Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Łuki19 2006-12-18, 3:20 pm

Jak już myslimy o zawodnikach Kszo to ja zamiast któregoś z tych 2 zawodników wolał bym np Mariusza Miąsko dlamnie to było by wzmocnienie
Łuki19
Obserwowany

Postprzez xXx_1906 2006-12-18, 3:23 pm

Łuki19 napisał(a):Jak już myslimy o zawodnikach Kszo to ja zamiast któregoś z tych 2 zawodników wolał bym np Mariusza Miąsko dlamnie to było by wzmocnienie

Kumpel z Jastrzębia zawsze się dobrze wypowiadał o tym zawodniku jak jeszcze grał u nich, nie wiem jak wyglądał na boiskach zaplecza ekstraklasy, ale jakiś potencjał na pewno ma.
xXx_1906

Postprzez Łuki19 2006-12-18, 3:31 pm

xXx_1906 napisał(a):
Łuki19 napisał(a):Jak już myslimy o zawodnikach Kszo to ja zamiast któregoś z tych 2 zawodników wolał bym np Mariusza Miąsko dlamnie to było by wzmocnienie

Kumpel z Jastrzębia zawsze się dobrze wypowiadał o tym zawodniku jak jeszcze grał u nich, nie wiem jak wyglądał na boiskach zaplecza ekstraklasy, ale jakiś potencjał na pewno ma.

Strzelił kilka ważnych bramek dla Kszo ja uważam ze ten zawodnik byłby wzmocnieniem i jest lepszy od któregoś z zawodników których nasi dzialacze chca sciagnac móWie tu o Kanarskim i Rogalskim
Łuki19
Obserwowany

Postprzez MrCricket 2006-12-18, 4:08 pm

Jeśli spekulujemy o graczach Kszo to godne uwagi są nazwiska: Robaszek, Rogalski, Kosiorowski. Jeśli chodzi o Miąsko, to w Jastrzębiu naprawdę był supersnajperem, ale w 2 lidze już mu nie szło tak dobrze i często grzał ławę.

Co do Chwalibogowskiego. Jeśli Bełchatów wyłoży odpowiednią kasę, to naprawdę nie ma sensu utrudniać mu dalszego rozwoju i pozbawiać możliwości walki o mistrzostwo.W myśl słynnej zasady z "niewolnika nie ma pracownika".
MrCricket

re

Postprzez Qba 2006-12-18, 5:06 pm

MrCricket napisał(a):Jeśli spekulujemy o graczach Kszo to godne uwagi są nazwiska: Robaszek, Rogalski, Kosiorowski. Jeśli chodzi o Miąsko, to w Jastrzębiu naprawdę był supersnajperem, ale w 2 lidze już mu nie szło tak dobrze i często grzał ławę.

Co do Chwalibogowskiego. Jeśli Bełchatów wyłoży odpowiednią kasę, to naprawdę nie ma sensu utrudniać mu dalszego rozwoju i pozbawiać możliwości walki o mistrzostwo.W myśl słynnej zasady z "niewolnika nie ma pracownika".

tak, teraz tylko pytanie: czy ten rozwoj bedzie mozliwy? nie wydaje mi sie, zeby Bartel wywalczyl sobie miejsce w pierwszej jedenastce, jest na to zbyt wczesnie. A czy jest sens zmieiac klub po to, zeby grzac lawe??
Poza tym nie wierze, ze Belchatow zdobedzie mistrza, nie ma takiej opcji.

pozdro
Qba

Postprzez zag23 2006-12-18, 7:21 pm

Miedź Legnica wystawiła pięciu zawodników na listę transferową. Maciej Bielski, Piotr Halkowicz, Kamil Liberek, Bartosz Szepeta i Tomasz Zieliński nie zyskali uznania w oczach trenera Petra Němeca.

Z tych graczy przydał by sie nam Bartosz Szepeta-na pewno by był wzmocnieniem słabej ławki rezerwowych.
zag23

Postprzez August 2006-12-18, 7:54 pm

Pytał ktoś Chwalibogowskiego jakie jest jego obecne zdanie co do ewentualnego transferu do Bełchatowa ? To chyba powinno mieć jakies znaczenie. Jeśli bartek chce spóbować swoich sił w Bełchatowie to nie ma sensu go zatrzymywać na siłę, tyle że nie powinno to nasapic moim zdaniem w ramach"współpracy" pomiędzy klubami. O GKS-ie wiadomo, że mają całą zgraję nieprzydatnych repów z ważnymi kontraktami, a których chcieliby się pozbyć. Jak sie Motto zgodzi na taki układ to będzie frajer.
August

Postprzez keff79 2006-12-18, 8:15 pm

August napisał(a):Pytał ktoś Chwalibogowskiego jakie jest jego obecne zdanie co do ewentualnego transferu do Bełchatowa ? ...

- Wiem, że na razie są rozbieżności między klubami, ale jestem dobrej myśli. Bardzo chcę pójść do ekstraklasy. Chcę się rozwijać, a oferta od lidera to dla mnie duże wyzwanie - mówi niespełna 25-letni Chwalibogowski. - Na początku zainteresowania ze strony BOT GKS byłem sceptyczny, bo Zagłębie nie chciało słyszeć o transferze. W końcu jednak prezes Giancarlo Motta wyraził zgodę na transfer. Czekam na porozumienie między klubami, bo wtedy mój menedżer rozpocznie negocjacje w sprawie indywidualnego kontraktu.

źródło: http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35137,3796329.html

Ale na koniec rundy jeden z kibiców pod siatką powiedział Bartkowi "eejj.. Bartek ty kurde wiesz.. masz zostać w Sosnowcu!" i myślę że to go przekona :D
keff79

Postprzez adas 2006-12-18, 8:25 pm

August napisał(a):Pytał ktoś Chwalibogowskiego jakie jest jego obecne zdanie co do ewentualnego transferu do Bełchatowa ? To chyba powinno mieć jakies znaczenie. Jeśli bartek chce spóbować swoich sił w Bełchatowie to nie ma sensu go zatrzymywać na siłę, tyle że nie powinno to nasapic moim zdaniem w ramach"współpracy" pomiędzy klubami. O GKS-ie wiadomo, że mają całą zgraję nieprzydatnych repów z ważnymi kontraktami, a których chcieliby się pozbyć. Jak sie Motto zgodzi na taki układ to będzie frajer.
Bartek na siłe nie pcha się do Bełchatowa. Nie jest z tych, którzy by sprzedali Zagłębie za pare złotych (Ujek). Jednak odejdzie.
adas

Re: re

Postprzez MrCricket 2006-12-18, 8:39 pm

Qba napisał(a):tak, teraz tylko pytanie: czy ten rozwoj bedzie mozliwy? nie wydaje mi sie, zeby Bartel wywalczyl sobie miejsce w pierwszej jedenastce, jest na to zbyt wczesnie. A czy jest sens zmieiac klub po to, zeby grzac lawe??
Poza tym nie wierze, ze Belchatow zdobedzie mistrza, nie ma takiej opcji.
pozdro

Nie po to Bełchatów tak zaciekle walczy o Chwalibogowskiego, żeby potem trzymać go na ławce. W niedawnym meczu na rzecz rodzin ofiar górników w niczym nie odstawał od drugiego garnituru reprezentacji.
Błaszczykowski też jakiś czas siedział w Wiśle na ławce, a teraz...

adas napisał(a):Bartek na siłe nie pcha się do Bełchatowa. Nie jest z tych, którzy by sprzedali Zagłębie za pare złotych (Ujek). Jednak odejdzie.

Też mi się wydaje, że odejdzie. W Zagłębiu nie ma prawa na nic narzekać, ale jak zobaczy na umowie powiedzmy kwotę trzy razy większą to zmięknie :wink:
MrCricket

Postprzez wieszczu 2006-12-18, 9:32 pm

Zawodnicy,którzy chcą odejść z Zagłębia-droga wolna,niech odchodzą.Tylko niech owi grajkowie mają pełną świadomość tego,że gdy noga im się powinie bądź nie wszystko ułoży się tak,jakby sami tego sobie życzyli to niech wiedzą o tym,że Zagłębie to nie jest przytułek dla "synów marnotrawnych"!!! Nie ma k... odwrotu! Nie bądźmy wylęgarnią dla lepiej sytuowanych w danej chwili klubów,tym bardziej dla jakiegoś śmiesznego Bełchatowa.Co to k.... jest?! Teraz mają swój czas i pieniądze,które są w stanie zaślepić niejednego(vide Ujek).Przykre jest tylko to,że czasy,gdy przynależność klubowa i przywiązanie do barw odgrywały nadrzędną rolę minęły bezpowrotnie..Być może jestem starej daty,ale dla tych wszystkich,którzy zaprzedają się kasie jeden,wielki ch... w dupę!!! Są w życiu jeszcze większe wartości-tylko k... dlaczego tylko dla kibiców?
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2006-12-18, 9:56 pm

Jak czytam te ostanie komentarze to się trochę dziwię. Taki jest ten zawód i tak to już jest że jak się jest dobrym ,to szuka się nowych wyzwań, nowych możliwości rozwoju. A powiedzmy sobie szczerze, w Bełchatowie większa kasa, lepsza baza treningowa, wydaje mi się również że i większa szansa rozwoju. Ja mu życzę Powodzenia.
Przemek26

Postprzez wieszczu 2006-12-19, 9:16 am

Przemek to wszystko prawda,z tą jednak różnicą,że gdyby Chwalibogowski przechodził do Bełchatowa z klubu trzecio bądź czwartoligowego byłoby to o wiele bardziej zrozumiałe.My natomiast mamy realne szanse na awans i równie dobrze ów zawodnik mógłby występować w ekstraklasie,ale w barwach Zagłębia.Pół roku by Go nie zbawiło...No ale cóż,jeśli już teraz mu tak śpieszno do gry na "salonach".Poza tym,jak ktoś wcześniej słusznie zauważył z niewolnika nie ma pracownika.Tak więc panie Chwalibogowski-adios.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez Socio 2006-12-19, 10:16 am

Wieszczu gadales z Bartkiem ? Adam napisal ze Bartek wcale nie pali sie zeby stad odchodzic i z tego co mi wiadomo nie zalezalo mu na odejsciu, ale moze zeby kupic 2-3 dobrych zawodnikow a nie odrzuty z kartami na reku trzeba go sprzedac, bo za pol roku odejdzie za darmo a my ciagle nie mamy napastnikow. Moze trzeba podjac ryzyko i to sie bardziej oplaci. Nie ma co mowic "adios, nie wracaj itp." bo kto jak to, ale Bartek to skromny chlopak i szczerze watpie czy w przyszlosci, obojetnie jak potoczy sie jego kariera, uslyszymy od niego teksty takie jak od Ujka.
Socio

Postprzez wieszczu 2006-12-19, 11:37 am

Zacznijmy od tego,że gdzie jest powiedziane,że mamy kogoś sprzedawać po to,aby kogoś kupić.Jesteśmy jednym z drugoligowych klubów z najwyższym budżetem,mającym określone aspiracje.Logiczne więc jest,aby zespół wzmocnić,tak jak napisałeś dwoma,trzema zawodnikami nie sprzedając przy tym swoich czolowych graczy.Inaczej to z taką polityką awans pozostanie tylko i wyłącznie w sferze naszych marzeń.
wieszczu
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna