Mistrzostwa Åšwiata 2006

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez kwachu 2006-05-16, 8:18 pm

Frankowski sam się "załatwił" przechodząc w środku sezonu do Anglii. Większa kasa - większe ryzyko. I chyba mu się nie opłaciło. Nikt nie wspomniał o Lewandowskim, a to przecież drugi obok Rasiaka ulubieniec Janasa. Jak dla mnie to właśnie on nie powinien jechać na mundial. Dudek - wśród bramkarzy mamy akurat duży wybór i nie dziwię się że Janas go nie powołał. Kręgosłup kadry stanowią wg. mnie Boruc-Bąk-Żewłakow-Szymkowiak-Sobolewski-Smolarek-Żurawski i to oni będą najważniejsi. Reszta będzie uzupełnieniem. Normalnie dodałbym do tej 7 Krzynówka (który zapewne i tak wybiegnie w pierwszym składzie) ale nie wiem jaka jest jego obecna forma... Zostają 3 miejsca. Tacy zawodnicy jak Giza czy Mila raczej będą zajmowac ławkę rezerwowych. Nie ma co narzekać - będzie można to robić jak przegramy 3 mecze i pojedziemy do domu. A na razie poczekajmy. Mistrzostwa już naprawdę niedługo :D
kwachu

Postprzez Pasta 2006-05-16, 9:31 pm

zgredos napisał(a):Mi w tej reprezentacji brakuje Piętki i Małochy. Piętka pokazał klase w ostatnich meczach, a atak Małocha Rasiak po prostu marzenie

no i jeszcze Jankowski w obronie i Butryn w pomocy a wtedy już tego lata Polska będzie Mistrzem Świata :D :D :D
Pasta

Postprzez Redeniak 2006-05-17, 7:17 am

na plus - brak Dudka, Franka, Klosa, w ich miejsce zabranie mlodszych, ktorzy graja regularnie w klubach.

Co robi Mila w kadrze to chyba nikt nie wie.....

golym okiem widac, ze Janas ma jaja :lol:

jesli cos ugra - wszyscy powiedza, ze mial nosa i beda go nosic na rekach
jesli odpadniemy w fazie grupowej - nie zostawia na nim suchej nitki za te decyzje.

ja jestem dobrej mysli
Redeniak

Postprzez mathik 2006-05-17, 8:45 am

no i dudek zeczywiscie powinien niejechac ale mila :shock: rasiak :shock: to juz przesada pewnie pojada dostana w dupe czyli niewyjda z grupy przyjada zwolnia janasa i znowu jakiegos ciecia zatrudnia powinni ktos z innego kraju tak jak w siate odrazy postepy bylo widac koles nie przylazl na trening to wypad no ale trudno niestety reprezentacja reci sie wokol kolesi wywala janasa to jakiegos kolege listkiewicz da na posade moze bonka HAHAHAHAHA :P
mathik

Postprzez zgredos 2006-05-25, 5:57 pm

Nie wiedziałem gdzie to wkleić tu czy w polityce
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 68758.html
zgredos

Postprzez Minion 2006-05-27, 7:12 am

hahaha szkoda że tam dwie kaczki nie widnieją. Naprzód Polsko :-) !!!
Minion

Postprzez Redeniak 2006-05-27, 12:31 pm

Jade z kumplem w dn. 8-15 do Niemiec, bedziemy na polu kempingowym pod Dortmundem (mamy przyczepe kempingowa)

http://www.haard-camping.de

Tak sie zlozylo, ze ktos zrezygnowal nagle z wyjazdu i mamy 1 lub 2 miejsca wolne. Orientacyjny koszt przy 4 osobach to ok. 380 zl na leb(wypozyczenie kempingu, oplata za miejsce na polu, paliwo).
Nie mamy biletow, ale mamy zamiar sie dobrze bawic 8)

Jesli jest ktos chetny - na priv.
Jesli ktos by chcial jechac kto nie dysponuje zbytnio kasa (mialby np. polowe tej kwoty) - niech tez napisze, jakos sie dogadamy co do splaty reszty kosztow...
Redeniak

Postprzez Sadek 2006-05-29, 3:00 pm

Wejściówki dla niewidomych:

640 biletów na finały piłkarskich mistrzostw sprzedano niewidomym sympatykom futbolu- poinformowali organizatorzy MŚ 2006. Po raz pierwszy w historii mistrzostw świata, 10 biletów na każdy z meczów turnieju finałowego zarezerwowano dla niewidomych kibiców. Wejdą oni na stadiony z osobą towarzyszącą, która za wstęp na trybuny nie zapłaci. Grupie niewidomych kibiców towarzyszyć będzie także specjalny komentator. Jego uwag będą oni mogli słuchać przy pomocy słuchawki w jednym uchu, podczas gdy drugim łowić odgłosy stadionu.

za: Dziennik Zachodni

BRAWO!

Sadek
dj. transfer

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-29, 3:57 pm

czasem odnosze wrażenie że u nas są niemowy w młynie... to na Mistrzostwach będą niewidomi na widowni...
problematyk-ziom

Postprzez MrCricket 2006-06-09, 8:23 am

Wszyscy dostają białej gorączki na myśl o sobocie, a tymczasem dzisiaj Ekwador :!: Tym cała Polska przecież żyje. Jeżeli chcemy wyjść z grupy to takie mecze trzeba wygrać, bo z Niemcami raczej się to nie uda. Mam nadzieję, że niesieni gorącym dopingiem kibiców, po ciężkim boju strzelimy o tę jedną bramkę więcej. Do boju Polsko !!!
MrCricket

Postprzez SCORPARO 2006-06-09, 10:20 am

MrCricket napisał(a):Wszyscy dostają białej gorączki na myśl o sobocie, a tymczasem dzisiaj Ekwador :!: Tym cała Polska przecież żyje. Jeżeli chcemy wyjść z grupy to takie mecze trzeba wygrać, bo z Niemcami raczej się to nie uda. Mam nadzieję, że niesieni gorącym dopingiem kibiców, po ciężkim boju strzelimy o tę jedną bramkę więcej. Do boju Polsko !!!

... aniby dlaczego ma sie nie udac ?? - skoro taka Grecja została Mistrzem Europy - wygrywając raz za razem w sposób"fuksiarski" (patrz finał z Czechami), to pytam dlaczego Polsce nie udało by sie wygrać z Niemcami ??
Przeciez są to mistrzostwa swiata - nie graja tam drużyny przypadkowe tylko takie które wywalczyły sobie ten avans poprzez eliminacje - niemcy w przeciwieństwie do nas dostali ten avans w "prezncie" (gospodarze).

Nie twierdze że jesteśmy światowa potęgą piłkarsko, lecz popatrzcie na analogie sytuacji obecnej reprezentacji z "Orłami Górskiego".

Co do dzisiejszego spotkania

Polska 3:0 Eqvador.

I obym sie tym razem nie pomylił :D
SCORPARO

Postprzez problematyk-ziom 2006-06-09, 11:28 am

SCORPARO napisał(a): skoro taka Grecja została Mistrzem Europy - wygrywając raz za razem w sposób"fuksiarski" (patrz finał z Czechami), to pytam dlaczego Polsce nie udało by sie wygrać z

na pamieć polecam lecytyne ;) czeci nie doszli do finału... w finale grali z portugalczykami! dla przypomnienia polecam... http://ww6.tvp.pl/1663,20040607100816.strona
problematyk-ziom

Postprzez MrCricket 2006-06-09, 12:08 pm

Scorparo- bądźmy realistami. Ja uważam, że z Niemcami 8 na 10 meczy wtopimy bo różnica w umiejętnościach jest spora. I dlatego pisze "raczej nie wygramy z nimi". Ekwador to nie jest potęga i skupmy się na razie na nim, bo ten mecz po prostu trzeba wygrać, bo inaczej będzie bardzo ciężko.
MrCricket

Postprzez WOJTEK 2006-06-09, 12:11 pm

Polska do tej pory nigdy nie wygrała z Niemcami.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez SCORPARO 2006-06-09, 12:21 pm

problematyk-ziom napisał(a):
SCORPARO napisał(a): skoro taka Grecja została Mistrzem Europy - wygrywając raz za razem w sposób"fuksiarski" (patrz finał z Czechami), to pytam dlaczego Polsce nie udało by sie wygrać z

na pamieć polecam lecytyne ;) czeci nie doszli do finału... w finale grali z portugalczykami! dla przypomnienia polecam... http://ww6.tvp.pl/1663,20040607100816.strona

oczywiście miała być PORTUGALIA - przepraszam mój błąd. (myslalem Portugalia a napisałem jak napisałem :oops: )

WOJTEK napisał(a):Polska do tej pory nigdy nie wygrała z Niemcami.

Kiedys musi być ten pierwszy raz
:)
SCORPARO

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Adam1906, novack