Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2006-12-19, 3:03 pm

Wieszczu, gadasz jak małe, naiwne dziecko. Czy Ty, mając propozycję lepszej pracy (lepiej płatnej) byś odmówił ??
Jeśli Bartek odejdzie to będę mu życzył wszystkiego dobrego za trud jaki włożył w grę w barwach Zagłębia.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Socio 2006-12-19, 3:24 pm

Wojtek - 100% racji. Wieszczu, to tak jakby z jakiejs druzyny z drugiej ligi hiszp czy angielskiej pilkarz mial odejsc do Chelsea lub Barcelony. Na calym swiecie czolowe kluby I ligowe kupuja wyrozniajacych sie zawodnikow z II lig. Placa kilkakrotnie wyzsze kontrakty, sa w stanie zaplacic klubowi wysokie odstepne. Trudno, taki los pilkarza i nie ma co psow wieszac na Bartku, bo ja uwazam ze ten chlopak wiele zrobil dla Zaglebia, mial za Tochela trudne chwile kiedy nie gral, a jak gral to beznadziejnie, a mimo to wtedy klub na niego postawil i odwdzieczyl sie b dobra gra. Za to trzeba mu podziekowac. My jako kibice moglibysmy miec jedynie wtedy pretensje jakby odszedl w '(ch) Ujowym" stylu, lub gdyby Zaglebie gralo w pierwszej lidze, walczylo o czolowe miejsca i poszedlby tam wylacznie bo dajom mu troche wiecej kasy a sportowo nic by nie osiagnal. Niestety poki co jestesmy w II lidze i jak nie chcemy sytuacji takich jak ta, to trzeba jak najszybicej awansowac i szukac dodatkowych zrodel finansowania klubu.
Socio

Postprzez wieszczu 2006-12-19, 4:51 pm

Koledzy nie wiem czy aby do końca dobrze się zrozumieliśmy.
Gwoli wyjaśnienia: do Chwalibogowskiego nic absolutnie nie mam jako do człowieka.Osobiście jednak nie wierzę w to,iż otrzymawszy propozycję od Bełchatowa sam nie garnie się do tego,aby odejść.Mogę się mylić,co więcej chciałbym,żeby tak było. Po drugie trudno nie dostrzec,że dzisiaj wszelakie wartości wyznacza pieniądz,niestety i idąc tym tokiem myślenia można starać się zrozumieć Bartka. Choć też nie do końca.Nie jest bowiem piłkarzem trzydziestokilkuletnim,który myśli przede wszystkim o tym,żeby dorobić.Ma na to jeszcze czas,a jeśli jest naprawdę wartościowym,zdolnym i perspektywicznym zawodnikiem to w przyszłości na pewno nie takie "Bełchatowy" Go zakupią. Przykład Pitrego pokazuje,że piłkarz za szybko rzucony na głęboką wodę może się na niej nie utrzymać.Zawodnik,aby się rozwijać musi grać i to dużo,a takiej z kolei gwarancji nikt Bartkowi w Bełchatowie nie da. Ponadto Wojtek,gra w klubie o ustalonej renomie to coś więcej niż praca,czy dzisiaj naprawdę nie ma już miejsca na dumę z reprezentowania określonych barw.Argument z zarabianiem większych pieniędzy nie do końca do mnie dociera,tym bardziej,iż niejeden człowiek chciałby zarabiać tą kasę,którą zarabiają w Zagłębiu.Nie małą,jak sądzę.Cóż...być może jestem odosobniony w swym myśleniu i przy okazji nieco naiwny.Pozdrawiam.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2006-12-19, 5:46 pm

wieszczu napisał(a): Przykład Pitrego pokazuje,że piłkarz za szybko rzucony na głęboką wodę może się na niej nie utrzymać.Zawodnik,aby się rozwijać musi grać i to dużo,a takiej z kolei gwarancji nikt Bartkowi w Bełchatowie nie da.

A widziałeś jak sobie poradził w meczu w Chorzowie.Nie do przejścia na lewej stronie. A Pitry ...piłka mu przeszkadzała mało sie o nią nie majgnął.
Przemek26

Postprzez Socio 2006-12-19, 6:09 pm

Poza tym co to za gadanie ze on jest mlody i nie mozna go rzucac na gleboka wode ?!?! Przez taka wspamiala mysl szkoleniowa reprezentowana tez przez naszych klubow trenerow polska pilka jest na takim poziomie na jakim jest. W ligach zachodnich mlody to jest 18, 19letni zawodnik a u nas 24. W wieku Bartka jesli chcesz byc dobrym musisz juz grac z najlepszymi, a w II lidze niestety tego brakuje.
Socio

Postprzez zgredos 2006-12-19, 6:25 pm

Ludzie o czym wy piszecie dla mnie nie są znane nazwiska, dla mnie jest" dar serca " jak ktoś chce dać to niech da bez nazwisk bez jakiś tam
Wiem że bogaty nie da, biedny da - Taka jest nasza Polssa
To był post nie do tematu ale
Wojtek Rudy , Wojtek (szacunek za małolatów )
Ostatnio edytowano 2006-12-19, 6:40 pm przez zgredos, łącznie edytowano 1 raz
zgredos

Postprzez wieszczu 2006-12-19, 6:37 pm

Socio nie porównuj 18,19-letnich zachodnich piłkarzy do naszych grajków,bo oni będąc w tym właśnie wieku mają umiejętności zbliżone do naszych większości 25-letnich kopaczy.Dlaczego tak jest? Wystarczy obejrzeć filmy szkoleniowe Bayernu,Ajaxu itp.klubów,a odpowiedź sama się nasuwa.Nigdzie też nie napisałem,że nie można go rzucać na głęboką wodę! Podałem tylko przykład Pitrego i nie podniecałbym się Przemek jednym meczem,tym bardziej towarzyskim.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez laBombonera 2006-12-19, 7:13 pm

Socio napisał(a): Wieszczu, to tak jakby z jakiejs druzyny z drugiej ligi hiszp czy angielskiej pilkarz mial odejsc do Chelsea lub Barcelony. Na calym swiecie czolowe kluby I ligowe kupuja wyrozniajacych sie zawodnikow z II lig. Placa kilkakrotnie wyzsze kontrakty, sa w stanie zaplacic klubowi wysokie odstepne. .

HA HA HA2LIGA HISZPANSKA (znaczy sie my) Barca ALBO Real to
Belchatow UAHAHAA.raczej tak :AT.Madryt (za czasow kiedy gralo w 2lidze)
MY.i POTERZNY PIERSZOLIGOWIEC GETAFE albo HUELVA :lol:
oczywiscie jak chce to niech spada ,jeszcze bedzie zalowal 8)
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Socio 2006-12-19, 8:05 pm

Nie wiem co w tym smiesznego - przeczytaj twoj post i pomysl co nim wnosisz do tematu poza haslem "niech spada, bedzie zalowal". To bylo porownanie. Wiadomo czym rozni sie nasza I liga od primera division, chodzilo mi o pokazanie kol. Wieszczowi o co mi chodzi. Wiadomo ze to jest porownanie i trzeba wziac poprawke na nasze realia ale widze ze niektorym taki wysilek sprawia porblem.
Socio

Postprzez laBombonera 2006-12-19, 9:09 pm

przecierz na pisales jasno:

Socio napisał(a): to tak jakby z jakiejs druzyny z drugiej ligi hiszp czy angielskiej pilkarz mial odejsc do Chelsea lub Barcelony. .

czyli jakiejs druzyny.drugiej ligi(czyli my Zaglebie)
do Chelsea lub Barcelony czyli Belchatow i to mnie tak rozsmieszylo
bo poki co Belchatow nie ma takiej pozycji w naszej lidze jak Barca czy
Chelska w swoich ligach.raczej ich pozycja jest zblizona do np.Getafe
czyli raczej tak:ktos z klubu typu NP Sunderland,Napoli chce odejsc do klubu
typu Wigan,Ascoli.
i tyle w tym temacie
pozdr i wesolych swiat
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Paulson 2006-12-19, 10:16 pm

Chciałam poruszyć temat polityki transferowej w naszym klubie. Zarząd Zagłębia robi sobie z nas kibiców jaja. Co innego mówią na początku sezonu a co innego jak jest okno transferowe.Z tego co słyszeliśmy na początku wynikało że Zagłębie nie bedzie sprzedawać zawodników podstawowej 11 a takim jest Bartek Chwalibogowski a co robi nasz zarząd siada do rozmów z Bełchatowem .Jak by szefom naszego Zagłębia zależało na Bartku to by nawet nie siadali do rozmów z Bełchatowem widzocznie tak im zależy na awansie do 1 ligi bo według mnie to jeżeli chcemy tego awansu to musimy zatrzymac wszystkich podstawowych graczy a poza tym jeszcze sprowadzic 1 może 2 dobrych piłkarzy. Mam tu na myśli jeszcze jednego klasowego napastnika typu Marcin Folc i może jeszcze jednego obrońce.

Zagłębie nie powinno być klubem który promuje talenty i wysyła w Polskę , to do Zagłebia powinny przychodzić talenty , i to Zagłebie powinno rosnąć w siłe , ale polityka Zagłębia (niestety ) polega na promowaniu i wysyłaniu zawodników do klubów POLSKIEJ ligi , nie zdziwiła bym się gdyby wysyłali gdzieś za granice , bo tam zawodnicy mają naprawde ogromną szanse się wybić , ale narazie powinniśmy się skupić na tym żeby KAŻDYM kosztem awansować do tej tak UPRAGNIONEJ I ligi ...

:)

.

Zagłębie w sercu i w czynach!!!
Paulson

Postprzez StrooÅ› 2006-12-19, 10:19 pm

http://90minut.pl/news.php?id=487855

..... a może na wiosnę atak Folc - Solnica?
StrooÅ›

Postprzez WOJTEK 2006-12-19, 10:29 pm

Strooś napisał(a):http://90minut.pl/news.php?id=487855

Dramatyczna sugestia. :roll: :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez StrooÅ› 2006-12-19, 10:34 pm

WOJTEK napisał(a):
Strooś napisał(a):http://90minut.pl/news.php?id=487855

Dramatyczna sugestia. :roll: :roll:

...to twoje zdanie.

ale żeby nie było off.. to myślę, że na dzień dzisiejszy nic bardziej sensownego nie ma na rynku.
Ostatnio edytowano 2006-12-19, 10:47 pm przez Strooś, łącznie edytowano 1 raz
StrooÅ›

Postprzez WOJTEK 2006-12-19, 10:40 pm

Moje zdanie. Prześledź "karierę" Solnicy http://90minut.pl/kariera.php?id=1968 i zastanów się w jakim klubie zagrzał on miejsca dłużej niż półtora sezonu. Goli też nawalił, że hohoho. Małochę już mieliśmy, Solnica taki małochopodobny.
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Tom