażenie robi Słowak. Wszystko jednak okaże się podczas sobotniej gry kontrolnej.

Podczas zgrupowania akcent został położony na wytrzymałość i trudno się dziwić, że zajęcia odbywają się trzy razy dziennie. Na zakończenie pobytu sosnowiczanie rozegrają pierwsze w tym roku spotkanie kontrolne - z III-ligowym Orłem Ząbkowice Śląskie.
(...)
źródło: Włodzimierz Sowiński, „Sport”
jls

Postprzez Przemek26 2008-01-17, 5:25 pm

We wtorek na testy do Zagłębia przyjedzie serbski napastnik Slobodan Dančić. Na razie o zawodniku tym niewiele wiadomo poza tym, że niedawno przebywał na testach w Polonii Bytom, gdzie mu podziękowano za usługi.

To już jest niżej H** Jesteśmy pier*** klubikiem bez ambicji. Za cienki do Bytomia w sam raz do Zagłębia. Wstyd i pośmiewiso
Przemek26

Postprzez LucasUSA 2008-01-17, 9:05 pm

Przemek26 napisał(a):
We wtorek na testy do Zagłębia przyjedzie serbski napastnik Slobodan Dančić. Na razie o zawodniku tym niewiele wiadomo poza tym, że niedawno przebywał na testach w Polonii Bytom, gdzie mu podziękowano za usługi.

To już jest niżej H** Jesteśmy pier*** klubikiem bez ambicji. Za cienki do Bytomia w sam raz do Zagłębia. Wstyd i pośmiewiso

No nie przesadzaj, chlopak przeciez gral w Cukiericzkach Belgrad, nie moze byc taki kiepski.

A tak na powaznie to pize wyraznie, ze zglosil sie manager z takim zawodnikiem, to wszystko. Obejrza, wykopia jak bedzie cienki i tyle.
LucasUSA

Postprzez MrCricket 2008-01-17, 10:55 pm

Przemek26 napisał(a):

Ale się tak wzburzyłeś ?! Podobno mają testować kolejnych, tym razem z 4 ligi albańskiej ;)

A tak poważnie mówiąc, wiedziałem, że mało, który średniak z polskiej ligi będziej chciał do nas przyjść, ale to co widzę dotychczas- zupełnie przekroczyło moje najczarniejsze wyobrażenia...
MrCricket

Postprzez Warson 2008-01-17, 11:50 pm

to moze ja wroce do pilki noznej i mnie wezma do zaglebia :)
Warson

Postprzez fan78 2008-01-18, 1:08 pm

Warson napisał(a):to moze ja wroce do pilki noznej i mnie wezma do zaglebia :)
Jak "mosz grupe" to na bank cie wezma.:)
fan78

Postprzez LucasUSA 2008-01-18, 2:04 pm

Wiadomosc o Dincicu zmieniona na stronie glownej na bardziej optymistyczna. Coz, i tak juz wszyscy wiedza, ze nie chcieli go w Polonii :D
LucasUSA

Postprzez django 2008-01-18, 9:54 pm

LucasUSA napisał(a):Wiadomosc o Dincicu zmieniona na stronie glownej na bardziej optymistyczna. Coz, i tak juz wszyscy wiedza, ze nie chcieli go w Polonii :D

Żenująca ta autocenzura. Zmieńcie nazwę strony na 100% Zarząd Zagłębia. Będzie uczciwiej.
django

Postprzez kurzy_kuper 2008-01-18, 11:23 pm

Nie chcieli go w Polonii? To świetnie. Na pewno z tego powodu jego menedżer "spuści z tonu" i obniży żądania finansowe za grę tego bałkańskiego koszykarza w drużynie piłki nożnej. Jutro ma dotrzeć do klubu trzech wycieńczonych Albańczyków, bo zapowiadany przez ich menedżera TIR chłodnia z arbuzami już jest na granicy z Białorusią. Oni na pewno zaraz mogą się starać o renty za odmrożenia i przykurcz kończyn dolnych więc będą jeszcze tańsi od Serba no i nie trzeba wydawać kasy na ich testowanie - będą gotowi, jak tylko wyjdą z chłodni.
kurzy_kuper

Postprzez Blajpios 2008-01-18, 11:42 pm

No, no, dwaj Koledzy od ostatnich wpisów, poziom frustracji przebija górną skalę, bezsilności czy nienawiści?
Blajpios

Postprzez django 2008-01-19, 1:03 am

Blajpios, ja rozumiem, że to jest oficjalne forum klubu, ale to nie powód, żeby edytować newsy na stronie głównej, żeby... No właśnie po co?? Jak już ktoś wcześniej napisał gość jest tylko testowany i być może wcale nie zagra w Zagłębiu. Tym bardziej nie rozumiem tego, czemu został usunięty fakt odrzucenia go przez Polonię. Aha i nie przemawia przeze mnie nienawiść, tylko gorycz, bo wobec wzmocnień takiego np. Ruchu, nasze dotychczasowe transfery wyglądają po prostu żałośnie. Trzecioligowi Bułgarzy i ukraińskie małolaty to pomysł na utrzymanie klubu w drugiej lidze?? Chciałbym się mylić, ale wydaje mi się, że nie.
django

Postprzez krzesimir232 2008-01-19, 11:08 am

kurzy_kuper, jesteś genialny, dzięki za tak świetnie rozpoczęty dzień :) .
A co do edycji posta na stronie głównej, to ja bym nie przesadzał, po prostu autorzy zapewne uznali określenia tam użyte za niezbyt szczęśliwe i je zmienili a więc nie przesadzajcie z jakąś cenzurą itd...
krzesimir232

@django

Postprzez Blajpios 2008-01-19, 12:13 pm

Podejrzewałem, że Kolega nie podziela fobii czy nienawiści, tylko raczej, jak pisałem, z bezsilności, goryczy tak pisze. Ba, na swój sposób cieszę się z tego, że się potwierdza mi przypuszczenie, że Kolega nie "z nienawiści" pisze. I zgadzam się, że może sytuacja jaka jest, znaczyć rzeczy niepokojące - ale nie musi "od razu" tak być. Myślę podobnie jak Kol. krzesimir232. Nie przesadzajmy, bo może po to, by nie drażnić kibiców, że "po Polonii bierze Zagłębie" zmienili info - a przecież to, że był ktoś w Polonii nie rozstrzyga niczego. Ktoś nie pasował do jednego klubu, odnajdował się gdzie indziej, bywało przecież. Poza tym, gdy nie stać na kupienie pewniaków, którzy wygrają II rundę - to jedyne, spróbować sprytem. A na pewno Zagłębia nie stać. Czyli - nieznani w Polsce mogą zaskoczyć. To ryzykowne, ale jakaś szansa jest. Z zagranicy, z Polski, mający zdolności ale jakąś zapaść w karierze itp. Innej szansy nie ma. Bo chcemy, by wrócili na ścieżkę korupcji i układów? Chcemy, by wrócili na ścieżkę życia ponad stan, długów, w końcu bankructwa? To pozostaje naprawdę spryt, luszie w sytuacji jak wyżej opisałem, może jeszcze kotraktowani w ostatniej chwili lepsi, którym nie poszły negocjacje w lepszych klubach (ale ci ostatni też przecież nie będą z pierwszej półki, bo kasy na nich mało). Nie tyle więc ważne nazwiska już zakontraktowane - co głowa, myślenie w tym czasie, zdolność "do biznesu", myślenie na miarę realnych możliwości Zagłębia.
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna