Niedz 22.10.2006. godz. 14:30 Zagłębie S - Polonia Bytom

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Kuba_krk 2006-10-22, 10:55 pm

Ja tez sie rozczarowalem. Dopiero dotarlem do domu :) . Polonia wcale ladnie nie grala. Po prostu grala tak ,jak jej pozwolilo Zaglebie.Wystarczylo wiecej inicjatywy i o wynik bylbym spokojny. Z gory wiadome bylo ,ze Polonia nie wpada tu bo musi rozegrac mecz ligowy. Zaglebie poczulo sie za pewnie i zostalo ukarane. Wiecej pokory. Nie wazne czy to przeciwnik z dolnej ,czy gornej polki. Jezeli maja awansowac to kazdy mecz jest wazny.
Kuba_krk

re

Postprzez Qba 2006-10-22, 11:24 pm

emdżej napisał(a):Proponuję Qbę na trenera.....widać, że wie wszystko najlepiej.

nie sluchasz... tzn. nie czytasz ze zrozumieniem... teraz sie znajdzie stado obroncow Dworczyka, jak to juz mialo miejsce z Trenerem Tochelem...

ja powiem tak: od samego poczatku uwazalem, ze Dworczyk to nie jest trener dla pierwszej druzyny i tyle, mial byc "na chwile" i ok.. a ze szczescie dopisalo, to teraz juz ma u Was nieskonczony kredyt zaufania..
Qba

Re: re

Postprzez Przemek26 2006-10-23, 6:45 am

Qba napisał(a):ale co Wy mowicie?? teraz powiedzcie mi co by bylo z Meczu z Polonia Warszawa, gdyby nie ta czerwona kartka?? no co?? z Podbeskidziem to samo, wiekszosc tylko patrzy na wyniki, a my po prostu mielismy duzo szczescia w tym wszystkim!! trener jest potrzebny i tyle, takie moje zdanie!!

To jest własnie Polska mentalność. Pierwsza porażka trenera i od razu na złom go. Na h*** nam trener z nazwiskiem, żeby co nabijał sobie portwel wypłatami. Czym jest gorszy dworczyk od Majewskiego czy Wdowczyka. To że nie uzywa laptopa czy tez nie chodzi w garniturach.Nie udało sie wiem boli jak h*** porazka z hanysami ale jak to napisał Wojtek . Czerwiec jest wykładnikiem całego sezonu. Trzy mecze do końca poczekajmy najpierw do ostaniej kolejki przed zimą spójrzmy wtedy na tabele . Jakbysmy zdobyli 9 pkt. to ci wszyscy co teraz piszą ,że Dworczykowi już dziękujemy będą sie ślinić jak małolaty jaki to Dworczyk super coach.

mezo napisał(a):Polonia B. byla jednym z lepszych zespolow jaki w tej rundzie pokazal sie na Ludowym. Wynik 0:1 osiagneli m.in. dzieki postawie naszej druzyny.

Hosic +. Berensztajn indywidualista. Reszta bez komentarza.
1. Potrzeba nam obroncy , na juz. !!

Z czym lepsza ??? Oddała 1 celny strzał na brakmę i wpadło potem tlko grali swoje czyli utrzymanie wyniku. Pach z Berkeim razem na boisku to niestety zły pomysł. Razem gubią się i jest bajzel.Niestety w tym meczu nie byłó wyjścia i trzeba było zaryzykować.
Przemek26

Postprzez GoGo 2006-10-23, 7:25 am

Czytam te wypowiedzi i mi was żal,
niektórzy piszą ZERO ambicji, taktyki i pomyslu
caly czas wygrywac nie bedziemy jak wygrywamy to piszecie ze wypas zajebiscie iw ogule, a jak przegram to juz zero tego i tamtego ;/
GoGo

Postprzez barthez 2006-10-23, 7:56 am

Są mecze które:
należy wygrać
można zremisować
mecze które(od biedy) mozna przegrać.
Są też mecze których przgrać się nie powinno, a przynajmniej nie można ich oddać bez walki. Do tych ostatnich zalicza się mecz z Polonią
Ja jestem w stanie naszym wiele wybaczyć. Nawet porażkę z drużyną w której trzecim wchodzącym rezerwowym jest drugi bramkarz(Polkowice w poprzednim sezonie) czy Ludowym Klubem Sportowym Kmita. Oddanie meczu z Bytomiem bez walki już im jednak nie ujdzie. Wczoraj widziałem jeden z najgorszych meczów Zagłębia na jakich byłem, a już napewno nie widziałem woli walki i ambicji. A tego wybaczyć nie mogę. Można przegrać mecz nawet pechowo będąc lepszym. Wczoraj byliśmy gorsi, słabi bez ambicji i woli walki. Mnóstwo niecelnych podań i anemicznych strzałów. Dożyłem dnia że Polonia robiła sobie fiestę na naszym stadionie.
Wkrótce skończy się runda i mozna będzie podsumowywać grę naszych "orłów". W sumie jednak z tegorocznych transferów najbardziej rozczarowują mnie Ci których kreowano na gwiazdy(Berensztajn, Pach, Wierzchowski) niż ci na których mniej liczyłem. Na plusie są tylko Folc i Kościukiewicz choć wczoraj zagrali słabo jak reszta zespołu. Należy zastanowić się czy warto nadal inwestować w Zubana. Zawodnika który ma super mecz po 5 beznadziejnych. Nadal nie mamy lidera środka pola. Ewidentny jest brak "Lachy" choć mając kogoś na rozegraniu mógłby on grać w ataku skoro uwarza że tam czuje się świetnie. No ale najpierw musieli by go odwiesić. Marnie widzę awans jeśli będą nam sie częściej zdarzać tak beznadziejne mecze jak wczoraj.
barthez

Postprzez rossoneri 2006-10-23, 8:41 am

wczoraj nic nie pisalem bo bylem tak wku...... ze nawet mi sie na stronke nie chcialo wchodzic, P.Dworczyk robi jakies testy, proby w tak waznym dla nas meczu, juz jeden trener byl co probowal grac 3-5-2 i wiemy co z tego wyniklo, pomysl z Markiem to tez niewypal, dlaczego Skrzypek nie gral od poczatku, tez nie moge znalezc wytlumaczenia ,,widzac jak gra ostatnio Piatkowski, kazde dojscie do pilki to strata, nie wiem czy Chwalibogowski poczul sie juz taka gwiazda, ze mysli ze obroncy sie przed nim poloza i to po jego zagapieniu stracilismy bramke, bo gwiazdor za pozno wrocil za pomocnikiem Polonii ,nie ma sensu powtarzac ze Bednar jest slabym pilkarzem, a obronca zadnym, juz wielokrotnie pisalem ze gra w srodku Berka i Pacha to fatalne rozwiazanie, choc ze Slaskiem nie zagra zaden z nich, z taka gra to awans mozemy odlozyc na czas nieokreslony ,atak beznadziejny i kogo ma wpuscic zeby wzmocnic sile uderzenia nasz trener jak ma na lawce tylko Tyca, dziwie sie ze jak mogl wejsc na 20 minut Teresa to dlaczego nie gral od poczatku napewno dalby rade, a wiemy co on dla nas znaczy i najprawdopodobniej punktow tej jesieni wiele juz nie zdobedziemy
rossoneri

Postprzez sprzedawca_cebuli 2006-10-23, 8:42 am

no tak Qba jesli na 9 meczow jest jedna porazka to faktycznie po tej porazce mozna juz skreslic awans po prostu bez szans jestesmy:D:D:D:D brak logicznego myslenia wystepuje chyba wlasnie u Ciebie i czy Ty wlasnie nie jestes glupi????? Dworczyk jesli dla Ciebie nie jest zbyt dobrym trenerem bo taki starcie jaki mielismy i wynikach jakie On osiagnaol z druzyna to nie wiem co mam Ci napisac faktem jest ze nie trener gra ale gdy on nie ustali taktyki nie ulozy druzyny to nic nie bedzie!!!! nie jestem zwolennikiem jakiegokolwiek nazwiska na lawce ternerskiej ktore nie osiaga wynikow a dopoki beda takie wyniki jakie obecny trener osiagnol bede jego zwolennikiem a ty pomysl moze bo nie wiem czy wiesz ale w Polskiej pilce kopanej gra sie systemem jesien-wiosna i nawet jeszcze jesienna runda sie nie zakonczyla a Ty juz skreslasz druzyne... brawo za postawe za optymizm i wiare ....wiecej takich "kibicow" nam potrzeba
sprzedawca_cebuli

Postprzez Karo 2006-10-23, 9:21 am

Ehh...Sprzedawco... Nikt nie odbiera Dworczykowi tego, co zdobyl z ta druzyna(mam tu na mysli punkty zdobyte w tej rundzie). Gdyby zostal Bialek, to pewnie teraz bylibysmy juz w lesie. Ale to jest normalne, ze jak sie pojawia nowy trener, to zawodnicy graja z wiekszym zaangazowaniem, pojawia sie nowa motywacja. Trener Dworczyk nie ma jednak pomyslu na gre druzyny. Gramy bez jakiejs wyrazniej koncepcji. Czesto zmienia sie ustawienie, co tylko sieje zamet w naszych szeregach. Jasne ze glupota byloby skreslanie druzyny w tym momencie, i daleki jestem od tego. Mam tylko pewne obawy, przypominajac sobie koncowki rund jesiennych w poprzednich sezonach. Ostatnio 2 punkty w 4 ostatnich meczach, 2 lata temu 0 Punktow w 5 ostatnich meczach. Tak wiec najblizsze 2 mecze moga byc kluczowe. I na prawde wiele mozna przegrac juz tej jesieni. Bo na wiosne strata 8-10 punktow moze byc juz nie do odrobienia.
Karo

Postprzez Wally 2006-10-23, 9:26 am

Mecz słaby, Zagłębie bez pomysłu na grę. Polonia zagrała mądrzej i wygrała. Ale czuje, że w Bytomiu, to znowu oni będą na kolanach :) Z przypadku nie zajmują w tabeli miejsca wyższego od nas. Prawie ograli Jagiellonię w Białymstoku, która tydzień później pokonała Ruch w Chorzowie. Nie sądze jednak, żeby Polonia odegrała jakąś rolę w walce o awans.

A jeśli chodzi o nas to i tak najlepsza jesień punktowo w ostatnich latach gry w 2 lidze, a z większymi stratami atakowaliśmy na wiosnę OE, więc czemu teraz miałoby nam się nie udać. Dworczyka zostawić póki co, lepsze to niż wejście nowego trenera i oswajanie się z zespołem kilka kolejek. A to JD wywindował Zagłębie na aktualnie 5. miejsce w tabeli. Jak na jesień Zagłębie bardzo dobrze sobie radzi. Jestem umiarkowanym optymistą, choć wczorajszy mecz z nie tęgą miną obswerwowałem...
Wally

Postprzez sprzedawca_cebuli 2006-10-23, 9:29 am

a przypomnij sobie jeszcze wiosny w naszym wykonaniu... powiedz czy odrabialismy 8-10 pkt.? w niektorych przyp[adkach znacznie wiecej.... jezeli 8 meczow bez porazki 4 zwyciestwa pod rzad to znak ze druzyna gra bez pomyslu i zaangazowania .... to. to ...to .. to sam nie wiem co napisac to jest pilka nozna w ktorej najlepszy moze przegrac z najslabszym na tym polega jej urok jedna porazka nic nie znaczy predzej czy pozniej musialo to nastapic tylko ludzie za bardzo sie nakrecaja jak druzyna jest na fali wiec pozneij pisza po pierwszej porazce od 9 meczow ze to juz koniec marzen ze trenera trza wywalic wogole to po tej porazce to wedlug niektorych to stadion powinni zaorac i posadzic gwozdzie tak by bylo najlepiej bo przegrali.......................

niech wiara do zwyciestwa poprowadzi nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sprzedawca_cebuli

re

Postprzez Qba 2006-10-23, 9:49 am

tak, tak Zaglebie bylo do dupy, przyszedl Dworczyk i jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki sprawil, ze zespol gra jak Barcelona.. no nie mam pytan... czy Ty powaznie uwazasz, ze to wszystko zasluga Dworczyka??

ja nie widze przyszlosci z tym trenerem i tyle!!! mial byc tymczasowym szkoleniowcem, a tak sie nie stalo, i nie mowie, ze trzeba go teraz zwolnic, twierdze, ze po zakonczeniu rundy trzeba sie zastanowic co dalej robic, bo ja nie widze zadnego konsekwentnego postepowania w tym, co robi trener, fura szczescia i tyle.. inaczej byscie gadali gdbybysmy np. nie wygrali z Polonia..

moze jak zobacze druzyne, ktora pokaze, ze gra z pomyslem, a nie na pale, to zmienie zdanie - na razie zadnej przeslanki ku temu nie mam, a mam nadzieje, ze wkrotce sie to zmieni...

pozdro
Qba

Postprzez sprzedawca_cebuli 2006-10-23, 9:56 am

czy ja dobrze przeczytalem? dobrze bysmy gadali gdybysmy np. nie wygrali z polonia? widac ze byles chyba na tym jednym meczu ... choc ja nie bylem na zadnym w tej rundzie ale logicznie myslac to druzyna musi miec jakis pomysl na gre skoro nie przegral 8 kolejnych meczow nie uwazasz? preczytaj uwazniej mojego posta tam jest wyraznie napisane ze nie trener gra a zawodnicy...

ps. z racji ze robisz sie monotonny i nie masz zadnych argumentow ----> bez odbioru
sprzedawca_cebuli

Postprzez Karo 2006-10-23, 10:02 am

sprzedawca_cebuli napisał(a):czy ja dobrze przeczytalem? dobrze bysmy gadali gdybysmy np. nie wygrali z polonia? widac ze byles chyba na tym jednym meczu ... choc ja nie bylem na zadnym w tej rundzie ale logicznie myslac to druzyna musi miec jakis pomysl na gre skoro nie przegral 8 kolejnych meczow nie uwazasz? preczytaj uwazniej mojego posta tam jest wyraznie napisane ze nie trener gra a zawodnicy...

Hehehehe, o kur... A to dobre :lol:
ps. źle przeczytales...
Karo

Postprzez sprzedawca_cebuli 2006-10-23, 10:11 am

tak to bylo?

gdbybysmy np. nie wygrali z Polonia..

wiec chyba jednak dobrze przeczytalem....
sprzedawca_cebuli

Postprzez warchlak 2006-10-23, 12:42 pm

wszystko chyba już zostało napisane odnośnie meczu ale musze to powtórzyć - brak pomysłu na gre, niektórzy z zawodników nawet nie myśleli jak podawali piłki albo jak oddawali strzał. przy straconej bramce ewidentnie zawaliła obrona która nie potrafiła odebrać piłki i źle pokryła strzelca bramki :? a co do Dworczyka: nie jestem jego zwolennikiem ale myśle że rozliczy się go po zakończeniu rundy a nie po 1 meczu przegranym.
warchlak
Prowokator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników