Unia Oświęcim - Zagłębie Sosnowiec 09.09.07

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez koszki 2007-09-09, 9:51 pm

Jest jeszcze jedno pytanie. Czy wina leży tylko po stronie zawodników?
Czy przypadkiem nie jest też winien cały zarząd i wszyscy konserwatorzy lodowiska , bo wydaje mi się że w " wodzie" nie można się dobrze przygotować do sezonu a wszyscy wiem że lód u nas nadaje się do gry dopiero od dwóch tygodni.
koszki

Postprzez miron 21 2007-09-09, 10:27 pm

"Miron, czy z tego co napisałeś mamy wnioskować, że nasi "tylko" grali gorzej, czy może jeszcze dołożyli do tego "zaangażowanie" takie jak w piątek? bo jeśli to drugie też to te plotki o bukach by się uprawdopodobniły.

NIE WIERZĘ W PLOTKI O BUKACH niewiem czemu grają tak słabo są niezgrani wolni i unikają ostrych starć ,zupełnie nierozumiem jak takie wygi pozwalają wgniatać się w bandy przez juniorów .obrona pozwala się ogrywać jak dzieci.Atak jest nieskuteczny były dziś momenty że cisneli dosyć mocno ale nic z tego nie wychodziło.
miron 21

Postprzez Fan 2007-09-10, 7:35 am

Odwroc tabele Pol-Aqua bedzie na czele. Dla tych graczy to powinien byc wstyd jak skurwysyn a po kasie juz powinni miec pojechane konkretnie. Wiecej o meczu pisac to szkoda klawiatury. Generalnie to wydaje mi sie, ze ten sezon to bedzie wyrownany i jak na razie nie ma nikogo komu moznaby przypisac tytul.
P.S. Ciekawe ile wjebiemy w Sanoku.
Fan
Working Class

Postprzez bolo73 2007-09-10, 8:32 am

Gdybym to ja był na miejscu naszego szefostwa to w ramach przeprosin dla kibiców wpuściłbym ich na mecz z Janowem za darmo a za wejściówki zapłaciliby grajkowie.Tak zrobili w Opolu po przegranym meczu z Motorem.Bilety dla kiboli na mecz z Wartą ufundowali zawodnicy wraz z działaczami klubu.
bolo73

Postprzez Fan 2007-09-10, 8:52 am

bolo73 napisał(a):Gdybym to ja był na miejscu naszego szefostwa to w ramach przeprosin dla kibiców wpuściłbym ich na mecz z Janowem za darmo a za wejściówki zapłaciliby grajkowie.Tak zrobili w Opolu po przegranym meczu z Motorem.Bilety dla kiboli na mecz z Wartą ufundowali zawodnicy wraz z działaczami klubu.

Problem w tym, ze z tym popisem co dali w tych 2 meczach, ze jutro przeciwnikiem bedzie Janow, ze to wtorek i duzo osob bedzie w pracy to max. co bedzie to ze 400 osob. Suma ze bilety to prosta sprawa. A takich drobnych po podzieleniu na cala druzyne to oni nie odczuja wcale.
Fan
Working Class

Postprzez Snow Patrol 2007-09-10, 9:03 am

co do tych kar finansowych to w Wyborczej przed sezonem napisali, że kary mają być za bójki i głupie przewinienia chyba. Pomijając to, że za bójki to nie jest dobry pomysł(nie chodzi o kibiców, ale dobrze wiemy, że czasem bójka naprawdę pomaga drużynie, bo podbudowuje-w NHL to jest abecadło-drużynie źle idzie to próbuje się wszystkiego) to myślę, że skoro trenerzy tacy byli skorzy do karania to teraz jest dobry moment. Nie wiem w jakiej formie, faktycznie za bilety może być mało, ale niech nawet wpłacą do zarządu, podobno dług w PZHL mamy, więc byłoby z czego zapłacić.
Snow Patrol

Postprzez sayu 2007-09-10, 9:57 am

Meczyk emocjonujacy, ale szkoda, ze bez happy endu... :-( Slowa uznania dla Unii, bo naprawde grala b.dobrze, walczyla i stworzyla sobie sporo sytuacji! Na szczescie Jawa nie byl w takiej dyspozycji jak w piatek! IMO nie zawinil przy zadnej bramce... To raczej obrona u nas nie funkcjonowala jak powinna, a to co zrobil Bucek, to majstersztyk. Wjechal miedzy 3 naszych polozyl Jawe i objechal bramke. Podobnie jak Teddy w meczu z Podhalem w zeszlym sezonie. Dla mnie braklo wiary w zwyciestwo, braku skuteczności - to co w piątek i to co w zeszlym sezonie czyli nieumiejetnosc grania w przewadze - nawet 5 na 3 gdzie taka sytuacja miala miejsce przez 1m40sek, a bramka nie padla i akcji tez nie za wiele. Ponadto chyba, jak dla mnie niesluszne, wyrzucenie z tafli Urbana tez mialo wplyw na gre. Niestety na (-) Klisiak, Jaros, Zachar - nie wykorzystuja setek, Rutek chyba przejal paleczke po zeszlorocznym numerze 27. Na + Koziolki, oczywiście PUZON, Holik i Urban, Jawa. Reszta mgliście nijaka. Oby we wtorek bylo zwyciestwo, a niedowiarkom przypominam...

NA DOBRE I NA ZŁE! Troche wiary i trzeba byc dobrej mysli. Przyjdzmy na Zimowy we wtorek (kto moze). PZDR
sayu

Postprzez SLONIU75 2007-09-10, 10:34 am

Dotarłem na mecz przy stanie 0-1 -myślę sobie NO WRESZCIE GRAJĄ JAK NALEŻY ale dalszy ciąg meczu to masakra!!!!!!! Kary za byle co , wyautowany Urban ,brak skuteczności a sytuacje były ,ZERO zamków -u nas to standard a obrona to juz skandal.Unia za takie faule które nasi musieli odsiedzieć na ławie nie ponosiła konsekwencji-BRAWO dla arbitrów.!!! CIEKAWE KTO W KOŃCU PIER..LNIE RĘKĄ W STÓŁ I OGARNIE TEN BAŁAGAN.Ta drużyna to zlepek GWIAZDORÓW którzy albo umiejętności zostawiają w szatni razem z cywilkami albo mają ZAGŁĘBIE I KIBICÓW GŁĘBOKO W DUPIE. Miało być tak pięknie a tu znowu pizda.Po tej porażce jestem podłamany - co będzie z Podhalem czy Tychami aż strach pomyśleć.Jedyne jasne postaci to jak już koledzy pisali Koziołki , Pyzio .Jawa- nawet sobie radził. Czy wiecie może co jest z Hornym? Myślę że przydałby się taki zawodnik jak Filo który w każdym meczu grał z zaangażowaniem.Może jak wróci Leon to wzmocni tą ekipę.
NO I DO OSTREJ PRACY NA LODZIE PANOWIE GWIZDORZY !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :569:
SLONIU75

Postprzez muti 2007-09-10, 12:05 pm

Witam

Jedna sprawa co do kary Urbana facet zlamal zawodnikowi nos gostek spedzil noc w szpitalu z powodu podejzenia wszczasu mozgu (nie bez podstaw ) a wy twierdzicie ze kara za surowa to co mial go zabic czy zrobic kaleka zeby sedzia dal kare meczu owszem sedzia w innych sytacjach mylil sie w jedna i druga strone ale to juz inna inszosc

pozdro
muti

Postprzez sayu 2007-09-10, 3:01 pm

muti napisał(a):Witam

Jedna sprawa co do kary Urbana facet zlamal zawodnikowi nos gostek spedzil noc w szpitalu z powodu podejzenia wszczasu mozgu (nie bez podstaw ) a wy twierdzicie ze kara za surowa to co mial go zabic czy zrobic kaleka zeby sedzia dal kare meczu owszem sedzia w innych sytacjach mylil sie w jedna i druga strone ale to juz inna inszosc

pozdro

Pavel Urban napisał(a):
Myślę, że sędzia zbyt pochopnie nałożył tak wysoką karę. W tej sytuacji nie miałem nawet wysoko uniesionego kija. Przeciwnik wpadł na mnie trzymając nisko głowę, dlatego doznał urazu.

Urban mowi, ze nie bylo to umyslne, jasne, ze moze sie bronic, ale tak jak mowie, dla mnie nie bylo w tym zagraniu zadnej zlosliwosci z jego strony. Zreszta to nie tylko moje slowa. Owszem zasluzyl na kare (pojawila sie krew) wiec 4min, a nie 5+kara meczu. A to, ze kolo zlamal nos i cala noc w szpitalu siedzial nie ma tutaj nic do rzeczy. Mogl siedziec w domu i ogladac popis siatkarzy
pzdr
sayu

Postprzez unias 2007-09-10, 8:47 pm

Witam
Koledzy,trzeba wam przełknąć tą niespodziewaną porażkę i tyle,jednak w tym meczu wygrała młodość,to było widać szczególnie gdy Unia pod koniec meczu musiała się bronić grając w osłabieniu 2razy po 2 min i wytrzymali napór sosnowiczan.A tak sie wszyscy nasi kibice bali przed sezonem,że właśnie z obrońcami będziemy mieli największe problemy a tu takie miłe zaskoczenie.Jednak Waldek nie gra juz tego co jeszcze 2 sezony temu,Jawa również nie ten refleks,no może Puzon jest ok,w końcu robi to co powinien napastnik,u niego jak widać wiek nie gra roli :)

ps.Piszę u was pierwszy raz,myślę,że nie wygonicie mnie z waszego forum? pozdrawiam i życzę w końcu wygranej.hej
unias

Postprzez *Tolek* 2007-09-12, 6:02 pm

Było mówione, że w Unii grali zawodnicy, którzy nie byli zatwierdzeni i była szansa na walkowera. Wiadomo coś więcej?
*Tolek*

Postprzez damian_2006 2007-10-03, 6:39 pm

http://www.hokej.sport24.pl/news/show/42231/

To wyglada na to ze mamy 3 punkty za mecz z unia super
damian_2006

Postprzez Snow Patrol 2007-10-03, 9:04 pm

jeszcze nie, ale jest na to szansa. Gdyby ich odwołanie zostało odrzucone to tak jakbyśmy teraz mieli tylko 3 punkty do lidera. Nie można już tracić głupich punktów, bo możemy się usadowić wreszcie w czołówce.
Snow Patrol

Postprzez sayu 2007-10-05, 7:39 am

Choc nie chce mi sie wierzyc w gre u bukow naszych grajkow, to wkleje tutaj kursy na dzisiejszy mecz z BAW...

UKS Zagłębie ZSME 1.15
X 7.00
Unia Oświęcim 10.00

Pzdr
sayu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej