Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez emdżej 2007-07-21, 12:25 pm

Moja opinia jest taka, że ocenia się coś dopiero jak to się zobaczy. A przede wszystkim taka, że dość mam jęków i narzekań.
emdżej

Postprzez Pawelek_S. 2007-07-21, 4:29 pm

marcin___ napisał(a):A jest ktos u nas jeszcze na testach wogole? czy kontrakty juz beda podpisywane na podstawie jakis filmikow badz innych rzeczy?:P

Karty zawodnicze wszystkich którzy nie znaleźli nigdzie indziej pracy i zgłosili się do nas będą wrzucone do kapelusza naszego trenera. Podczas prezentacji spośród wszystkich którzy kupili bilety wylosuje się trzech szczęśliwców. A CI BĘDĄ MIELI ZASZCZYT WYLOSOWAĆ Z KAPELUSZA TRÓJKĘ SUPER GRAJKÓW Z KTÓRYMI KLUB PODPISZE EKSKLUZYWNE KONTRAKTY :lol:
Pawelek_S.

Postprzez darco 2007-07-21, 8:13 pm

http://www.90minut.pl/news.php?id=589417

"Wisła rezygnuje z Burnsa, Gołosia i Kmiecika

Trzech graczy krakowskiej Wisły, Jacob Geoffrey Burns, Konrad Gołoś i Grzegorz Kmiecik, dostało wolną rękę w poszukiwaniu nowych pracodawców.

- Uznałem, że nie ma sensu trzymać w kadrze zawodników, którzy mają małe szanse na występy, graliby tylko epizody. Jacob zapewne przemyśli swoją sytuację i jakieś rozwiązanie znajdziemy. Z tego, co wiem, to jakieś propozycje ma. Pozostaje kwestia tego, czy je zaakceptuje, czy wybierze siedzenie na trybunach, ale chyba takie rozwiązanie nikogo by nie satysfakcjonowało - powiedział Maciej Skorża, trener Wisły.

Konrad Gołoś ma ofertę z Górnika Zabrze,
natomiast Grzegorz Kmiecik już wcześniej zgłaszał chęć odejścia do Zagłębia Sosnowiec.

- W przypadku Gołosia i Kmiecika w grę wchodzi wypożyczenie, natomiast w przypadku Burnsa proponujemy transfer definitywny - informuje Jacek Bednarz, dyrektor sportowy Wisły."
darco

Postprzez marcin___ 2007-07-21, 9:06 pm

Karty zawodnicze wszystkich którzy nie znaleźli nigdzie indziej pracy i zgłosili się do nas będą wrzucone do kapelusza naszego trenera. Podczas prezentacji spośród wszystkich którzy kupili bilety wylosuje się trzech szczęśliwców. A CI BĘDĄ MIELI ZASZCZYT WYLOSOWAĆ Z KAPELUSZA TRÓJKĘ SUPER GRAJKÓW Z KTÓRYMI KLUB PODPISZE EKSKLUZYWNE KONTRAKTY :lol:
A to juz wiem dlaczego te bilety kosztuja dyszke :622: :622:
marcin___

Postprzez NHK12 2007-07-22, 8:40 am

A czy wiadomo cos na temat Kmiecika , miał zostac wypozyczony do nas ,kiedy tylko Wisła z niego zrezygnuje , tak sie stało wiec Kmiecik dołączy do zespołu ??
NHK12

Postprzez Osman 2007-07-22, 10:31 am

Na temat Kmiecika nie można nic powiedzieć , bo przecież jak zwykle w naszym klubie nikt sie z niczym nie śpieszy, wiec spokojnie trzeba czekać aż sie obudzą...
Osman
Żółta kartka

Postprzez emdżej 2007-07-22, 11:24 am

Osman napisał(a):Na temat Kmiecika nie można nic powiedzieć , bo przecież jak zwykle w naszym klubie nikt sie z niczym nie śpieszy, wiec spokojnie trzeba czekać aż sie obudzą...

Czemu nie przestaniesz kibicować temu klubowi skoro on jest taki zły? Wyluzuj trochę bo na 17 twoich ostatnich postów, 13 to same narzekania!!
emdżej

Postprzez Osman 2007-07-22, 11:29 am

emdżej napisał(a):
Osman napisał(a):Na temat Kmiecika nie można nic powiedzieć , bo przecież jak zwykle w naszym klubie nikt sie z niczym nie śpieszy, wiec spokojnie trzeba czekać aż sie obudzą...

Czemu nie przestaniesz kibicować temu klubowi skoro on jest taki zły? Wyluzuj trochę bo na 17 twoich ostatnich postów, 13 to same narzekania!!

Jak w końcu coś wygrają, to przestane narzekać :P
Bo powiem ci że jakoś przynajmniej mnie odzwyczaili od wygrywania :)
Osman
Żółta kartka

Postprzez sanhedryn_zla 2007-07-22, 1:16 pm

tak mysle ze poziom forum spada strasznie czytajac [psty niektorych osob odnosze wrazenie ze osoby piszace je maja iloraz inteligencji niezbyt duzy a raczej powiedzialbym nie rozniacy sie od IQ goryla...... najatwiej jest narzekac, to akurat potrafi kazdy no nie? bo jest najlatwiejsze i kazdy debil to potrafi

myslcie ludzie to naprawde nie boli;] i nie narzekajcie bo tylko utwierdzac bedziecie innych ludzi przegladajacych to forum w swym debilizmie pomyslcie i jakies pomysly piszcie , cos wnoscie do tego a nie tylko ja pie*** to zje** to zle zrobili to chu** sa oni ....

co za prostactwo:/
sanhedryn_zla

Postprzez tymin 2007-07-22, 1:20 pm

Bagnicki, Kmiecik i Kozubek piłkarzami Zagłębia

Trzech piłkarzy podpisało dzisiaj kontrakty z Zagłębiem. Dwaj napastnicy: 26-letni Piotr Bagnicki i 23-letni Grzegorz Kmiecik zostali wypożyczeni na rok z - odpowiednio - Korony Kielce i Wisły Kraków, a 32-letni Dariusz Kozubek przeszedł z kieleckiego klubu na zasadzie transferu definitywnego. Bagnicki mierzy 188 cm i waży 80 kg, w ekstraklasie rozegrał 15 spotkań i strzelił 2 bramki. Kmiecik mierzy 192 cm i waży 78 kg, w I lidze rozegrał 59 spotkań i zdobył 11 bramek, natomiast Kozubek mierzy 182 cm i waży 77 kg, a w ekstraklasie rozegrał 48 meczów i strzelił 6 goli

Co myślicie? Ja myśle, że w ataku będzie BARDZO DUŻA konkurencja. Jednakże, uważam, że w pierwszym składzie będzie grał Prymula z Kmiecikiem. Zobaczymy. Ale ja uważam, że przydałoby się jeszcze wzmocnienie środka pola. Zobaczymy. :)
tymin

Postprzez MrCricket 2007-07-22, 3:02 pm

Konkurencja w ataku będzie ogromna. Co do Kmiecika mam mieszane uczucia. Niektórzy mówią, że to ma spory talent i do tego świetne warunki fizyczne. Inni zaś powiadają, że to tylko nazwisko po znanym piłkarzu (ojcu) i jak kukułcze jajo podrzucany co sezon do innego klubu. Boisko zweryfikuje na co go naprawdę stać.

Wygląda na to, że oprócz Kozubka na lewej pomocy nie pojawi się inny zawodnik, a moim zdaniem to zawodnik za słaby na OE. Liczyłem raczej na zawodnika stylem gry przypominającego Chwalibogowskiego czy Sasina, którzy wygrywają pojedynki na skrzydle i potrafią szybkim podaniem uruchomić napastnika.
MrCricket

Postprzez Osman 2007-07-22, 4:25 pm

MrCricket napisał(a):Konkurencja w ataku będzie ogromna. Co do Kmiecika mam mieszane uczucia. Niektórzy mówią, że to ma spory talent i do tego świetne warunki fizyczne. Inni zaś powiadają, że to tylko nazwisko po znanym piłkarzu (ojcu) i jak kukułcze jajo podrzucany co sezon do innego klubu. Boisko zweryfikuje na co go naprawdę stać.

Wygląda na to, że oprócz Kozubka na lewej pomocy nie pojawi się inny zawodnik, a moim zdaniem to zawodnik za słaby na OE. Liczyłem raczej na zawodnika stylem gry przypominającego Chwalibogowskiego czy Sasina, którzy wygrywają pojedynki na skrzydle i potrafią szybkim podaniem uruchomić napastnika.

z wypowiedzi Kowalika nie mamy niestety co liczyć już na jakiegoś skrzydłowego :(
Mowił żę kupimy def-mida wiec chociaż za to go trzymam za słowo :P
Osman
Żółta kartka

Postprzez Michał_Wwa 2007-07-22, 10:33 pm

Myślę że z nowych nabytków z Małopolski można być umiarkowanie zadowolonym. Wzmocniony napad (Kmiecik i Bagnicki), kluczowe lewe skrzydło (Kozubek) i obrona (uniwerslny Kaliciak). Brakuje wciąż defensywnego pomocnika (może dojdzie jeszcze Trzeciakiewicz lub Burns - w koncu kiedyś grał w Premiership w Leeds). Pytanie co z Gawęckim? Boję się o środek obrony, jesien z głowy ma Treściński, zostaje też niedawno kontuzjowany Hosić i ciągle młody Marek. Strach się bać co bedzie gdy przyjdą kartki lub kontuzje... Zwolennikiem kombinowania (np Kaliciak na środku) nie jestem, bo pamiętam jak fatalnie ta improwizacja wychodziła pod koniec sezonu (vide Adzem na środku obrony w Warszawie czy Kościukiewicz w Bytomiu). Powinniśmy więc nadal szukać klasowego stopera (np. Drzymont choć pewnie niektórzy skrytykują ten wybór, to trzeba patrzeć na realia kto jest dostępny ), defensywanego pomocnika (Trzeciakiewicz lub Burns) rozgrywającego (Gołoś chyba niestety poza zasięgiem) no i lewoskrzydłowego lepszego od Kozubka (może by Chwalibogowskiego wypozyczyć się dało, przecież na jego tranferze nie skorzystał nikt ani my, ani Bełchatow ani tym bardziej on grzejąc ławę, a dopóki Garguła się nie ruszy z Bełchatowa to nic się nie zmieni).
No i może trochę optymizmu dodam, po meczu z Koroną widać że nasze skrzydła się odradzają (asysta Skrzypka i Kozubka). Mimo wszystko ciągle nie mogę się oprzeć wrażeniu ze 2 sezony temu jakoś to lepiej było poukładane, tj. ofensywne trio Lachowski-Ujek-Pitry, na skrzydłach Bartek i Dawid a i obrona Kłoda-Teresa-Hosić-Adzem dobrze zgrana była). Coż miejmy nadzieje że trener Kowalik ma jakąś koncepcję.
Michał_Wwa

Postprzez Theo 2007-07-23, 8:30 am

Z tego co wiem to Trzciakiewicz ma kontuzje i z niego zrezygnowano. Burns odrzucił naszą propozycje i ma ofertę z jakiegoś zagranicznego klubu. Drzymont się wypowiadał żę chce powalczyć w Koronie o pierwszy skład. Chwalibogowski ma kontuzje i ponoć ma miejsce w składzie lub ma o nie walczyć. Gołoś jest dogadany z Górnikiem Zabrze. Wszystkie wymienione nazwiska nierealne...
Theo

Postprzez YOOSHKY 2007-07-24, 8:09 am

23 lipca 2007, 22:21:23
Berliński w Zagłębiu Sosnowiec

Rafał Berliński jest kolejnym piłkarzem po Grzegorzu Kmieciku, Piotrze Bagnickim i Dariuszu Kozubku, który dołączył do kadry beniaminka Orange Ekstraklasy.

- Pochodzę z Czeladzi, czuję się Zagłębiakiem. Fajnie będzie zagrać w ekstraklasie w zespole z Sosnowca - mówi 31-letni piłkarz, który wywalczył sobie miejsce w kadrze dzięki dobrej grze w sobotnim sparingu z Koroną Kielce. Berliński skończył mecz z rozbitym łukiem brwiowym - efekt jednego ze starć z Piotrem Świerczewskim. - Znamy się i przyjaźnimy od dawna. Na boisku walczymy, ale poza nim wszystko jest w porządku - zapewnia.

Trener Jerzy Kowalik wierzy, że wraz z przyjściem Berlińskiego rozwiązał się problem z obsadą pozycji defensywnego pomocnika.

Blisko podpisania kontraktu jest też Tomasz Ciesielski. Działacze dogadali się również z Dariuszem Gawęckim. - Czekają nas jeszcze rozmowy z właścicielem karty piłkarza - informuje Grzegorz Baran, wiceprezes klubu. Okazja do rozmów będzie już jutro, bowiem Zagłębie zagra sparing z Kmitą (ostatni klub Gawęckiego) w Zabierzowie.

Działacze twierdzą, że maleją szanse na pozostanie w zespole Krystiana Prymuli. - Na pewno nie będzie tak, że Prymula pozostanie na gorszych warunkach, niż miał w drugiej lidze - podnosi głos Eugeniusz Kamiński. Menedżer piłkarza podtrzymuje, że jego zawodnikiem interesują się zespoły z Rosji. Jeżeli znajdzie się klub, który będzie chciał pozyskać Prymulę, musi się liczyć ze sporym wydatkiem. Dodajmy, że w związku z żałobą narodową odwołano zaplanowaną na dziś prezentację drużyny.

źródło: Gazeta.pl
-> http://www.90minut.pl:5555/news.php?id=590483
YOOSHKY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników