Co z kibicami Zagłębia Sosnowiec???

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez olo69 2006-09-16, 10:46 pm

ależ dyskusja się rozwinęła....
spokojnie
kto lubi męski sport ten wczesniej czy później przyjdzie,
a jak przyjdzie raz, i jeszcze raz to mu sie spodoba i będzie przychodził
wśród kibiców nawet tych nienajgrzeczniejszych też są tacy, którzy doceniają "waleczność tej gry" jeśli potrafili przychodzić na 1 ligę (kilka lat temu - mecz o awans z Cracovią) to wczesniej czy później ściągną na trybuny wieksza ilość kibiców
to tylko kwestia czasu
warunek podstawowy trzeba wygrywać szczególnie u siebie
olo69

Postprzez bankier 2006-09-17, 8:32 am

Olo masz rację - jednak godzina rozgrywania meczy szczeg. w tygodniu (17:30) powoduje, że człowiek musi się nakombinować by przyjechać.

Kombinowanie w pracy "ładnie" wygląda raz czy dwa - ale potem to współpracownicy zaczynaja krzywo na Ciebie patrzeć (nie mówię o przełożonych).

ps. mam nadzieję, że tylko ja mam taki kłopot.
bankier

Postprzez SCORPARO 2006-09-17, 10:02 am

bankier napisał(a):Olo masz rację - jednak godzina rozgrywania meczy szczeg. w tygodniu (17:30) powoduje, że człowiek musi się nakombinować by przyjechać.

Kombinowanie w pracy "ładnie" wygląda raz czy dwa - ale potem to współpracownicy zaczynaja krzywo na Ciebie patrzeć (nie mówię o przełożonych).

ps. mam nadzieję, że tylko ja mam taki kłopot.

niestety - nie jesteś sam ... niektórzy kończą pracę po 18 (lub jeszcze później) ...
SCORPARO

Postprzez DaMi 2006-09-17, 10:16 am

jarek2 napisał(a):Zapewniam Cie ze z takimi rywalami jak Tychy,Oswiecim,lub innym gdzie pojawia sie przyjezdni napewno bedzie lepiej z frenkwencja.

Narazie przyjeznid na Zimowym się nie pojawią.
DaMi

Postprzez Ader 2006-09-17, 11:29 am

HrabiaZąbek napisał(a):I cztery gdzie wywiało ultrasów, pod wałem byli a na mecz Zagłębia już iść się im nie chciało?? :roll:

I po co piszesz głupoty? :roll:

Pieniądze zbierali ministranci , a w klatce siedział Stoczniowiec... :roll:
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez miron 21 2006-09-17, 12:49 pm

Godzina dla mnie też nie najlepsza co drugi tydzień zdążę na 2 tercję trudno . Źle na frekfencję wpływa też brak strony-jak się o czymś pisze zapowiada , zawsze wzbudza to większe zainteresowanie.
miron 21

Postprzez hokejkilers 2006-09-17, 7:14 pm

panowie i panie 6 pażdziernika mecz z TKH z którego będzie transmisja więc na Zimowym trzeba będzie pokazać jak się bawimy
hokejkilers

Postprzez Przemek26 2006-09-17, 7:41 pm

hokejkilers napisał(a):panowie i panie 6 pażdziernika mecz z TKH z którego będzie transmisja więc na Zimowym trzeba będzie pokazać jak się bawimy

I tu mogę sie założyć że wiekszość zostanie w domu przed telewizorem klikajac miedzy TVP3 a Polsatem czy TVN-em. niż siadzie na trybunach lodowiska.
Wracając do tematu.
Cena biletów jedno ale nikt nie napisał że są też bilety po 1zł. Wiem zaraz będzie że dZIeci i dziewczyny to niech dłubią słonecznik, ale widzę laski na Ziowym które wydzieraja się Zagłębie !!! głośniej niz niejeden dorosły facet.
Druga sprawa to godzina. Rozumiem że sa transmisje , ale trensmitowany jest jeden mecz :lol: , więc można zrobić mecz o 18 gdy nie ma transmisji z Sosnowca.
W piątek było mało ludzi ale hala wypełnima się troche dopiero w II tercji
Niby tylko 30 minut róznicy ale to sporo.Zarówno na hookeju jak i na piłce sa kibice , którzy zawsze chodzą a jak to było napisane jak jest rywal pokroju Polonia , czy Tychy bądź Craxa sa ludzie.
Ale podobnie jest na piłce.Patrz mecze z Ruchem , Polonią czy ostani w sezonie z Jagą (ile na tem mecz nie weszło kibiców ,którzy sa na wszystkich meczach)?
Zgadza sie że jak bedą grac z wynikami będa kibice przychodzić tłumniej.

[/img]
Przemek26

Postprzez hokejkilers 2006-09-19, 2:22 pm

Panie i Panowie we wtorek 26.09.06 jest mecz z Tychami pisze o tym dla tego że miem że w piątek na Sanoku będą ci co będą ale na Tychach wypadało by być większą ekipą i przydała by się jakaś oprawa tego meczu ????
hokejkilers

...

Postprzez WiK 2006-09-22, 7:47 pm

Dzisiaj na zimowym bardzo słabo jesli chodzi o kibiców ... :(
„wierni” kibice Zagłębia a o hokeju nikt nie pamięta . Dzisiaj na zimowy postanowił wybrać się mój ojciec który nie był tam długi czas , nie mógł uwierzyć w to co widzi, skomentował tylko „to już nie te czasy , nie ci sami kibice , nie ta wiara co kiedyś ”
WiK

Re: ...

Postprzez SCORPARO 2006-09-22, 8:44 pm

WiK napisał(a):Dzisiaj na zimowym bardzo słabo jesli chodzi o kibiców ... :(
„wierni” kibice Zagłębia a o hokeju nikt nie pamięta . Dzisiaj na zimowy postanowił wybrać się mój ojciec który nie był tam długi czas , nie mógł uwierzyć w to co widzi, skomentował tylko „to już nie te czasy , nie ci sami kibice , nie ta wiara co kiedyś ”

to siedział obok mnie ... :-)

Cały mecz jakiś koleś tak gadał - niestety muszę mu przyznać rację - tez pamiętam Hokej w Sosnowcu ze Zdunkiem, Morawieckimi, Podsiadło, itd...

Miło było oglądac pełne trybuny na Zimowym, niezależnie od klasy rywala - pamiętam że na każdy mecz stałem okolo 1 h w kolejce po bilet, a jak się już wdarłem na koronę, to trzeba sie było przeciskać między nogami ludzi do barierek żeby cokolwiek zobaczyć :-). mam nadzieje że wróca jeszce tłuste lata dla Hokeja w Sosnowcu.
SCORPARO

Postprzez Martii88 2006-09-22, 9:09 pm

"Młyn" bardzo liczny :lol:
Martii88
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Darian 2006-09-22, 9:13 pm

Ważne że był. Zresztą początki zawsze skromne.Za to we wtorek obowiązkiem każdego szanującego kibica jest stawienie się na Zimowym(o ile nie zatrzymają go sprawy wyższe). 8)
Darian

!

Postprzez ^m@rcin^ 2006-09-23, 9:37 am

Godzina meczy najprawdopodobniej zostanie zmieniona na 18:30

Mecz z TYCHAMI niestety jeszcze o 17:30 !!
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez keff79 2006-12-18, 8:35 pm

Tekst podchodzi pod ten temat dlatego nie zakładam nowego tematu..

O przywiązaniu do korzeni

Weźmy Zagłębie Sosnowiec. Ewenement, bez dwóch zdań. W 1993 roku ogłoszono upadłość i zlikwidowano klub. A kibice zostali, ba - na przekór przeciwnościom - zaczęli w dużej liczbie jeździć na mecze reprezentacji i spotkania zaprzyjaźnionej Legii, by wykrzyczeć, że "było, jest i będzie - zawsze Zagłębie". Gdyby w ogóle zatracili swą aktywność i nie interesowali się klubem, to możliwe, że paru pasjonatom, z Leszkiem Baczyńskim, na czele nie udałoby się go wskrzesić. Bo bez kibicowskiego zaplecza pewnie nikt nie brałby się za wskrzeszanie. Ale kibice się nie poddali, manifestowali swe przywiązanie do klubu, a tym samym wskazywali, że ten klub ma być i że na grę piłkarzy pod szyldem Zagłębia jest zapotrzebowanie.

Kibice to zazwyczaj lokalni patrioci, a wielu z nich to lokalni szowiniści. W czasach globalizacji, gdy przywiązanie do korzeni przestaje dla wielu być wartością, oni z dumą podkreślają, skąd są. Kibice Zagłębia stale zaznaczają swą całkowitą odrębność od Górnego Śląska, kibice chorzowskiego Ruchu popierają, jak Kazimierz Kutz - też kibic Ruchu - ideę autonomii Górnego Śląska. Natomiast na przykład kibice GKS-u Katowice razem z przyjaciółmi z Banika Ostrawa śpiewają o wielkim Śląsku i odwołują się do czasów jego świetności.

to tylko fragment tekstu z DZ, resztę można poczytać na:
http://www.zaglebie.info/news_sport.php?n=2828#
lub
http://sosnowiec.naszemiasto.pl/sport/679501.html
keff79

Poprzednia strona

Powrót do Kibice