Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mario1 2007-07-05, 10:55 pm

nooo jak od Henia to moze cos z tego byc
mario1

Postprzez mario999 2007-07-06, 4:38 pm

ciesielskiemu podziekowali w poloni bytom po jednym sparingu i teraz szuka u nas szczescia. czy my musimy brac jakies odpady?
mario999

Postprzez Osman 2007-07-06, 5:33 pm

kur** skończ Kowalik z tymi dziadkami i obrońcami już!!!

Pytam sie gdzie są POMOCNICY?!!!

[ Dodano: 06-07-2007, 6:36 ]
Kamilosx napisał(a):
Osman napisał(a):
Kamilosx napisał(a):
remwal napisał(a):Urban mial zrezygnowac z 2 pilkarzy czyli Dicka i Kiełbowicza

Nieprawda, bo z 1. Mówili o tym Trzeciak i Miklas.

a wlasnie że mówili o dwoch!

Nie no, nie da sie z takimi.

http://www.legia.com.pl/pl/index.php?view=2&nID=15680

No to zauważ że to jest informacja z przed wczoraj, ja tego nie czytalem tylko słyszalem wypowiedź po sparingu z nami :)
Osman
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2007-07-06, 6:26 pm

Osman napisał(a):kur** skończ Kowalik z tymi dziadkami i obrońcami już!!!

Pytam sie gdzie są POMOCNICY?!!!

[ Dodano: 06-07-2007, 6:36 ]
Kamilosx napisał(a):
Osman napisał(a):
Kamilosx napisał(a):
remwal napisał(a):Urban mial zrezygnowac z 2 pilkarzy czyli Dicka i Kiełbowicza

Nieprawda, bo z 1. Mówili o tym Trzeciak i Miklas.

a wlasnie że mówili o dwoch!

Nie no, nie da sie z takimi.

http://www.legia.com.pl/pl/index.php?view=2&nID=15680

No to zauważ że to jest informacja z przed wczoraj, ja tego nie czytalem tylko słyszalem wypowiedź po sparingu z nami :)

URBAN MIAŁ NA MYŚLI ŻE NIKT WIĘCEJ DO LEGII NIE PRZYJDZIE.
Przemek26

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-07-06, 8:00 pm

Tomasz Ciesielski był dobrym piłkarzem przed kilkoma laty, poza tym obronę musieliśmy uzupełnić stoperem i Kaliciak załatwia sprawę, natomiast ciągle czekamy na pomocników i napastników, o których nawet się nie słyszy !!!

Jakub Wierzchowski został zawodnikiem Polonii Bytom... Bardzo im współczuję !!! Pamiętacie jaki popis strzelił w meczu z Piastem w Sosnowcu- 4 bramki w dupę !!!
W późniejszych meczach puszczał podobne bramki, więc nasi zawodnicy wiedzą jak strzelać żeby zdobyć gola nawet przy totalnym braku techniki, każdy strzał z daleka pod poprzeczkę równa się bramka !!! Swoją drogą po co im on skoro mają dobrego Żmiję i całkiem niezłego Zarzyckiego ? Poza tym skąd oni go wzięli? Dał ogłoszenie do gazety że poszukuje pracy?
sosnowiczanin !

Postprzez novack 2007-07-06, 8:53 pm

sosnowiczanin ! napisał(a):Tomasz Ciesielski był dobrym piłkarzem przed kilkoma laty, poza tym obronę musieliśmy uzupełnić stoperem i Kaliciak załatwia sprawę, natomiast ciągle czekamy na pomocników i napastników, o których nawet się nie słyszy !!!

Jakub Wierzchowski został zawodnikiem Polonii Bytom... Bardzo im współczuję !!! Pamiętacie jaki popis strzelił w meczu z Piastem w Sosnowcu- 4 bramki w dupę !!!
W późniejszych meczach puszczał podobne bramki, więc nasi zawodnicy wiedzą jak strzelać żeby zdobyć gola nawet przy totalnym braku techniki, każdy strzał z daleka pod poprzeczkę równa się bramka !!! Swoją drogą po co im on skoro mają dobrego Żmiję i całkiem niezłego Zarzyckiego ? Poza tym skąd oni go wzięli? Dał ogłoszenie do gazety że poszukuje pracy?

Prawdę mówiąc nie pamiętam, ale pamiętam 4:0 w Gliwicach.
novack

Postprzez tymin 2007-07-06, 9:28 pm

sosnowiczanin ! napisał(a):Jakub Wierzchowski został zawodnikiem Polonii Bytom... Bardzo im współczuję !!! Pamiętacie jaki popis strzelił w meczu z Piastem w Sosnowcu- 4 bramki w dupę !!!

Nie chce się czepiać, ale 4 bramki Wierzchowski z Piastem puścił w Gliwicach. Ale wszystkie bramki które puścił w Zagłębiu, przebija ta z meczu z Zawiszą. 90 minuta, Bekas z 40 metrów. To było tragiczne. Ale co do Ciesielskiego. Gdyby to był ten piłkarz z sezonu 99/00 czy 00/01, to inaczej by sprawa wyglądała. A teraz to jest, wg. mnie, przeciętny piłkarz, chociaż mam nadzieję, że się chłopak odbuduje i będziemy mieć z niego dużo radości.
tymin

Postprzez flex 2007-07-06, 9:29 pm

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4296040.html
GW napisał(a):...
Tymczasem zespół, który jest na obozie w Dzierżoniowie, zagra w sobotę dwa sparingi w Kluczborku - z miejscowym MKS-em (godz. 16.) i Odrą Opole (godz. 18). Wczoraj do drużyny dołączył Tomasz Ciesielski, 28 - letni obrońca (ostatnio Unia Janikowo).

Pisaliśmy, że Zagłębie może opuścić Krystian Prymula. Po zgrupowaniu piłkarz może wyjechać na testy do ligi rosyjskiej.
flex
Administrator

Postprzez tymin 2007-07-06, 9:30 pm

Prymula w Rosji?? Hmm, ciekawe. Żeby nie skończył jak Piechna. Ale myśle, że nie wyjedzie.
tymin

Postprzez eric 2007-07-06, 10:13 pm

Prymula chyba przesadził!! Jak jest tak jak myślę, to niech spier... do tej Rosji - czapas, ale może dojdą do porozumienia bo on, to tak jak mówię, będzie objawienie OE. Szkoda, że te tępe piłkarzyki takie pazerne na kasę. Teraz czytałem o Golańskim, że na Rumunię go wywiało!! Szkoda słów! I nie ma wytłumaczenia, że to lepsza drużyna. Jak można grać w Rosji albo w Rumunii??!! Jak??!! Przecież tam grają po 3 (sł. trzy) drużyny, reszta to tło. Szkoda, że tak to wygląda, ale tak w naszym kraju jest i uczą nas od łebka (w szczególności na wsi), że kasa, kasa i tylko kasa ma wartość. A gdzie jest miejsce na patriotyzm, miłość do piłki i zdrowy rozsądek?? k***a gdzie u tych buraków co wyjeżdżają do ruskich i rumuńców, i na na Litwę (Klimek), Izrael (Surma) zdrowy rozsądek??!! Srał ich pies!! Ale robią nam taka samą renomę jak te obsrańce z Polski co do UK się pchają, a gówno o życiu wiedzą (Newsweek - 27/2007; 08.07.2007r. s.32) !! Jebać pojebów, powinni zrobić jakąś selekcję, żeby ludzie za granicą wstydu nie przynosili, a on/oni pokazują właśnie ile wart jest Polak. Wstyd!! Wiem, że nie na temat w połowie, albo i więcej, ale jestem po wakacjach i wiem co raz więcej o tym naszym pokurwionym narodzie. Co zawsze dumnie głowę nosiłem, że Polak jestem to teraz boję się, żeby kosy nie dostać, za to że z Polski jestem. OkurwaLE.
Pzdr
eric

Postprzez turku 2007-07-06, 10:30 pm

eric napisał(a):Prymula chyba przesadził!! Jak jest tak jak myślę, to niech spier... do tej Rosji - czapas, ale może dojdą do porozumienia bo on, to tak jak mówię, będzie objawienie OE. Szkoda, że te tępe piłkarzyki takie pazerne na kasę. Teraz czytałem o Golańskim, że na Rumunię go wywiało!! Szkoda słów! I nie ma wytłumaczenia, że to lepsza drużyna. Jak można grać w Rosji albo w Rumunii??!! Jak??!! Przecież tam grają po 3 (sł. trzy) drużyny, reszta to tło. Szkoda, że tak to wygląda, ale tak w naszym kraju jest i uczą nas od łebka (w szczególności na wsi), że kasa, kasa i tylko kasa ma wartość. A gdzie jest miejsce na patriotyzm, miłość do piłki i zdrowy rozsądek?? k***a gdzie u tych buraków co wyjeżdżają do ruskich i rumuńców, i na na Litwę (Klimek), Izrael (Surma) zdrowy rozsądek??!! Srał ich pies!! Ale robią nam taka samą renomę jak te obsrańce z Polski co do UK się pchają, a gówno o życiu wiedzą (Newsweek - 27/2007; 08.07.2007r. s.32) !! Jebać pojebów, powinni zrobić jakąś selekcję, żeby ludzie za granicą wstydu nie przynosili, a on/oni pokazują właśnie ile wart jest Polak. Wstyd!! Wiem, że nie na temat w połowie, albo i więcej, ale jestem po wakacjach i wiem co raz więcej o tym naszym pokurwionym narodzie. Co zawsze dumnie głowę nosiłem, że Polak jestem to teraz boję się, żeby kosy nie dostać, za to że z Polski jestem. OkurwaLE.
Pzdr

No to ostro pojechałeś bo naszych emigrantach zarobkowych.

Ale trzeba ich zrozumieć, mysla o swojej przyszłości druga taka sznasa na dorobienie może się nie pojawić.

Przepraszam za offtop

Juz nie będę
turku

Postprzez Lord Vania 2007-07-06, 10:39 pm

eric napisał(a):Prymula chyba przesadził!! Jak jest tak jak myślę, to niech spier... do tej Rosji - czapas, ale może dojdą do porozumienia bo on, to tak jak mówię, będzie objawienie OE. Szkoda, że te tępe piłkarzyki takie pazerne na kasę. Teraz czytałem o Golańskim, że na Rumunię go wywiało!! Szkoda słów! I nie ma wytłumaczenia, że to lepsza drużyna. Jak można grać w Rosji albo w Rumunii??!! Jak??!! Przecież tam grają po 3 (sł. trzy) drużyny, reszta to tło. Szkoda, że tak to wygląda, ale tak w naszym kraju jest i uczą nas od łebka (w szczególności na wsi), że kasa, kasa i tylko kasa ma wartość. A gdzie jest miejsce na patriotyzm, miłość do piłki i zdrowy rozsądek?? k***a gdzie u tych buraków co wyjeżdżają do ruskich i rumuńców, i na na Litwę (Klimek), Izrael (Surma) zdrowy rozsądek??!! Srał ich pies!! Ale robią nam taka samą renomę jak te obsrańce z Polski co do UK się pchają, a gówno o życiu wiedzą (Newsweek - 27/2007; 08.07.2007r. s.32) !! Jebać pojebów, powinni zrobić jakąś selekcję, żeby ludzie za granicą wstydu nie przynosili, a on/oni pokazują właśnie ile wart jest Polak. Wstyd!! Wiem, że nie na temat w połowie, albo i więcej, ale jestem po wakacjach i wiem co raz więcej o tym naszym pokurwionym narodzie. Co zawsze dumnie głowę nosiłem, że Polak jestem to teraz boję się, żeby kosy nie dostać, za to że z Polski jestem. OkurwaLE.
Pzdr

Jeszcze 3 lata temu w Polsce była tylko Legia i Wisła Kraków. Poza tym Ruski, Rumuny i Żydy (rasistą nie jestem ) mają kase lepsze bazy treningowe i stadiony. Tam też częściej patrzą scoutci wielkich klubuów niż w naszym kochanym kraju. Szanse na awans do fazy grupowej LM też są większe. No nie powiesz mi chyba, że taka Wisła Kraków jest lepsza od CSKA lub Lokomotivu Moskwa. A Stetua Bukareszt rozp**rdoli Zagłebie. Zanim nasza piłka dogoni "chociażby" Holandię, Portugalię czy Francję najpierw musi dogonić Rumunię, Chorwację, Rosję i Turcję. Smutne ale prawdziwe ;(

A może by tak spróbować z Przemkiem Plutą ?
Lord Vania

Postprzez eric 2007-07-06, 11:08 pm

Tu nie chodzi o to, że jest tam kasa, jest tam baza... ale o to, że pokazują nam, że mogą nas mieć. Ja nie potrzebuję u nas Wayn'a Bridg'a czy Del Horno bo oni by u nas nie grali za żadne skarby i tego samego spodziewałem się po naszych reprezentantach kraju (pozabijałbym pewnie za możność grania w barwach Polski), a oni ida tam ewidentnie dla pieniędzy. Nie mają przykładu jak ciężko tam jest Polakom, i to tylko ze wzgędu na narodowość a nie umiejętności. Ida tam, wiedzą że nas tam nie lubią, wręcz nienawidzą (Kowalewski, Piechna, Jop, Gorawski), a w Rumunii sezon wygląda tak:
Steua vs Rapid
Steua vs Dinamo
Rapid vs Dinamo
I nawet nie wiem co jeszcze, bo chyba nie Cluj itp...??
Mówisz, że u nas 2-3 lata temu była Wisła i Legia??
Ale teraz jest Lubin, Bełchatów, Legia, Korona, Lech itd, a on wyjeżdza/ają w momencie gdzie u nas może być tylko lepiej. Przesadził. A Prymula (wiem, że to ci porembani menadżerowie za nich mieszają pewnie w 90%) powinien iść pod prysznic i dziękować losowi, że trafił do Sosnowca.
Ok Lord Vania, jak Ty byś myślał na swoim miejscu dostając propozycję z Rumunii??, Bo ja mam piłkę jakby wszytą w organizm i mózg (chociaż u mnie w rodzinie żadnych fanatyków, oprócz brata nie ma) i liczy się dla mnie nie tylko sprawy sportowe, ale dzięki piłce oddycham, a jak czytam newsy a'la Golański idzie do Steua'y to mnie nosi. A co do Steau'y wygrywającej z ZL, mam nadzieję, że w końcu karta się do Polskich klubów uśmiechnie i będzie awans po złości Golańskiemu, scyzoryczkowi z wiochy z najładniejszym stadionem w Polsce!! Steau' a ma zawodników tylko dlatego, że właściciel trzyma ich za ostrą kasę i chorą politykę. Jest jakimś fanatykiem religijnym, co puszcza mszę na meczu, karze się po przegranym meczu uśmiechać, a jak nie to nawet do 30 000 € kary. Chory kraj, chorzy ludzie, chory pogląd Golańskiego, więc narrrrra mu, a Prymule życzę zmiany menadzżera na takiego jak 'ja':) Ole
Ostatnio edytowano 2007-07-07, 12:07 am przez eric, łącznie edytowano 1 raz
eric

Postprzez Lord Vania 2007-07-06, 11:16 pm

eric napisał(a):Tu nie chodzi o to, że jest tam kasa, jest tam baza... ale o to, że pokazują nam, że mogą nas mieć. Ja nie potrzebuję u nas Wayn'a Bridg'a czy Del Horno bo oni by u nas nie grali za żadne skarby i tego samego spodziewałem się po naszych reprezentantach kraju (pozabijałbym pewnie za możność grania w barwach Polski), a oni ida tam ewidentnie dla pieniędzy. Nie mają przykładu jak ciężko tam jest Polakom, i to tylko ze wzgędu na narodowość a nie umiejętności. Ida tam, wiedzą że nas tam nie lubią, wręcz nienawidzą (Kowalewski, Piechna, Jop, Gorawski), a w Rumunii sezon wygląda tak:
Steua vs Rapid
Steua vs Dinamo
Rapis vs Dinamo
I nawet nie wiem co jeszcze, bo chyba nie Cluj itp...??
Mówisz, że u nas 2-3 lata temu była Wisła i Legia??
Ale teraz jest Lubin, Bełchatów, Legia, Korona, Lech itd, a on wyjeżdza/ają w momencie gdzie u nas może być tylko lepiej. Przesadził. A Prymula (wiem, że to ci porembani menadżerowie za nich mieszają pewnie w 90%) powinien iść pod prysznic i dziękować losowi, że trafił do Sosnowca.
Ok Lord Vania, jak Ty byś myślał na swoim miejscu dostając propozycję z Rumunii??, Bo ja mam piłkę jakby wszytą w organizm i mózg (chociaż u mnie w rodzinie żadnych fanatyków, oprócz brata nie ma) i liczy się dla mnie nie tylko sprawy sportowe, ale dzięki piłce oddycham, a jak czytam newsy a'la Golański idzie do Steua'y to mnie nosi. A co do Steau'y wygrywającej z ZL, mam nadzieję, że w końcu karta się do Polskich klubów uśmiechnie i będzie awans po złości Golańskiemu, scyzoryczkowi z wiochy z najładniejszym stadionem w Polsce!! Steau' a ma zawodników tylko dlatego, że właściciel trzyma ich za ostrą kasę i chorą politykę. Jest jakimś fanatykiem religijnym, co puszcza mszę na meczu, karze się po przegranym meczu uśmiechać, a jak nie to nawet do 30 000 € kary. Chory kraj, chorzy ludzie, chory pogląd Golańskiego, więc narrrrra mu, a Prymule życzę zmiany menadzżera na takiego jak 'ja':) Ole

Większość piłkarzy oprócz wychowanków nie czuje magio przywiązania do klubu chyba, że to jest klub "legenda" jak Man Utd czy Valencia. Ja jestem patriotą i zostałbym w Polsce.
Ale piłka zmierza w strone grubej forsy i kto ma ten dobrze gra i kupuje kogo chce. Na przykład taki Wolański to k**wa sprzedajna i najemnik gdzie dadzą to zagra, albo taki Kaczorowski kolejny. Siła przywiązania do klubu/kraju jest coraz mniej ważna w piłce.
Taki Totti całe życie w Romie na dobre czy złe w Polsce jeszcze długo czegoś takiego nie będzie.
Lord Vania

Postprzez eric 2007-07-06, 11:36 pm

Właśnie to mnie boli, bo ja, Ty i pewnie nie tylko, grałoby dla idei. I tu moja bolączka, gdzie ludzie którzy "tylko" kochają ten sport?? Przecież ta kariera jest tak krótka, że zarobienie tych 250 000€ więcej nie da nic. Jak jesteś mądry to ze 100 000€ zrobisz więcej niż każdy inny z 1 000 000€. Ach, szkoda gadać, chciałbym oglądać piłkę nożną bezpłciowo, bez podniety, bo tylko na tym tracę. Mentalność "co po nie których" Polaków bardzo boli, a w szczególności podejścia do pieniądza. Wiem, że wiele nam brakuje, ale od zawsze mamy własną tożsamość i nie potrzebujemy być sprzedawczykami, szczególnie w czasach, w których cały Świat ma nas właśnie za emigrantów zarobkowych, którzy za kasą pójdą nawet żreć gówno!! Wiem, że chamskie i ostre ale za takich nas biorą, już nawet nie za dobrych pracowników. Wiem też, że nie na temat ale chciałem, żeby nas dialog poczytało więcej osób jakby sobie tego życzyło. Pzdr
eric

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna