Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: transfery

Postprzez Łuki19 2007-02-17, 6:37 pm

sosnowiczanin100 napisał(a):glowy sobie nie dam uciac:) bo mam tylko jedna. stawiam 99,9% ze juz kontrakt rozwiazal, ale daje 0,1% na to, ze moze byc inaczej. Cóż, za bogaty nie jestem a podejrzewam, ze do Chorzowa pojedzie nas cala masa wiec sami rozumiecie

Stuknij się w głowe znam żone Jakuba i wiem że nadal jest naszym zawodnikiem wiec nie pisz tu takich głupot bez potwierdzenia
Łuki19
Obserwowany

Postprzez Zibi33 2007-02-17, 9:06 pm

Czy odejdzie Wierzchowski czy nie, to nie ma znaczenia.
Dobrych i bardzo dobrych bramkarzy mamy.
Martwi mnie brak klasowych napadziorów, bo tak naprawdę mamy tylko Folca, który w dodatku jest kontuzjowany, Zuban wielka niewiadoma,Oziębała to dobry zawodnik ,ale tylko uzupełnienie.
Prymula Ha,Ha,Ha nie oszukujmy się to gracz na góra trzecią ligę i będzie grał w rezerwach.
Lacha to dobry zawodnik,ale jego optymalna pozycja to gra za napastnikami.
Podsumowując brakuje dobrego napastnika!
Może Ojciec Dyrektor coś szykuje,temat Mężyka szybko upadł i może chce przetrzymać Polonię do końca okienka transferowego i zadziałać błyskawicznie gdy Bytom myśli że już nic nie zarobi i kupić piłkarza nie przepłacając?
Zibi33

Postprzez Gość 2007-02-17, 9:14 pm

Zibi33 napisał(a):Czy odejdzie Wierzchowski czy nie, to nie ma znaczenia.
Dobrych i bardzo dobrych bramkarzy mamy.
Martwi mnie brak klasowych napadziorów, bo tak naprawdę mamy tylko Folca, który w dodatku jest kontuzjowany, Zuban wielka niewiadoma,Oziębała to dobry zawodnik ,ale tylko uzupełnienie.
Prymula Ha,Ha,Ha nie oszukujmy się to gracz na góra trzecią ligę i będzie grał w rezerwach.
Lacha to dobry zawodnik,ale jego optymalna pozycja to gra za napastnikami.
Podsumowując brakuje dobrego napastnika!
Może Ojciec Dyrektor coś szykuje,temat Mężyka szybko upadł i może chce przetrzymać Polonię do końca okienka transferowego i zadziałać błyskawicznie gdy Bytom myśli że już nic nie zarobi i kupić piłkarza nie przepłacając?

Eh ty nie widziałeś chyba Prymuli z Oziębłą w akcji.?
To Zuban bedzie uzupełnieniem składu.
Gość

Postprzez rossoneri 2007-02-17, 9:17 pm

nie wiem ,uwazasz, ze Prymula bedzie slabszym napastnikiem od Mezyka ,wedlug mnie mylisz sie i to bardzo ,widzialem pare razy tego Mezyka i nic wielkiego nie pokazal, i nie bylby dla nas jakims zbawca bo takich jak on to juz mamy przecietnych napastnikow, a wracajac do Prymuli ,zagral w 2 sparingach ,nie licze tego z Wolbromiem, gdzie nie mial z kim grac ,pokazal sie z bardzo dobrej strony i trzeba dac mu szanse
rossoneri

Postprzez mdc dg 2007-02-17, 9:33 pm

Szanse to można dawać w sparingach a my potrzebujemy napadziora który będzie strzelał niczym Matusiak :lol: Folc po kontuzji będzie dochodził jakiś miesiąc do formy tak więc pierwsze mecze to będzie dramat :lol: Ale niech wam będzie te dwa nowe "talenty" będą dla nas zbawieniem 8) OBY...
mdc dg

Postprzez HrabiaZąbek 2007-02-18, 12:00 am

Coś nowszego o Wierzchowskim i Robaszku.

http://www.dzienniksport.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1173&Itemid=30

Po zakończeniu poprzedniego sezonu Jakub Wierzchowski pożegnał się z Wisłą Płock i chciał wrócić w rodzinne, lubelskie, strony. Starał się o kontrakt w Górniku Łęczna, ale ówczesny trener Dariusz Kubicki postawił na młodość Przemysława Tytonia. Wierzchowski, chcąc nie chcąc, przyjął ofertę Zagłębia i kibice oraz działacze z Sosnowca byli w euforii. - Problem z bramkarzem mamy rozwiązany na kilka sezonów - przekonywał wówczas dyrektor klubu, Wojciech Rudy.
Jednak ani on, ani inni, nie przypuszczali, że kariera bramkarza się odwróci się o 180 stopni. Po czterech jesiennych meczach Kuba doznał poważnej kontuzji więzadeł pobocznych i przez długie miesiące się leczył. Na pierwszą zbiórkę w styczniu przeszedł z wielką ochotą oraz sporymi nadziejami na lepsze jutro. A tu kolejny pech. Najpierw nadwerężył mięsień łydki, zbyt szybko wrócił do treningu i mięsień został zerwany. Rehabilitacja potrwa jeszcze kilka tygodni.

Pod górkę
Działacze gdy usłyszeli diagnozę natychmiast podjęli kroki, by poszukać wartościowego następcę. Boris Pesković zrezygnował z kontraktu w Ruchu i szybko dogadał się w Sosnowcu. W tej sytuacji działacze chcą dojść do porozumienia z Wierzchowskim i ewentualnie rozwiązać umowę. - To chyba najtrudniejszy okres w mojej przygodzie z piłką.- Nie chce komentować tego, co się mówi na mój temat, bo przyrzekłem działaczom, że dopóki się nie wyjaśni sprawa będę milczał. Dla mnie najważniejsza jest rehabilitacja i szybki powrót na boisko. Mam kontrakt i chcę pomóc kolegom w wywalczeniu awansu do ekstraklasy. Chcę tę niezręczną sytuację wyjaśnić jak najszybciej - tak mówił wczoraj rano.
Wczoraj po południu doszło do rozmowy bramkarza i dyrektora klubu, ale ostatecznie nie doszło do rozwiązania problemu. - Podchodzimy do sprawy niezwykle ostrożnie, bo przecież Kuba ma kontrakt i się leczy - uchyla kulisy dyrektor sosnowieckiego klubu. - W poniedziałek będzie jeszcze raz diagnozowany i wówczas przekonamy się, jak długo będzie trwała rehabilitacja. Na pewno znajdziemy jakieś wyjście z tej sytuacji. Zapewniam, że nie było między nami żadnych niesnasek.
Z kolei bramkarz po południu nadal nie chciał komentować tego, co się zdarzyło. Kto wie może włodarze klubu znajdą inne rozwiązanie i do innego klubu zostanie wypożyczony ktoś z dwójki Adam Bensz - Szymon Gąsiński?

Zawieszenie w próżni
Od początku sezonu transferowego Hubert Robaszek, pomocnik KSZO Ostrowiec Św., był na liście życzeń trenerów i działaczy Zagłębie. Jednak rozmowy z Mirosławem Stasiakiem, właścicielem spółki z Ostrowca Św., ciągle były przekładane. Wczoraj dyrektor Rudy ustalił ze Stasiakiem, że musi się wyjaśnić kilka spraw związanych z KSZO i wówczas może dojść do negocjacji. - Chwilowo szukam innego rozwiązania, ale nie jest to takie proste, jak się niektórym wydaje - przekonuje dyrektor sosnowieckiego klubu. - Do środy będzie trwał taki stan zawieszenia i wówczas zapadną już wiążące decyzje, czy Robaszka wiosną zobaczymy w naszych barwach.
HrabiaZąbek

Postprzez tomeknh 2007-02-18, 12:04 am

Łuki19 napisał(a):
sosnowiczanin100 napisał(a):glowy sobie nie dam uciac:) bo mam tylko jedna. stawiam 99,9% ze juz kontrakt rozwiazal, ale daje 0,1% na to, ze moze byc inaczej. Cóż, za bogaty nie jestem a podejrzewam, ze do Chorzowa pojedzie nas cala masa wiec sami rozumiecie

Stuknij się w głowe znam żone Jakuba i wiem że nadal jest naszym zawodnikiem wiec nie pisz tu takich głupot bez potwierdzenia

Znaczy musiales gadac z zoną Jakuba. Podejrzane troszke. Chlopisko chcialo oglosic newsa i napisal o Wierzchowskim. Cos tak jakbym ja napisal, ze kupilismy Sotirovica....
tomeknh

Postprzez Łuki19 2007-02-18, 9:17 am

tomeknh napisał(a):
Łuki19 napisał(a):

Znaczy musiales gadac z zoną Jakuba. Podejrzane troszke. Chlopisko chcialo oglosic newsa i napisal o Wierzchowskim. Cos tak jakbym ja napisal, ze kupilismy Sotirovica....

No znam ją napisałem do niej smsa i mi odpisała że to bzdury i Jakub jest nadal naszym zawodnikiem
Łuki19
Obserwowany

Postprzez Łuki19 2007-02-18, 9:21 am

a ty sosnowiczanin100 niepisz takich głupot nastepnym razem jak niemasz potwierdzenia bo chcieć rozwiazać kontrakt a rozwiązać to 2 rózne sprawy
Łuki19
Obserwowany

Postprzez MrCricket 2007-02-18, 10:09 am

Jestem przeciwny trzymania w klubie łącznie 2 zawodników: Wierzchowskiego i Peskovica. Nie powinno być sytuacji, gdzie rezerwowy bramkarz w 2 ligowym klubie kasuje ok. 10 tys zł miesięcznie- tyle przypuszczam że ich zarobki wynoszą lub wynosić będą. Nie jesteśmy, aż takimi krezusami, żeby tak szastać pieniędzmi. Chociaż z drugiej strony szkoda Wierzchowskiego, że dopadły go kontuzje i nie mógł w pełni pokazać swoich umiejętności i na razie został zapamiętany na podstawie nieudanych meczów z Gliwicami i Bydgoszczą. Jednak najbardziej prawdopodobną opcją wydaje mi się jednak wypożyczenie do klubu z niższej półki, kogoś z duetu Bensz lub Gąsiński.
MrCricket

Postprzez PaprykarZ19 2007-02-18, 1:34 pm

No i niech wypożyczą Bensza albo Gąsińskiego do jakiegoś słabszego zespołu drugiej ligi, bądź do trzeciej żeby tam się ograł... Drugi by został u nas. Następnie z Wierzchowskim poszedłbym na taki układ, że do kontaktu, który ma z nami podpisany dołączyłbym aneks, który mówiłby o tym iż dopóki nie będzie zdrowy i nie będzie mógł na maksa walczyć o miejsce w pierwszym składzie, będzie miał obniżone o ileś procent pobory i będzie mógł spokojnie u nas w klubie się leczyć i wracać do wielkiej formy, myślę, że taki układ nie byłby dla niego najgorszy, bo lepsze to niż bezrobocie i mógłby spokojnie się leczyć, a później trenować. A na końcu zakontraktowałbym Peskovicia, który by walczył z Benszem bądź Gąsińskim(w zależności od tego, który zostałby wypożyczony) o miejsce w pierwszym skaładzie i jeden z nich na początku rundy broniłby naszej bramki, a w drugiej jej części do rywalizacji dołączyłby już zdrowy Wierzchowski i byłaby wielka konkurencja, a wiadomo że to tylko lepiej dla drużyny : )

W słowach Jakuba widzę, że jest trochę rozgoryczony i została podrażniona jego ambicja..Chyba chciałby nam wszystkim pokazać,że te słabe mecze w jego wykonaniu to był po prostu słabszy okres,a tak na prawdę świetny z niego bramkarz..[/b]
PaprykarZ19

Postprzez Łuki19 2007-02-18, 2:16 pm

Paprykarz bo to prawdziwe słowa on chce pokazać nam że z niego świetny bramkarz bo takim jest i ja wierze że jeszcze nam pokaże wkoncu miał swój rozdzał w Niemczech :)
Łuki19
Obserwowany

Postprzez PaprykarZ19 2007-02-18, 7:01 pm

Ja też w niego wierzę i o ile mnie pamięć nie myli to gdyby spojrzeć wstecz to na tym forum zawsze pisałem o nim pozytywnie i że w moim przekonaniu prezentuje na prawdę wielki kunszt bramkarski, a te mecze były niczym innym jak chwilami słabości...
PaprykarZ19

Postprzez Degland 2007-02-18, 11:06 pm

Zagłębie Sosnowiec od czwartku przygotowuje się do sezonu w Dzierżoniowie. Nasz zespół zrezygnował z rozegrania planowanego na weekend sparingu z drużyną z Białorusi. - W zespole jest za dużo kontuzji - uzasadnia dyrektor Wojciech Rudy. Indywidualnie trenuje już Marcin Lachowski, a Sławomir Pach zaczął lekko biegać. Obaj piłkarze nabawili się ostatnio kontuzji kolan. Prawdopodobnie dziś z klubem na dobre pożegna się Jakub Wierzchowski, którego czeka przedterminowe rozwiązanie kontraktu. W kadrze jego miejsce zajął Borys Pesković. Z naszych informacji wynika, że znacznie zmalały szanse na pozyskanie Huberta Robaszka z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski.

Gazeta pl
Degland

Postprzez Przemek26 2007-02-18, 11:15 pm

Degland napisał(a):
Zagłębie Sosnowiec od czwartku przygotowuje się do sezonu w Dzierżoniowie. Nasz zespół zrezygnował z rozegrania planowanego na weekend sparingu z drużyną z Białorusi. - W zespole jest za dużo kontuzji - uzasadnia dyrektor Wojciech Rudy. Indywidualnie trenuje już Marcin Lachowski, a Sławomir Pach zaczął lekko biegać. Obaj piłkarze nabawili się ostatnio kontuzji kolan. Prawdopodobnie dziś z klubem na dobre pożegna się Jakub Wierzchowski, którego czeka przedterminowe rozwiązanie kontraktu. W kadrze jego miejsce zajął Borys Pesković. Z naszych informacji wynika, że znacznie zmalały szanse na pozyskanie Huberta Robaszka z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski.

Gazeta pl

I takim to oto sposobem zostaniemy z Paczką bądź Pachem na lewej stronie :? , dalej z "młodymi wilczkami" jak to nazwał ostatnio Dworczyk, czyli Prymulą i Oziebałą, kontuzjowanym Folcem i .... :roll: Zubanem :roll: .A co do obozu to pewnie treningi bez sparingu , no chyba że liderzy IV ,czy V ligi to sparingi. :?
Cuda sie zdarzają ale.......... :?
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna