Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemyś(L) 2006-09-22, 9:23 pm

Kupcie sobie Włodarczyka z Legii hehe taki mały zart ale na serio moze by tutaj strzelał bo w Legii cos słabo..:)
Przemyś(L)

Postprzez PTAQ84 2006-09-22, 10:29 pm

Przemyś(L) napisał(a):Kupcie sobie Włodarczyka z Legii hehe taki mały zart ale na serio moze by tutaj strzelał bo w Legii cos słabo..:)

jedno drewno małoche już mieliśmy..wystraczy,,
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez koszki 2006-09-22, 10:47 pm

Włodarczyk by się przydał żeby jeszcze bardziej z nas się śmiali że w sosnowcu przytułek dla bezdomnych gwiaz.
Było by ekstra trio: Włodarczyk, Beret i szmaciarz Wierzchowski
koszki

Postprzez Codino 2006-09-22, 11:01 pm

Widzę, że jebanie Włodara jest teraz bardzo modne... Trzeba było się na kogoś przerzucić po Rasiaku :lol:
Codino

Postprzez drewinio 2006-09-22, 11:25 pm

Podniecacie sie bo koleś ma pierwszoligowe nazwisko. Dobrze wiemy że za nazwiskiem umjejętnosci nei idą. Wkońcu za free go do rezerw nei spuścili w legi.
drewinio

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-09-23, 8:53 am

a ja mysle ze i tak bylby lepszy od Hadisa , a jaki perspektywiczny zawodnik ;)
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez rossoneri 2006-09-23, 9:27 am

na Wlodarczyka napewno nie byloby nas stac ,a w 2 lidze napewno bylby najlepszym napastnikiem ,co do tego nie ma zadnych watpliwosci ,bo choc mu nie idzie i duzo sytuacji marnuje, to umiejetnosci posiada bardzo wysokie, i nie mozna go rownac do naszy przecietnych napastnikow( Folc ) ,i beznadziejnych (Zubanovic), i smiesznych(Tyc)
rossoneri

Postprzez Przemek26 2006-10-04, 7:54 am

Radosław Matusiak, Tomasz Kuszczak, Łukasz Madej, Rafał Grzelak, Łukasz Mierzejewski oraz Michał Janicki i jeszcze kilku innych - co ich łączy? Wicemistrzostwo Europy juniorów do lat 16 zdobyte na stadionach w Czechach pod kierunkiem Michała Globisza. Różnie potoczyły się ich losy, ale wielu z nich nie może narzekać. (...) Tylko Janicki, od miesiąca napastnik Zagłębia, liczy na odwrócenie losu. Czy tak będzie, zależy od niego samego oraz jego organizmu, który czasami się buntuje.

Wójcik mój wróg
Michał kopał piłkę ile wlezie w podkrakowskich Słomnikach i - jak każdy chłopak w tym wieku - marzył o zagranicznej karierze. Szybko zrobiło się głośno o talencie małolata. Trafił do Szkoły Mistrzostwa Sportowego. Tam się uczył, zaś występował w krakowskim Wawelu. Szkoła szybko okazała się za ciasna i ówczesny trener oraz wychowa w klasie Albin Mikulski namówił rodziców Michała, by podpisali notarialne pełnomocnictwa i w rezultacie od 15. roku życia to on reprezentował interesy piłkarskie chłopaka (...).
Michał po 7 miesiącach opuścił krakowską SMS i za namową Mikulskiego wyjechał do słynnej szkółki Ajaksu Amsterdam. Tam po 15 miesiącach sielanka jednak się zakończyła, bo... - Polska nie była w Unii Europejskiej i klub z Amsterdamu musiałby wyłożyć sporo kasy, bym mógł go reprezentować - wyjaśnia.
(...) W końcu wróciłem do kraju i trener Mikulski ściągnął mnie do Pogoni. Sytuacja dość szybko się zmieniła, bo trenerowi podziękowano za pracę, zaś rządy objął trener Janusz Wójcik. A z tym panem na pewno nie mógłbym dojść do porozumienia.

Polska kolonia
Michał jako 18-latek wyruszył w kolejną podróż. - Wybrałem Wolfsburg, bo wydawało mi się, że tam jest duża polska kolonia (...) - wyjaśnia swój wybór. - Choć występowałem w drugiej drużynie “Wilków”, to miałem podpisany kontrakt profesjonalny i nie mogłem na nic narzekać. Poza jednym: zdrowiem. (...)
Po pierwszym zabiegu już niby było wszystko w porządku. Janicki znalazł się w szerokiej kadrze Wolfsburga, grał w meczach kontrolnych, Pucharu Niemiec i Intertoto. Ba, ma nawet dwa epizodyczne występy w Bundeslidze. Jednak druga operacja dała się we znaki, bo rehabilitacja po niej trwała aż 16 miesięcy.
- Wówczas podjąłem decyzję o przenosinach do Eintrachtu Brunszwik, bo myślałem, że w II-ligowym klubie odbuduję formę - wyjaśnia Michał. - Ustaliłem ze swoim menedżerem, że może spróbujemy to zrobić w kraju i dlatego znalazłem się w Zagłębiu. Klubie po pierwsze: z ambicjami, a po drugie: blisko Krakowa, gdzie na stałe mieszkam.

Gol między kontuzjami
Czy Janicki przypadkiem nie żałuje swojego wyboru, czyli wczesnego wyjazdu za granicę? - Niczego nie żałuję, bo poznałem życie codzienne i piłkarskie od podszewki - akcentuje Michał. - No, może poza jednym. Gdy wchodziłem już do drużyny Wolfsburga i byłem blisko kadry meczowej, to wówczas uderzyła mi woda sodowa do głowy. (...)
W Sosnowcu zaliczył kilka treningów, bo wcześniej leczył uraz mięśni brzucha. - Nawet nie wiedziałem, kiedy się ten ból przyplątał - dodał piłkarz. W miniony weekend zagrał już w meczu rezerw, strzelił nawet bramkę i... Znów doznał kontuzji, która może wykluczyć go z gry do końca tej rundy!

źródło : Sport.
:evil:
Przemek26

Postprzez xXx_1906 2006-10-04, 9:54 am

Z tym Janickim to będzie chyba jak z Łapińskim w Legii.
xXx_1906

Postprzez mezo 2006-10-04, 1:50 pm

Z tym Janickim to będzie chyba jak z Bajerą w Zagłębiu. :wink:
mezo

Postprzez Warson 2006-10-06, 9:24 pm

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/2-l ... 2249,30824

Ni Nie wiedzialem ze W Naszych szeregach jest Zakupiony Elokan :):)
Warson

Postprzez emdżej 2006-10-07, 10:14 am

Warson napisał(a):http://sport.interia.pl/pilka-nozna/2-liga/druzyna/zaglebie-sosnowiec,2249,30824

Ni Nie wiedzialem ze W Naszych szeregach jest Zakupiony Elokan :):)

Nie mówiąc o Bajerze, Bajdziaku, Budce i Kruszyńskim :lol:
emdżej

Postprzez Przemek26 2006-10-10, 6:43 am

Po spotkaniu z Polonią pisaliśmy, że był na nim Adam Nawałka, dyrektor Wisły Kraków, który obserwował grę Bartłomieja Chwalibogowskiego. Dyrektor Rudy potwierdza nasze informacje. - Za wcześnie mówić o jakichkolwiek konkretach. Z doświadczenia wiem, że od obserwacji do transferu daleka droga. Bartek na pewno był już podglądany i pewnie jeszcze będzie. Także na wyjazdach - kończy Rudy.

Chyba nie mysli o tym poważnie
Przemek26

Postprzez krzysztof 2006-10-10, 7:26 am

mezo napisał(a):Z tym Janickim to będzie chyba jak z Bajerą w Zagłębiu. :wink:

Co ty Bajera przecież zagrał kilka meczy :D :D :D
Zaliczył kilka słupków i poprzeczek i dopiero nałapał się kontuzji.
krzysztof

Postprzez August 2006-10-10, 3:22 pm

Z Janickim pewnie trzeba się będzie rozstać, bo widać ze nic z tego nie będzie. Wydaje mi się, że działacze już powinni się rozglądać za wzmocnieniem ataku bo w praktyce mamy na poziomie tylko jednego Folca to chyba za mało.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna