Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
mario999 napisał(a):wybrali znicz pruszkow i grali dzisiaj w sparingu z gks katowice. wynik 4-0 dla znicza strzelili 3 bramki.
Korona może mieć całkiem pokaźną kolonię w zespole beniaminka Orange Ekstraklasy - sosnowieckim Zagłębiu.
Fot. Paweł Małecki / AG Może być ich nawet trzech. Jak już informowaliśmy, na zgrupowanie tego klubu w Dzierżoniowie wybrał się Dariusz Kozubek, z którym kielczanie postanowili nie przedłużać umowy. - Zagrałem [w czwartek przed południem - przyp. red.] w pełnym wymiarze w wygranym 4:2 sparingu przeciwko Gawinowi Królewska Wola. Atmosfera w drużynie jest bardzo dobra, dlatego też tak bardzo zależy mi na tym, by podpisać kontrakt z Zagłębiem - opowiada lewy obrońca. - Chciałbym wrócić na boiska ekstraklasy - deklaruje.
Szybko dotrzeć do niego może także kielecki napastnik Piotr Bagnicki. - Otrzymał zgodę na testy w Sosnowcu - potwierdza Paweł Janas, dyrektor sportowy Korony. 27-letni zawodnik miał ofertę z III ligi niemieckiej, ale liczy na zatrudnienie w ekstraklasie. Jacek Zieliński nie znalazł dla niego miejsca w 24-osobowej kadrze Korony na rundę jesienną.
Śląski klub chciałby mieć także w składzie kolejnego z zawodników Korony - defensywnego pomocnika Michała Trzeciakiewicza. Sprawdzony pół roku temu 23-latek nie jest jednak na sprzedaż, Korona myśli jedynie o jego wypożyczeniu. Czy właśnie do Zagłębia? - Jest taka opcja - mówi bardzo tajemniczo sam zainteresowany.
natkan napisał(a):Prymula ponoc podpisał kontrakt - info od wujka krystiana który pije browar w tej samej knajpie co mój stary :) mam nadzieje że prawdziwe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników