Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Darian 2007-06-13, 10:51 am

Jeżeli sytuacja się w naszym klubie szybko nie unormuje to nie dość że nikogo wartościowego nie uda się pozyskać to w dodatku może dojść do poważnych ubytków z obecnej kadry.

http://www.dzienniksport.com/index.php? ... &Itemid=32

Obrazek

Dzisiaj nowy trener wodzisławskiej Odry Mariusz Kuras poprowadzi w meczu ligowym jedenastkę GKP Gorzów przeciwko Skalnikowi Gracze, w piątek jego podopiecznych czeka jeszcze pojedynek w Pucharze Polski z Lechią Zielona Góra w Słubicach i popularny „Mario” będzie już mógł koncentrować się na pracy w pierwszoligowym klubie z Wodzisławia.
Priorytetem w transferowych poszukiwaniach działaczy Odry jest znalezienie bramkarza, godnego następcy Wojciecha Skaby, który odszedł do Legii Warszawa. - Za nowym bramkarzem rozglądam się nie tylko ja, ale również Paweł Primel i prezes Edward Socha - powiedział trener Mariusz Kuras. - Potrzebujemy nie tylko konkurenta dla Krzyśka Pilarza, ale faceta, który mógłby u nas zostać numerem jeden między słupkami. Nie ukrywam, że jestem zainteresowany Borisem Peskoviciem, który obecnie broni barw Zagłębia Sosnowiec. W tej chwili przebywa on na Słowacji, będę z nim rozmawiał po jego przyjeździe do Polski.
31-letni (urodziny będzie obchodził 30 czerwca - przyp. BN) Pesković nie jest anonimową postacią w polskim futbolu - ma za sobą występy w kilku klubach pierwszej i drugiej ligi; na koncie zaś 40 występów w ekstraklasie jako zawodnik Świtu Nowy Dwór Mazowiecki i Pogoni Szczecin, ponadto grał w Widzewie Łódź i ostatnio Zagłębiu Sosnowiec.

autor: Bogdan Nather

cały artykuł znajdziesz w dzienniku Obrazek
Darian

Postprzez stoner 2007-06-14, 12:43 pm

[quote="Darian"]Jeżeli sytuacja się w naszym klubie szybko nie unormuje to nie dość że nikogo wartościowego nie uda się pozyskać to w dodatku może dojść do poważnych ubytków z obecnej kadry.

W poniedziałkowej Wyborczej - Gazeta Stołeczna - była krótka informacja, że Legia chce pozyskać Prymulę i Folca.
stoner

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-06-14, 3:44 pm

Te wszystkie sprawy sponsoringu wg moich przeczuc prowadza do tego, ze
Dyrektorem bedzie Pan L.Baczynski
A trenerem - K.Tochel
Denerwuje sie sprawa wzmocnien, nowych zawodnikow jak kolwiek to nazwiemy.
Ktos usiadl na tej sprawie i siedzi - trzeba tego Goscia podniesc i zaczac cos
robic.
Jana Urbana nie ma w Warszawie - pojechal do Hiszpanii - i miedzy czasie GW wydanie
Warszawskie podalo, iz Legia mysli o Folcu i Prymula - nazwiska codziennie pojawiaja
sie tutaj inne - nie traktujemy tego serio.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Przemek26 2007-06-14, 4:34 pm

A takie darmówki jak rachwał czy Lilo mają juz nowych pracodawców w postaci Bełchatowa czy Ruchu.
Jka tak dalej pójdzie to będziemy większym miesem armatnim w OE niż kiedyś Sokół Tychy/Pniewy.
Przemek26

Postprzez Hamer_sc 2007-06-15, 10:38 am

BArdzo mi mi sie to nie podoba...co sie w tej chwili dzieje w naszym ZAglebiu......we wszystkich klubach az huczy od transferow, a u nas kompletne klapa....nic sie nie dzieje, na dodatek slysze, ze jeszcze chcemy sprzedac kilku zawodnikow....a przeicez jesli nie kupimy z 5,6 dobrych ligowych zawodnikow, to nie widze przyszlosci w ekstraklasie:/ takze dzialacze musza sie wkoncu wziasc do roboty i nie przespac okresu transferowego...przeciez zawodnicy z arki czy lecznej ktorzy spadaja z ligi na pewno by przyszli do Zaglebia....wiec moze wartko sie nimi zaintersowac....
Hamer_sc

Postprzez wodorek21 2007-06-15, 11:42 am

No nie wiem czy piłkarze z Arki byli by tak chętni na przyjście do nas ....
wodorek21

Postprzez kobył 2007-06-15, 1:24 pm

wodorek21 napisał(a):No nie wiem czy piłkarze z Arki byli by tak chętni na przyjście do nas ....

A czemu to niby nie?! Piłkarz to piłkarz! Futbol to jego zawód gdzie mu zapłacą tam pójdzie grać i taka jest prawda. Na świecie jest zaledwie kilka wyjątków od tej reguły. Więc jeżeli tylko zaproponować im odpowiednie kontrakty to przybiegną sami.
kobył

Postprzez fan78 2007-06-15, 1:29 pm

kobył napisał(a):
wodorek21 napisał(a):No nie wiem czy piłkarze z Arki byli by tak chętni na przyjście do nas ....

A czemu to niby nie?! Piłkarz to piłkarz! Futbol to jego zawód gdzie mu zapłacą tam pójdzie grać i taka jest prawda. Na świecie jest zaledwie kilka wyjątków od tej reguły. Więc jeżeli tylko zaproponować im odpowiednie kontrakty to przybiegną sami.

A temu niby nie ze wszyscy podstawowi zawodnicy Arki zdecydowali sie zostac w klubie po rozmowach z trenerem Wojciechem Stawowym i walczyc o powrot do Ekstraklasy.Drugi powod jest taki ze Zagłębie nie jest w stanie zaproponowac im wiekszych pieniedzy niz Prokom.
fan78

Postprzez Przemek26 2007-06-15, 1:35 pm

fan78 napisał(a):
kobył napisał(a):

A temu niby nie ze wszyscy podstawowi zawodnicy Arki zdecydowali sie zostac w klubie po rozmowach z trenerem Wojciechem Stawowym i walczyc o powrot do Ekstraklasy.Drugi powod jest taki ze Zagłębie nie jest w stanie zaproponowac im wiekszych pieniedzy niz Prokom.

Poza tym garjąc w II lidze, wselkie kwestie finasowe zostaja u nich na poziomie OE.
Przemek26

Postprzez tomeknh 2007-06-15, 2:17 pm

Hamer_sc napisał(a):......we wszystkich klubach az huczy od transferow, a u nas kompletne klapa....nic sie nie dzieje, na dodatek slysze, ze jeszcze chcemy sprzedac kilku zawodnikow....

W Bytomiu jak na dzis dzien o wiele mniej sie dzieje. U nas nie ma juz Mierzejewskiego, bycmoze za niedlugo nie bedzie Peskovica, a potem Folca i Prymuli. To po stronie minusow. Fajnie bylboby sciagnac tego Robaszka. Nic nie mialbym przeciw jakby udalo sie jeszcze dokoptowac do ataku Peszke, gdyby jakis napadzior nam odpadl. Jurkowskiego na srodek i kogos na rozegranie....
tomeknh

Postprzez wodorek21 2007-06-15, 3:22 pm

Przemek26 napisał(a):
fan78 napisał(a):
kobył napisał(a):

Poza tym garjąc w II lidze, wselkie kwestie finasowe zostaja u nich na poziomie OE.

Dokładnie :) ;/
wodorek21

Postprzez Hamer_sc 2007-06-15, 5:02 pm

W sumie mnie sie zdaje....ze dzialacze czekaja co ta laska zrobi z ZAglebiem...jak je kupi to wszystko sie ustabilizuje-tak mysle i zaczniemy wkoncu transfery:)
Hamer_sc

Postprzez tomeknh 2007-06-15, 5:33 pm

Nie wiem co oznaczaja transfery na www.90minut.pl, ale na liscie zyczen Jagielloni jest 3 Zaglebiakow. Chyba tak nalezy to interpretowac. Chodzi o Hosica, Peskovica i Piatkowskiego. No to budujemy pake na OE!!! Wyprzedaz. Zaczyna mnie ta cala sytuacja irytowac. Powodzenia.
tomeknh

Postprzez Ząbkowice 2007-06-15, 5:37 pm

ta laska będzie nas sponsorować, właścicielem szatan ,baczyński prezesem , trenerem marek chojnacki, prawomocna
degradacja arki i łęcznej, utrzymanie w oe będzie dobrze
Ząbkowice

Postprzez natkan 2007-06-15, 6:16 pm

na prawde podziwiam Twoj optymizm
natkan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna