Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez tomeknh 2007-07-10, 5:43 pm

sosnowiczanin ! napisał(a):Ten cały Kozłubek jest nic warty tak jak Ciesielski!!! Powinniśmy, zamiast brać takich na obóz, finalizować kontrakt Grzybowskiego z Zagłębiem.
Poza tym co się dzieje z Bagnickim i Kmiecikiem? Nic nie słychać nawet o zainteresowaniu klubu tymi dobrymi zawodnikami chociaż wyrazili chęć gry w Sosnowcu a Bagnicki opuścił Koronę i czeka na oferty!!!
Mam nieodparte wrażenie że zarząd i trener zapomnieli że kuchennymi drzwiami ale jednak AWANSOWALIŚMY do OE!!!

Zgadzam sie z kolega. Ja jeszcze widzialbym Bębenka i Gawęckiego z Kmity. Oprocz tych dwoch Kaliciak i wczesniej wymieniony Bagnicki grali razem w Kmicie, jakos na pewno sie rozumieja... Czas pokaze.
tomeknh

Postprzez Osman 2007-07-10, 6:08 pm

no ludzie co oni robią z tymi tranfersmi :/

co to za staruchy!?

Czy wokół aby na pewno nie ma ciut lepszych, zdolniejszych, a przede wszystkim MŁODSZYCH zawodników!??...............................................
Osman
Żółta kartka

Postprzez Liberał 2007-07-10, 7:36 pm

A może Oni (sztab szkoleniowy) wiedzą co robią...
Też się z tych transferów nie cieszę i zastanawiam czemu nie ściągamy młodych zawodników z pierwszoligowych klubów nawet na wypożyczenie. Myślę, że zacząć byłoby można od Mierzejewskiego :D. Wiem zaraz mnie i zawodnika zjedzie pół forum ale jednak jest to zawodnik, który moim zdaniem, swoje możliwości może rozwinąć naprawdę w I lidze gdzie bardziej się liczy technika niż siła fizyczna.
Liberał

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-07-10, 7:50 pm

Piszesz że Mierzejewski ma dobrą technikę (wystarczającą na grę w OE ) ?!
Przecież to było chodzące próchno!!!
On z techniką nie ma nic wspólnego ( albo jeszcze mniej) !!!
To co pokazał w Zagłębiu to było D N O !!! Liczyłem że choć młody piłkarz to jednak z klubu I ligi może pokazać trochę techniki na boiskach II ligowych ale się na nim zawiodłem i umieściłbym go w klubie co najwyżej pokroju GKS Jastrzębie.
Prawdziwą techniką błyszcz Tomek Szatan !!! Jest niski, zwinny, zwrotny i dobry technicznie. Myślę że Zagłębie będzie miało z niego dużo pożytku jak nie w tym sezonie to w następnych.
Uważam że Zagłębiu przyda się również Oziębała. Jest młody a już teraz wykazuje instynkt strzelecki. Brakuje mu jednak skuteczności w grze głową ( przy jego warunkach powinien strzelać bramki głową częściej niż z akcji), oraz jest trochę zbyt mało ruchliwy co zaobserwowałem podczas meczy rezerw Zagłębia.
sosnowiczanin !

Postprzez PaprykarZ19 2007-07-10, 8:04 pm

Nie wiem co wy się tak uparliście na młodych piłkarzy? Budujemy dream team na Młodą Ekstraklasę czy na Orange? ;P Doświadczeni piłkarze w drużynie też są potrzebni, a u nas takich nie jest wcale tak bardzo dużo. Berek(niedługo koniec kariery), Boris(pogra pare lat,wzór dla młodszych),Hosić(filar obrony), Kaliciak(dobra przeszłość), Admir(stary dziadek;P), Teresa i Dawid(doświadczeni, ale jeszcze mają kilka lat gry przed sobą). Więc w przewadze obrońcy, bo na tej pozycji doświadczenie rzeczywiście jest ważne. Młodzi piłkarze muszą też mieć się od kogo uczyć i właśnie od tego są starsi-doświadczeni, aby uczyć tych młodych... Inną sprawą jest to, że Kozubek jest w wyraźnym dołku, grał w 3-ligowych rezerwach Korony i raczej nie będzie miał nam nic konkretnego do zaoferowania w perspektywie naszych występów w OE..
PaprykarZ19

Postprzez jad 2007-07-10, 8:29 pm

Andruszczak podpisał kontrakt z Lechią!!
Rozumiem, że lepiej grać w drugiej lidze lepiej niż w OE. Dziwne.
jad

Postprzez Schabu 2007-07-10, 8:34 pm

No cóż ktoś musi odejść,a ktoś musi przyjść.Myślę tu o Lachowskim.
Uważam generalnie,że Lacha na przestrzeni dwóch lat stał się bardzo słabym zawodnikiem i myślę,że nie ma za bardzo po nim płakać.Na pewno najlepsze mecze grywał razem z Ujkiem.Póżniej po kontuzjach już nie odnalazł się.Pamiętam jak ze trzy lata temu był typowany jako wschodząca gwiazda drugoligowych boisk.Niestety potem już było tylko gorzej.
Co nie którzy tu poruszyli,że musi odejść ze względu na aferę korupcyjną.
Być może rzeczywiście tak jest.Szatan chce czystki i to popieram.

Z drugiej jednak strony trochę mi żal że odchodzi,a to ze względu na nasze transfery.Jeżeli transfery które klub kombinuje mają nas wzmocnić,to sory ale jakoś tego nie wyobrażam sobie.Dlatego nie wiem czy nie lepiej by było aby jednak został.Lepiej mieć człowieka od lat związanego z klubem niż kilku nowych którzy ogrywać się będą całą rundę.
Schabu

Postprzez kuba16 2007-07-10, 9:31 pm

Co do transferów myślę że trener wie co robi (chyba :)). Ma jakąś koncepcję i stara się ją realizować. Pewnie finanse też mu utrudniają sprawę. Nie myślcie, że próbuje bronić Kowalika. Co do piłkarzy zgadzam się że powinniśmy trochę odmłodzić skład ale jak już wcześniej pisałem w OE nie wygrywa się bieganiem lecz techniką i głową. Na ocenę transferów poczekam do pierwszyhch meczów bo po sparingach nie wiele można powiedzieć.

P.S. Pamiętajmy nazwiska nie grają.
Ostatnio edytowano 2007-07-12, 3:25 pm przez kuba16, łącznie edytowano 1 raz
kuba16

Postprzez Sir 2007-07-10, 10:32 pm

kuba16 napisał(a):Co do transferów myślę że trener wie co robi (chyba :)). Ma jakąś koncepcję i stara się ją realizować. Pewnie finanse też mu utrudniają sprawę. Nie myślcie, że próbuje bronić Kowalika. Co do piłkarzy zgadzam się że powinniśmy trochę odmłodzić skład ale jak jóż wcześniej pisałem w OE nie wygrywa się bieganiem lecz techniką i głową. Na ocenę transferów poczekam do pierwszyhch meczów bo po sparingach nie wiele można powiedzieć.

Przecież my nazwisk nie mamy ( no moze prócz Peskovica i Berensztajna )
Sir

Postprzez Arek W 2007-07-11, 5:02 am

Napiszę jeszcze raz:
Lachowski!
Co???
Ty wiesz co!!!
Wreszcie najbardziej żenujący zawodnik odszedł z Naszego klubu!!!
Teraz może być tylko lepiej!
Proszę o nieusuwanie moich postów!
Chyba że zaczynacie cenzurować forum!
Arek W

Postprzez Przemek26 2007-07-11, 7:56 am

Dariusz Kozubek, 32-letni pomocnik (ostatnio Korona Kielce), ma w środę dołączyć do zespołu Zagłębia, który przygotowuje się do sezonu w Dzierżoniowie.

Według działaczy upadł pomysł, by do drużyny wrócił Tomasz Łuczywek.

źródło: tod, gazeta.pl

Przemek26

Postprzez PaprykarZ19 2007-07-11, 9:28 am

http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=9 ... &_ticrsn=5

Zagłębie Sosnowiec wyrzuciło skorumpowanego piłkarza

Działacze Zagłębia Sosnowiec skorzystali z propozycji Wydziału Dyscypliny PZPN i usunęli z klubu ostatniego człowieka zamieszanego w aferę korupcyjną w polskiej piłce. Wczoraj z beniaminka ekstraklasy wyleciał kapitan zespołu Marcin L.

"Chcemy być wiarygodnym klubem i z korupcją nie chcemy mieć nic wspólnego" - zapewnia właściciel Zagłębia. To dlatego wczoraj drużynę, przebywającą na zgrupowaniu w Dzierżoniowie, opuścił Marcin L., który ma zarzut wręczania łapówek sędziom piłkarskim. W sierpniu poprzedniego roku policja zatrzymała tego piłkarza Zagłębia i jego byłych kolegów klubowych: Mariusza U. i Łukasza A.
Czwarty zamieszany w korupcyjny proceder zawodnik tego klubu, Wojciech M., sam się zgłosił do prokuratury. "Właśnie jadę rozwiązać kontrakt z Zagłębiem. Odchodzę z klubu, ale nie, jak ktoś napisał, z powodów finansowych. Nie chcę mówić o tym, dlaczego tak się stao. Uznaliśmy, że tak będzie najlepiej i nie będziemy tego komentować" - mówi piłkarz, który do wczoraj był kapitanem zespołu.
PaprykarZ19

Postprzez marcin___ 2007-07-11, 9:31 am

Hehehe wlasnie mialem ro wkleic:D Fakt to ma na temat Zagłębia i afery korupcyjnej zawsze wiele swietnych wiadomosci;)
marcin___

Postprzez kuba16 2007-07-11, 9:58 am

Sir napisał(a):
kuba16 napisał(a):Co do transferów myślę że trener wie co robi (chyba :)). Ma jakąś koncepcję i stara się ją realizować. Pewnie finanse też mu utrudniają sprawę. Nie myślcie, że próbuje bronić Kowalika. Co do piłkarzy zgadzam się że powinniśmy trochę odmłodzić skład ale jak jóż wcześniej pisałem w OE nie wygrywa się bieganiem lecz techniką i głową. Na ocenę transferów poczekam do pierwszyhch meczów bo po sparingach nie wiele można powiedzieć.

Przecież my nazwisk nie mamy ( no moze prócz Peskovica i Berensztajna )

Hmm widzę, że nie zrozumiałeś o co mi chodzi.
kuba16

Postprzez Głos Rozsądku 2007-07-11, 9:58 am

PaprykarZ19 napisał(a):Czwarty zamieszany w korupcyjny proceder zawodnik tego klubu, Wojciech M., sam się zgłosił do prokuratury. "Właśnie jadę rozwiązać kontrakt z Zagłębiem. Odchodzę z klubu, ale nie, jak ktoś napisał, z powodów finansowych. Nie chcę mówić o tym, dlaczego tak się stao. Uznaliśmy, że tak będzie najlepiej i nie będziemy tego komentować" - mówi piłkarz, który do wczoraj był kapitanem zespołu.

Ten wielce opiniotwórczy i wspaniale poinformowany dziennik nie zauważył, że Lachowski kapitanem nie jest już od półtora roku.
Głos Rozsądku

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna