Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez kacek 2007-06-21, 10:38 pm

jak dla mnie brzmi bardzo obiecująco..
kacek

Postprzez LucasUSA 2007-06-22, 12:00 am

Wiesci obiecujace - czekamy na strategicznego sponsora.

Co robi ten kompletny niewypal na stronie glownej pt. "Anonimowy kibic w odpowiedzi na oświadczenie Ersi"?
Puknij sie w czolo czlowieku. Taaa, paskudni i leniwi Wlosi przejeli wspaniala druzyne zlozona z wychowankow, majaca awans do ekstraklasy w kieszeni, dla swoich nieznanych, ale z pewnoscia niecnych interesow spuscili klub do 3 ligi, zeby handlowac meczami. Wyciagnawszy kupe kasy (i to nie S.P. lirow, tylko jurkow!) odchodza, i na dodatek malo co nie oddajac na koniec klubu diablu we wladanie(czy jak kto woli szatanowi).

Komentarz na forum, gdzie kazdy sie moze wyplakac, a nie na glowna strone!!!! Wlochow jeszcze po rekach powinnismy calowac.
LucasUSA

Postprzez Misaki 2007-06-22, 12:14 am

LucasUSA napisał(a):Wiesci obiecujace - czekamy na strategicznego sponsora.

Co robi ten kompletny niewypal na stronie glownej pt. "Anonimowy kibic w odpowiedzi na oświadczenie Ersi"?
Puknij sie w czolo czlowieku. Taaa, paskudni i leniwi Wlosi przejeli wspaniala druzyne zlozona z wychowankow, majaca awans do ekstraklasy w kieszeni, dla swoich nieznanych, ale z pewnoscia niecnych interesow spuscili klub do 3 ligi, zeby handlowac meczami. Wyciagnawszy kupe kasy (i to nie S.P. lirow, tylko jurkow!) odchodza, i na dodatek malo co nie oddajac na koniec klubu diablu we wladanie(czy jak kto woli szatanowi).

Komentarz na forum, gdzie kazdy sie moze wyplakac, a nie na glowna strone!!!! Wlochow jeszcze po rekach powinnismy calowac.

Właśnie!

Zamieszczanie tej odpowiedzi kibica jest nietaktem! Zmień wiadomość
Nie na to zasłużyli Włosi!
Uważam, że zamieszczanie odpowiedzi anonimowego kibica jest nieuczciwe - skoro serwis tak robi powinien zamieścić zdanie każdego z osobna kibica! Ja mam inne zdanie Uważam, że dzięki Włochom Zagłębie przez pewien czas mogło walczyć o pierwszą ligę i zyskało renomę silnego drugoligowca, której bez pomocy Ersi by na pewno sobie nie wyrobiło.
W związku z tym chce na łamach serwisu złożyć podziękowania Włochom.

Panie Prezesie!
Za te kilka lat spędzone z Zagłębiem chce złożyć podziękowania i wyrazy szacunku. Wierze, iż
to, że Zagłębie przez te kilka lat uzyskało renomę silnego drugoligowca i w końcu awansowało do Ekstraklasy było możliwe nie tylko dzięki zainwestowanym środkom pieniężnym ale także dzięki Państwa pracy, zaangażowaniu i sympatii do klubu.

I taką informacje wysłałem do adasia na PW ale niestety nie otrzymałem odpowiedzi...
A może pan Baczyński się pożalił... Litości. Usuńcie to info i dajcie moje echh

a jeśli olejecie to to sam napisze podziękowania osobiście i w dupe się całujcie
Klase to jednak trzeba mieć...
Misaki

Postprzez krejzol 2007-06-22, 12:42 am

Zgadzam się całkowicie z przedmówcami.

Pan Motto, wystosował dżentelmeński, kurtuazyjny list, w którym wyraził satysfakcję z kilkuletniej współpracy na rzecz Naszego Klubu. Grzecznie podziękował zarówno działaczom, władzom miejskim, jak i nam, kibicom. Sama tylko kultura i bon ton wymagałaby przedstawienia na stronie odwzajemnienia w imieniu kibiców chociaż kilku ciepłych słów dla Włochów. Zamiast tego, publikuje się list "anonimowego kibica", (występującego niewiadomo, czy w imieniu własnym, części czy ogóló kibicowskiej braci), który wali bezpardonowo w Ers nie siląc się choćby na zauważenie najmniejszego pozytywnego aspektu w ich działaniach na rzecz Zagłębia. Okej wielu z nas uważa pewnie, że makarony mogliby zrobić więcej, ma pretensje o to czy owo, ale kochani, oddajmy cesarzowi co cesarskie. Przecież oni naprawdę zrobili wiele dla Zagłębia.
Myślę, że wielu kibiców zgodziłoby się (w tym ja) aby opublikować na stronie list w tonie tego, który zaproponował Misaki. (moznaby nawet przeprowadzić sondę na stronce) Jeśli nie jako glos wszystkich, to przynajmniej części kibiców, nie podzielających stylu w jaki pożegnał się z Włochami "anonimowy kibic". Pokażmy klasę kibiców Zagłebia

P.S. Pamiętajmy że Ersi w nadchodzącym sezonie nadal będzie sponsorem klubu
krejzol

Postprzez Misaki 2007-06-22, 12:48 am

krejzol napisał(a):Zgadzam się całkowicie z przedmówcami.

Pan Motto, wystosował dżentelmeński, kurtuazyjny list, w którym wyraził satysfakcję z kilkuletniej współpracy na rzecz Naszego Klubu. Grzecznie podziękował zarówno działaczom, władzom miejskim, jak i nam, kibicom. Sama tylko kultura i bon ton wymagałaby przedstawienia na stronie odwzajemnienia w imieniu kibiców chociaż kilku ciepłych słów dla Włochów. Zamiast tego, publikuje się list "anonimowego kibica", (występującego niewiadomo, czy w imieniu własnym, części czy ogóló kibicowskiej braci), który wali bezpardonowo w Ers nie siląc się choćby na zauważenie najmniejszego pozytywnego aspektu w ich działaniach na rzecz Zagłębia. Okej wielu z nas uważa pewnie, że makarony mogliby zrobić więcej, ma pretensje o to czy owo, ale kochani, oddajmy cesarzowi co cesarskie. Przecież oni naprawdę zrobili wiele dla Zagłębia.
Myślę, że wielu kibiców zgodziłoby się (w tym ja) aby opublikować na stronie list w tonie tego, który zaproponował Misaki. (moznaby nawet przeprowadzić sondę na stronce) Jeśli nie jako glos wszystkich, to przynajmniej części kibiców, nie podzielających stylu w jaki pożegnał się z Włochami "anonimowy kibic". Pokażmy klasę kibiców Zagłebia

jakiś anonimowy kibic ma prawo napisać taki list (różni są ludzie jedni głupsi, drudzy mądrzejsi) ale redakcja myślałem poważnego serwisu powinna mieć troche oleju w głowie i nie pokazywać go na forum publicznym :/
Misaki

Postprzez LucasUSA 2007-06-22, 1:06 am

krejzol napisał(a):

I wlasnie to moim zdaniem pokazuje ich prawdziwe intencje i zaangazowanie.
Zdejmijcie czym predzej ta zenade ze strony glownej!
LucasUSA

Postprzez adas 2007-06-22, 6:16 am

Na głównej już nie ma.
adas

Postprzez viking 2007-06-22, 6:49 am

Co do przyszłości byłbymspokojny bo jednak zaczyna się dziać przynajmniej z informacji prasowch to co w klubie być powinno rzecznik , specjaliści od marketingu i kreacji marki etc super ......ale jak czytam ze wzmocnieniem na pierwszą lige ma być Łuczywek !!!! i do tego że znaja się z podwórka plus to że będa stawiać na młodych to kierunek wydaje mi się znajomy ściaganie wszystkich z karta na ręku czyli z gry nadal będzie padaka i o utrzymanie będzie piekielnie ciękzo obym się mylił i żeby zakontraktowali kogoś z kim powalczymy jednak o tą OE .

Po sześciu latach włoskich rządów władzę w Zagłębiu przejęła grupa Kotrak, zajmująca się m.in sprzedażą systemów informatycznych, oprogramowaniem dla hoteli, gastronomii oraz urządzeń fiskalnych.
ZOBACZ TAKŻE
Akcja protestacyjna kibiców Zagłębia Sosnowiec (21-06-07, 19:56)
Grupa Kotrak dysponuje od środy większościowym pakietem 99 proc. akcji, brakujący procent pozostaje w rękach rodziny Cimminellich.

Nowym prezesem klubu została Irena Kurdziel. Pochodzi z Lublina, ale od 1974 roku mieszka i pracuje w Katowicach. Firmę Kotrak Bis założyła przed 16 laty. Zarządza nią razem z mężem Andrzejem, nowym wiceprezesem Zagłębia. Ma wykształcenie wyższe rolnicze. - Do pracy w Zagłębiu podchodzę jak do każdego biznesu, czyli bez zbędnych emocji. Dostrzegam wielki kapitał tego klubu - znakomitych kibiców i tradycję - mówi pani prezes.

Złożyć wniosek licencyjny

Z kolei nowym dyrektorem Zagłębia został Grzegorz Klamra. Podkreśla, że jest Zagłębiakiem od pięciu pokoleń. - Zagłębie było, jest i będzie! I tylko w Sosnowcu. W innym przypadku serce by mi pękło - zarzeka się. Klamra (rocznik 1979), jest byłym piłkarzem sosnowieckiej drużyny. - Koszulkę Zagłębia założyłem po raz ostatni 11 lat temu. Wtedy przyrzekłem sobie, że jeszcze kiedyś wrócę. I oto jestem - uśmiecha się. Swoją pomoc oferował, gdy dyrektorem klubu był jeszcze Wojciech Rudy.

Jeszcze rok temu Klamra łączył obowiązki menedżera z grą w piłkę. Jego ostatnim klubem była V-ligowa Unia Strzemieszyce, prowadzona wówczas przez jego ojca Dariusza. - Namówiłem go na grę, a on zerwał sobie wiązadła w kolanie. Do dziś nie mogę tego sobie wybaczyć - mówi ojciec, który w barwach Zagłębia rozegrał w ekstraklasie blisko 150 spotkań.

Nowy dyrektor sprawia wrażenie energicznego, pewnego siebie człowieka. Jest absolwentem sosnowieckiego liceum im. Emilii Plater i Akademii Ekonomicznej w Katowicach. Najlepiej czuje się w branży informatycznej. Klamra powtarza, że ma tyle pomysłów i obowiązków, że doba wydaje się dla niego za krótka.

- Teraz najważniejsze to złożyć w PZPN-ie wniosek licencyjny. Mamy na to czas do 30 czerwca. W przyszłym tygodniu wybieram się do Warszawy. Liczę, że może Stadion Ludowy jeszcze dostanie warunkową licencję na grę w ekstraklasie - zastanawia się. Wszystko jednak wskazuje na to, że z powodu braku jupiterów Zagłębie będzie grało na początku sezonu w Wodzisławiu (lub na wyjazdach), a do Sosnowca wróci z końcem września.

Chcą współpracy z Szatanem

Idealny klub według Klamry? - Sprawnie zarządzane przedsiębiorstwo. Zaręczam, że nikt nie chce na Zagłębiu zarobić. Chcemy nadać tej marce nowy blask. Będzie na to pracował sztab ludzi, w klubie pojawią się specjaliści od marketingu, kreowania wizerunku, będzie też rzecznik prasowy - wylicza.

Gdy stało się jasne, że właścicielem Zagłębia została rodzinna firma z Katowic, kibice od razu zaczęli zadawać pytania, czy Kotrak udźwignie ciężar budżetu na ekstraklasę. Pojawiły się też domysły, że za Grupą stają wielcy sponsorzy - padła nawet nazwa światowego konsorcjum SAP. - To nie ta firma, ale rozmawiamy z przedsiębiorstwami, które działają z podobnym rozmachem - zapewnia Klamra. Na stronie internetowej Kotrak Bis można m.in przeczytać, że współpracuje z takimi firmami jak Posnet czy Torrel. - Na pewno będą poruszał się w tej branży, bo to tutaj mam świetne kontakty. Liczę, że w ciągu trzech miesięcy znajdziemy strategicznego inwestora - dodaje. Na razie budżet Zagłębia na ekstraklasę jest domknięty w połowie.

Klamra wierzy, że do współpracy uda mu się też nakłonić ... Krzysztofa Szatana, niedoszłego właściciela Zagłębia. Nowy zarząd będzie też dziś rozmawiał z biznesmenami skupionymi w Klubie 100.

Już wczoraj nowa pani prezes i nowy dyrektor spotkali się z władzami miasta, które wcześniej chciały pomóc Szatanowi. - Mam nadzieję, że ta deklaracja jest wciąż aktualna. Liczy się przecież klub, a nie ludzie, którzy nim zarządzają - mówi Klamra.

Dyrektor Zagłębia chce też postawić na sosnowieckich kibiców, z którymi spotka się w nadchodzącym tygodniu. - Są fantastyczni! - uważa. Nie wyklucza, że podejmie rozmowy, mające na celu powrót to tradycyjnego trójkątnego znaku Zagłębia (prawami do historycznego logo dysponuje jeden z kibiców).

Pochwały dla kierownika

Jak będzie wyglądał skład Zagłębia w ekstraklasie? - Na pewno zmieni się system finansowania. Piłkarze będą zarabiać jeżeli będą wygrywać. Z częścią piłkarzy przyjdzie nam się pożegnać, inni dostaną propozycje podpisania kontraktów na nowych warunkach. Będą też wzmocnienia. Nie będziemy stawiać na zgrane karty, a raczej na zawodników młodych - tłumaczy. Klamra wierzy, że pierwszym piłkarzem, który wzmocni Zagłębie będzie Tomasz Łuczywek, z którym zna się od dziecka.

Nazwisko nowego trenera ma być znane najdalej do wtorku. Jeżeli będzie taka potrzeba poniedziałkowy trening poprowadzi jeszcze Robert Moskal.

W gronie kandydatów na nowego trenera jest Krzysztof Chrobak (ostatni Górnik Łęczna). Plotkuje się też o powrocie Janusza Białka bądź o Jerzym Kowaliku (Kmita Zabierzów). Cel na nadchodzący sezon to utrzymanie.

W klubie zostają na pewno Waldemar Włosowicz (kierownik drużyny), Grzegorz Kurdziel (trener bramkarzy) i Zenon Wieczorek (kierownik ds. bezpieczeństwa). Klamra chwali szczególnie Włosowicza. - W ostatnich dniach był magazynierem, sprzątaczką, zaopatrzeniowcem. Wszystkim! - mówi.

Nowe Zagłębie

Irena Kurdziel - prezes

Andrzej Kurdziel - wiceprezes

Joanna Imosa - członek zarządu

Dla „Gazety”

Irena Kurdziel, prezes Zagłębia

Wszyscy od rana przyrównują mnie do pani Katarzyny Sobstyl, która kieruje Ruchem Chorzów. Może to znak czasów? Może piłka nożna potrzebuje kobiecej ręki? Jestem tutaj dzięki panu Grzegorzowi, który mnie gorąco do tego namawiał. Rywalizacji z panem Szatanem nie traktowałam jak wojnę. Zapraszam do współpracy.
viking

Postprzez remwal 2007-06-22, 6:49 am

w dzienniku zachodnim pisze na 1 stronie Xaglebiu
chodzi o to ze w przyszlym tygodniu Yara Wortmann bedzie rozmawiala rozmawiala o sponsorowaniu Zaglębia (kwota do 7 mln)
pisze tez ze zaglebie dysponowalo budzetem nawet okolo 10 mln i to narazie bez Yary
doszlo juz nawet oficjalne pismo w tej sprawie do Zagłębia

ps.byłoby fajnie jakby to była prawda
ps.2 tak czy inaczej Przyszłość zrobiła się bardzo świetlana
remwal

Postprzez cood 2007-06-22, 8:19 am

kto przeedytował mój post i dlaczego?

a.
Ostatnio edytowano 2007-06-22, 10:19 am przez cood, łącznie edytowano 2 razy
cood

Postprzez mario1 2007-06-22, 8:31 am

no to o Zaglebiu przynajmniej glosno jest
mario1

Postprzez eric 2007-06-22, 8:36 am

hehe
Bardzo optymistyczny akcent. Co prawda od wczoraj jestem i tak spokojny, ale coś mi się wydaje, że okres najbliższego miesiąca będzie emocjonujący. Mam nadzieję na dobre transfery i uzdrowienie atmosfery. Na Chrobaka narzekają pikarze Łęcznej, ale ja go pamiętam za czasów trenowania Amici i byłem pod wrażeniem, miał wtedy objąć Lecha ale zdecydowali się na Smude.
P.z.: W końcu będę oglądał mecze OE, choćbym miał jechać do Bełchatowa. Pzdr
eric

Postprzez Lauri 2007-06-22, 8:36 am

zeby tylko nie bylo znow "pompowania balona"..dlatego lepiej poczekac na rozwoj wypadkow

moglaby sie zainteresowac przy okazji Płomieniem :P
Lauri

Postprzez dziejus 2007-06-22, 9:21 am

Czy wie ktos o ktorej jest konferencja z nowymi wlascicielami?
dziejus

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2007-06-22, 9:40 am

dziejus napisał(a):Czy wie ktos o ktorej jest konferencja z nowymi wlascicielami?

Chyba o 10 miała być.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna