Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez aleki4 2007-06-12, 10:18 pm

Do Adama
Ja z Tobą w przeszłości korespondowałem i co spełniły się moje czarne sny :(
KJub władze na Tą chwilę zero
Miasto z Prezydentem zero do nieskończoności i co dalej ...............
Ja na śląsk nie pojadę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aleki4

Postprzez _PAoLO_ 2007-06-13, 1:38 am

_PAoLO_

Postprzez wodorek21 2007-06-13, 6:34 am

No mogłaby by kupić Zagłebie .. :) :) :) :D
wodorek21

Postprzez HrabiaZąbek 2007-06-13, 6:36 am

To ja powyższy news wkleję:

Piękna milionerka kupi Zagłębie Sosnowiec

To może być prawdziwy hit letniej ligowej przerwy. Milionerka i piękna eksmodelka Yara Wortmann już wkrótce może zostać nowym właścicielem beniaminka ekstraklasy, Zagłębia. Do klubu z Sosnowca wpłynęło już nawet pismo w tej sprawie.

Piękna Yara jest założycielką i głównym udziałowcem firmy WINunited. To właśnie ona chce przejąć większościowy pakiet akcji sosnowieckiego klubu. WINunited jest licencjonowaną firmą bukmacherską, założoną w 2005 roku z siedzibą na Malcie. Działa w 15 krajach, a w najbliższych latach chce inwestować na rynkach Europy Wschodniej. Stąd zainteresowanie klubem z Sosnowca.

Jak dowiedział się "Fakt", firma jest w stanie przekazywać na działalność klubu rocznie około 7 milionów złotych. Gdyby do tego dodać pieniądze obecnych właścicieli Zagłębia z włoskiej firmy "Ersi", którzy mimo sprzedania pakietu większościowego nadal chcą wspierać sosnowiecki klub, to budżet Zagłębia mógłby wynosić kilkanaście milionów złotych.

Piękna Yara mogłaby być gwarantem sukcesu wzmocnionego finansowo Zagłębia. To niezwykle przedsiębiorcza i pracowita kobieta, która praktycznie wszystko, czego dotyka, zamienia w złoto - pisze "Fakt".

Ważą się losy nowego właściciela klubu, a tymczasem piłkarze udali się na urlopy. Trenerem pozostaje Robert Moskal, ale wszystko wskazuje na to, że do nowego sezonu zespół będzie przygotowywał nowy szkoleniowiec. Na giełdzie trenerskiej pada nazwisko Czesława Jakołcewicza. Niewykluczone jednak, że do klubu wróci Janusz Białek, który na początku ubiegłego sezonu był już trenerem Zagłębia.

Rozpoczęły się także poszukiwania nowych zawodników. Sosnowiczanie są zainteresowani pozyskaniem obrońcy z Bośni Tarika Cericia, grającego ostatnio w ŁKS Łódź - podaje "Fakt".

Obrazek

aaa jeszcze jedno :P

Obrazek
HrabiaZąbek

Postprzez natkan 2007-06-13, 6:40 am

niestety podaje 'Fakt' co raczej nie napawa optymizmem
natkan

Postprzez flex 2007-06-13, 7:54 am

Oj myliłbyś się kolego, chociaż nie przepadam za szmatławcami typu Fakt i Dziennik to jednak wiele kontrolowanych "plotek" publikowanych na łamach tych gazet się sprawdza.
flex
Administrator

Postprzez bolo73 2007-06-13, 7:59 am

A ja nie wiem co o tym myśleć ponieważ prawdą jest,że potrzebujemy dobrego inwestora ale czy firma bukmacherska spełnia te oczekiwania?W artykule jest wzmianka,że są zainteresowani rynkiem wschodnim i tu pojawia się pytanie dlaczego?Przypuszczam,że dlatego iż opanowanie tego właśnie rynku pozwoliłoby firmie na robienie niezłych wałków bo gdzie jak gdzie ale poza Włochami,Grecją i Turcją to właśnie ten rynek jest najbardziej podatny na wszelkie ustawki.Zatem rodzi się pytanie: dlaczego akurat naszym Zagłębiem zainteresowała się ta firma?Czy ich intencje są szczere?Czas pokaże.Ale póki co nie wiadomo czy info przedstawione w tym artykule ma coś wspólnego z rzeczywistością więc na razie nie ma co wyciągać zbyt pochopnych wniosków.
bolo73

Postprzez flex 2007-06-13, 8:32 am

Też uważam, że zachodziłby tutaj mały konflikt interesów. Ale w przypadku naszego klubu każdy sponsor się liczy. Zagłębiu potrzeba w pierwszej kolejności dobrej struktury i dobrego zarządzania. Każdy powinien znać swoją pozycję w klubie i zakres obowiązków. Z tym ostatnio u nas bywało różnie. Czasami więcej do powiedzenia mieli piłkarze niż trener.
flex
Administrator

Postprzez jls 2007-06-13, 8:50 am

Moje zdanie na temat nowego własciciela jest pozytywne. Dlaczego?
Kazda firma obracająca wieksza gotówką, a tym bardziej pochodzącą z obrotów
bukmacherskich, musi te pieniądze gdzieś wprowadzać w obieg, aby przynosiły
konkretne zzyski.
Mogą to robić u nas. Należy tylko pilnować aby nie odbywało się to za pomocą przekrętów.
Jest to sposób na szybkie postawienie Zagłębia na nogi i wyprowadzenie klubu na
prostą.
jls

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-13, 10:57 am

Ciekawa opcja z tą firmą bukmacherską i potwierdza się to co mi kumpel w niedziele mówił, że właśnie jakiś bukmacher może nas kupi..
Ktoś wcześniej się chyba martwił o to czy taka firma ma odpowiednio dużo kasy. Nowym sponsorem Realu ma być bet and win, więc z tym chyba nie powinno być źle.
Zobaczymy jak się sprawa rozwinie
PaprykarZ19

Yara Wortmann

Postprzez Strefa41-200 2007-06-13, 11:49 am

Obrazek
Strefa41-200

Yara Wortmann

Postprzez Strefa41-200 2007-06-13, 11:55 am

Obrazek
Strefa41-200

Postprzez YOOSHKY 2007-06-13, 2:17 pm

Adrian Marek powołany na finałowy turniej MŚ U-20
YOOSHKY

Postprzez django 2007-06-13, 5:38 pm

No i to by była piękna sprawa. Budżet wysokości kilkunastu milionów pozwala już walczyć o górną połówke tabeli, a gdybyśmy jeszcze mieli dobrego trenera to może nawet o coś więcej.
Jestem jednak daleki od optymizmu bo:
- fakt to szmata na siłę szukająca sensacji i zdecydowana większość zawartych w nim informacji jest albo kłamstwem, albo mocnym podkoloryzowaniem rzeczywistości.
- nawet jeśli jest to prawda, to przy całym burdelu panjącym wokół Zagłębia, firma może się zniechęcić i zainwestować w inny klub, w którym zasady będą jasne, a lokalnym władzom naprawdę będzie na nim zależeć.
django

Postprzez Osman 2007-06-13, 5:50 pm

spokojnie... poczekajmy teraz na reakce wladz Zagłębia w sprawie tej modelki...

Do cholery niech oni sie w ogóle coś odezwą!!!!
Osman
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna