Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez zag23 2007-06-29, 8:32 pm

Patrząc na dzisiejszy trening ze zdjęć to najbardziej spodobał mi się bramkarz litewski o polskich korzeniach Artur Semez widać było u niego zaangażowanie, determinacji i chęć pokazania swoich umiejętności. Takich graczy potrzebujemy. Może się mylę. Ale chciałbym go widzieć w naszej drużynie w nadchodzącym sezonie.
zag23

Postprzez Przemek26 2007-06-29, 8:49 pm

Nawiązując do treningu.
Byłem na kliku treningach za poprzedniego trenera, i powiem że jednak jest jakieś inne podejście , inny trening. Fakt nie ma co teraz porównywać bo to na razie wejście w ten rytm, ale ....
A propo bramkarzy. Na H** na 4 no chyba czegoś nie wiemy i któryś ze starej 3 odejdzie.
Przemek26

Postprzez eric 2007-06-29, 9:10 pm

Wiem, kupmy Kaliciaka z Kmity, podpiszemy z nim kontrakt na rok, a później się pomyśli, może zagra ze dwa mecze zanim dostanie kontuzji.
Ole
:) :) :)
eric

Postprzez August 2007-06-29, 9:12 pm

eric napisał(a):Wiem, kupmy Kaliciaka z Kmity, podpiszemy z nim kontrakt na rok, a później się pomyśli, może zagra ze dwa mecze zanim dostanie kontuzji.
Ole
:) :) :)

Sądząc po artykule z Wyborczej (http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4278208.html) to chyba podpiszemy z Kaliciakiem ten kontrakt.

Jerzy Kowalik po raz pierwszy poprowadził trening Zagłębia. Na zajęciach pojawiło się kilku nowych piłkarzy, a wśród nich bramkarz z Litwy. Wielkie było zdziwienie, gdy zawodnik przemówił piękną polszczyzną...
Szkoleniowiec przyjechał na trening prosto z Zabierzowa, gdzie nie tylko mieszka, ale i jest... radnym. - Podróż trwa zaledwie pół godziny. Na noc zostaję jednak w Sosnowcu. Pewnie nie zmrużę oka, bo mam do obejrzenia mnóstwo kaset wideo z meczami Zagłębia - uśmiechnął się.

Pierwszy trening był urozmaicony, a większość zajęć odbywała się z piłką. - Na tym polega szkoła francuska - podkreślił szkoleniowiec. W zajęciach wzięło udział trzech nowych zawodników: Tomasz Owczarek (ponoć interesuje się nim też Ruch Chorzów), Dariusz Gawęcki z Kmity Zabierzów i Artur Siemierz, bramkarz litewskiej drużyny FC Wilno.

23-letni Artur, chociaż tak jak jego rodzice urodził się na Litwie, dobrze mówi po polsku. - W ostatnim sezonie byłem pierwszym bramkarzem w FC Wilno. Mam też za sobą występy w młodzieżowych reprezentacjach Litwy. W kadrze do lat 21 siedziałem na ławce. Pewnie dlatego, że... czuję się Polakiem - tłumaczył Siemierz (na litewskich stronach internetowych jego nazwisko piesze się Semerz). - To ciekawy chłopak. Miałem go już na treningu w Zabierzowie - mówił Kowalik.

Wymieniona trójka zagra w dzisiejszym sparingu z Legią Warszawa (mecz odbędzie się w Grodzisku). - Jestem tutaj tak krótko, że skład ustalą pewnie Grzegorz Kurdziel (trener bramkarzy) i Waldek Włoskowicz (kierownik zespołu) - śmiał się Kowalik.

Na pewno nie zagrają Jacek Paczkowski, który ma dziś ślub, i Hadis Zubanović, który wyjechał leczyć kontuzję do Sarajewa.

Wieczorem do Sosnowca przyjechał jeszcze Grzegorz Kaliciak. Doświadczony obrońca ustalał warunki kontraktu. Na razie nie może grać, bo też leczy kontuzję. - Na pewno nam się przyda. Ma wielkie doświadczenie, także z rozgrywek o Puchar UEFA - tłumaczył Kowalik.

W kontekście wzmocnień wciąż pada nazwisko Tomasza Łuczywka (GKS Bełchatów), którym interesuje się też Jagiellonia Białystok. Trener Zagłębia chce, by wiele kluczowych decyzji dotyczących składu zapadło jeszcze przed obozem w Dzierżoniowie (3 lipca).

Kowalikowi będzie pomagał w pracy Piotr Jawień, który był już jego asystentem w Kmicie Zabierzów. Zgodnie z naszymi informacjami zespół Młodej Ekstraklasy poprowadzą Andrzej Orzeszek i Michał Judy.
August

Postprzez gothblack 2007-06-29, 9:22 pm

Boris odejdzie pewnie.....chce dużo kasy......,a Kaliciak???? no cóż mamy lewego obrońce i w dodatku kontuzjowanego....,ale ja go lubię osobiście i myslę,że jak dojdzie do siebie to bedzie lepszy od Adżema i Paczkowskiego razem wziętych,ale czy to wystarczy na OE?? :527:
gothblack

Postprzez fan78 2007-06-29, 10:24 pm

No i stalo sie Kaliciak w Zagłębiu.Przez rok dorobi sobie do emeryturki praktycznie nie wysilajac sie,bo nawet jak gdzies za pol roku sie wyleczy bedzie gral,chocby katastrofalnie slabo to przeciez zawsze bedzie mial wymowke ze nie doszedl do pelnej sprawnosci po kontuzji.Juz to przerabialismy z Malochą czy Bała.Zycie...
fan78

Postprzez Xavier88 2007-06-30, 6:31 am

Powiemszczerze, że nie bardzo się ciesze z Kaliciaka, bo i stary już, i kontuzjowany.
Plusem może być obycie z I ligą i ciekawie mże być na meczu z Wisłą, jeśli do tej pory się wykuruje.
Może jednak stanie się cud i dostanie drugiej młodości....
Dobrze, że nie ma już Słupskiej knajpy bo by mieli blisko jak za starych czasów po meczu Rychu Czerwiec zabierał ekipe i było tankowanie, bo może i Kaliciak By rządził.
Xavier88

Postprzez kuba16 2007-06-30, 10:12 am

Możecie się ze mną nie zgodzić ale osobiście uważam że okres transferowy jak narazie w naszym klubie wygląda nie za dobrze. Nie wiem czy dobrym pomysłem jest ściąganie piłkarzy z IV ligi bo jak wiem to w niższych ligach więcej się biega a w OE potrzeba nam piłkarzy z głową i techniką. Co do Kaliciaka nie jestem narazie za bardzo przekonany ale zobaczymy co zaprezentuje. Wydaje mi się że powinniśmy poszukać jeszcze jakieś "gwiazdy" choć i tak nazwiska nie grają ale przydałby się ktoś kto odnajduje się w OE.
kuba16

Postprzez MarcelZS 2007-06-30, 11:28 am

Nie dawno drużyna była w IV lidze ... a wy narzekacie a to na trenera a to na transfery .... ludzie tym składem i z tym budżetem można spokojnie myśleć o utrzymaniu no i może walce w pucharach .... mierzmy siły na zamiary - to nie te czasy w II lidze gdzie braliśmy wszytkich jak leci i przepłacali za kontrakty.

Tymbardzie że wisi nad nami widmo kary ... więc nie ma co szaleć z budżetem
MarcelZS

Postprzez rauf 2007-06-30, 11:33 am

Zagłębie Sosnowiec - Legia Warszawa
(Grodzisk Wielkopolski) 30 VI godz. 18.00

zobaczymy jak nasze Zaglebie zaprezentuje sie na tle Legii ktora juz jest praktycznie w 99% wzmocniona i jak nasze:D nowe gwiazdy wypadna w tym meczyku, oby jak najlepiej.
rauf

Postprzez Osman 2007-06-30, 12:41 pm

cholera czemu ciągle Kowalik ogląda sie za defensywą :/
my kurna nie mamy w ogóle pomocników, ciągle będe to powtarzal!

nasza gra w II lidze wyglądala jak wyglądala, zero akcji, zero sytuacji pod bramką rywala, no bo jak nie gra bez skrzydlowych a i w środku tylko czasem Berek coś ładnie poda to sie nie ma co dziwic...
Osman
Żółta kartka

Postprzez Misaki 2007-06-30, 12:57 pm

Jeśli nie pozyskamy przyzwoitego lewego skrzydłowego to to będzie kpina a nie okno transferowe
Misaki

Postprzez cala 2007-06-30, 1:08 pm

panowie chyba po to jest ten sparing zeby kowalik zobaczyl na jakich pozycjach sa braki.napewno duzo sie wyjasni po tym meczu.
wiec poczekajmy jeszcze pare dni zobaczymy co z tego wyjdzie.
ja jestem dobrej mysli
ps.to ze sciagna zawodnikow kmity nie znaczy ze u nas zagraja jak mysla co niektorzy
cala

Postprzez mario1 2007-06-30, 3:34 pm

gdzies przeczytalem ze Citko rozstal sie z chlebodawca co by nie mowic mial facio swoje 5 minut moze u nas by sie odrodzil
mario1

Postprzez fan78 2007-06-30, 3:39 pm

mario1 napisał(a):gdzies przeczytalem ze Citko rozstal sie z chlebodawca co by nie mowic mial facio swoje 5 minut moze u nas by sie odrodzil
Skonczyl kariere.
fan78

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna