ELTEL Networks S.A. - Oświetlenie płyty boiska

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez tomeknh 2007-08-20, 12:03 am

barthez napisał(a):
stoner napisał(a):
quantusis napisał(a):Moim zdaniem musimy się uzbroić w cierpliwość i czekać na efekty prac na Ludowym. Nie ma się co gorączkować, firma biorąca udział w zamówieniu publicznym ( a w taki sposób został wyłoniony wykonawca oświetlenia) jest zobowiązana do przedstawienia pewnych dokumentów (zainteresowanych odsyłam do ustawy prawo zamówień publicznych) które ją uwiarygadniają. Ponadto w każdej umowie są tzw. kary umowne za nieterminowe wykonanie prac. Myślę, że to jak i bieżąca kontrola ze strony MOSiRU w zupełności wystarczy aby umowa została zrealizowana.

Pozdrawiam

I to będzie jedyna korzyść naszego awansu do OE. Mając zaplecze będzie można walczyć o nią ponownie od III ligi

Jak czytam takie debilne wpisy to zastanawiam się jaki kretyn to napisał, bo na pewno nie kibic Zagłębia. Piłkarze też udowodnili że nie utożsamiają się z takimi mądralami co serwują głupie daleko terminowe prognozy po trzech rozegranych meczach i dziś ograli Polonię! Walczymy o II ligę!!!(dziwnie to brzmi ale tylko to nam pozostało)

Ty nic wielce mądrego też nie napisałeś. Wg mnie kara jest za surowa i najpierw poowinnismy walczyc o jej obnizenie, dopoki sie nieuprawomocni. Potem dopiero walczyc o jak najmniejsze konsekwencje. Szczerze mowiac czulem, ze dostaniemy degradacje, ale bez zadnych ujemnych punktow. Ciagle wierze, ze po odwolaniu sie bedzie przynajmniej bez tych minus 4.
tomeknh

Postprzez *Tolek* 2007-08-20, 2:10 pm

tomeknh napisał(a):
barthez napisał(a):
stoner napisał(a):
quantusis napisał(a):Moim zdaniem musimy się uzbroić w cierpliwość i czekać na efekty prac na Ludowym. Nie ma się co gorączkować, firma biorąca udział w zamówieniu publicznym ( a w taki sposób został wyłoniony wykonawca oświetlenia) jest zobowiązana do przedstawienia pewnych dokumentów (zainteresowanych odsyłam do ustawy prawo zamówień publicznych) które ją uwiarygadniają. Ponadto w każdej umowie są tzw. kary umowne za nieterminowe wykonanie prac. Myślę, że to jak i bieżąca kontrola ze strony MOSiRU w zupełności wystarczy aby umowa została zrealizowana.

Pozdrawiam

I to będzie jedyna korzyść naszego awansu do OE. Mając zaplecze będzie można walczyć o nią ponownie od III ligi

Jak czytam takie debilne wpisy to zastanawiam się jaki kretyn to napisał, bo na pewno nie kibic Zagłębia. Piłkarze też udowodnili że nie utożsamiają się z takimi mądralami co serwują głupie daleko terminowe prognozy po trzech rozegranych meczach i dziś ograli Polonię! Walczymy o II ligę!!!(dziwnie to brzmi ale tylko to nam pozostało)

Ty nic wielce mądrego też nie napisałeś. Wg mnie kara jest za surowa i najpierw poowinnismy walczyc o jej obnizenie, dopoki sie nieuprawomocni. Potem dopiero walczyc o jak najmniejsze konsekwencje. Szczerze mowiac czulem, ze dostaniemy degradacje, ale bez zadnych ujemnych punktow. Ciagle wierze, ze po odwolaniu sie bedzie przynajmniej bez tych minus 4.

Szkoda, że nie piszecie na temat... Faktycznie klub miał się dowołać o tej decyzji, ale nic nie wiem dalej na ten temat. Żeby nie było całkiem off topicowo to powiem tak: Uważam, że to oświetlenie nie jest nam potrzebne w 100%. Spadniemy do drugiej ligi to będzie nam trudno się pozbierać i awansować, ale może... Jeżeli natomiast spadniemy do III ligi. to w najlepszym wypadku będziemy potrzebować dwóch lat, aby ponownie awansować. Bardzo się cieszę, że zaczęły się owe prace, ale szczerze w to wierze, że nawet jeśli nam nie będzie szło to zarząd nie sprzeda oświetlenia jak już raz to było :P Ale nie o tym chciałem napisać.

Jeżeli ktoś wie, na kiedy jest planowane stawianie masztów to proszę o informację bo bardzo chciałbym być świadkiem i uwiecznić to wiekopomną chwilę.
*Tolek*

Postprzez fan78 2007-08-20, 2:37 pm

Mineło 10 dni od ostatniego wpisu ELTEL'a.Coś sie ruszyło panie ELTEL?
fan78

Postprzez barthez 2007-08-21, 8:07 am

tomeknh napisał(a):
barthez napisał(a):
stoner napisał(a):

Pozdrawiam

:????
A co miałem dać np. propozycje składu na Legie dla Kowalika, czy gotowy wzór pisma w sprawie odwołania? Piszesz cokolwiek nielogicznie. Wynika z tego że dopóki zarząd się nie odwoła od decyzji WD to piłkarze mogą spokojnie przegrywać mecze bo tym przecież zajmiemy się później. Tyle i koniec wszak temat o oświetleniu.

Więc co tam z harmonogramem prac firmo Eltel. Czy wszystko prace przebiegają zgodnie z planem czy też są jakieś opóźnienia? Czekamy na informacje z postępu robót.
barthez

Postprzez MarcelZS 2007-08-21, 8:19 am

roboty idą zgodnie z planem.... a ELTEL zacznie prace w poniedziałek ;)
- chyba nikt nie ma wątpliwości że nie zagramy w tym roku na Ludowym??? a może są jeszcze naiwni???
MarcelZS

Postprzez kuzyn 2007-08-21, 9:16 am

Jeżeli ktoś myśli, że termin jaki jest podpisany w umowie na wykonanie jakiejś inwestycji to rzecz święta i że jak się go przekroczy to tak jakby spaść w przepaść bo skończył się grunt pod nogami to się bardzo grubo myli. Jeżeli ktoś myśli, że harmonogram prac, który (przypuszczam) był potrzebny do kompletu dokumentacji przetargowej to rzecz święta i wszyscy się go trzymają to się grubo myli. Harmonogram podczas takich prac jest korygowany kilkukrotnie, a i tak nikomu do nieczego to nie jest potrzebne. Jeżeli tak wszystko idzie zdodnie z harmonogramem to niech pokaże ten papierek który był załączony do oferty oczywiście w oryginale. Zmiana terminu umowy to bardzo prosta sprawa. Wystarczy w uzasadnieniu napisać kilka powodów np. padające deszcze coś pozalewały itp. i do umowy zostanie podpisany aneks w którym zmianie ulegnie jakiś tam paragraf dotyczący terminu zakończenia prac. Nie łudźmy się. A to wszystko to nie jest narzekanie tylko Polska rzeczywistość choć ciężko nazwać wszystko to co dzieje sie w tym kraju rzeczywistością.
kuzyn

Postprzez dziejus 2007-08-21, 1:10 pm

Bylem krytykowany gdy pisalem o firmie"kogucik"ze czekaja na zaliczke bo nie maja na paliwo zeby rozpoczac roboty.Jestesmy rabani w "poroze" sluchajac bajek o tym ze wszystko idzie zgodnie z harmonogramem.Moze jestem dyletantem jesli chodzi o zalozenie oswietlenia ale wystarczy popytac geologow,energetykow czy budowlancow to oni powiedza co sadza o tych "pracach idacych zgodnie z harmonogramem".Dziwie sie troche latwowiernosci L.Baczynskiego ktory opowiada takie "dyrdymaly".Wybierajac wariant"chinski"czyli tanszy mamy to co mamy.Jako ze wroclawska firma zabiera sie do tego "jak lis do pierd...nia proponuje zamknac temat i odwiedzic UM lub MOSiR.
dziejus

Postprzez KRIS6411 2007-08-21, 1:42 pm

1 problem to nie problem 2 problemy to już problem dajcie spokój już z pracami oświetlenia bo powstał nowy problem z murawa o czym możecie poczytać w innym miejscu na forum. Tak że nawet jak zdążą z tym oświetleniem to będziemy jedynie mogli popatrzeć jak ładnie świeci bo żeby grać na Ludowym to musi być murawa a w tej sprawie....
KRIS6411

Postprzez Zbychu 2007-08-27, 11:16 am

Nie ma wątpliwości że nie zagramy w tym roku na ludowym proste wyliczenie i wychodzi że ewentualnie ostatnia kolejka wchodzi w rachube ale biorac pod uwage już poslizg w oswietleniu to drugi bedzie przy murawie a o zadaszeniu trybun już nie wspomnę i tak sie wyslizgamy że może zagramy dopiero na wiosne.A szkoda bo obiecywali na początku ze od końca wrzesnia gra na Ludowym pewna - znowu oklamali!
Zbychu

Postprzez Tomowitz 2007-08-27, 1:57 pm

Hehe a tylu naiwniaków im hasła reklamowe wymyślało :)
Tomowitz

Postprzez fan78 2007-08-28, 12:16 am

Tomowitz napisał(a):Hehe a tylu naiwniaków im hasła reklamowe wymyślało :)
Ty chyba trafiłeś w samo sedno:
ELTEL - Oświecimy Was po terminie :056:
fan78

Postprzez darco 2007-08-28, 3:05 pm

Miałem więcej się nie odzywać w tym temacie bo jest tu dużo adwokatów wykonawcy.
Byłem jednak na meczu Młodej OE i "widziałem" efekty prac na stadionie.
Ale ponoć wszystko idzie z planem ?

Nie będę wypowiadał się co o tym sądzę, bo nie jestem fachowcem, a poza tym "mam słaby wzrok i może czegoś nie widziałem".
Zatem zadam jeszcze tylko szanownemu ELTELOWI jedno pytanie, na które może odpowie:

Od jakiej dokładnie DATY jest liczone te 90 dni, które macie na wykonanie prac ?
Będzie KONKRETNA odpowiedź, czy to może to jest wielka tajemnica wielkiej firmy ?
darco

Postprzez mario1 2007-08-28, 3:33 pm

darco napisał(a):Miałem więcej się nie odzywać w tym temacie bo jest tu dużo adwokatów wykonawcy.
Byłem jednak na meczu Młodej OE i "widziałem" efekty prac na stadionie.
Ale ponoć wszystko idzie z planem ?

Nie będę wypowiadał się co o tym sądzę, bo nie jestem fachowcem, a poza tym "mam słaby wzrok i może czegoś nie widziałem".
Zatem zadam jeszcze tylko szanownemu ELTELOWI jedno pytanie, na które może odpowie:

Od jakiej dokładnie DATY jest liczone te 90 dni, które macie na wykonanie prac ?
Będzie KONKRETNA odpowiedź, czy to może to jest wielka tajemnica wielkiej firmy ?

pewnie CI nie odpowie bo GO prawdopodobnie wylali z roboty za sianie propagandy
mario1

Postprzez dziejus 2007-08-28, 8:47 pm

Zamknijcie juz ten temat bo staje sie to nudne jak flaki w oleju.Jest to kolejny niewypal w historii naszego klubu i ostrzezenie przed nastepnym przetargiem.Chociaz nasi urzednicy to glupcy przed i po szkodzie.
dziejus

Postprzez Zbychu 2007-08-29, 6:29 am

Ten ostatni post zabrzmiał jak przepowiednia .Czyli co nie bedą robic oswietlenia?
Nie wyjda z ''okopów'' w szatni i nie bedą robić nic dalej?
Zbychu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników