Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez alisamyyen 2006-12-21, 5:10 pm

Łuki19 napisał(a):Dyrektor Rudy powinien powiedziec ze milion złoty i ten klub który wyłoży taka kwote bedzie go mial proste :D

jak Rudy powie na poczatek milon złotych za Bartka to Wisła i GKS mogą ładnie podziękowac.teraz zobaczymy jakie umiejętnośći negocjacii posiada boss Rudy.
alisamyyen

Postprzez Łuki19 2006-12-21, 5:53 pm

Jeżeli zależy im na Bartku to by nie podziekowali tylko jedynie mogli by sie nie zgodzic na taka sume i chcieli by dalej negocjować
Łuki19
Obserwowany

Postprzez mezo 2006-12-21, 11:14 pm

Może niech klub wystawi Bartka na Allegro. ? :roll:

Jesli juz dojdzie do transferu i Bartek "przeprowadzi" sie do Bełchatowa czy to znaczy (jak napisal juz emdżej) bedziemy zmuszeni do placzu. OTOZ nie. Jestem pewien, zarzad nie jest na tyle glupi zeby sprzedawal go za byle grosze. Wiedza jaka jest jego cena i z pewnoscia do konca bede sie targowac aby byla jak najwieksza. Jesli chlopak ma szanse gry w I lidze, niech idzie , droga wolna. JEsli nadarzyla sie ku temu okazja, kazdy powinien takowa wykorzystac. Prawda jest taka . JEstesmy w II lidze. A klubu pierwszoligowe szukaja nowych, obiecujacuch pilkarzy po ligach drugich. Pierwsza liga rzadzi sie swoimi prawami. Taka jest kolej rzeczy.
Tak wiec, wracajac do meritum, jesli tylko zarzad rozsadnie wykorzysta pieniadze i silnie wzmocni zespol przed runda rewanzowa, a sprowadzeni pilkarze beda spelniac oczekiwania klubu, o Bartku wszyscy zapomną.
Widze ze niektorzy uzytkownicy juz widza przyszlosc Zagłębia. Sprzedaz Bartka, brak awansu , degradacja.... :roll: Mosci Panowie.
mezo

Postprzez Przemek26 2006-12-22, 7:57 am

ziałacze sosnowieckiego klubu zgadzają się na transfer piłkarza do GKS-u Bełchatów. - Do uzgodnienia zostały szczegóły. Niewykluczone, że jeszcze w tym roku podpiszemy umowę przedwstępną, a kontrakt sfinalizujemy dopiero w styczniu - tłumaczy Wojciech Rudy, dyrektor klubu.

Pieniądze, jakie sosnowiecki klub zarobi na transferze Chwalibogowskiego (nieoficjalnie mówi się nawet o 500 tys. zł), mają zostać zainwestowane w zakup nowych zawodników. Na liście życzeń pojawił się Piotr Malinowski z Rakowa Częstochowa.
gazeta.

Wyglada na to że trzeba juz poważnie mysleć o tym kto zagra na lewej stronie. :roll:
Przemek26

Postprzez krzysztof 2006-12-22, 9:44 am

np. Paczka, Pach. Mysle, ze sie ktos znajdzie.
krzysztof

Postprzez glanek 2006-12-22, 9:57 am

Dobrze ze mysla o Malinowskim z Rakowa, naprawde dobry pilkarz
glanek

Postprzez Lars 2006-12-22, 11:40 am

nieoficjalnie mówi się nawet o 500 tys. zł
:roll:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez rossoneri 2006-12-22, 11:51 am

ja tez jestem za tym zeby sciagnac do klubu Malinowskiego z Rakowa tez cos slyszalem o Chrapku z Podbeskidzia mysle ze to dobrzy pilkarze i bardzo mlodzi
rossoneri

Postprzez MACIEK 86 2006-12-22, 11:54 am

Lars napisał(a):nieoficjalnie mówi się nawet o 500 tys. zł
:roll:

Taka kwota za Chwalibogowskiego jest śmieszna!! Bo skoro klub chce kupić Mężyka za kwotę zbliżoną do 500tys zł to gdzie w tym wypadku jest logika?? Sprzedają zawodnika do 1 ligi do jakby nie patrzeć lidera za 0,5 mln zł a za tyle samo ściągają zawodnika z 2 ligi(zawodnika nie sprawdzonego,nie wiadomo czy będzie akurat dobrze grał w ZS itd.).No, ale w klubie nie ma odpowiednich osób to, czego sie można spodziewać po transferach?? Skoro taki Ruch wycenia Cwielonga na 1mln zł(i taniej go nie sprzeda) to czemu my nie możemy wziąć tyle pieniędzy za zawodnika napewno nie gorszego od Cwielonga

rossoneri napisał(a):ja tez jestem za tym zeby sciagnac do klubu Malinowskiego z Rakowa

Nie przekonuje mnie kandydatura do gry w ZS tego gracz (widziałem go raz w tym sezonie w akcji i nic ciekawego nie pokazywał), a i już jednego super strzelca z 3 ligi sprowadziliśmy i co jest teraz?? Klub sie go chce pozbyć! Oczywiście powinniśmy szukać młodych "nieoszlifowanych diamentów”, ale ich transfery powinny być dokonywane przed sezonem,a nie w przerwach między rundami!! TERAZ POTRZEBUJEMY ZAWODNIKÓW OGRANYCH,KTÓRZY WEJDĄ DO PODSTAWOWEJ 11 Z MARSZU

Takie jest moje zdanie na temat najnowszych doniesień transferowych:)
MACIEK 86

Postprzez MrCricket 2006-12-22, 12:30 pm

Kwotami się nie przejmujcie, bo to głównie wymysły dziennikarzyków. Zwłaszcza słowo "nieoficjalnie" wiele sugeruje.

Chwalibogowski nie jest jeszcze sprzedany, ale powoli musimy się oswoić z myślą, że w Zagłębiu na wiosnę nie zagra. Strasznie mnie drażnią komentarze ludzi, którzy myślą, że piłkarz to jakiś samochód czy kino domowe i można nim handlować jak rzeczą. Panowie to jest człowiek, który myśli, czuje, chce się rozwijać, lepiej zarabiać i stoi przed wielką szansą gry, w obecnie jednej z najlepszych drużyn w Polsce. Wiem, że śmiesznie to brzmi jak słyszy się taką nazwę jak "Bełchatów", ale takie są realia.

A jeśli chodzi o kandydaturę Malinowskiego, to jestem za. To zawodnik bardzo szybki, chwalony przez kibiców za grę w Rakowie i chyba tylko dlatego, że jest młody gra na razie w 3 lidze. Główny jego mankament, to skromne warunki fizyczne jak na napastnika.
MrCricket

Postprzez PaprykarZ19 2006-12-22, 12:40 pm

Taki Paweł Sobolewski z Jagielloni trafił do Korony za ok 800tys zł. A wg mnie Bartek od niego na pewno nie jest gorszym piłkarzem i powinni go puści za ok1zł Bo to jest odpowiednia cena! Wszyscy szanują swoich piłkarzy i znają ich wartość tylko nasi działacze dają sie robić w chuja i sprzedają zawodnika za pół ceny : / Wogóle nie rozumiem tej polityki transferowej... Tak samo jak ten wspomniany Mężyk. Moim zdaniem ten koleś się wogóle nie nadaje do naszej drużyny i na pewno nie jest wart 500tys zł, tyle co Bartek : / Jak oglądałem w tv mecz Polska - Reprezentacja Śląska to nic nie pokazał, miał piłke pare razy przy nodze i za każdym razem ją tracił i jak wszedł po przerwie to przed końcem meczu go Piechniczek zmienił, a ponoć miał on umieć sobie sam stwarzać sytuacje...
A wracając do Bartka to tak sie zastanawiam czy dobrym pomyslem nie byłoby takie rozwiązanie jakie teraz rozwarza Matusiak, żeby podpisać kontrakt zimą i przenieść się do zagranicznego klubu latem. I np. Bartek podpisałby teraz taki kontrakt z Bełchatowam,ale u nas by został zeby nam pomóc w awansie i dodać taką klauzulę, że jak nie awansujemy to przechodzi do Bełchatowa, a jak bysmy awansowali to grałby w ekstraklasie w naszych barwach : )
PaprykarZ19

Postprzez STACH PL 2006-12-22, 12:54 pm

Po pierwsze Bartek jest troszeczke więcej wart niż 500 000
po drugie pomysł z podpisaniem kontraktu tak jak przedstawił PaprykarZ jest beznadziejny ze wzgledu na to że zawodnik przestał by się przykładać do gry i uważał na nogi :!:
STACH PL

Postprzez MrCricket 2006-12-22, 12:54 pm

PaprykarZ19 napisał(a): A wracając do Bartka to tak sie zastanawiam czy dobrym pomyslem nie byłoby takie rozwiązanie jakie teraz rozwarza Matusiak, żeby podpisać kontrakt zimą i przenieść się do zagranicznego klubu latem. I np. Bartek podpisałby teraz taki kontrakt z Bełchatowam,ale u nas by został zeby nam pomóc w awansie i dodać taką klauzulę, że jak nie awansujemy to przechodzi do Bełchatowa, a jak bysmy awansowali to grałby w ekstraklasie w naszych barwach : )

Z całym szacunkiem dla umiejętności Chwalibogowskiego, ale według mnie Paweł Sobolewski to jednak nieco lepszy piłkarz niż Bartek.

Poza tym uważam twój pomysł za zły. Nie potrzeba nam ludzi, którzy będą się szanować i odstawiać nogi na boisku, myśląc o wysokim kontrakcie za pół roku w ekstraklasie.
MrCricket

Postprzez Łuki19 2006-12-22, 1:41 pm

no to Bartek za 600 tys poszedl to dobrze ze nie za 500 zobaczymy co to Pan Rudy za zawodników teraz sciagnie ;/
Łuki19
Obserwowany

Postprzez Łuki19 2006-12-22, 1:51 pm

Jeżeli Dyr Rudy zamierza za tą kase sciągać takich zawodników jak Malinowski z Rakowa to gratuluje ;/ koleś w 3 lidze strzelił 3 gole
zaledwie i to ma być napastnik to ja dziekuje za takich zawodników ;/ :twisted: z takimi zawodnikami to my raczej awansu nie wywalczymy.
Łuki19
Obserwowany

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna