Zagłębie Sosnowiec - Piast Gliwice

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2006-05-06, 8:03 pm

Z 3 zrobiło sie 5 punktów. Trudno. Ale co innego mnie zaciekawiło wiem że jakbysmy wygrali to by tego nie było ale powołując sie na pomeczową wypwiedź Dżenana :
To jest skandal co się robi w II lidze, to jest niemożliwe. Nie możemy narzekać, ale takie ewidentne karne jak po zagraniu ręką to musi sędzia gwizdać. Tu nie chodzi o sport, teraz wszystko robi się poza sportem. Wiadomo kto to jest, robili tak już wcześniej i teraz też zaczynają.

to nie chce tutaj wywoływać niepotrzebnych reakcji ale może coś w tym jest i Pisat znów kupuje?
Ale fakt jest faktem jak się nie strzela z 5 metrów jak się nie wykorzystuje sytuacji takich jak rzut wolny z 16 metrów, to nawet jakbyśmy grali 11 na 11 a nie jak to dzisiaj było 11 na 14 , to trudno jest wygrać mecz.
Nie wiem czy wygramy w Bytomiu. Polonia ich pokonałą ale tak naprawdę Widzew jest 15x słabszy niż Finishparkiet.
Przemek26

Postprzez Bodzio 2006-05-06, 8:38 pm

.[/quote]
to nie chce tutaj wywoływać niepotrzebnych reakcji ale może coś w tym jest i Pisat znów kupuje?TAK KUPUJE ŻEBY SPUŚCIĆ ZAGŁĘBIE DO III LIGI !!! Człowieku zastanów się postokroć zanim coś napiszesz , poprostu Zagłębie przegrało bo nie miało szczęsia sędzia do bani !!! to samo było podczas meczu w Gliwicach na jesień z KUJAWIAKIEM wtedy PIAST grał strzelił dwie bramki których czarnóch nie uznał !!! i na koniec meczu była porażka !!! i bardzo często bywa na meczch w Gliwicach że sędziują bardzo źle i bardzo często na niekorzyść Piasta ale tutaj napiszę tak zawodnicy Piasta potrafią wykorzystać sytuacje które stworzą i strzelają bramki które w sumie dają wygraną.Zyczę wam kibicom Zagłębia jak najlepiej bo jesteście naprawdę dobrzy w tym co robicie!!
Bodzio
kumaty

Postprzez MarcelZS 2006-05-06, 8:53 pm

Kolejny raz przegrali mecz, który mógł ich wysunąć bardzo wysoko, nieważni są sędziowie, pogoda, pech itd. - dryżyn z charakterem musi walczyć i wygrywac w każdych oklicznościach.

Bardzo chcieli, ale jak się nie ma atutów, umiejętności to wiele nie można zdziałać, poprostu są słabi poza wyjątkami ale tych wyjątków też było jak na lekarstwo w tym meczu.

Walczyć trzeb do końca i niezby rozmiem postawę kibiców, bo z tych zawodników więcj wyciągnąć sie nie da, a co do ich deklaracji to była przedwiosnenna kurtuazja i tyle.

Sędzia była delikatnie mówiąc do bani, ale problem leży gdzie indziej - bezsensowa polityka transferowa i kontuzje zdecydowała o tym że w II połowie drużyna Zagłębia to rozpacz i bieda co było na boisku.
A osobiści nie jestem zwoleńkiem rozwiązań siłowych, ale sędziemu bym nawalił i to zdrowo.

Szkoda mi tylko tego kibica co mu gałęź z drzew wylądował na masce forda.

GRAMY DO KOŃCA, ZAGŁĘBIE GRAMY DO KOŃCA !!!!
MarcelZS

Postprzez Sir 2006-05-06, 9:25 pm

...coś mnie juz bierze!!

Znowu kurna taki wazny mecz dla ukladu tabeli--- TAK JAK TEN U SIEBIE Z POLKOWICAMI ..i znowu porazka...coś mnie skręca. Patrze a tu Widzew zPolonia u siebie..Kszo u siebie to samo....jeszcze jakby ZAWISZA przegrala to bym pomyslal ze to jakis TOTALNY PILKARSKI POKER...na nowo.

Teraz kilka slow odnosnie samego meczu:

Karny był dla Piasta. CO Hosic zrobil to wola o POMSTWE DO NIEBA ..atakowac od tylu nogi przeciwnika w polu karnym...i to w niezbyt groznewj sytuacji..??!!

POMOCY TO MY NIE MAMY WCALE.CO TO ZA ZAWODNIK TEN BEDNAR...dajcie spoków... MORAWSKI to samo..3 liga to MAX

Jedynie Malina cos próbowal minac ...ale juz potem sil nie mial...

ATAK

ZUBANOVIC>>> WSTYDŹ SIĘ chłopie !!! Ile masz zamiar jeszcze spaprac 100% sytuacji ...??!!

Tyc i Zuban..są tacy wolni....potrzeba przebojowego napastnika..

Na koniec...chcialbym dodac ze DWA KARNE nam się nalezały.

JESLI ARBITER TEGO SPOTKANIA UZYSKANOTĘ WYZSZA NIZ 7,2 ..TO ZŁOZYMY pisemne zazelenie do PZPN..bo tak nie moze byc!
Sir

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-05-06, 9:40 pm

Serwis sports. pl juz grzmi na temat wynikow w II lidze. To ze
krytykujecie naszych zawodnikow - to My Zaglebiacy mamy takie
prawo, ale to co zrobili sedziowie na LUDOWYM to jest po prostu
SPRAWA SADOWA i SKANDAL.
Przeciez Ci Panowie okradaja naszych zawodnikow z KASY za wygrane
mecze (w sprawozdaniu na naszej stronie byla info ze Kompala byl
faulowany przez Klode) i nasz kapitan ma prawo wypowiadac sie w tej
sprawie w sposob krytyczny.
Facet z klasa to Kasalik - zobaczyl co sie dzieje w II lidze - CHLOP ZREZYGNOWAL Z LKS.
Ciekaw jestem czy nasz Dyr. zlozy chociaz protest do PZPN w sprawie
Panow w czerni.
Skutecznosc to nie jest bolaczka Zaglebia tylko - przyslowiowy Pies jest pogrzebany w innym miejscu.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-06, 9:51 pm

Sir napisał(a):...coś mnie juz bierze!!
Patrze a tu Widzew zPolonia u siebie..Kszo u siebie to samo....jeszcze jakby ZAWISZA przegrala to bym pomyslal ze to jakis TOTALNY PILKARSKI POKER...na nowo.

szczerze to w tych wszystkich zwycięstwach pochodnej kujawiaka zwanej zawiszą upatrywał bym jakieś wałki... bo tam jest taka... poddatna na te sprawy ekipa :lol: jednym słowem ludzie "znający" się na rzeczy...

a co do protestów to chyba zależy najpierw od noty obserwatora... bo jeżeli on uzna że sędzia był "wyśmienity" i da mu note 8.2 bo mecz był ciężki i pracował pod sporą presją... to chyba walka z wiatrakami...
problematyk-ziom

Postprzez Franz 2006-05-06, 9:55 pm

Przemek26 napisał(a):Teraz kolejny mecz najpierw Bytom potem Łks na Ludowym. Będzie 9 punktów będzie dobrze.

Chyba za dużo od nich wymagasz, w dwóch meczach 9 punktów raczej nie zdobędą ;) .

Co do meczu to karny ustawił trochę mecz, potem już było ciężko, ale jak nie zaczną wykorzystywać dogodnych sytuacji to nikt tego za nich nie zrobi...
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Sir 2006-05-06, 9:57 pm

problematyk-ziom napisał(a):
Sir napisał(a):...coś mnie juz bierze!!
Patrze a tu Widzew zPolonia u siebie..Kszo u siebie to samo....jeszcze jakby ZAWISZA przegrala to bym pomyslal ze to jakis TOTALNY PILKARSKI POKER...na nowo.

szczerze to w tych wszystkich zwycięstwach pochodnej kujawiaka zwanej zawiszą upatrywał bym jakieś wałki... bo tam jest taka... poddatna na te sprawy ekipa :lol: jednym słowem ludzie "znający" się na rzeczy...

a co do protestów to chyba zależy najpierw od noty obserwatora... bo jeżeli on uzna że sędzia był "wyśmienity" i da mu note 8.2 bo mecz był ciężki i pracował pod sporą presją... to chyba walka z wiatrakami...

TO WTEDY SKARGA RÓWNIEZ NA OSERWATORA....

Ludzie chcemy zeby pilka byla normalnai uczciwato musimy skonczyc z patologiami..
Sir

Kalectwo

Postprzez cezaros 2006-05-06, 10:03 pm

Tydzień temu pisalem ze zaglebie nie wygralo jeszcze z nikim z "czuba" tabeli. To co dzis zobaczylem na ludowym woła o pomstwe do nieba. Totalne kalectwo naszych grajków. Zero konstruktywnej gry, pomysłu . Przewaga piasta niepodlegała dyskusji, w ogole nie odczułem że jesteśmy gospodarzami. Co do karnego to sędzia słusznie podyktował (co za bencwał atakuje od tylu w polu karnym zawodnika w dodatku w niegroznej sytulacji). Piast po szczeleniu bramki w cale nie murował bramki. Kiedys smialem sie z łuczywka czy staweckiego że to drewniacy i do dupy zawodnicy. Ale patrząc na naszych zelowych chlopakow to nic tylko załatwic im prace w BIEDRONCE, tam sie nadają. Banda jebanych darmozjadów wstyd mi że w moim ukochanym klubie gra taka miernota. A co do karnych to sędzia mógł podyktowac karne ale nie musiał. Uzalanie sie nad zlym sedziowaniem nic nie da .Jeszce jedno gdybym nie byl na meczu i przeczytal recenzje na stronie zaglebia pomyslal bym " kurde sedzia nas skrecił" A prawda jest taka ze sami zajebalismy ten mecz. Panowie troche obiektywizmu a moze wy ogladaliscie mecz w rozowych okularach?. Nie robcie z nas idiotów. Zagłebie w tej chwili to zgraja nieudaczników i nic tego nie zmieni. Musimy przezyc jakos ten sezon i wierzyc ze nastepny nie bedzie gorszy :!:
cezaros

Postprzez marsad 2006-05-06, 10:09 pm

Ta kolejka wbrew pozorom pokazała jaki jest układ sił w II lidze. Do OE "chcą" wejść Widzew, ŁKS i Zawisza. Reszta zaczyna odpuszczać. Wasze Zagłębie nie wejdzie na razie, bo nie ma kim i z czym. Może za rok? Piast będzie lał drużyny z czołówki bo jest to mimo wszystko jedna z najsilniejszych ekip. Gdyby nie te -10 to odpowiedź sama się nasuwa.
Ale w Gliwicach wiemy, że najpierw stadion a później OE. Czyli za dwa lata....
marsad

Re: Kalectwo

Postprzez Sir 2006-05-06, 10:12 pm

cezaros napisał(a):Tydzień temu pisalem ze zaglebie nie wygralo jeszcze z nikim z "czuba" tabeli. To co dzis zobaczylem na ludowym woła o pomstwe do nieba. Totalne kalectwo naszych grajków. Zero konstruktywnej gry, pomysłu . Przewaga piasta niepodlegała dyskusji, w ogole nie odczułem że jesteśmy gospodarzami. Co do karnego to sędzia słusznie podyktował (co za bencwał atakuje od tylu w polu karnym zawodnika w dodatku w niegroznej sytulacji). Piast po szczeleniu bramki w cale nie murował bramki. Kiedys smialem sie z łuczywka czy staweckiego że to drewniacy i do dupy zawodnicy. Ale patrząc na naszych zelowych chlopakow to nic tylko załatwic im prace w BIEDRONCE, tam sie nadają. Banda jebanych darmozjadów wstyd mi że w moim ukochanym klubie gra taka miernota. A co do karnych to sędzia mógł podyktowac karne ale nie musiał. Uzalanie sie nad zlym sedziowaniem nic nie da .Jeszce jedno gdybym nie byl na meczu i przeczytal recenzje na stronie zaglebia pomyslal bym " kurde sedzia nas skrecił" A prawda jest taka ze sami zajebalismy ten mecz. Panowie troche obiektywizmu a moze wy ogladaliscie mecz w rozowych okularach?. Nie robcie z nas idiotów. Zagłebie w tej chwili to zgraja nieudaczników i nic tego nie zmieni. Musimy przezyc jakos ten sezon i wierzyc ze nastepny nie bedzie gorszy :!:

Owszem zgodzesie z tym ze trzeba grac...ale zeby grac to nie ma kim...

KTO WYBIERAŁ TAKICH ZAWODNIKÓW ( TAKIE MIERNOTY ) DO GRY ??!

CIEKAW JESTEM ILE TE PSEUDOGWIAZDY ZARABIAJĄ....widocznie za duzo..i przewraca im sie w glowach.... więcej żelu..i słonca..

PO sezonie trzeba polowie z tego skladu PODZIEKOWAC ( morawski, Bednar, Butryn, Jankowski, Zubanovic i inni )...jesli naprawdechcesię myslec o 1 lidze...
Sir

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-06, 10:29 pm

marsad napisał(a):Ta kolejka wbrew pozorom pokazała jaki jest układ sił w II lidze. Do OE "chcą" wejść Widzew, ŁKS i Zawisza. Reszta zaczyna odpuszczać. Wasze Zagłębie nie wejdzie na razie, bo nie ma kim i z czym. Może za rok? Piast będzie lał drużyny z czołówki bo jest to mimo wszystko jedna z najsilniejszych ekip. Gdyby nie te -10 to odpowiedź sama się nasuwa.
Ale w Gliwicach wiemy, że najpierw stadion a później OE. Czyli za dwa lata....

i co też ją sobie "kupicie"? tak jak kupowaliście mecze w 2 lidze... i jak kupilicie sobie awans z 3 ligi w tym pamiętnym sezonie? chyba wszyscy wiedzą ze w gliwicach jest dziwnie sprzyjający klimat do takich spraw... jesteście podobnie jak p. Baniak... jednym z "symboli" polskiego bagienka...

sorry nie mogłem się powstrzymać... :roll:
problematyk-ziom

Postprzez emdżej 2006-05-06, 10:31 pm

Myślę, że wiele osób oburzę tym postem i mnie tu zrugają, ale cóż....na forum wyraża się własne zdanie. A moje jest takie, że zagraliśmy całkiem dobry mecz! Mieliśmy przewagę, stwarzaliśmy sytuacje, ale czegoś zabrakło. Bramka stracona dość głupio na początku, a potem Piast broni wyniku i wyglądało to tak jak wyglądało. Ogólnie moja opinia - gra nienajgorsza, wynik i sędziowanie - fatalne. Niezrozumiałe decyzje liniowych, dwa ewidentne rzuty karne nie odgiwzdane i zdecydowanie za szybka czerwona kartka dla Jankowskiego. Dwa faule i od razu dwie żółte? Paranoja! Ale z karnymi to przegiął. Nie wiem czy ten pajac ma limit jednego karnego na mecz czy coś w tym stylu. Po prostu brak słów do niego
emdżej

Postprzez koszki 2006-05-06, 10:46 pm

A czy ktos wie może czy ta ilość strzałów w meczu z Piastem to jest tylko z tego meczu czy to jest liczone z całej rundy? :shock:

Kibice powinni na meczu z łks pierwszą połowe przesiedzieć w ciszy z transparentem "jaka gra taki doping" ewentualnie wejć na stadion nie wcześniej niż po 15 minut niech grają przy pustych trybunach i może wtedy zrozumieją że w sosnowcu na poziomie jest tylko doping i kibice bo drużyna to najwyżej trzecioligowy średniak.
koszki

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-06, 10:53 pm

koszki napisał(a):Kibice powinni na meczu z łks pierwszą połowe przesiedzieć w ciszy z transparentem "jaka gra taki doping" ewentualnie wejć na stadion nie wcześniej niż po 15 minut niech grają przy pustych trybunach i może wtedy zrozumieją że w sosnowcu na poziomie jest tylko doping i kibice bo drużyna to najwyżej trzecioligowy średniak.

następny :roll: chcesz to strajkuj! przykuj sie do krat i prowadz strajk głodowy...

NA DOBRE I NA ZŁE...

Dumni po zwyciestwie wierni po porażce! na Zawsze tylko ZAGŁĘBIE! i nie ważne w której lidze...
problematyk-ziom

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna