Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Blaszany 2006-04-02, 3:56 pm

Jak trenerem bedzie Motyka to ja nas widzę ale w 3 lidze świetny fachowiec a jakie ma sukcesy same spadki no rewelacja moze jescze jest rozpatrywana kandydatura mietka Broniszewskiego to najbardziej bezsensowna decyzja jaka moze byc
Blaszany

Postprzez mike79 2006-04-02, 4:03 pm

ODNOŚNIE DECYZJI "WŁADZ" KLUBU - O DWA MECZE ZA PÓŹNO ALBO O DWA MECZE ZA WCZEŚNIE !!
Jeśli mowa o braku kompetencji i pogubieniu się trenera Tochela, to dla tego co zrobiły władze klubu BRAK OKREŚLENIA !!

PS. Trenerowi Krzysztofowi Tochelowi WIELKIE DZIĘKI ZA WSZYSTKO
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez MrCricket 2006-04-02, 4:11 pm

Liczyłem, że mecz ze Śląskiem będzie meczem ostatniej szansy dla pana Tochela. Zawód trenera to bardzo niepewny fach- dzisiaj jesteś mistrz, a za parę dni mówią ci "dowidzenia". No cóż stało się , życie jest pełne niespodzianek. Każdy człowiek popełnia błędy, w zeszłej rundzie było ich za dużo jak na drużynę aspirującą do walki o awans i sporo cennych punktów uciekło nam sprzed nosa. Pan trener ostatnim czasem bardzo pięknie błyszczał w mediach, jego wypowiedzi były pełne dowcipu -brylował w tym niemal przy okazji każdego wywiadu, a
winowajców szukał tylko wśród zawodników oraz braku szczęścia. Wszyscy wolelibyśmy, aby udzielał się tak kiepsko jak np. Janas, ale żeby osiągał jego wyniki. O słynnych awansach co 2 lata już się nie przekonamy, a także o "cudownych wiosnach". Nie będę podważał fachu trenera, bo jego osiągnięcia jako speca od awansów robią wrażenie, ale moim zdaniem główną przyczyną tak słabej dyspozycji jest to, że on stracił możliwość realnego i bezstronnego oddziaływania na tę grupę ludzi tzn. "ja mam swoich faworytów, potem ja gadam swoje, a wy swoje".

Panie trenerze symbolu ODRODZONEGO ZAGŁĘBIA, dziękuję za te wszystkie lata, które pan spędził z Zagłębiem jako piłkarz i trener. Za te piękne chwile, które bez pana wielkiej pracy byłyby niemożliwe oraz za to, że nie gnijemy dziś np. w 4 lidze, tylko gramy w drugiej. Życzę panu znalezienia nowej dobrze płatnej pracy, a kiedyś w przyszłości być może znów pan poprowadzi swoje UKOCHANE ZAGŁĘBIE...
MrCricket

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-04-02, 4:27 pm

Po przeczytaniu tej informacji RECE MI OPADLY - jedna z najgorszych
DECYZJI w historii Zaglebia a to z tego powodu ze MOMENT nie ten
na zmiane trenera. KTOS SIE PANU KRZYSZTOFOWI SOLIDNIE PRZYSLUZYL. CIEKAW JESTEM KTO ?
W tym momencie AWANS poszedl sie golic. Nasza druzyna gra o przyslowiowa PIEPRUSZKE. Powtarzam nie ma takiego trenera, nie ma
wroc nie bylo tak oddanego fachowca jakim byl Pan Krzysztof.
Panie W.Rudy nie znajdzie Pan trenera ktory wprowadzi nasze ZAGLEBIE
do I ligi bo ta osoba moze byc tylko Pan Krzysztof Tochel.

Szanowny Panie KRZYSZTOFIE JA SIE Z PANEM NIE ZEGNAM JA MOWIE
PANU DOWIDZENIA.

Jeszcze jedno- od samego rana na Tym Forum Wrony krakaly o tej zmianie
noi wykrakaly - Teraz bedzie Wam wesolo, bo mnie NIE. Ja jestem SMUTNY.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-02, 4:35 pm

heh... nikt nie krakał... niektórzy poprostu mają sprawniej działające "google" od innych ;)
problematyk-ziom

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-04-02, 4:55 pm

Kol. Problematyk-Ziom to nie jest sprawa wolne, szybkie Google.
To jest kwestia Common Sens
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez neo1961 2006-04-02, 5:01 pm

Po dzisiejszym zwolnieniu trenera Tochela przypomina mi się sezon z przed czterech lat, gdy runda wiosenna była rozgrywana w przyspieszonym tempie tak jak teraz (ze względu na mistrzostwa świata), Zagłębie było bez formy tak jak teraz, zwolniono trenera tak jak teraz, i oby nie stało się tak jak cztery lata temu (spadek do III ligi). – Jeśli Tochelowi należało się zwolnienie to, co z Rudemu tym bardziej.
neo1961

Postprzez Bart19 2006-04-02, 5:04 pm

a moze to primaaprilis :) :) :)
Bart19

Postprzez kaska78 2006-04-02, 5:05 pm

"Ja pracuję dla Zagłębia, a on dla Włochów"
Zgadujcie, kto o kim tak powiedział.
kaska78

Postprzez Przemek26 2006-04-02, 5:13 pm

No to koniec Zagłebia. Prawie napewno żegnamy się z I ligą a co najgorsze może i z II . Nie sądzę że zwolnienie trenera wpłynie jak trafienie piorunem w naszych piłkarzy i będą grali tak by awansować . Z dniem dzisiejszym rozpoczynamy marsz....... ale marsz w dół. Za wcześnie na to zwolnienie . Wszyscy mówimy że nie było takich zakupów jakie by chcieli kibicy i Krzysztof Tochel :
Oto moje pytanie i odpowiedź trenera w jednym z wywiadów:
Czy nie jest tak że to Pan Rudy ma więcej do powiedzenia w sprawie transferów niż Pan ?
Przemek26

K.T.: Tak podzielone są kompetencje w naszym klubie.

Czy nie powinno być tak że Krzysztof Tochel mówi: chcę mieć tego , tego i tego a klub ma zrobić wszystko by ci piłkarze pojawili się w Zagłębiu?
Przemek26

K.T.: Może i tak powinno być, ale tak na pewno nie jest.

Nikt z nas nie wie czy piłkarze wykonali polecenia trenera ale po wyniki widocznie nie. To nie trener nie trafiał do siatki. Nie mówię że nie jest odpowiedzialny za wynik jest ale to pi lkarze zaje...i. I jeszcze jedno ciagle piszecie że brak Lachy to i brak wyników . Jezeli brak jednego zawodnika to koniec umiejetności gry druzyny to co my robimy w tej II lidze.
Przemek26

re

Postprzez Qba 2006-04-02, 5:19 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol.Qba - zblizamy sie do Wielkiej Nocy - szopki beda w grudniu.
Nikomu nie zamykam ust, nikomu nie zabraniam krytykowac trenera -
jest jedna rzecz trzeba to robic wedlug okreslonych standardow.
CZY PAN PODPISZE SIE POD KRYTYKA PANA ZDZISLAWA KUJAWY?
Brakuje mi w Pana wypowiedzi konsekwencj powiada Pan za brak wynikow GLOWA TRENERA natomiast nie podaje Pan KTO ma prowadzic
druzyne po scietej glowie.
Tak jestem FANATYKIEM dwoch rzeczy mojego SOSNOWCA i mojego
ZAGLEBIA SOSNOWIEC.
Proponuje, aby Pan przeczytal ostatni akapit Panskiej wypowiedzi -
jest SUPER jest ZAGLEBIOWSKA.
Pozdrawiam
Tadeusz

Panie Tadeuszu, nie, nie podpisze sie pod krytyka Pana Zdzislawa Kujawy, nie w tym rzecz, prosze nie mieszac ludziom w glowach, bo od takiego zachowania bylem, jestem i bede daleki. Chyba wszyscy chcemy jak najlepiej dla Zaglebia, szczerze mowiac bardzo zdziwila mnie ta decyzja i jest mi troche smutno z tego powodu, bo jak juz wspomnialem, odczuwam pewien sentyment do osoby KT, i wydaje mi sie, ze mogli jeszcze jeden mecz z ta decyzja poczekac. Teraz nie pozostaje nam nic innego, jak czekac, i miec nadzieje, ze nie bedzie powtorki z rozrywki.
Osobiscie chcialbym widziec u nas Stawowego, jest wolny, cracovie tez wprowadzil do ekstraklasy.

a z tego miejsca chcialbym powiedziec Krzysztofowi Tochelowi

DZIEKUJE ZA WSZYSTKO
Qba

Postprzez MarcelZS 2006-04-02, 5:23 pm

Dobra decyzja, a Tochel powinnien wylecieć wcześniej, ale za zasługi dostał drugą szansę.
Niestety republika kolesi powinna się rozpaść cała, łącznie z Rudym i grupą pseudotrenerów za zasługi.
Niestety historia iz asługi nie grają i nie trenują, piłka jest brutalna. liczą się tylko wyniki.

Wielki szacunek dla trenera Krzysztofa za to co zrobił dla Zagłębia, za jego oddanie do klubu. Zaufał zawodnikom i ich profesjonalnemu podejściu do wykonywanej pracy, przeliczył się. Ponadto polityka transferowo - wyprzedażowa się nie sprawdza, zamist pozyskiwać tracimy kluczowych zawodników (Ujek, Łuczywek, Pitry).

Nie tak to miało wszystko wygladać!!!
MarcelZS

Postprzez mezo 2006-04-02, 5:24 pm

Nie wiem co myslec w tej sprawie. Z jednej strony to dobrze ze P. Krzysztof zostal zwolniony bo jesli nie teraz to kiedy ?? Nastepny mecz ze Ślaskiem a zaraz potem Widzew (2 mecze w tygdoniu) . Nie mozna bylo czekac i liczyc ze od takl poprostu zdbedziemy 6 pkt w kolejnych dwoch meczach. Nalezalo cos wkoncu z tym zrobic. W przypadku stracenia 6 pkt. z Slaskiem i Widzewem nie bylo by juz mowy o jakimkolwiek awansie. Z drugiej jednak strony zwolnienie trenera po rozpoczęciu sezonu to jedna z glupszych decyzji jaka jakikoliwiek klub moze podjac. Takie decyzje podejmuje sie przed a NIE po rozpoczeniu sezonu. NA takie zmiany, przeznaczona jest przerwa zimowa. Dezycja ta jest o tyle zla, ze kazdy trener ma jakas swoja okreslona taktyke i w przerwie zimowej decyduje sie sproawadzic takich zawodnikow ktorzy potrzebni mu sa to uzupelnienia jego druzyny. Gdy przyjdzie nowy trener to tak jakby roslinozercy dac do zjedzenia mieso. (tak to postrzegam).
Moglo byc pieknie ale powodem takiego a nie innego obrotu sprawy byly zle transfery oraz niewypal jakim byla taktyka 3-5-2. !!
Takie rzeczy powinno sie testowac w sparingach a nie w meczach o punkty. Dlaczego mamy grac tylko 3 obroncami jezeli ta formacja jest w chwili obecnej najlepsza i najbardziej poukladana w ZAGLEBIU .. Kloda, Hosic,Trescinski, Adżem nic dodac niz ujac. Najgorszym formacja w chiwli obecnej jest pomoc. Od samegoi poczatku byla mowa o sciagnieciu dobrego rozgrywajacego, ktory pociagnie napastnikow. Niesety byly to tylko zamierzenia i na tm sie skonczylo. Ten brak rozgrywajaceo jest narazie najbardziej widoczny i to przez brak dobrego zawodnika na tej pozycji zawodzi skutecznosc . LAchowski, Skrzypek, Bednar to jak narazie dla mnie pewniacy do tej formacji. Brakuje czwartego .
Podsumowujac, bo troche sie rozpisalem i odbieglem od glownego watku... P.Krzysztofie dziekuje Panu za to wszytsko co Pan dla nas zrobil i gwarantujemy, ze na zawsze zostanie Pan w naszej pamieci. Teraz musimy jednak patrzec nie pod wzgledem Pana zaslug ale pod tym aby nasze ZAGLEBIE pod wodza trenera pokazywalo charakter i wole walki czego w dwoch ostatnich meczach nie bylo widac.
Pozdrawiam. :)
mezo

Postprzez twari 2006-04-02, 5:29 pm

IDIOTYCZNA DECYZJA!!
Jaki jest sens zwalniać człowieka po 2 WYJAZDOWYCH meczach i szukać nowego tuż po rozpoczęciu rozgrywek gdy zespół przygotowywał inny człowiek?

Błagam - oby nie skończyło się tak jak 4 lata temu gdy przyszedł do nas Krótki... niestety jest wiele alegorii do tego wydarzenia... a historia lubi się powtarzać!

Mam jednak NADZIEJĘ że skoro włosi zwolnili trenera i jakby zależy im na lepszej grze to nie poskąpią pieniędzy na byle zapchajdziure typu Motyka czy innego Krótkiego... Bo co oni osiągneli?? Licze podobnie jak Qba na Stawowego! Ale to raczej utopia...

IDIOTYZM!
Czuje że jeszcze za Krzysztofem zatęsknimy....

Na koniec trzy słowa do Krzysztofa Tochela:
SZACUNEK TRENERZE ZAGŁĘBIA!
twari

Postprzez olo69 2006-04-02, 5:30 pm

DZIEKUJĘ za wiele wspaniałych chwil spędzonych na Ludowym i innych stadionach

PS Najgłupsza z możliwych decyzji podjeta przez jakiegos debila po dwóch meczach wyjazdowych,
olo69

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna