PZPN - rózne

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez fan78 2007-05-10, 2:25 pm

To jest wyrazny sygnał dla nich zeby rozpocząc prace teraz.Jesli tego nie zrobią bede sie tlumaczyc ze maja "zapewnienia" z PZPN to w OE nie zagramy.Jezeli bedzie to jedyny powod naszego wykluczenia(bo moze nim byc jeszcze korupcja,ale nie musi)to przeciez magistrat spłonie.A "sprawdzony gospodarz" bedzie musiał do roboty kanałami zapier.....!!!
fan78

Postprzez Socio 2007-05-10, 2:43 pm

Problemy sa dwa. Pierwszy - Motto wyraznie powiedzial Todurowi w wywiadzie, ze nie bedzie dobrowolnego poddania sie karze, bo oni o tym nie wiedzieli i nie beda sie przyznawac za kogos. Problem jest jednal taki, ze PZPNu gowno bedzie obchodzic, ze nie wiedzieli i taki tekstem Wlosi wystawiaja siebie na posmiewisko, bo pracodawca odpowiada za to co pracownik robi w pracy. Leczna zrobila mniej wiecej to o czym mowi Motto i poleciala 2 klasy nizej. Drugi - stadion. Co do podgrzewanej murawy to moze by sie udalo wyprosic okres karencji do rundy wiosennej (z druzyn ktore prawdopodnie wejda nie ma jej zadna) ale co do oswietlenia i zadaszenia nie liczmy na przychylne spojrzenie PZPNu.
Socio

Postprzez Misaki 2007-05-10, 2:44 pm

To oznacza, że jest bardzo prawdopodobne, że z 2 ligi awansuje przynajmniej 3 drużyny (szansa, że Arka zajmie miejsca 15-16 są czysto teoretyczne) Teraz jeszcze kibicujmy Łęcznej bo jak i oni się wybronią to awansują 4 zespoły. Nie chciał bym być w skórze gospodarza miasta jeśli się okaże, że nie zagramy po 15 latach w ekstraklasie tylko dlatego, że nie spełniamy wymogów.
Misaki

Postprzez laki 2007-05-10, 3:45 pm

Akurat ta decyzja PZPN-u wydaje się bardzo logiczna . Martwi mnie jednak bezczynność
władz miasta tak w sprawie Ludowego , jak i w temacie nowego właściciela Zagłębia.
Włosi z całą pewnością do żadnej korupcji się nie przyznają , trudno powiedzieć czy to
będzie dla naszego klubu kożystne czy też nie .
Zastanawiam się nad legalnym, uprzedno zgłoszonym przemarszem np. po meczu pod
Urząd Miasta i nagłośnieniu tego w mediach , ale czy ktoś mógłby to zorganizować to
raczej mało prawdopodobne , niemniej jednak to bardzo dobra forma nacisku na decydentów.
Ale po frekwencji na Ludowym widać że to miasto nie zasługuje na gre w O.E.
laki

Postprzez michaelus 2007-05-10, 4:14 pm

Tylko tu jest jeszcze drugie dno. Jeśli zostaniemy ukarani degradacją to nawet zajmując 2msc lecimy do trzeciej ligi.
michaelus

Postprzez zag23 2007-05-10, 4:20 pm

...Jeśli zespołem przeniesionym do niższej klasy jest zespół uprawniony do gry w I lidze, jego miejsce zajmuje kolejny zespół (zespoły) z II ligi ustalony (ustalone) na podstawie końcowej tabeli. Jednocześnie zespoły te zostaną przeniesione na ostatnie miejsce w tabeli...

Nikt nie zauważył, że to jest aluzja do naszego klubu. Mogę się założyć, że zdegradują nas o 1 klasę rozgrywkową i w nasze miejsce wejdzie Polonia Warszawa. Do OE wejdzie Ruch, Jaga i Polonia Warszawa. Polonia Bytom nie wejdzie ze względu na nie spełnienie warunków licencyjnych. A my jesteśmy umoczeni w tym gównie korupcyjnym i nam tego nie puszcza płazem i jeszcze stadionu nie mamy - no comments.
zag23

Postprzez laki 2007-05-10, 4:30 pm

No to proste pytanie rodem z PRL-u , kto za tym wszystkim stoi ,Lacha , Ujek czy Rudy a
może Motto , a może wszyscy razem .
Kur...a nigdy tego nie zaakceptuję i nigdy się z tym nie pogodze.
laki

Postprzez Karmel 2007-05-10, 4:37 pm

do konca nie wiem jak to rozumiec... czyli jak zajmiemy miejsce ktore da nam awans to i tak zostaniemy w lidze, czy i tak polecimy do 3 ligi?
Karmel

Postprzez Misaki 2007-05-10, 4:38 pm

zag23 napisał(a):...Jeśli zespołem przeniesionym do niższej klasy jest zespół uprawniony do gry w I lidze, jego miejsce zajmuje kolejny zespół (zespoły) z II ligi ustalony (ustalone) na podstawie końcowej tabeli. Jednocześnie zespoły te zostaną przeniesione na ostatnie miejsce w tabeli...

Nikt nie zauważył, że to jest aluzja do naszego klubu. Mogę się założyć, że zdegradują nas o 1 klasę rozgrywkową i w nasze miejsce wejdzie Polonia Warszawa. Do OE wejdzie Ruch, Jaga i Polonia Warszawa. Polonia Bytom nie wejdzie ze względu na nie spełnienie warunków licencyjnych. A my jesteśmy umoczeni w tym gównie korupcyjnym i nam tego nie puszcza płazem i jeszcze stadionu nie mamy - no comments.

Jeśli tak to rozumieć to znaczy że możemy być jedynym klubem zamieszanym w korupcje, który tak naprawde o nic teraz nie gra i jednocześnie najbardziej pokrzywdzonym!
Chyba nie tak to należy rozumieć mam nadzieje bo jeśli tak to to jest uważam skandal!
Po prostu od decyzji WD PZPN będzie zależało czy gramy w 1 lub 3 lidze? Nie no...
Takie skrajności?1 lub 3 bo 2liga już na pewno nie???
Misaki

Postprzez zag23 2007-05-10, 5:06 pm

Wszystko zależy od kary jaka nam dadzą. Teraz gramy o utrzymanie 2 ligi, no chyba, że zdegradują nas o 2 klasy rozgrywkowe to w przypadku zajęcia miejsca premiowanego awansem spadniemy do 3 ligi.
zag23

Postprzez Misaki 2007-05-10, 5:14 pm

zag23 napisał(a):Wszystko zależy od kary jaka nam dadzą. Teraz gramy o utrzymanie 2 ligi, no chyba, że zdegradują nas o 2 klasy rozgrywkowe to w przypadku zajęcia miejsca premiowanego awansem spadniemy do 3 ligi.

no ale raczej "przesunięcie na ostatnie miejsce w tabeli" to raczej nie jest utrzymanie drugiej ligi
zasada że kary obowiązują od następnego sezonu dotyczy wszystkich tylko nie nas? - no chyba że źle interpretuje ten punkt - co mam nadzieje robie
Misaki

Postprzez Osman 2007-05-10, 5:38 pm

a co bedzie jesli przypuscmy:
12.Arka
13.Łęczna
14 Zabrze
15 Płosck
16 pogon

no to wtedy 4 spadaja to wiem, ale co z Zabrzem?? bedzie grał baraż???
Osman
Żółta kartka

Postprzez michaelus 2007-05-10, 5:43 pm

3. Uzupełnienie II ligi - procedura dla klubów występujących aktualnie w II lidze:
(...)
w sytuacji, gdy zespół (zespoły) występujący(e) aktualnie w rozgrywkach o mistrzostwo II ligi zajmie(ą) na zakończenie sezonu piłkarskiego w wyniku rywalizacji sportowej wyższe miejsce(a) niż 11. w końcowej tabeli, zaś na podstawie orzeczenia organów dyscyplinarnych PZPN zostanie(ą) przeniesiony(e) do niższej klasy rozgrywkowej, wówczas od najbliższego sezonu występować będzie(ą) odpowiednio w rozgrywkach III ligi lub niższej klasy. Jeśli zespołem przeniesionym do niższej klasy jest zespół uprawniony do gry w I lidze, jego miejsce zajmuje kolejny zespół (zespoły) z II ligi ustalony (ustalone) na podstawie końcowej tabeli. Jednocześnie zespoły te zostaną przeniesione na ostatnie miejsce w tabeli.

Ostatnia nadzieja. Nie będzie kary degradacji. Ale trzeba być dobrej myśli.
michaelus

Postprzez bartekcz92 2007-05-10, 5:46 pm

Osman napisał(a):a co bedzie jesli przypuscmy:
12.Arka
13.Łęczna
14 Zabrze
15 Płosck
16 pogon

no to wtedy 4 spadaja to wiem, ale co z Zabrzem?? bedzie grał baraż???

b) w sytuacji, gdy zespół (zespoły) występujący(e) aktualnie w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi (Ekstraklasy) zajmie(ą) na zakończenie sezonu piłkarskiego w wyniku rywalizacji sportowej 14. i wyższe miejsce(a) w końcowej tabeli, zaś na podstawie orzeczenia organów dyscyplinarnych PZPN zostanie(ą) przeniesiony(e) do niższej klasy rozgrywkowej, wówczas nie rozgrywa się meczu barażowego, a od najbliższego sezonu występować będzie(ą) odpowiednio w rozgrywkach II ligi lub niższej klasy.
bartekcz92

Postprzez Osman 2007-05-10, 5:48 pm

aaa juz doczytalem baraż jest tylko mozliwy gdy arka i łeczna beda na ostatnich miejscach, ale to raczej nie mozliwe ;p
Osman
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna