TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez laBombonera 2006-11-18, 12:00 pm

dajcie spokoj z ta szara elewacja ,czego sie spodziewales tapety w kwiatki?
JEST SZARA I NIE POMALOWANA ZE WZGLEDOW PRZECIWPOZAROWYCH.
a takie wejcia sa na prawie wszystkich stadionach w europie.
Obysmy doczekali takiego stadionu u nas-(nie sadze)
[/b]
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez WOJTEK 2006-11-19, 7:16 pm

W Europie takie wejścia ?????? Chyba kolega żartuje. To co jest w Kielcach urąga wszystkim przepisom. Zresztą Panowie, pojedźcie, zoabczcie i wtedy opiszcie swoje wrażenia.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Kamilsts 2006-11-19, 7:18 pm

Zgadzam sie rewelacja to nie jest :D Ale na Niwce mogliby postawić i taki :wink: :lol:
Kamilsts

Postprzez Gruby^ 2006-11-22, 8:23 pm

http://www.q4.pl/?id=17&news=106790 :roll:

Jakoś w mieście mniejszym od Sosnowca i klubami w IV lidze nie muszą czekać na awans do ekstraklasy...
Gruby^

Postprzez Krawiec 2006-11-22, 9:16 pm

WOJTEK napisał(a):W Europie takie wejścia ?????? Chyba kolega żartuje. To co jest w Kielcach urąga wszystkim przepisom. Zresztą Panowie, pojedźcie, zoabczcie i wtedy opiszcie swoje wrażenia.

Czyli mam rozumieć, że w Sosnowcu nowy stadion jest nie potrzebny bo w Kielcach są przejścia ... domyślam sie, że zbyt wąskie.
Krawiec

Postprzez WOJTEK 2006-11-23, 8:16 am

Krawiec- nie wkładaj mi do ust słów, których nie powiedziałem. Autor miał na myśli to: jeśli już budować to dobrze. Nie ma co się zachłystywać stadionem w Kielcach bo ma on wiele uchybień.

ZresztÄ… o czym my gadamy, jaki stadion w Sosnowcu ???
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Dj_mdc 2006-11-23, 11:25 am

tez mam takie zdanie jak Wojtek stadion w Kielcach mi się nie podoba jak juz budowac to wiekszy solidnieszy dołozyc wiecej starać bo stdion Korony ma wiele błedów ale to by mozna było dyskutować .....
Dj_mdc

Postprzez Pasta 2006-11-23, 12:05 pm

Jeśli chodzi o stadion w Kielcach to przejścia ma nawet szerokie w porównaniu do "ścieźki zdrowia" na starym, problemem jest natomiast tylko jedna bramka z kołowrotkiem co w połączeniu ze znaną w całej Polsce nadgorliwą i wręcz chamską kielecką ochroną daje bardzo niską przepustowość.
Sam stadion wygląda trochę śmiesznie. Od zewnątrz prypomina bardziej jakąś tymczasową konstrukcję - mnóstwo w nim dziur, wszystko robione z płyty. Wewnątrz jest już lepiej ale sektory są dziwnie malutkie - dwa rzędy sektorów i gęste schody (to jest akurat dobre bo ułatwia ewakuację) ale wygląda trochę śmiesznie. A jeśli chodzi o szarą elewację to marmurów kieleckich się tam nie spodziewałem.
Ale przy tym wszystkim komfort oglądania meczow jest świetny - wszystko blisko boiska, całe trybuny zadaszone i nawet z sektora dla przyjezdnych świetnie się ogląda. Ten stadion ma po prostu swoje wady ale jak na tak stosunkowo niski koszt budowy jest bardzo dobry.
Pasta

Postprzez robercik 2006-11-23, 12:41 pm

Wolalbym "stadion kielecki" z wadamy niz obiecywanki i slaby komfort ogladania meczu na Ludowym.
robercik

Postprzez Przemek26 2006-11-23, 2:37 pm

Czyli jak?

(...) Kolejnym etapem po dokończeniu remontu szatni i po remoncie, a właściwie po wyburzeniu i wybudowaniu tych czterech nowych sektorów, o których już wspominałem, będzie modernizacja płyty boiska głównego, a konkretnie wymiana murawy, jej drenaż, podgrzewanie i nawadnianie. Jednocześnie będą prowadzone inwestycje związane z budową oświetlenia płyty głównej, a także powstanie projekt zadaszenia sektorów i budowa zadaszenia 1000 miejsc na widowni.

Z tego wynika że moża za 4 lata zagramy na Ludowym pierwszy mecz w OE.
A co do tego czasu??
Przemek26

Postprzez adas 2006-11-23, 2:45 pm

Przemek26 napisał(a):Czyli jak?

(...) Kolejnym etapem po dokończeniu remontu szatni i po remoncie, a właściwie po wyburzeniu i wybudowaniu tych czterech nowych sektorów, o których już wspominałem, będzie modernizacja płyty boiska głównego, a konkretnie wymiana murawy, jej drenaż, podgrzewanie i nawadnianie. Jednocześnie będą prowadzone inwestycje związane z budową oświetlenia płyty głównej, a także powstanie projekt zadaszenia sektorów i budowa zadaszenia 1000 miejsc na widowni.

Z tego wynika że moża za 4 lata zagramy na Ludowym pierwszy mecz w OE.
A co do tego czasu??
Nie wiem Przemku gdzie wyczytałeś że będzie to dopiero za cztery lata, ja dodam od siebie, że będzie dobrze :wink:
adas

Postprzez bankier 2006-11-23, 6:36 pm

po remoncie, a właściwie po wyburzeniu i wybudowaniu tych czterech nowych sektorów

o które sektory chodzi?
bankier

Postprzez novack 2006-11-24, 3:02 pm

Czyli "bieżnia" pozostanie i dalej chuja będzie widać!!!
novack

Postprzez Asja 2006-11-25, 5:41 pm

W odniesieniu do info na str głównej o "Złotych czasach Ludowego", znalazłam na stronie Zbigniewa Jasterni:

W kadencji 2006-2010 planowane jest pozyskanie środków zewnętrznych na:

-BudowÄ™ boiska ze sztucznÄ… nawierzchniÄ… w kompleksie Stadionu Ludowego
-BudowÄ™ boiska ze sztucznÄ… nawierzchniÄ… na Stadionie MOSiR-Czarni.
-BudowÄ™ Skate Parku III w Dzielnicy Kazimierz.
-BudowÄ™ Skate Parku IV w Dzielnicy Niwka.
-Budowa Skate Parku w Dzielnicy Åšrodula
-Stadion MOS-II etap (budowa budynku klubowego, z salą treningową, zapleczem sanitarnym, odnową biologiczną, ogrodzeniem, parkingami, kortami tenisowymi oraz boiskami do siatkówki plażowej).
-Stadion Ludowy (oświetlenie, zadaszenie części stadionu, podgrzewana płyta, 2 nowoczesne trybuny).
-PrzejÄ™cie Stadionu „Zewu”
-PrzejÄ™cie Stadionu „Polonia”
-Renowacja trybun i bieżni na Stadionie MOSiR Klimontów.
-Budowa Stadionu Zagłębia Dąbrowskiego, przy partycypacji ościennych gmin i środków unijnych
-Kontynuacja rozwoju ścieżek rowerowych, tak aby połączyć Sosnowiec z siecią ścieżek w miastach ościennych.
-Rozwój boisk osiedlowych.
-Zwiększenie ilości placów zabaw
-Rewitalizacja Parków: Balaton-Leśna-Stawiki.
-Zbudowanie przynajmniej 3 nowych basenów.
-Zbudowanie 1 basenu o wymiarach olimpijskich.
-Rewitalizacja starych hal fabrycznych na obiekty sportowe, z pozyskaniem środków unijnych.
-Zbudowanie toru ziemnego dla rowerzystów w dzielnicy Ostrowy Górnicze.
Asja
Gwiazda

!!

Postprzez xysi 2006-11-25, 7:19 pm

o q...a 2 Stadiony??!! reszta szuper :)
xysi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników