Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
zag23 napisał(a):...Jeśli zespołem przeniesionym do niższej klasy jest zespół uprawniony do gry w I lidze, jego miejsce zajmuje kolejny zespół (zespoły) z II ligi ustalony (ustalone) na podstawie końcowej tabeli. Jednocześnie zespoły te zostaną przeniesione na ostatnie miejsce w tabeli...
Nikt nie zauważył, że to jest aluzja do naszego klubu. Mogę się założyć, że zdegradują nas o 1 klasę rozgrywkową i w nasze miejsce wejdzie Polonia Warszawa. Do OE wejdzie Ruch, Jaga i Polonia Warszawa. Polonia Bytom nie wejdzie ze względu na nie spełnienie warunków licencyjnych. A my jesteśmy umoczeni w tym gównie korupcyjnym i nam tego nie puszcza płazem i jeszcze stadionu nie mamy - no comments.
zag23 napisał(a):Wszystko zależy od kary jaka nam dadzą. Teraz gramy o utrzymanie 2 ligi, no chyba, że zdegradują nas o 2 klasy rozgrywkowe to w przypadku zajęcia miejsca premiowanego awansem spadniemy do 3 ligi.
3. Uzupełnienie II ligi - procedura dla klubów występujących aktualnie w II lidze:
(...)
w sytuacji, gdy zespół (zespoły) występujący(e) aktualnie w rozgrywkach o mistrzostwo II ligi zajmie(ą) na zakończenie sezonu piłkarskiego w wyniku rywalizacji sportowej wyższe miejsce(a) niż 11. w końcowej tabeli, zaś na podstawie orzeczenia organów dyscyplinarnych PZPN zostanie(ą) przeniesiony(e) do niższej klasy rozgrywkowej, wówczas od najbliższego sezonu występować będzie(ą) odpowiednio w rozgrywkach III ligi lub niższej klasy. Jeśli zespołem przeniesionym do niższej klasy jest zespół uprawniony do gry w I lidze, jego miejsce zajmuje kolejny zespół (zespoły) z II ligi ustalony (ustalone) na podstawie końcowej tabeli. Jednocześnie zespoły te zostaną przeniesione na ostatnie miejsce w tabeli.
Osman napisał(a):a co bedzie jesli przypuscmy:
12.Arka
13.Łęczna
14 Zabrze
15 Płosck
16 pogon
no to wtedy 4 spadaja to wiem, ale co z Zabrzem?? bedzie grał baraż???
b) w sytuacji, gdy zespół (zespoły) występujący(e) aktualnie w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi (Ekstraklasy) zajmie(ą) na zakończenie sezonu piłkarskiego w wyniku rywalizacji sportowej 14. i wyższe miejsce(a) w końcowej tabeli, zaś na podstawie orzeczenia organów dyscyplinarnych PZPN zostanie(ą) przeniesiony(e) do niższej klasy rozgrywkowej, wówczas nie rozgrywa się meczu barażowego, a od najbliższego sezonu występować będzie(ą) odpowiednio w rozgrywkach II ligi lub niższej klasy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników